< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 29 Eylül 2017; 15:36:2 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 29 Eylül 2017; 15:36:2 > |
Arkadaşlar ben böyle bir telefon görmedim. Ben çok telefon değiştiririm ancak bu kadar şarjı giden bir cihaz görmedim. İphone bütün serilerini ve android cihazların amiral gemilerinin hepsini kullandım. Şarj konusunda en yakını Huawei cihazları geldi. Xiaomi cihazlarında 4. modelim ama xiaomi mi max 2 çok farklı bir cihaz. Siz hiç 10 saat ekran süresi veren telefon gördünüz mü başka. İphone 7, 3 saat görüyor en fazla bende. Telefon büyük falan değil bence ilk başta göze bayağı büyük geliyor. Ancak alışıyorsunuz. Cebe falan koymada hiç sıkıntı yaşatmıyor. İncecik bir tasarım , muhteşem bir ekran ve en önemlisi bitmeyen şarj snapdragon 625 işlemci hiç ısınmıyor. Kesinlikle tavsiye ederim
|
Note 4 kullanıyordum. İkinci yedek bir telefon ararken f/p ürünü bu telefonu buldum. Telefonu kullandıkça hastası oldum. Farkettimki bu yedek kullanılacak bir telefon değil. Note 4 ümü sattım ve artık Max 2 kullanıyorum. Yaklaşık bir aylık tecrubelerimi paylaşmak istedim.Kendimce kısa bir inceleme yazdım.
Ekran büyük fakat çok ince ve kibar bir telefon. Araç kullanırken ve toplu taşımada bir yere tutarken tek elle kullanmak zor. Ama onun dışında tek elle rahatlıkla kullanılıyor. Hoparlör alt kısmında ve sesi kapatacak bir durum yok. Kulaklık girişi yukarıda.Yekpare alüminyum kasa olduğundan zengin kaliteli bir görüntü veriyor. Dokunuşu da çok hoş fakat elden kayıyor. Kesinlikle kılıf ile kullanılmalı. Ancak şeffaf kılıf daha iyi olur zira güzel görüntüsünü kapatmamis olur. Yekpare alüminyum kasa güçlü bir görüntü veriyor. Bir kere üzerinde Apple tablet varken mutfak tezgahından mermere düştü. Tamda ekran üzerine düştü.Tablette üzerinde. Hiç birşey olmadı. Performans Tek kelime ile muhteşem. Note 4 ten geçiş yapmıştım. En ufak takılma donma ısınma yok. O kadar oyun oynadım yoğun kullandım en yüksek 32 dereceyi gördüm. Resmen ısınmayan telefon yapmışlar. Asphalt vb oyunlarda hiçbir kasma takılma duraklama yaşamadım. EKRAN Parlaklık inanılmaz yüksek. Parlaklığı fazla açamıyorum yoksa ekrana bakılmıyor. 4 de 1 parlaklikta kullanıyorum. Renkler parlaklık tek kelime ile enfes. Görüşme ses kalitesi çok iyi ve çok yüksek. Konuşurken aynı odadakiler karşı tarafın sesini rahatça duyduğu için görüşme sesini kısmak zorunda kalıyorum. Hoparlör 🔊 sesi yüksek ve kaliteli. Başlar çok iyi WiFi çok iyi çekiyor. 4 g çekimi çok iyi. İnternet te sayfaların açılması inanılmaz hızlı. Fakat ekranda 4G yazıyor. Galiba 4.5G desteklemiyor. Fakat WiFi gerçekten çok iyi çekiyor. Note 5 kullanırken note 4 üm balkonumda WiFi cekmezken Max 2 çok iyi çekiyor. PİL 🔋 İşte bu telefona aşık olma sebebim. Yanımda şarj aleti ile gezmekten bıkmıştım. Tek kelimeyle muhteşem. Gün içinde sürekli İnternete girerim. Yaklaşık 5 saat video izlerim. İş gereği çok konuşurum. 3 gün dayanır. Pil ayarları çok. Daha doğrusu telefonun ayarı çok. Istediginiz gibi kisisellestirebilirsiniz. Pil %20 nin altına düştüğünde bitmek bilmiyor. Pazartesi akşamı şarj ettim. Bugün cuma sabah %10 kaldı. Bu %10 ile dışarı çıksanız öğlene kadar rahat idare edersiniz. Pil hızlı şarj ile 2 saatte şarj oluyor. %18 ile saat 15 te dışarı çıkmistım saat 20 de %9'daydi. Note 5 im güç tasarruf modundayken ağırlaşıyor ve kalıyordu. Bunun güç tasarruf modundayken en ufak bir yavaşlama kasma olmuyor. 