Şimdi Ara

Xiaomi Mi A2 Lite - Redmi 6 Pro ★ Ana Konu ★ Kullanıcı Kulübü ★ (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.694
Cevap
93
Favori
102.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakınlık sensörü ile alakalı problem yaşayan arkadaşlar, cihazı aldıgımdan beri bende bu sorun yoktu bugün ilk defa görüşme esnasında telefonun ekranı karardı görüşme bitene kadar açamadım. Sonrasında bi firmanın müşteri hizmetlerini aradım telesekreterde kaldıgı sürece ekran kapalı kaldı, görüşmeyi sonlandırmak için cihazı restartlamam gerekti.
    sonrasında sorunun çözümü için hidden menüden sensör kalibrasyonu yaptım cihazı açtım kapattım ve sorun düzeldi.
    Daha önce burda sensörle alakalı şikayet okumuştum bir kaç tane eğer denemediyseniz deneyebilrsiniz.

mi a2 lite hidden menü : *#*#64663#*#*
  • garip2018 G kullanıcısına yanıt
    Sanırım bu farklı bir telefonun görüntüsü ? Yanıltıcı olmasın bende böyle bir güncelleme gözükmüyor.

Bilgi verir misiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • typing kullanıcısına yanıt
    Xianomi Mia 2 lite hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: typing

Sanırım bu farklı bir telefonun görüntüsü ? Yanıltıcı olmasın bende böyle bir güncelleme gözükmüyor.

Bilgi verir misiniz
    Zaten september (eylül) güncellemesi yaziyor ustunde...

• quote:

Orijinalden alıntı: garip2018

Xianomi Mia 2 lite hocam
    Cihazimiz xiaomi mi a2 lite hocam:)

• fanatice F kullanıcısına yanıt
    Hastanedeydim yanlış yazmışım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: zaramnahya

Yakınlık sensörü ile alakalı problem yaşayan arkadaşlar, cihazı aldıgımdan beri bende bu sorun yoktu bugün ilk defa görüşme esnasında telefonun ekranı karardı görüşme bitene kadar açamadım. Sonrasında bi firmanın müşteri hizmetlerini aradım telesekreterde kaldıgı sürece ekran kapalı kaldı, görüşmeyi sonlandırmak için cihazı restartlamam gerekti.
    sonrasında sorunun çözümü için hidden menüden sensör kalibrasyonu yaptım cihazı açtım kapattım ve sorun düzeldi.
    Daha önce burda sensörle alakalı şikayet okumuştum bir kaç tane eğer denemediyseniz deneyebilrsiniz.

mi a2 lite hidden menü : *#*#64663#*#*
    Xiaominin bu yazılımsal problemlere firma olarak büyük bir ciddiyetle el atması gerekiyor...

Bu sadece Xiaomi nin değil, android one platformunda olan hemen hemn tüm cihazların bi sıkıntısı hocam. google herşeyden kısınca sorunların çözümü firmalara kalıyor onlarda kendi yazılımlaır olmayınca bu kadar oluyor işte. çocuk her türlü sakat doğuyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaramnahya

Bu sadece Xiaomi nin değil, android one platformunda olan hemen hemn tüm cihazların bi sıkıntısı hocam. google herşeyden kısınca sorunların çözümü firmalara kalıyor onlarda kendi yazılımlaır olmayınca bu kadar oluyor işte. çocuk her türlü sakat doğuyor..
    Xiaomi miui arayuzunu cok guzel beceriyor. Bence bunu da becerebilirler yeterki ciddiye alsinlar. Acemi bir firma degilki. Dunya kadar yazilimcilari var...

Android one cihazlara güncellemeyi Google vermiyor mu hocam ? Ben mi yanlış biliyorum

• Eskiden oyleydi android one cihazi azdi. Simdi oyle degil. Google yazilimin en saf halini firmalara veriyor, firmalar da kendi cihazlarina gore uyarlayip kullanicilara sunuyor. Yalniz suan icin benim gordugum xiaomi, android one projesini sanki cok onemsemiyor. Boyle devam ederse android one projesinde cihaz satamaz... Dunya kadar salak-sacma hatalarla dolu cihazin yazilimi...

Sevilen bir arayüze sahipken neden android one cihazı çıkardı bende ona anlam veremedim. İnşallah alanlar pişman olmaz sorunları çözerler bir an önce.

Eskiden sorunlara anında güncelleme veriyordu Xiaomi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnLyMoKoKo -- 17 Ekim 2018; 13:33:25 >
  • Keske miui arayúzü olsaydı ama zaten redmi 6 proda varmış o da Türkiye de yok sağlık olsun. Bu telefon da iyi. Ve eminim ocak ayına kadar çok büyük güncelleme alacağız. O zaman hersey değişecek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • güncellemeler direk Google'ın sunucularından değil, Xiaomi'nin sunucularından dağıtılıyor, Google sadece son sürümün en yalın halini verir üreticilere, sonrası üreticiyle müşteri arasında..
    Aynı şey GM, Nokia LG vs.. Android One projesine dahi tüm üreticiler için geçerli. Öncesinde GM4, GM5+ kullanmış biri olarak emin olun android one aslında pekte iyi bişey değil. Bi tarafı yaparken diğer tarafı sakat bırakıyorlar sürekli. Açıkcası itinasız ve özensiz güncelleme alıyoruz.
    Android One'ın çıkış sürecine bakarsanız esasında gelişmemiş ve gelişmekte olan gelir seviyesi düşük ülkelere hitap ettiğini, özellikle orta asya ülkelerinde (hindistan başta olmak üzere) android kullanımını arttırmak adına başlatılan bir projeydi, fakat talep yoğun olunca iş büyüdü orta/üst seviye cihazlarda projeye girmeye başladı. Fakat görüldüğü gibi cihazların özellikleri güzel olsada yazılım sıkıntılı olunca sürekli hatalar olabiliyor.
    En basit örneği de Gcam. Kullandıgımız cihazların kamera sensörleri aslında gayet iyi olmasına rağmen google ın kısıtlamaları yüzünden çok basit kamera performansı sunuyor. aynı şeyler cihazın OS'u içinde geçerli, ayrıca en hızlı güncelleme olayıda yalan oldu artık, Android One projesinde olmayıp Pie sürümüne kavuşan cihazlar var şuan piyasada, bizim cihazlar ise 2019 1.çeyrekte alacak Anroid Pie'yi bunun daha ötesi varmı?

Özetle Android One'ın tek avantajı basit ve sade arayüzü olmanın ötesinde değil.

• Bu arada merak edenler için tekrar ifade edeyimde aklınızda soru işareti kalmasın. Android 9 (pie) nin dağıtılacağı tahmini tarih;

Mi A2 Lite cihazlar Q1/2019 (2019 ilk çeyrek)
    Mi a2 cihazlar Q4-2018 (2018 son çeyrek)

Xiaomi nin açıkladığı liste bu şekilde..
  • zaramnahya Z kullanıcısına yanıt
    5plusdan gecicem bende hocam sizi hatirliyorum. Garanti bittimasraf cikdi habire.

• Herkes gibi o klasik soruyu ben de sorayım,

Redmi 5 Plus mı, yoksa bu telefon mu?

A2 düşünüyordum ama pili 3000 MAH olduğu için vazgeçtim.

2000 tl bütçeye kadar bu cihaz tercih edilir mi?

Pil Ekran süresi benim için önemli.

Galaxy J7 Pro aldım ekran süresi uzun diye ama 1 ay bile dayanmadı.
  • EfSaNe_S kullanıcısına yanıt
    Pil ömrü istiyorsanız A2 Lite modelini tercih edebilirsiniz. Tarayıcı kullanımında ortalama 10 saat pil ömrü veriyor.

• Bende sizi hatırladım ben Gm i bırakalı çok oldu onun üzerine 10 tane cihaz değiştimişimdir. Bir daha gezmek için bile profilo AVM ye girmem sırf Gm yüzünden o derece tiksindim.

GM5+ dan sonra bu cihaz size Grahambell in telefonu icadı gibi gelir diyorum ve konuyu kapatıyorum
  • EfSaNe_S kullanıcısına yanıt
    farklı kriteleriniz varmı?
    Mesela yalın arayüz sever misiniz. Band desteği önemlimidir sizin icin bunlarda etken olabilir.

5 plus ın artısı miui arayüzü ve 4k video özelliği
    a2 lite ın + sı bence sadece band 20 desteği ve eğer beğenirseniz çentikli ekranı. onun dısında neredeyse aynı cihazlar..
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.