Şimdi Ara

XIAOMI MI8 LITE (SICAK FIRSATLAR) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
426
Cevap
17
Favori
82.040
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    saçmalık orda zaten dolar yükselince fiyatı arttırıyolar ama dolar düşünce fiyatı düşürmeyi unutuyolar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maestro26

Bu neden ucuz.? 1648 tl

https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/B07JMPGNHK/ref=ox_sc_act_image_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A1UNQM1SR2CHM
    @Maestro26

Hocam bu linkten telefonu aldım 1648 TL'den. Türkiye garantili, Amazon.com.tr satışlı telefonu 2 gün içinde ulaştırdılar. Teşekkür ederim, paylaştığınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mthan -- 28 Mart 2019; 11:8:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mthan

@Maestro26

Hocam bu linkten telefonu aldım 1648 TL'den. Türkiye garantili, Amazon.com.tr satışlı telefonu 2 gün içinde ulaştırdılar. Teşekkür ederim, paylaştığınız için.

Alıntıları Göster
    Faydalı olduğuna sevindim.

Genel olarak gözlemlerinizi yazarsanız alacak arkadaşlar (ben de dahil) için izlenim olur.

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maestro26

Faydalı olduğuna sevindim.

Genel olarak gözlemlerinizi yazarsanız alacak arkadaşlar (ben de dahil) için izlenim olur.

Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    @Maestro26 Hocam sizin sayenizde uzun zamandır istediğim telefonu uygun fiyata aldım. O yüzden sizin için teşekkür mahiyetinde çok detaylı kendimce bir gözlem yazısı yazacağım. 2000 lira altı, ekran kasa oranı yüksek, iyi bir telefon almayı istiyordum, bu sebeple almadan önce çok uzun süreler araştırdım. Samsung M20, Huawei P Smart 2019, Huawei 8X, Meizu 16, Xiaomi Redmi Note 7 Pro, Xiaomi Mi 8 Se (Bu telefon sıfır ama garantisiz olarak 20 bin üyeli Çin Pazarı adlı bir facebook sayfasında çok uygun bulunabiliyor, 1600TL civarı [Normalde 2700 gibi fiyatlara satılıyor sanırım]) gibi telefonlarla kıyasladım. Sonunda bu telefonu almaya karar verdim.

-Kararımı etkileyen nedenler öncelikle kamerasının çok iyi olması. Çok hesaba katılmıyor ama sarsılma engelleyici bir özelliğin olması çok önemli yoksa kamerada çekim yaparken özellikle videolarda görüntüler inanılmaz titreyebiliyor. Bir de örneğin Note 7 Pro 48mp kamerası varmış gibi tanıtılıyor ama bu aslında 1 pixelin 4 pixelden oluştuğu farklı bir teknoloji ve biraz da hile demek oluyor bu sebeple aslında 12mp (Konuyla ilgili bu videoyu izleyebilirsiniz:
    Beebomyoutube
    Redmi Note 7 48MP Camera: The Truth Revealed!
    https://www.youtube.com/watch?v=cR3fthJBdIM
    - Özellikle 1.19'dan sonra görsellerle anlatılmış durum). Bu telefon saydıklarım arasında Meizu 16 ile birlikte kamera konusunda bana göre en iyisi.

-Ekran-kasa oranının yüksek olması, bataryasının yeterli düzeyde olması, her ne kadar M20'deki gibi 5000mah gibi bir şey olmasa da oldukça iyi. 3350 mah bataryası 3100mah Meizu 16'dan veya 3120mah Xiaomi Mi 8 Se'den yüksek ama burada işlemci mimarisinden, ekran büyüklüğüne, yazılımın verimli çalışmasına kadar o kadar çok etken devreye giriyor ki hangisi ilk alındığında ötekinden fark edilir biçimde iyi olur hangisi bir süre sonra diğerinden daha iyi durumda kalır biraz subjektif konular. O yüzden baya kurcalıyorum gayet iyi. Bugün de sabah 9'a doğru şarjdan aldım, ilk gün diye kurcalaya kurcalaya kullandım şu an %92 şarjı. Ama telefonda oyun alışkanlığım olmadığı için örneğin PUBG çok fazla oynanıyor şu anda, doğrudan aralıksız kaç saat PUBG oynanıyor diye testler de yapıyorlar, öyle bir şeyi bilemiyorum belki o konuda Note 7 Pro 4000mah bataryasıyla işlemcisi falan da fena değil, daha avantajlı olur.

