|
Bildirim
Çok basit bir hesap yapmanızı rica ediyorum.
S10+ Avrupa fiyatı 1000 Euro. Düz çevirirsek 6000 TL yapar. Türkiye'de ise 7500 TL'den çıktı. Tabi aradaki 1500 TL'lik fark ülkeye göre değişen vergi ve belki de kar farkı. Neyse ne, fazla kurcalamayacağım. Avrupa fiyatı 1000 Euro olan telefon 7500 TL'den çıkmış mı ? Çıkmış. Xiaomi ise 500 Euro. Basit bir oran orantı 1000 Euro olan telefon Türkiye'de 7500 TL'den çıktıysa 500 Euro olan telefon Türkiye'de kaç TL'den çıkar ? 3750 TL'den çıkar. Peki Xiaomi Mi 9, 3750 TL'den çıkar mı ? Çıkmaz. Neden çıkmaz ? Çünkü Xiaomi'yi ithalatçılar ve Evafone getiriyor. Hem geç getiriyorlar hem de çok kötü bir fiyatlandırma yapıyorlar. Bence fiyat konusunda Xiaomi'ye yüklenenler fiyatlardan ve gidişattan haberdar değil. Mi 9, Samsung'un yeni Galaxy serisinin yarı fiyatı. En azından resmi Avrupa fiyatları bunu gösteriyor. He, siz yarın Xiaomi Mi 9'u Türkiye'de 5000 TL gibi bir fiyattan görürseniz bunun sorumlusu Xiaomi değil başkasıdır. Son söylemek istediğim şey ise, Mi 9'u beğenseniz de beğenmeseniz de yukarıda referans aldığım Galaxy S10+'un tam olarak yarı fiyatı. Ben sadece Türkiye'de de böyle olması gerektiğini ve sizin de bu fiyattan almanız gerektiğini vurguluyorum. |
900 dolarların 1000 dolarların havada uçtuğu şu ortamda 500 dolar gayet rekabetçi bir fiyat sd 855 li bir model için. batarya konusu her zamanki gibi günü kurtarmaya yönelik. 3700 civarı olsa daha rahat olurdu. se modelinde 3000e düşürmüşler daha kötü. onun haricinde eleştirebileceğim bir şey yok. damla çentik bence ön kamera için şu anlık en iyi çözüm. o kamerayı bir yere koyacaksın sonuçta. ya samsung gibi delik yapacaksın ya huawei iphone gibi çentik. ya da oneplus xiaomi gibi damla.
|
mi8 günde iki kere sarj edenler diğer cihazları günde 4 kere falan sarj ediyor heralde.
Pubg(2/3 saat ) vs oynanmama rağmen 7 saat ekran süresi veriyor. |
Hatta yer yer 3310'a rakip oldugu görülmüştür
|
Bir ölçü olması için İspanya fiyatlarını baz alalım. Samsung S10+ 128/8GB Mediamarkt İspanya fiyatı 1009 euro. Bizde aynı ürün Mediamarkt Türkiye ve diğer yerlerde -örneğin N11 Samsung Türkiye mağazasında- 7499TL.
İspanya'da vergi oranı %21, bizde %59.3. Sadece oradaki vergileri çıkarıp buradakileri eklesek 8022TL'ye geliyor. Vergisiz fiyatları orada biraz daha pahalı olmakla birlikte paralellik var diyebiliriz. Burada muhtemelen insiyatif kullanılarak fiyat biraz daha aşağı çekildi. Mi9'da aynı denklemi kursak 64/6GB modeli 3500TL, 128/8GB modeli 4000TL ye yaklaşık olarak gelmesi gerekir. Mi9 128/8 modelinin Çin fiyatından benzer bir denklem kurduğumuzda yaklaşık 3500TL'ye gelir. Peki distribütör olduğu iddiasında bulunan malum firma ile Türkiye'ye gelmesi halinde bu fiyat tahminen ne olur? Şu anda Mi9'un baz modeliyle aynı fiyattan Çin'de satılan Mi8 128/6GB modelini 5400TL'ye sokmaları bir ölçüdür. Mi9'u gecikmeden ve 64/6 modeli için en fazla 3500TL civarı, 128/8 modeli için de yine en fazla 4000TL'den getirebiliyorsa konuşalım. Yok garantiymiş, resmi distribütörlükmüş gibi muhabbetler yapanlar da şu İspanya fiyatlarına bakıp ibret alsın. İspanya'da S10+'ın yarı fiyatına ise, burada da yap bakalım yarı fiyatına. Yapmaman için bir neden yok. 2-3 ay içinde üstelik sebepsizce şişirilmiş fiyatlarıyla gelirse elinde patlar bu Evofone denen firmanın. Zira o tarihe kadar S10+ fiyatları 5500-6000 seviyelerini görebilir. Ya arkadaş var mı şu yukarıda sayılan Avrupa ülkelerinde "al-sat" piyasasından toplanan telefonların sözde resmi satıştan daha ucuz olabilme ihtimali? Xiaomi'yi takdir etmiyorum kardeşim, ilan ettiği tarihin üstünden 5 sene geçmesine rağmen hala ne idüğü belirsiz bir Türkiye operasyonu yürütmek ibretlik bir rezilliktir. |
Hocam yanlışınız var. Mi9 s10e ayarında değil s7 edge ayarında bir telefondur. Hatta s6 ile aynı seviyede olduğu bile söylenebilir.
|
S10e 750 dolar mi9 500 dolar. Ben bu farka gider s10e alırdım. İp68 den tut hafıza kartı desteğine kadar bir çok avantaj aradaki farka değer. Mi 9 un tek avantajı ekranda parmak izi okuması.
Samsung ülkemize özel güzel kampanyalar yapıyor. Mi 8 128 gb 5400 liradan gelmişti s10 e 5500 den geldi. Mi 9 da mi8 gibi fiyatla gelecektir xiaomi türkiye sayesinde. Kulaklık ve hediye çekini düştüğümüzde s10e 4200 e geliyor ki bir çok açıdan bence mi9 dan daha üstün bir cihaz. |
O kadar yoğun kullanıyorum 1 yıldır bir kere bile aynı gün mi 8 i 2 kere şarj etmedim sallamayın batarya konusunda çok iyi cihaz en az ekran süresi 6 saat aynı kullanımda s9 plus da 3.5 saatti
|
Şu cihaza bi dac koysaydın nolurdu xiaomi
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kreat -- 24 Şubat 2019; 21:31:2 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreamer Apartment -- 24 Şubat 2019; 20:36:21 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 24 Şubat 2019; 18:44:24 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|