Geçtiğimiz aylarda herkesin çok methettiği 360 S7’de 2500 liralık kampanyayı görünce, artık ben de bir süpürge alayım dedim ancak kampanyayı kaçırdım. Hazır gözden çıkarmışken adı sanı bilinmeyen birnumara isimli siteden Xiaomi Mop Pro aldım (100 World Puan Cepte). Yaklaşık bir aylık kullanım sonrasında bir tane de anneme almak istedim bu sefer HB üzerinden 360 S7 aldım. Birinden birini anneme vereceğim. 360 S7’yi “S7” olarak, Xiaomi Mop Pro’yu da “PRO” olarak yazacağım. Yazdıklarım tamamen amatörcedir ve kendi görüşümdür. Maalesef ki iki firmadan birinin fanboy’u değilim. Burada paylaştığım metin hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir. -Makinelerin süpürme performansları, çekim güçleri arasında pek bir fark göremedim, ikisi de gayet güzel temizlik yapıyor. Her ikisi de 120 metre evi tek şarjda orta güçte rahat temizler. -S7 daha büyük bir makine hem en hem yükseklik olarak. Bu demektir ki Pro’nun geçebileceği iki sandalye arasından S7 geçemeyebilir, Pro’nun altına girdiği koltuğa S7 giremeyebilir. Örnek olarak benim evdeki PRO mutfak dolaplarının altına girmesine rağmen S7 girmeyi denemiyor bile. Özellikle yükseklik bence önemli bir konu. Keşke 5-6 Cm yükseklikte bu özellikte olsalar. -S7 daha gören bir makine. PRO şarj ünitesinin dibinde ve şarja git düğmesine basıyorum. Açılıyor, dönüyor, biraz sağa, biraz sola, baya bir düşünüp istasyonu buluyor. S7’de basınca biraz dönüp düşünüp direkt yeri buluyor. Evde uzun ve dar bir koridor var, S7 koridoru boyuna tarıyor işini bitiriyor. PRO koca koridoru süpürürken zigzag yapıyor çok uzun sürüyor. Xiaominin temizleme algoritması daha iyi olmalı. -S7 daha hızlı haritalandırma yapıyor. Daha ilk kullanımda tüm evin doğru haritasını çıkardı. Banyoya eşikten dolayı giremiyor ama dışarıdan dahi büyük kısmını çıkarmış. PRO’da doğru harita birkaç kullanımdan sonra oluştu. Bence çok önemli bir konu değil. -PRO çıkan havayı arkadan üste doğru üflüyor, S7 arkadan üflüyor, PRO etrafı daha az tozutabilir. -Evde iki oda hariç, her yerde çamaşır makinesinde yıkanabilen ince halı gibi kilimlerden kullanıyoruz. 360’da yaşadığım en büyük sorun bu kilimlere takılması. Sürekli üstüne çıkarken katlıyor, daha sonra katlanmış tepeye çıkıyor sonra sanırım düşeceğini düşerek geri geliyor. Bu şekilde bir sarmala giriyor baya bir denemeden sonra hasbelkader üstüne çıkıyor, arada üstünden inip geri çıkarsa yine aynı sorun oluyor. Birkaç kez o bölgeyi kırmızı girilmez alan işaretlediğini gördüm. Halılar yere sabitlenirse bu sorun kalmaz. Resimleri ekledim video çeksem daha iyi olurmuş. Aynı halılarda PRO hiç sorun yaşamadı. -PRO’nun malzeme kalitesi daha iyi, sarf malzemelerde çok daha iyi. İkisini birden ele alınca bariz anlaşılıyor. PRO’nun altındaki dönen fırça ve öndeki daha kaliteli. Ayrıca kutudan ön fırça ve mop bezi birer tane yedek çıkıyor, hepa filtre de iki adet geliyor. PRO’da bir sene yedek parça gerekmez. S7’nin hem fırçaları daha nispeten kalitesiz hem de hiç yedek koyulmamış. -Pro’nun en zayıf olduğu yer yazılım. Tek odayı seçeceğim ekranda sorun yaşıyorum basıyorum gelmiyor. Ne yapmış girip bakayım diyorum geç geliyor vs. Koskoca Xiaomi nasıl böyle bir yazılım yapar anlamıyorum belki de bilerek yapıyorlar. 