Şimdi Ara

Xiaomi MiPad Tablet ** ANA KONU ** (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
5
Favori
6.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Orijinalden alıntı: magicboyguccino

Nisan 2015 ten beri Mi tablet kullanıyorum.(Xiaomi ilk piyasaya çıktığından beri birçok ürününü ve aksesuarını kullandım ve kullanmaktayım)
    Cihazda Hindistan romu yüklüydü. Ancak güncelleme sonrası cihazda kapasitif tuş hassasiyeti bayağı düştü.Hindstan forumlarını araştırdığımda aynı problemlenden muzdarip baya bir insan mevcut. Hatta cam ekran koruyucu takınca neredeyse kullanılmaz hale geldiğinden bahsedenler var.
    Tuşları hızlı bir şekilde kullanamama beni bayağı deli ediyor.
    Aynı problem ile karşılaşan varmı?

Bende sorun yok hocam. Üstünde Ipad Mini plastik koruyucu var. Ekrana tam oturdu. Hele home butonu oldukça şık oldu.
    Cam koruyucu da aldım ama henüz takmadım. Üstündeki biraz eskisin.

Bu arada Mipad kullanan arkadaşlar için bir müjdem var. Tema uygulaması için çok büyük ilerleme kaydettim. Yakında burada da paylaşacağım. Artık tema uygulamasını çalıştırıp mtz uzantılı temalar yükleyebiliyoruz.

açıkcası 2 defa ekran camı alma girişimim kırık ürün gelmesiyle hüsrana uğradı.
    bende ekran filmi ile kullanıyorum.
    Hindistan sürümlerinde mi problem var diyede düşünmüyor değilim :(

Sizdeki rom ve versiyonu nedir?

Ben hassasiyeti nexus 7 2nci sürüme göre karşılaştırıyorum.

Açıkcası lcd kapasitif hassasiyetinide yeterli bulmuyorum :(

• quote:

quote:

quote:

Nisan 2015 ten beri Mi tablet kullanıyorum.(Xiaomi ilk piyasaya çıktığından beri birçok ürününü ve aksesuarını kullandım ve kullanmaktayım)
    Cihazda Hindistan romu yüklüydü. Ancak güncelleme sonrası cihazda kapasitif tuş hassasiyeti bayağı düştü.Hindstan forumlarını araştırdığımda aynı problemlenden muzdarip baya bir insan mevcut. Hatta cam ekran koruyucu takınca neredeyse kullanılmaz hale geldiğinden bahsedenler var.
    Tuşları hızlı bir şekilde kullanamama beni bayağı deli ediyor.
    Aynı problem ile karşılaşan varmı?

Bende sorun yok hocam. Üstünde Ipad Mini plastik koruyucu var. Ekrana tam oturdu. Hele home butonu oldukça şık oldu.
    Cam koruyucu da aldım ama henüz takmadım. Üstündeki biraz eskisin.

Bu arada Mipad kullanan arkadaşlar için bir müjdem var. Tema uygulaması için çok büyük ilerleme kaydettim. Yakında burada da paylaşacağım. Artık tema uygulamasını çalıştırıp mtz uzantılı temalar yükleyebiliyoruz.

açıkcası 2 defa ekran camı alma girişimim kırık ürün gelmesiyle hüsrana uğradı.
    bende ekran filmi ile kullanıyorum.
    Hindistan sürümlerinde mi problem var diyede düşünmüyor değilim :(

Sizdeki rom ve versiyonu nedir?

Ben hassasiyeti nexus 7 2nci sürüme göre karşılaştırıyorum.

Açıkcası lcd kapasitif hassasiyetinide yeterli bulmuyorum :(

Benim cam koruyucuyu çok güzel paketlemişlerdi. 5-6 cm kadar 3 ayrı strafor levha arasında her tarafını da iyice bantla kapatmışlar. Kutu gibi olmuştu.