5.300 mah pil olunca başka telefonları şarj etme özelliği koymuşlar. Yedek telefon kullananlar için harika bir olay. Powerbank taşımaya ihtiyaç yok. Ancak giriş type C olduğu için şarj edilecek telefonun type C bağlantısı olması gerekiyor. Ya da dönüştürücü bir adaptör 🔌 lazım olur ki onlarda AliExpress te 2 dolar. Pil tasarrufu ayarlandığında telefon kilitlendiginde arkada çalışan uygulamalar kapatılıyor. Ön bellek temizleniyor. WiFi yoksa kapatılıyor. Aslında burada uzun uzun yapamayacağım kisisellestirmeler yapılabiliyor. ARAYÜZ IOS Android karışımı çok basit kullanışlı akıcı bir arayüzü var. Sürekli güncelleme geliyor. Çok kullanışlı kısa yol tuşları var. Ekranın büyüklüğünü bertaraf edip kullanımı kolaylaştırıyor.Bir çok klavye seçeneği var. Klavyeleri istediğiniz renk şekil ve boyutta kullanabiliyorsunuz. Yazım konusundada birçok ayar var. Ayarlar anlatmakla bitmez. Aklınıza gelmeyecek öyle ilginç ayarlar varki telefonun kullanımını fazlasıyla kolaylaştırıyor. Ancak baya bi zaman ayırıp ayarları kurcalamaniz lazım. Gerekli ayarlar yapılıp kisisellestirildikten sonra kullanması çok keyifli. Tahmini metin girişi çok başarılı. Tahmini imojilerde ekleniyor. Parmak izi okuyucu inanılmaz hızlı. Hafif bir dokunuş yeterli. Anında açılıyor. 5 parmak tanitilabiliyor. Kamera Gündüz çekimleri fena değil ama düşük ışıkta vasat. Fakat düşük ışıkta flaş 📸 durumu biraz kurtarıyor. Video 📹 çekimi sırasında fotoğraf çekimi olmaması büyük eksiklik. Fotoğraf çekim modlari ve ayarları çok. Kendi içinde görüşme ses kaydı ve ekran video kaydı yapma özelliği var. Pusulası gayet güzel çalışıyor. Fm radyo kulaklık takıldığında çalışıyor ve çok kullanışlı. Aramalarda Samsung tan alışık olduğumuz favori listesi olmaması iyi olmamış. Liste halinde yukarıdan aşağıya bir favori listesi var. Telefon çift hatlı fakat diğer hat yerine Micro SD kart konuşabiliyor. 256 GB a kadar destekliyor. Telefonda iki alan oluşturarak her uygulamadan çift oluşturabilirsiniz. İki tane facebook iki tane WhatsApp gibi. Ekranı ikiye bölerek kullanılabiliyor. İşlemci ve 4gb ram ile hiçbir takilma ya da yavaşlama olmuyor. Ayarladiginizda bağlantı hızını ekranda görebilirsiniz ekranı sola kaydirdigininizda temizlik uygulaması not alma Ajanda ses kaydı takvim 📅 vb uygulamalar var. Bunları istediğiniz gibi değiştirebilir kişiselleştirebilirsiniz. Çok fazla sayıda tema ve duvar kağıdı var. Ben 32 GB modelini kullanıyorum 8 GB i sisteme gidiyor. Çok fazla gömülü uygulama ile gelmemesi çok iyi olmuş. Ekran ikiye bolunebiliyor ve büyük ekranda ekranı ikiye bölerek kullanmak çok keyifli. Bu özellik 5 bin TL lik Afyon larda bile yok. Video izlerken ekranı bölerek İnternete girebilirsiniz. İKİNCİ ALAN Telefonun içinde başka bir alan oluşturuluyor. Her iki alan için farklı parmak izi tanimlanabiliyor. Birinci alanı açmak için sağ el parmaklarınızı ikinci alana açmak için sol el parmaklarınızı kullanabilirsiniz. İki alan arasında geçiş yaklaşık 2 saniye sürüyor. İkinci alan zamparalar için biçilmiş kaftan 😀 Üst taraftaki operator adını ve simgesini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Tek elle kullanmak için ekran 3,5-4 ve 4,5 inch olarak ayarlanabiliyor. Küçültülen ekran sağ veya sol tarafa konumlandirilabiliyor. Ama kullandığım dönem içinde buna hiç ihtiyaç duymadım. Tek elle gayet rahat kullanılabiliyor. Sadece araç kullanırken veya toplu taşımada elin doluyken vb durumlarda biraz zorluyor. Onun dışında tek elle rahatlıkla kullanılıyor. Afyon da da bulunan ekrandaki kısa yollara