< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 1 Şubat 2022; 15:58:42 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 1 Şubat 2022; 15:58:42 > |
Bu telefonun inceleme videosu olmamasi gerçekten çok ilginç( teknoloji siteleri olarak) CC9 olarak inceleme yapılmıştı ama mi 9 Lite olarak hiç ortalarda olmaması gerçekten garibime gitmiyor değil. Bence şimdiye kadar birçok sitede 9 Lite ile 9t karşılaştırma videoları vs olmalıydı . Zira bu cihaz pop up kamera olmaması bakımıyla bence 9t den daha şık daha güzel daha naif :)
|
Mi 9 lite ile yazmak. ☺️ Yahu su telefona nasıl pislik atıyolar anlamıyorum. Tam anlamıyla parasını kurusuna kadar hak edıyor. Actım miu 11 geldi direkt. Sarjını, kamerasını, saymadan.. Tavsıye edip yardımcı olan herkesten Allah razı olsun.
|
İkisi arasında çok gittim geldim. Fakat ben kullanırken çentiksiz ekranı dışında hiçbir artı yön bulamadım. Artıları mi 9 lite ın daha fazla (bana göre)
Ön kamera 20 ye 32 Kızılötesi (sık kullanırım) Amoled e Süper amoled Hafıza kartı desteği Kayıtsız aldığımda iki hattında kayıt yapılıp çift hat kullanabilme RGB bildirim ışığı Aklıma gelenler bunlar 9t ise bunlara karşılık çentik olmayan bir ekran ve 710 a karşılık 730 işlemci sunuyor artı olarak. İşlemci günlük kullanımda zaten fark etmez oyunda oynamam zaten. Oyun içinde CC9 Pro geliyormuş 730G işlemcili mi 9 lite yani Öncekileriniz belirleyici olacaktır. |
10 yıldır iPhone kullanıyorum ve 4 gün önce iPhone 6'dan Mi 9 Lite'a geçiş yaptım. Telefonu tamamen sizinle benzer amaçlarla kullanan birisiyim ve şuan çok memnunum. Hatta memnunluğun da ötesinde telefonla bir işim olmadığında bile kilidini açıp bakıp mutlu oluyorum Ara yüzü IOS'a yakın bence, kullanırken zorluk yaşamadım ki normalde Samsung telefonlarda çok basit işlemleri bile zar zor yapan birisiyim😄 Telefonun kasası plastik değil. Yan çerçevesi alüminyum ve arkası cam ki bu da bu telefonu tercih etme sebeplerimden biriydi çünkü bu fiyat aralığında telefon kasaları genelde plastik oluyor. Telefon size üst segment bir telefon kullanıyormuş hissiyatı veriyor. Kamerası gerçekten çok güzel. Örneğin, bir akrabamda iPhone X var ve bence fotoğraf kaliteleri eş değer ya da biri diğerinden iyiyse bile o farkı anlamak normal bir kullanıcı için zor. Ahize sesi yüksek ve yeterli. Android telefonların kısa sürede yavaşlama olayı da eskide kaldı bence. Çevremdeki arkadaşlarım 2-3 senedir telefonlarını bir yavaşlama olmadan kullanıyorlar. Eğer telefonu güvenilir bir yerden ve Türkiye garantili şekilde alırsanız IMEI gibi işlerle uğraşmazsınız. Bu konuda da, Hepsiburada'dan satıcısı Hepsiburada veya Mistore olan ürünü veya Trendyol'dan satıcısı Mistore olan ürünü tavsiye ederim. Bir teknoloji mağazına göre yaklaşık 700 TL ucuza, sorunsuz ve Türkiye garantili bir telefon almış olursunuz. Piyasada maalesef Beyaz rengi bulunmuyor, Gri rengini sıkı bir takiple bulabilirsiniz. Dediğim yerler bazen satışa sunuyor ama hemen bitiyor. Mavi rengi zaten şuan Hepsiburada'da mevcut. Son olarak, bence artık telefonlar birbirine benziyor ve bu kadar yüksek fiyatlarla iPhone almak bana israf gibi geliyor. Eğer bu telefonun ihtiyaçlarınızı karşılayacağını düşünüyorsanız şiddetle öneririm
|
Eski telefonum Samsung note 5 bir zamanın amiral gemisi fakat batarya ölmüştü ve sattım. Kardeşimden kalma iPhone 7 plus vardı onunla devam edip anneme telefon alacaktım ya da anneme iPhone 7 plus i Verip aklımdaki mi 9 lite ı alacaktım. 2. Durumu yaptım çok çok memnunum.
Artıları; - En önemlisi çok iyi batarya, normal kullanım 2 gün, ağır kullanım 1.5 gün. Ben ortalama yüzde 40 30 civarında şarja takıyorum güne 100 ile başlayıp -Amoled ekran, özellikle siyah tema ile. Şarj yemiyor, instagram ve WhatsApp(beta) ı siyah kullanıyorum hiç göz yormuyor. Note 8 pro anlamamanın sebeplerinden biri. Telefonda aradığım 1 numaralı özellik -Sd kart desteği. Hafıza sorunum yok. Tatile gideceğim zaman netflixden sd karta sezon sezon dizi indiriyorum. Bazen torrentden film bile indiriyorum. Mx player kullanıyorum alt Yazı vs için. -Snapdragon işlemci. Stabil ve dünyanın kullandığı işlemci. Xiaomi note 8 pro almamamın 2 nedeni vardı 1 mediatek işlemci olması 2 amoled ekran olmaması. Oyun oynamam oynayan varsa da yeterli diye düşünüyorum. -Ekran boyutu,kalitesi ve ekran kasa oranı. Youtube netflix vs izlemek harika. Bu arada youtube u da youtube vanced kullanıyorum siyah tema, arka planda çalışma ve en önemlisi reklamsız. -Fotoğraf kalitesi. Kabul ediyorum arka kamera benim eski Samsung note 5 den kötü ama muadili her telefondan iyi. Arkadaşım a70 aldı arada dağlar kadar fark var çok daha üstün bizim cihaz. İphone 7 plusdan kötü (kesinlik değil ama renk olarak) ama biliyorsunuz ki iPhone da renkler inanılmaz gerçekçi iPhone un tek sevdiğim özelliği başka hiç bir özelliği yok olsa kullanırdım zaten. Kötü diyorsam çok çok inceleyip fotoğrafta zoom yapıp bakmak gerek. Duruma göre değişiyor fotoğraf kalitesi aslında yani açık havada note 5 den de iPhone 7 plusdan da açık ara iyi. Ama kapalı alanda ois olmadığından bir tık kötü ama çok ufak. -NFC. Artık nerdeyse her ödememi nfc ile yapıyorum inanılmaz rahat ve bankaya göre de çok iyi puan kazanıyorum. Şahsen nfc olmayan telefon almam eski note 5 de de kullanıyordum. Banka yapı kredi nfc kampanyası çok iyi. -3.5mm jak girişi. Yoruma gerek yok. Eksileri; -Ois olmayışı. Ois olanların fiyatı malum bütçesi olan alsın. Fotoğraf için pek sorun değil ama gece çekilen video için gerekli. Benim için sorun değil fotoğraf ya da video delisi değilim. -Ahize kalitesi. Önceki telefonum Samsung note 5, ondan ilk geçtiğim anda hissettim ama artık normal geliyor. Ahize sesi son derece yüksek ama amiral gemisi kalitesinde değil ama benim için hiç sorun değil. -Hoparlör kalitesi. İphone 7 plus, samsung note 5 ve mi 9 lite in 3 unde de aynı şarkıyı açtım. Şaşırtıcı değil elbette de her ikisinden de kalitesiz. Ancak rahatsız edecek düzeyde kalitesiz değil. Ama saçma zaten amiral gemisi telefonlar ile kıyaslamak eminim muadillerinden çok daha iyidir. Tıpkı kamera için söylediğim gibi. Tekrarlamak gerekirse kamera da belirli durumlarda iPhone 7 plus ve Samsung note 5 den iyi. Özellikle portre modu harika. Özet olarak bence bu fiyat bandında daha iyisi yok. Daha iyisini isteyen ois olan xiaomi mi note 10 ya da Samsung s10, note 10 alabilir ya da bir iPhone modeli. Umarım yardımcı olur yazdıklarım size. |
Ben %75 mi 9 lite alacağım sanırım :) note 8 prodan vazgeçtim gibi bişey. Şimdi de note 10 pro beni gıdıklamaya başladı 😂
|
İlk defa xiaomi kullanıyorum ve o bahsettiğiniz problemlerin çoğunu yaşamadım hatta cihazı kullandıkça daha çok seviyorum diyebilirim, sanırım redmi serisindeki kronik sorunları toparlayıp ortaya karışık yapmışsınız 😉
|
https://www.n11.com/magaza/mistore/magaza-yorumlari
son 10gündeki 300 yorumda sadece 1 tane mi9 lite yorumu olup da yüzde 90ının a3 ve note8/ note 8 pro yorumu olması insanı acaba yanlış seçim mi yaptım diye şüpheye düşünürüyor o kadar da araştırıp aldım ama bunca insan diğerler modelleri aldıklarına göre bir bildikleri var demek ki ya da sürü modunda en çok reklamı olan en çok ismini duydukları modele direkt yöneliyorlar araştırmadan alıyorlar. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 4 Şubat 2020; 14:9:58 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademdemiryas -- 7 Ekim 2019; 10:7:55 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 7 Kasım 2019; 10:10:5 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|