-Arka kısmındaki cam koruma çok güzel ve bildiğim kadarıyla hem arka hem ön camı Corning Gorilla Glass 5. Bu da çok önemli örneği Samsung M20'de Asahi Dragon diye bir cam kullanılmış ve bu cam Corning GG 2 seviyesinde bile değil sanırım. (Örneğin şu videoyu izleyin, ne kadar ufak bir mesafede kırılıyor:https://www.youtube.com/watch?v=ny2ZwiV0yrQ) Sırf bu sebepten bu telefonu aldığım gibi kutusunu açmadan sattım. Bu bence çok önemli telefon ufak tefek düşmalarda ekranı çatlayıp, kırılınca bu sefer dolardaki artışla cam değişimleri yüzlerce lirayı buluyor. Mutlaka alacağınız telefonun cam markasına bakın.

-Yine diğer bir özellik kasa sağlamlığı M20 ve Redmi Note 7 Pro'nun kasa çerçevesi plastik ve çabuk esneyebilir, bend test diye tabir edilen testlerde kolay zarar görüyorlar videolarda (7 Pro için kaliteli bir sağlamlık testi videosu var genel olarak çok iyi cihaz ama bend test (bükme testi?) konusunda olumsuz yorumları dinleyebilirsiniz -https://www.youtube.com/watch?v=G8J7lCAs38w)

-Fiyat/Performans konusunda gelirsek 1640TL'ye bu telefon harika özelliklere sahip ama 2250TL'ye alacaksanız bence Meizu 16'yı alın. Daha ucuza bulunur bu fiyattan ve ekran üzerinde parmak izi okuyucu gibi çok güzel özellikleri var ve çok şık bir telefon. Sağlamlık konusunda da baya iyi. Xiaomi'nin şu anda 2250'ye fiyat olarak çıkmasının sebebi, piyasada ithalatçı satışını Xiaomi'nin resmi bayilerini açacağı için engellemiş olmasıymış. Bu sebeple sadece Xiaomi'nin kendi sattığı telefonlar sanırım piyasada kaldı veya ithalatçıların da elinde ürün kalmadığı için fiyat arttı. Xiaomi bir süre sonra bu ürünlerin lansmanını yaparak en azından birkaç ay süreyle resmi olarak bu civarda bir fiyattan Türkiye'de satacak ve ondan sonrasında ancak fiyat belki düşebilir.

-İşletim sistemi Miui 10 ve Android 9 bence çok iyi çalışıyor ve hiçbir soruna rastlamadım 24 saattir her şeyini kurcalıyorum. Özellikle ekran tuşlarını kaldırıp gesture denilen hareketle yönetim özelliği çok güzel. 10 dakikada alışıyorsunuz ve bir daha ekranda hiçbir sanal tuşa dahi ihtiyaç duymuyorsunuz. Ha duyarım derseniz Iphone'lardakine benzer kenarda ufak bir parantez şeklinde bir kısım çıkmasını sağlayıp, o kısmı çekince oradan da her şeyi yapabiliyorsunuz. (İngilizce adı Quick Ball bu özelliğin aratınca çıkar, Türkçe adı aklıma gelmedi şimdi ama farklı çevirmişlerdi.)

-Yüz tanıma özelliği ve parmak izi okuyucusu son derece hızlı ve sorunsuz. Örneğin diğer telefonun ekranından fotoğraflarımla yüz tanıma sistemini yanıltmaya çalıştım ama yanılmadı. Bir de telefonu kaldırınca ekran açılma özelliğini de aktif ederseniz, telefonu kaldırınca ekran aktif olup, yüzünüzü tanıyıp hemen açılıyor fiziksel bir tuşa basmadan.

-Bu sebeple size tavsiyem 2250TL'den bu telefon yerine Meizu 16 veya ucuz fiyattan Xiaomi Mi 8SE almanız olabilir ama 2250TL'ye de değer mi derseniz bence değer, güzel telefon ama bir anda fiyatının belki de hak ettiği seviyeye (Zira 1640 liraya 4gb ram 64gb hafıza, bu özelliklerde cihaz piyasada yok gibi bir şey) yükselmesi üzücü oldu tüketiciler açısından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mthan -- 28 Mart 2019; 13:9:49 >

• Mthan kullanıcısına yanıt
    Hocam redmi note7 prodaki kamerayı bence yanlis dusunerek elestirmissiniz.
    Kamerası sensörü gercek 48 mp, ancak islemci en fazla 25mp boyutunda foto olusturmayı destekledigi için 12mp fotolar olusturuyor ama bunu yaparken normal 12mp olan kameralardan çok daha fazla ışık,renk alarak, 4 pixeli 1 pixele koyarak yapıyor.
    Yani her koşulda doğal 12mp kameradan iyidir. Hile yapmış sayılmaz bence, sensörü gerçekten 48mp.
    Redmi note 7 de samsung g1 camera var ve iyi değil , ama note 7 prodaki sony imx 586 sayesinde fotolar cok güzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khal-Drogba

Hocam redmi note7 prodaki kamerayı bence yanlis dusunerek elestirmissiniz.
    Kamerası sensörü gercek 48 mp, ancak islemci en fazla 25mp boyutunda foto olusturmayı destekledigi için 12mp fotolar olusturuyor ama bunu yaparken normal 12mp olan kameralardan çok daha fazla ışık,renk alarak, 4 pixeli 1 pixele koyarak yapıyor.
    Yani her koşulda doğal 12mp kameradan iyidir. Hile yapmış sayılmaz bence, sensörü gerçekten 48mp.
    Redmi note 7 de samsung g1 camera var ve iyi değil , ama note 7 prodaki sony imx 586 sayesinde fotolar cok güzel.
    @Khal-Drogba Hocam uzman değilim ama şu videoyu bir izlerseniz:
    Beebomyoutube
    https://www.youtube.com/watch?v=cR3fthJBdIM

Orada detaylı anlatmışlar özellikle 1.19'dan sonra görsellerle açıklanıyor:
    Beebomyoutube
    https://youtu.be/cR3fthJBdIM?t=79

Yine telefon 48mp ile fotoğraf çekmeye çalıştığında son derece yavaşlıyor ve çekimin de 4 fotoğrafın birleşiminden oluşturulmaya çalıştırıldığı gibi bir anlatım var videoda. Ki bunu siz de belirtmişsiniz. Diğer aksaklıklarla birlikte 12mp bir kameradan herhangi bir üstünlüğü olmadığına ben ikna oldum izleyince. Hile dememin sebebiyse eskiden çok daha fazla yapılırdı böyle şeyler fotoğraf makinalarında falan. 2mp çekip 8mp'e yazılımsal olarak yükselterek, vs. Veya Sony'nin telefonlarında vardı sanırım 40mp gibi uçuk bir rakam yazıp ve gerçekte böyle bir parça da koyup ama çekim yaparken telefonun inanılmaz yavaşlaması ve neticede var olan özelliğin kullanışsız ve kullanılmaz olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mthan -- 28 Mart 2019; 13:29:15 >

Benim bu videodan anladığım mi9 da bile foto cekerken gercek 48mp çekmek yerine pixel birlestirme kullanarak 12mp çekmek daha iyi.
    Yani bu konu herhangi bir sıkıntı olusturmamakla beraber yardımcı bile oluyor.
    Gece fotoğrafları pixel birlestirme ile daha güzel çıkıyor.
    Videodaki karsilastirmada note7 nin kötü olmasinin sebebi samsung gm1 sensörun iyi olmaması.
    Ancak kullanıcılar reklamda tanitildigi gibi 48 mp fotoyu görmek istiyorum derse redmi modelleri 4 fotoyu birleştirme hilesi yapıyormuş çünkü işlemci tek seferde 25mp üzerinde foto oluşturma kapasitesinde değil,48mp modunda hile var dediginiz dogru.
    12mp cekilmis fotolar icinse internetteki imx 586 sensörlü redmi note7 pro örnekleri gercekten amiral gemisi seviyesinde. Hatta Mi8 mi alınır, redmi note7 pro mu alınır dedirtecek kadar.

Bu arada yapmış olduğunuz uzun ve detayli inceleme icin tesekkurler, emeginize saglik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khal-Drogba -- 28 Mart 2019; 14:19:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khal-Drogba

Benim bu videodan anladığım mi9 da bile foto cekerken gercek 48mp çekmek yerine pixel birlestirme kullanarak 12mp çekmek daha iyi.
    Yani bu konu herhangi bir sıkıntı olusturmamakla beraber yardımcı bile oluyor.
    Gece fotoğrafları pixel birlestirme ile daha güzel çıkıyor.
    Videodaki karsilastirmada note7 nin kötü olmasinin sebebi samsung gm1 sensörun iyi olmaması.
    Ancak kullanıcılar reklamda tanitildigi gibi 48 mp fotoyu görmek istiyorum derse redmi modelleri 4 fotoyu birleştirme hilesi yapıyormuş çünkü işlemci tek seferde 25mp üzerinde foto oluşturma kapasitesinde değil,48mp modunda hile var dediginiz dogru.
    12mp cekilmis fotolar icinse internetteki imx 586 sensörlü redmi note7 pro örnekleri gercekten amiral gemisi seviyesinde. Hatta Mi8 mi alınır, redmi note7 pro mu alınır dedirtecek kadar.

Bu arada yapmış olduğunuz uzun ve detayli inceleme icin tesekkurler, emeginize saglik.
    Ben de size katılıyorum hocam. Note 7 Pro'nun kamerasının kötü olduğunu düşünmüyorum ama ben ilk incelediğimde bende şöyle bir intiba bıraktı. Diğer özellikleri aynı fiyattaki telefonlarla aşağı yukarı aynı mademki kamerası bu kadar özellikli bunu mu alsam diye düşündüm. Ama biraz inceleyince bunun tırnak işaretleri içinde bir nevi "hile" olduğunu düşündüm. Yoksa telefonun kamerası elbette iyidir ama keşke böyle bir cinlik yapmak yerine 48mp adıyla pazarlamaya çalışmak yerine diğerleri gibi gerçek değerler üzerinden kalitesiyle bir yarışa girselerdi ki bence diğer saydığım modellerden geri kalmıyordur kamerası ama 48mp olayı biraz hikayeymiş. Siz de katılıyorsunuz anladığım kadarıyla. Ben de teşekkür ederim yorumlarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mthan -- 28 Mart 2019; 14:25:52 >

• Bugun Metro Market de 1899 TL den satistaydi. Gorevli epey sattik dedi.
  • Telefon çok çok iyi ancak ekranı polarize güneş gözlüğü ile gözükmüyor.

Sırf bu yüzden Migros dan aldığım telefonu 6 gün sonra sattim.

Çok sık güneş gözlüğü (polarize) kullanan varsa bu cihaz yerine aynısın Amoled ekranlı mi 8 ( 3000 tl civari) alabilir.

Onun dışında telefonun hızı, kamerası, yüz tanıma hızı mükemmel

• Fiyatlar niye 2 günde 500-600 lira arttı acaba?
    Sadece xiaomi de var gibi artış, mesela mate 20 lite aynı duruyor gibi
  • Geçtiğimiz Cuma günü Amazon TR'den 64GB olanını 1648 liraya aldım. Ben aldıktan 5 dakika sonra ya tükendi ya da Amazon satıştan çekti. Tekrar girip baktığımda başka bir satıcı 2250 liraya satıyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Şu an 1800'e bile alınmıyor Mi 8 Lite. O cihaz bu cihaz derken Honor 10 Lite'ye karar verdik. 32 ancak + 64 takarız artık. P smart muadili ancak ön kamera anlamında daha üstün. Açıkçası P Smart kamera anlamında oldukça vasat geldi gözüme. O yüzden Honor 10 Lite'ye göre fazla para vermek anlamsız. Gerçi kağıt üstünde üstün ama incelem şansım olmadı , henüz yeni bir cihaz Honor 10 Lite.

Redmi Note 5-5Pro-6 kameraları bile çok üstün görünüyor P smart (2019'dan) Geçenlerden 1619 TL'ye Redmi Note 6 64 vardı Migros'ta. Mi 8 Lite gibi o da kaçtı. Sizce SD636'lı redmi note 5/6 mı ? yoksa Kirin 710'lu Honor 10 Lite mi?
  • quote:

@Maestro26

Alıntıları Göster
    türkiye garantili derken xiaomi türkiyemi?

• quote:

Orijinalden alıntı: SosyalSatis

türkiye garantili derken xiaomi türkiyemi?

Alıntıları Göster
    Evet hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırmızı pelerin

Şu an 1800'e bile alınmıyor Mi 8 Lite. O cihaz bu cihaz derken Honor 10 Lite'ye karar verdik. 32 ancak + 64 takarız artık. P smart muadili ancak ön kamera anlamında daha üstün. Açıkçası P Smart kamera anlamında oldukça vasat geldi gözüme. O yüzden Honor 10 Lite'ye göre fazla para vermek anlamsız. Gerçi kağıt üstünde üstün ama incelem şansım olmadı , henüz yeni bir cihaz Honor 10 Lite.

Redmi Note 5-5Pro-6 kameraları bile çok üstün görünüyor P smart (2019'dan) Geçenlerden 1619 TL'ye Redmi Note 6 64 vardı Migros'ta. Mi 8 Lite gibi o da kaçtı. Sizce SD636'lı redmi note 5/6 mı ? yoksa Kirin 710'lu Honor 10 Lite mi?
    Hocam ben olsam Honor 10 Lite alırdım. Özellikleri fiyatına göre güzel. Mi 8 Lite ile işlemcileri aşağı yukarı aynı, bataryası daha iyi, görüntüsü güzel, hafıza olayındaysa Google Fotoğrafları etkin kullanırsanız 32gb hafıza da yeter. Note 5, 6 eski telefonlar artık tasarımları konusunda da. Bence Honor 10 Lite alın hocam. Veya ekranını iyi koruyabilirim derseniz Samsung M20 4gb ram olan modelini de araştırabilirsiniz.

• quote:

Evet hocam.

Alıntıları Göster
    O fiyata bedvaya almışsınız o zaman normalde xiaomi türkiye garantili mi8 lite 2.300+, hayırlı olsun

• Mi 8 de durum nedir bir arkadaşım onu önerdi global 64 GB al dedi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hepsiburada : 1800 tl (ithalatçı garantili)

• Dün eskişehir adalar migros da 1629 TL ye gördüm. İşine yarayan olur belki.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.