Xiaomi MiPad Tablet ** ANA KONU **

Rom olarak Xiaomi.eu kullanıyorum. Her hafta zaten kendisi otomatik güncelliyor.

Hassasiyet için bir şey diyemeyeceğim. Bende herhangi bir işlemde herhangi bir takılma, yavaşlık hissetmedim hiç. Bu da benim için iyi olduğu manasına gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 13 Ağustos 2015; 0:35:54 >

• xiaomi de malesef bazı kalite problemleri azda olsa çıkabilmekte.

Mi tabletin paketini kendim açtım, sarj cihazının içinden ses geliyordu. Kopmuş parça, bu nedenle hiç kullanmadım.

Tabletteki Kapasif tuş problemi banada denk geldi malesef.

Hifi kulaklığı ilk çıktığında aldım.Paketi açar açmaz tek kulaklıktan ses gelmediğini fark ettim. Kulak pedini söküp bakmıştım, titanium kaplı diyafram pul pul dökülmüş. 2 ay cihazı geri gönder- yeni gelsin diye bekledim. Gelen kulaklığıda ses olarak çok başarılı bulamadım. :(
  • quote:

xiaomi de malesef bazı kalite problemleri azda olsa çıkabilmekte.

Mi tabletin paketini kendim açtım, sarj cihazının içinden ses geliyordu. Kopmuş parça, bu nedenle hiç kullanmadım.

Tabletteki Kapasif tuş problemi banada denk geldi malesef.

Hifi kulaklığı ilk çıktığında aldım.Paketi açar açmaz tek kulaklıktan ses gelmediğini fark ettim. Kulak pedini söküp bakmıştım, titanium kaplı diyafram pul pul dökülmüş. 2 ay cihazı geri gönder- yeni gelsin diye bekledim. Gelen kulaklığıda ses olarak çok başarılı bulamadım. :(

Bugüne kadar aldığım hiçbir Xiaomi cihazında problem yaşamadım ben. Valla ne diyeyim üzüldüm.
  • Mi tablet için kulaklık önerim olacak;

Piston 1-2-3 hepsi mevcut. piston 3 kısmen daha başarılı ve mi tablette güzel sonuç veriyor.
    Kullanmakta olduğum birçok kulaklık mevcut (üst - orta - alt gruplar dahil)
    Denemek için aldığım daha önce duymadığım bir kulaklık ben çok şaşırttı. Mi tablet ve diğer cihazlar ile çok başarılı sonuçlar veriyor.

Piston 3 yerine ve hatta daha pahalı kulaklıklar yerine tercih edilebilir.

Jet audio plus ve eklentilerini kurarsanız çok daha iyi sonuç alırsınız.
    Tennmak Dulcimer. 26 usd fiyatı var. Sahnesi kısmen geniş baslar fiyatına göre başarılı. Kutu içeriği güzel. Bu fiyata çok çok memnun edecek bir ürün;

http://www.aliexpress.com/item/NEW-Free-Shipping-Tennmak-Dulcimer-Red-in-ear-earphone-earbud-with-MIC-remote-for-iPhone-iPad/1734464811.html

Ürünün kırmızı rengi stokta yok. Ağustos ayında stoklara girmesi gerekiyordu. Gold rengide çok güzel

• şuan en ucuz nerden alabilirim acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahsur kalan adam

şuan en ucuz nerden alabilirim acaba?