benzer bir uygulama var. Ekranın istediğiniz bir köşesine sürüklenebiliyor ve dokununca (daha önceden ayarlanmış) 5 tane uygulama açılıyor. Kamera fener ayarlar vb uygulamalar için geri menü ses home tuşlarına kısa yol tuşları atanabiliyor. Android 7 nugat yukarıdan açılan pencere vs aynı. Ekranı sağ tarafa kaydirdigininizda çıkan ekrana hızlı notlar alınabiliyor. Mavi ışık filtresi var ki bu çok önemli. Özellikle kitap okurken gözler yorulmuyor. Ayrıca akşam saatlerinde mavi ışık uyku kaçırdığından mavi ışık filtresinin bulunması harika olmuş.Filtre istediğiniz saate ayarlanabiliyor. Otomatik ayarlanirsa akşam gün batımından sabah gün doğumuna kadar filtre uygulanabilir. Bu filtre bir çok telefonda yok ve genellikle uygulama yükleniyor. Ayarlanirsa ekrana çift tıklayarak açilabilyor. |
Güncelleme sonrası uygulamalarınızı yükleyin, klavye, bildirim, sesler gibi ayarlarınızı yapın.
Bir de deyimler konusuna çalışın. |
Bir tüyo vereyim. Rehberdeki numaralarınızın başında +9 yoksa, rehberinizdeki herhangi bir kişi size mesaj attığı zaman mesajın içindeyken sadece numara gözüküyor. Misal Babam kişisinden mesaj geldi. Mesajlara tıklayınca Babam yazıyor sıkıntı yok ama mesajın içine girince 0505 xxx xx xx tarzı numara şeklinde çıkıyor. Bunu düzeltmek için aşşağıdaki uygulamayı indirip ADD AREA/COUNTRY CODE deyip ordan 11 rakamını seçin ve rehberinizi tarasın. Sonuçları bulduktan sonra AREA CODE TO PREPEND yazan kısma sadece +9 yazıp FIX ALL tuşuna basın. Kendisi hallediyor. Kısaca rehberinizdeki tüm kişilerin başına +9 gelmiş oluyor. Ama dikkat edin. Eğer 11 basamaklı TC kimlik no eklediyseniz rehbere onların da başına ekliyor. Siz onları manuel olarak tekrar düzeltirsiniz.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.maplekeycompany.apps.numberfixer |
Çok boş konuşuyorsun. Her bilginin cevabı internette mevcut. Ozaman foruma hiç birşey sorma direk google a yaz. Forumun amacı hem sohbet hem bişeyler öğrenme. Sen forumun amacını kavrayamamışsın belli ki. Bana yazma mümkünse.
|
herhangi bir tusa basmadan ekran goruntusu alabilirsiniz. 3 parmakla ekrani asagi cekin. ss kendi aliyor. ben bu sekil kullaniyorum.
|
Alalı iki gün oldu izlenimlerim:
5" telefondan sonra o kadar büyük gelmedi, ideal bir büyüklük, daha küçük telefon kullanmam sanırım. Telefon ince, zarif, kaliteli bir ürün olduğunu, ilk elinize aldığınızda hissettiriyor... Ses olayı mükemmmel, içinde koca bir hopörler var gibi yüksek ve kaliteli ses veriyor... Kamerası çok iyi olmasa da kesinlikle kötü değil... Yani bu cihazı görüpte milyarca lira verip telefon almak anlamsızdır bence. |
Güncellemenin psikolojik rahatlama sağlamasında başka faydası yok... Bunu genelleyerek söylüyorum...
Nexus cihazlarımda bile sorunsuz güncelleme hatırlamazken sorunsuz, taş gibi, hiç bir sıkıntısı olmayan cihaza güncelleme verilmiyor diye dert yanmak... Genelde güncelleme istenir... Peşi sıra önceki sürüme nasıl dönebilirim mesajları birbirini kovalar... Bence cihaz donanımının kaldırabileceği en stabil ve uğraşılmış sürümde... Güncelleme gelirse pişman olursunuz... 😎 |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 29 Eylül 2017; 14:11:54 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t-con -- 27 Eylül 2017; 20:2:43 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2yumurta1sucuk -- 28 Eylül 2017; 21:01:13 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GaGgle -- 4 Ekim 2017; 0:11:47 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|