360’ın yazılımı yılan gibi. Her zaman doğru çalışıyor ayrıca odaların temizliğini sırayla yapabiliyorsunuz ki bence çok güzel bir özellik. Ayrıca 360’da halı tanım var, ben bir şey fark etmesem de bu özellik var. -Mop konusuna giremeyeceğim. Ben makineyi işten çalıştırıyorum. Moplarda suyu koyunca aklamaya başlıyor ben çalıştır diyene kadar su kalmaz makinelerde. Sonuç olarak Pro’da hem malzeme hem sarf malzeme kalitesi yüksek. Boyutu daha güzel, aradaki bir iki santim çok fark eder. 360’ın yazılımı daha başarılı, gereksiz turlar atmıyor evde ancak bu süpürgeyi kullanabilmek için ya halıları değiştireceğim ya da halıları kaldıracağım. Makine yüksekliği ve genişliği sizin için önemli değilse, klasik halı kullanıyorsanız, halısız kullanıyorsanız veya kilim paspas kullanmıyorsanız 360 S7 alabilirsiniz. Daha kaliteli ve özenli işçilikli makine istiyorsanız, eşyalarınızın genel olarak yüksekliği 9-10cm civarında ise veya bu boyuta çekerim diyorsanız, Xiaomi sisteminden başka ürünler kullanıyorsanız Xiaomi Mop Pro alabilirsiniz. Her iki makine de sizi büyük bir yükten kurtaracaktır. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Xiaomi Mop Pro ve 360 S7 Karşılaştırması
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hocam yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sonunda bu iki makineyi de kullanan birinden güzel eleştiriler gelmiş oldu. Seçim yapacak arkadaşlar için çok güzel bir değerlendirme.
-
Emeğinize sağlık 👍👍👍
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok güzel paylaşım arada kalan arkadaşlar çokça ve boyle bir karşılaştırmaya ihtiyac vardi. Benim ihtiyacim olmamasina ragmen arada kalan insanlara büyük yardimi olacağını düşünüyorum. Paylaştığın bilgiler cok degerli o yüzden seni tebrik ediyorum emegine sağlık
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
karşılaştırma için emeğe sağlık, teşekkürler, faydalı olacaktır.
-
Bende 360 S7 var geyet memnunum. Mop pro ile aynı segmentte bir ürün aralarında ufak tefek farklar var.
S7 de sensör sayısı fazla ,uygulama arayüzü daha gelişmiş ,türkçe desteklemesi ve konuşması bunlarda güzel özellik. Mop olayı ikisininde aynıdır. Yedek parça olayı evet kutudan bari yedek parça çıksaydı 1 er tane
-
Viomi V2 pro ile mi mop pro arasında fark var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar, Mop Pro cihazı Viomi V2 cihazından yaklaşık 1cm kadar daha kısadır ve yükseklik olarak 1cm dahi cihazlar için oldukça önemlidir. Viomi V2 cihazında dilerseniz uygulama üzerinden odaları sırasıyla süpürmesi için komut verebiliyorsunuz. Aralarındaki en belirgin farklar bu şekildedir.
Saygılarımızla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roborge -- 16 Temmuz 2021; 15:9:44 >
Benzer içerikler
- klimalı oda nasıl nemlendirilir
- bacasız filtreli davlumbaz yorumları
- çamaşır makinesi amortisör arızası nasıl anlaşılır
- en iyi seramik markaları
- ferroli kombi yorumları
- en iyi buhar makinesi
- en iyi diş fırçası
- en iyi tost makinesi
- philips kahve makinesi kahve sertlik ayarı
- en iyi elektrikli ızgara
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X