Bu sıralar birçok alışveriş sitesinde kampanyalar düzenleniyor. Aliexpress'te 11.11 festivali var mesela. Şimdiden sitedeki birçok oyunu oynayarak puanlar kazanıyor sonra bunları kupon yapıp indirime dönüştürebiliyorsunuz. Ben geçen sene herhalde 30$ üzerinde indirim almışımdır.
    Aliexpress'in en önemli sorunu güven sorunudur. Aldığınız satıcıyı çok iyi seçmeniz gerekir. Banggood, Geekbuying, Gearbest, iBuygou gibi siteler en güvenilir sitelerdir. Bunların içinden gözünüz kapalı şu anda hangisi en ucuza veriyorsa ondan alabilirsiniz.
    Satışı yapılır mı bilmiyorum ama yakında Amazon'da da Black Friday etkinliği olacak. Eğer MiPad te satılırsa Amazon'un kendi sattığı ürün olmak koşuluyla gözünüz arkada kalmadan, vergisiyle bilmenesiyle siz uğraşmadan, herşeyi Amazon'a bırakarak alabilirsiniz. Forumda Mühendismurat arkadaşın açmış olduğu Amazon konusundan takip edebilir ve ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

• quote:

quote:

Bu sıralar birçok alışveriş sitesinde kampanyalar düzenleniyor. Aliexpress'te 11.11 festivali var mesela. Şimdiden sitedeki birçok oyunu oynayarak puanlar kazanıyor sonra bunları kupon yapıp indirime dönüştürebiliyorsunuz. Ben geçen sene herhalde 30$ üzerinde indirim almışımdır.
    Aliexpress'in en önemli sorunu güven sorunudur. Aldığınız satıcıyı çok iyi seçmeniz gerekir. Banggood, Geekbuying, Gearbest, iBuygou gibi siteler en güvenilir sitelerdir. Bunların içinden gözünüz kapalı şu anda hangisi en ucuza veriyorsa ondan alabilirsiniz.
    Satışı yapılır mı bilmiyorum ama yakında Amazon'da da Black Friday etkinliği olacak. Eğer MiPad te satılırsa Amazon'un kendi sattığı ürün olmak koşuluyla gözünüz arkada kalmadan, vergisiyle bilmenesiyle siz uğraşmadan, herşeyi Amazon'a bırakarak alabilirsiniz. Forumda Mühendismurat arkadaşın açmış olduğu Amazon konusundan takip edebilir ve ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

eyvallah hocam baktımda sadece geekbuying te var şuan birde hdmi yok mu tablette?

• Mipad alma arefesindeyim. Tableti alan arkadaşlar hangi siteyi tercih ettiklerini yazabilirler mi?
    Bir de hangi kargoyu tercih ettiniz? Ems, dhl gibi özel kargo seçeneğini seçmeye gerek var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

eyvallah hocam baktımda sadece geekbuying te var şuan birde hdmi yok mu tablette?

Hayır, hdmi bağlantısı yok. Slimport destekliyor mu kullanmadığım için hatırlamıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: blnmynx

Mipad alma arefesindeyim. Tableti alan arkadaşlar hangi siteyi tercih ettiklerini yazabilirler mi?
    Bir de hangi kargoyu tercih ettiniz? Ems, dhl gibi özel kargo seçeneğini seçmeye gerek var mı?

Özel kargo şirketleriyle alırsanız, gümrüğe girme ihtimali %100'dür. Böyle birşeyi asla kaçırmazlar. Üstelik genelde 3 günlük bekleme süresini de bir şekilde geçirterek gümrük vergisine ilave olarak 300-400 TL'lerden başlayan ardiye ücreti v.b. isimlerle bizleri yolmaya çalışırlar.
    PTT ile gelirse en azından az da olsa gümrüğe girmeme ihtimali var.
    1.mesajda ayrıntılı olarak nasıl ve nereden aldığımı yazmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 8 Kasım 2015; 12:18:15 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır, hdmi bağlantısı yok. Slimport destekliyor mu kullanmadığım için hatırlamıyorum.

eyvallah hocam bana hdmi şart şöyle güçlü ama hdmi olanı birşey lazım

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Biraz uzak kaldım. Cihazların özelliklerini şimdi tam olarak iyi hatırlamıyorum. Ancak aklımda kaldığı kadarıyla üst seviye cihazların hiçbirinde zaten HDMI Portu yoktur. Genelde de Çin malı tabir edilen ucuz, giriş ve orta seviye cihazlarda bulunuyor.
    Üst seviye cihazlar genelde Slimport yada MHL teknolojisi ile HDMI aktarımı yapıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Biraz uzak kaldım. Cihazların özelliklerini şimdi tam olarak iyi hatırlamıyorum. Ancak aklımda kaldığı kadarıyla üst seviye cihazların hiçbirinde zaten HDMI Portu yoktur. Genelde de Çin malı tabir edilen ucuz, giriş ve orta seviye cihazlarda bulunuyor.
    Üst seviye cihazlar genelde Slimport yada MHL teknolojisi ile HDMI aktarımı yapıyor.

doğrudur hocam ama çoğunda var mı yok mu belirtilmiyor nedense

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tablette "Broadcom BCM4354 WiFI Blue Ray FM radio frequency module" çipi varmış acaba fm radyo kullanılabiliyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhenoMachinal

Tablette "Broadcom BCM4354 WiFI Blue Ray FM radio frequency module" çipi varmış acaba fm radyo kullanılabiliyor mu ?

Evet kullanılabiliyor.

Xiaomi MiPad Tablet ** ANA KONU **
  • 10 gün içinde yeni bir tablet alıcam bu mipad mi alsam yoksa [Teclast x98 pro] bunu mu alsam karar veremedim. Windows işime yarar ama mipad bana çok sağlam uzun ömürlü bir tablet gibi geldi.Siz ne önerirsiniz? İntel işlemci 80 dereceye kadar çıkıyormuş, Tegra k1 de o kadar ısınma sorunu var mı ? Bir de şu tablet var [Teclast x98 Plus] expedited shipping service ile 3-7 günde 15$ farkla ve xmas06 koduyla beraber 190 dolar yani 545 tl ye geliyor, mipad ise 210$ yani 600tl. Teclast x98 Pro ise 660tl ye geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhenoMachinal -- 14 Kasım 2015; 23:32:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PhenoMachinal

10 gün içinde yeni bir tablet alıcam bu mipad mi alsam yoksa [Teclast x98 pro] bunu mu alsam karar veremedim. Windows işime yarar ama mipad bana çok sağlam uzun ömürlü bir tablet gibi geldi.Siz ne önerirsiniz? İntel işlemci 80 dereceye kadar çıkıyormuş, Tegra k1 de o kadar ısınma sorunu var mı ? Bir de şu tablet var [Teclast x98 Plus] expedited shipping service ile 3-7 günde 15$ farkla ve xmas06 koduyla beraber 190 dolar yani 545 tl ye geliyor, mipad ise 210$ yani 600tl. Teclast x98 Pro ise 660tl ye geliyor.

Ben sadece kullandığım cihazlar arasında bir kıyaslama yapabilirim. Teclast'ı hiç görmedim.
    Son kullandığım iki tablet Nexus7 '2 ve Mipad arasında Mipad açık farkla ilerde.
    Isınma olayında 40 dereceleri pek geçmedi. Öyle dediğiniz gibi 80 falan çok yüksek rakamlar. Bu ısıda cihazı tutmak mümkün olmaz.

• chatin_62 kullanıcısına yanıt
    Hocam yaptığınız kutu açılışını izledim de kutudan çıktığı haliyle mi resmi Türkçe desteği ve Google Play ile geliyor yoksa siz kendiniz rom mu yüklediniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uacellat_62

Hocam yaptığınız kutu açılışını izledim de kutudan çıktığı haliyle mi resmi Türkçe desteği ve Google Play ile geliyor yoksa siz kendiniz rom mu yüklediniz ?

Hocam, uluslararası satış yapan tüm siteler, sattıkları cihazlara multi rom yükleyerek satarlar. Yani bana tablette de xiaomi.eu 'nun multi romu yüklüydü.
    Şu anda buna gerek kalmadı. Resmi olarak Global sürümde (henüz sadece global developer sürüm var, global stabil sürüm daha çıkmadı) Türkçe de dahil çoklu dil desteği var.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.