< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cenkay KESER -- 12 Haziran 2017; 14:27:18 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cenkay KESER -- 12 Haziran 2017; 14:27:18 > |
merhabalar.
lg v30'um serviste olduğundan ağustos başından beri 5s plus kullanıyorum. cihazımın garantisi de dolduğu için bazı müdahalelerde bulundum ve faydasını gördüm. deneyim paylaşmak iyidir sonuçta :) cihazın ısınma problemi var kesinlikle. sd821 ilk çıktığında ısınmayan ve düşük enerji tüketimi olan bir işlemciydi ama nasıl bu hale geldi bilmiyorum (bknz.güncellemeler). ısınma problemini alışılmadık bir yolla çözdüm. cihazın termal macununu yeniledim. xiaomi cihazlarının çoğunda ısı borusu ne yazık ki. genelde ekran arkasındaki herşeyin monte edildiği alüminyuma aktarıyor cihaz ısıyı. cihazın içini açıp anakartını söktüğümde akışkanlığından eser kalmamış katılaşmış bir termal macunla karşılaştım. termal macun seçimini bunun bir bilgisayar olmadığını aklıma getirerek yaptım. bu cihazın bir fanı yok ve termal macun cihazı soğutmak için yapabileceğim tek değişim. bakır heatsink de yapılabilir fakat çok uğraştırıcı olurdu. kesinlikle 11mw ya da üstü ısı iletkenliği olan bir macun seçecektim tercihimi CM Mastergel Maker'dan yana kullandım. Bundan iyisi sanırım sadece kryonaut, o da pek bulunmuyor. işlemciye uyguladıktan sonra dış kapakla arada kalan ısı kalkanlarına da uyguladım, parmak izi okuyucu ve kameraya bulaşmayacak şekilde. o metal plakaların altında ne var bilmiyorum ama olsun, serin dursunlar faydası oldu mu derseniz oldu. miui romlarında throttling testingde cihaz 2.34ghz hızını neredeyse 10 saniye koruyamıyordu, yine oralarda çok kalamıyor ama faydası şu oldu; 1.55ghz seviyesine inip oralarda sabit kalıyordu hatta bazen onunda altına iniyordu. gibs değeri 72k civarı geziyordu. termal uygulamadan sonra 1.8ghz seviyelerinde kalıyor ve 83k gibs seviyelerinde dolanıyor. ısınmadan kaynaklı lag görmüyorsunuz oyunlarda en güzel yanı bu. Bundan da iyisini keşfettim. Xda'da Bootleggers'ın EAS kernelli sürümü var. Abondoned diye geçiyor yani ekip dağılmış yeni sürümü gelmeyecek ama varsın gelmesin. throttling testinde 109 ile 92 gips arası geziyor cihaz ve güç kaybı miui.eu romlarında %25'ken, bootleggers'da %15 civarı oluyor. cihaz çok daha uzun süre 2.35 ghz civarında kalıyor. sonuç olarak en iyi performans için termal macunu ve bootleggers eas romunu öneriyorum. telefonun içini açarken dikkat edin üstünden açarsanız üst tırnaklar çok kolay kırılıyor benim üst iki tırnakta kırık şuan |
https://forum.xda-developers.com/xperia-m5/development
TRXteam adlı tüm konularda çalışmalarımı görebilirsiniz,xperia m5 ana konusundada paylaştığım çalışmalarım mevcut,isteyene kaynak kodlarımıda paylaşmaktayım Bu arada bu lakayt tavırda konuşmanızın çok yanlış olduğunu düşünüyorum,gönder gelsin falan,birde karnel değil kernel denir senin o dediğin şeye,ben sizin kullandığınız romlar gibi 1-2 apk gömmem,direk sistem oluşturur çalıştırırım cihazda,android açık kaynak kodlu bir sistemdir,her nimetinden faydalanmak gerekir diye düşünmekteyim,umarım cevabınızı almışsınızdır,dahada boş konuşup kendinizi alçaltmazsınız. |
Arkadaşlar merhaba. Ben de 1 seneden uzun bir süredir mi 5s plus kullanıcısıyım. Telefonu stock rom ile kullanıyorum, herhangi ekstra bir şey yapmadım. Performansıyla alakalı bana yetersiz geldiği herhangi bir durum söz konusu değil. Ancak son birkaç haftadır bir sorunum var. Whatsapp'tan arka kamerayı açtığımda kamera çoğu zaman (%85 ihtimalle) çalışmıyor. Whatsapp ön kamera için ve whatsapp dışında her iki kamerada da herhangi bir sorunum yok. Sizde böyle bir sorunla karşılaştınız mı? Çözüm için ne önerirsiniz?
|
Duymak istediğim birşey yok,sadece önyargılı davranan insanları anlamıyorum,farklı bir cihazda bir yazılımı deneyimleyip başka bir cihaz için konuşmak çok yanlış,kendi portladığım romların ne olduğu belli,isteyene kaynak kodumuda paylaşmaktayım,sadece port değil buildde yapmaktayım,denek değil destek arıyorum,fakat sizin gibi herşeye kötü yorum yapanlar yüzünden bu ülkede yazılım bir tık daha ileri gidemiyo,size daha fazla cevap vermicem,çalışmalara göz gezdirip,bardağa dolu yanından değil boş tarafından bakmakta ısrarcısınız,ne bu cihaz için nede başka bir cihaz için yazdığım romu sizin gibi saygısız lafta tecrübesi olan,benim kanaatimce yazılımdan anlamayan biri ile paylaşmam,çok kullanmak istersen çalışmalarımı takip edersin,diğer insanlar için xda da paylaştığımda kullanırsın.
|
Edindiğim tecrübeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Şu anda aospextended v5.7 kullanıyorum. Önceden 17 saat civarı bekleme ve 5 buçuk saat ekran süresi alırken, rootlu cihazlarda yapıalbilen; data/system/battery stats.bin (her şarj oluşta bu dosya oluşuyor ve şarj verileri loglanıyor) dosyasını sildim. bu işlemi yaptıktan sonra 25 saat bekleme ve 7 saat ekran süresi aldım ve gözlerime inanamadım. bu işlemiBybapıp test edecek arkadaşların deneyimlerini merakla bekliyorum.
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eediz -- 16 Kasım 2016; 16:50:39 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eediz -- 11 Ekim 2016; 23:52:25 > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertanx -- 28 Eylül 2016; 9:27:30 > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |