Şimdi Ara

Xiaomi'nin uygun fiyatlı Wi-Fi 7 router'ı satışa çıktı: 49 dolar fiyata sahip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Xiaomi'nin uygun fiyatlı Wi-Fi 7 router'ı satışa çıktı: 49 dolar fiyata sahip
    Xiaomi, BE5000 Wi-Fi 7 router modelini Çin'de satışa sundu. Piyasadaki en uygun fiyatlı routerlardan biri olan cihaz,  2.4GHz ve 5GHz frekans bantlarında çalışarak 5,011 Mbps'ye kadar veri aktarım hızı sunabiliyor.

Xiaomi Router BE5000 özellikleri

Xiaomi Router BE5000, WiFi 6'nın halefi olan, IEEE 802.11be olarak da bilinen en son Wi-Fi 7 teknolojisini kullanıyor. 5,011 Mbps'ye kadar kablosuz veri aktarımı sunan yönlendirici, günümüzün dijital dünyasının bant genişliği gereksinimlerini fazlasıyla karşılıyor.

BE5000'in öne çıkan özelliklerinden biri Multi-Link Operation (MLO) çift kanal entegrasyonu. Bu teknoloji, tek bir cihazın aynı anda hem 2,4 GHz hem de 5 GHz bantlarına bağlanmasına olanak tanıyor. Verileri iki bağlantı üzerinden paralel olarak ileterek, çevresel parazitlerin etkisini önemli ölçüde azaltarak daha istikrarlı ve güvenilir bir bağlantı sağlıyor. 

Ayrıca Bkz.Samsung'un HBM çipleri Nvidia tarafından yetersiz bulundu

Cihaz, bir adet 2,5 Gbps WAN/LAN bağlantı noktasına ve üç adet 1 Gbps WAN/LAN bağlantı noktası barındırıyor. Aynı zamanda 5 adet anten ve Beamforming teknolojisini de barındırıyor. Xiaomi, yeni Xrange 2.0 teknolojisiyle, sinyal analiz yeteneğini arttırarak 5GHz bandında kapsama alanının 4,5 metre arttırdığını belirtiyor. 

BE5000'in kalbinde yüksek performanslı, 6nm üretim süreciyle üretilen çift kablosuz çip yer alıyor. Bu çip, aynı anda 128 adete kadar cihazı destekleyebiliyor. Ek olarak Mesh ağı desteğini de bulunduran cihaza 10 adede kadar router bağlanarak kapsama alanı genişletebiliyor. 

Xiaomi Router BE5000, akıllı ev entegrasyonu için HyperOS Connect ve dahili oyun hızlandırıcı özelliklerini de barındırıyor. Çin'de 49 dolardan satışa sunulan routerın diğer pazarlara ne zaman geleceği şuan için bilinmiyor.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/05/24/xiaomi-router-be5000-affordable-wifi-7-for-high-speed-connectivity-now-at-geekwills/
    Kaynak:https://www.mi.com/xiaomi-routers/be-5000

• 6ghz ve 2.5 gigabit 4 adet ethernet girişi yoksa alınmaz. Zaten çin de 6ghz yok. O yüzden global piyasaya çıkardıkları ürünlere bakmak lazım.

Ekleme:
    Wifi 7 ile 6ghz de 320 mhz ve hızda yakın mesafe de 2000mbit hızına kadar çıkıyor. Hatta Mlo ile 5000 küsür hızlara çıkıyor (teori). O yüzden 2.5 gigabit portu fazla olursa daha iyi olur diye yazdım. Hatta 10 gigabit portu olan cihazlar daha mantıklı eğer yakın mesafeden bağlanılacaksa.

Xiaomi router yazılım konusunda çok geride. Ama kullandığı donanım ya mediatek ya da qualcomm. Mediatek ise openwrt de 2.5 gigabit portun tam hızını alabiliriz nedeni ise donanım hızlandırmasından dolayı. Qualcomm ise hala wifi 6 cihazların donanım hızlandırma için üzerinde çalışıyorlar fakat hala normal kullanıcı için iyi değil, bilgili kullanıcı istiyor. Mediatek ve openwrt ise alınır ama son olarak işlemci hızı düşük ise daha hızlı işlemciye sahip 1 gigabit cihaz almak daha mantıklaya gelir.

6ghz bağlantı hızı:

MLO 6ghz+5ghz:

Ekleme 2:
    Kullandığım gt-be98 cihazında 2 adet 10 gigabit, 4 adet 2.5 gigabit ve 1 adet 1 gigabit portlara sahip. Artık lüks routerlar 2 adet 10 gigabit port ve geri kalanı 2.5 gigabit koyuyorlar. Orta sınıf routerlara ise 4 veya daha fazla 2.5 gigabit koyuyorlar. Tümünü 10 gigabit yapsalar donanım kaldırmaz. O yüzden işlemcinin destekli olduğu kadar port koyuyorlar. Örneğin:

Buradan anlaşıldığı gibi cihazın port, pcie'den ethernet, kablosuz ve usb görüyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8B5C373B -- 27 Mayıs 2024; 22:45:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 49$'lık modem'e 2.5g Eth. koymuşlar bravo diyeceğinize.

• Ürün gayet iyi de maalesef döviz kuruyla çarptıktan sonra vs
    eklentiler derken yine ciddi bir rakam gibi görünüyor.

• WiFi 7 ancak 6 Ghz yok.

• mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

her şeye kağıt üzeri bakarsanız bu iş olmaz

xiaomi çıkıp 3x performans sunduğunu iddia ettiği en verimli ve büyük buhar odası soğutmayı tanıttı, batarya, işlemci, ve kamera modülünü soğutuyor

Ne komiktir ki, iddia ettikleri gibi de olmadı, en fazla ısınan telefon

Hani bir de WIFI 7 olacak 50 dolar olacak, hiç inandırıcı gelmiyor

piyasada fiyatını hak eden performans ürünleri WIFI 6/6E en az 150 $ dan başlıyor

Çoğu telefonun / bilgisayarın desteklediği halde WIFI 7 veya USB 4.0 a geçmemesinin en temel sebebi yüksek maliyet ve lisans ücretleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkthepro -- 25 Mayıs 2024; 15:3:9 >

• 2.5 gigabit gereksizdir. 1 gigabit ile neyi yapamayıp da 2.5 istiyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Symbianist S kullanıcısına yanıt

Haklısınız 2.5gb çoğu kullanıcı için gereksiz buna katılıyorum. Fakat nasıl bir zamanlar türk telekom 100mbpsden yüksek hız vermiyordu o zamanlarda 1gb gereksiz diyorlardı. Sonra 1000mbps çıkınca kullanıcılar mecburen sistemlerini güncellemek zorunda kaldılar. Bu da ona benzer diye düşünüyorum. Artık her cihaza 2.5gb koyuyorlar. Ev kullanıcıların için artık 2.5gb devri. 10gb veya 5gb hız devri değil. 2.5gb switchler 2000-4000 tl iken 10gb switchler 7000-9000 ve üstü fiyatlara sahip.

Ben gt-be98 ve mokerlink 2.5gb 8 adet -10gb uplink 1 adet cihazlarını kullanıyorum. İnternetim 200mbps. Eskiden ax3600+tl-sg108v2 cihazlarını kullanıyordum. Yüksek hız istediğimden 2.5gb yükseltim. Ağdan dosya aktarımı yaparken yüksek hızlı olması avantaj.

Ek: Konu ile alakalı hale getirildi.

Ek2: Yeniden test ettim evet çoklu dosya transferinde switch bazı durumlarda hızı düşürüyor. En son yorumuma bakın.

Ek3: Yanlış bilgilendiren yerler silindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8B5C373B -- 27 Mayıs 2024; 23:51:27 >

• Sizin darboğaz dediğiniz şeyin 1gbit portla alakası yok, olsa olsa klasik tipte AP özellikli bir cihaz kullanıyor olmanız lazım, 1gbit portun isteklere cevap verememesi için sürekli %80 üstünde bir network transferi söz konusu olması lazım.
    Ruckus,Aruba,Unifi,Huawei, Rujiee gibi ilk etapta aklınıza gelecek bir markadan ne alırsanız zaten kabaca 100 kişinin int. erişimini rahatlıkla yapacak cihazlar 10 küsur senedir var, eskiden bir tık ulaşım ve satın alma sorunu vardı uzun süredir O da yok.

2.5g 1-5 arası arada derede kalan çok tercih edilmeyen bir port std.'ı ve firma bunu koyarak + değer katmak istemiş hepsi bu.

Sizin darboğaz dediğiniz şey herkesin satın aldığı ev tip bir cihaz olmasından kaynaklı ve bu cihazlar ev'de kullanım için tasarlandığından ortalama 4-5 aktif bağlantı/kullanıcıdan sonra isteklere cevap veremez duruma gelir hepsi, internet bağlantınızın 200mbit int olmasının değil cihazınızın basit tip olmasından, sizin yaşadığınız portlarla alakalı değil.
    5g/10g hızlar işletmeler için gerekli olabilir ev için değil.

Olmazsa olmaz birşey değil ama 1Gbit internet kullanıyorsanız 1Gbit porttan kaynaklı 100-150Mbit kayıp olabiliyor. 2.5Gbit modem ve PON cihazı varsa çok daha yüksek

hızlar alınabiliyor. Tıpkı 100Mbit fiber nasıl testte 116Mbps falan çıkıyor onun gibi. Onun da portu 100Mbps olsa o hıza ulaşamaz.

Burdaki önemli nokta PON cihazınız 1Gbit ise modemin 2.5Gbps olması da gereksiz oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 25 Mayıs 2024; 18:29:4 >
  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

Haklısınız. Şimdi ki testlerimde sadece dalgalanmalar oldu. O dalganlamar portun kapasitesi ki burada 1gbit olması kaynaklı. LAG yapınca sorun düzeliyor gibi ama routerın ekstra 1 portu dolu oluyor. Hız 30 ile 60 arasında geziyor. Diğer switch de 70 ile 80 arası geziyor. Switchteki ayarladığım düşük önceliklendirme ve qos hızı düşürüyor. Qos'u eşit yapınca hız ikiye bölündü 600-400 şeklinde. 400'ü diğer cihazlara kalıyor ben smb üzerinden transfer yaparken. 200 hız için yeterli ama 1000 hız için yetersiz. Fakat testi sadece 4 cihaz ile denedim. Normalde evde 20 cihaz var. 10'u aktif geri kalan 10'u iot cihaz. Tek tek ayar girmemek için oynamadım, 2 rpi ve 2 pc ile testi yaptım. 2si routera, 2si ise switche bağlı. Peki bu bir darboğaz mı evet darboğaz. Bir ethernet portu yetmiyor iki olursa oluyor. Akşamları iş yapıyorum, bir dosya 30gb üstü atıyorum veya klasörün içindeki ile devamlı uğraşıyorum. Hız benim için önemli ve iki bilgisayarı aynı anda kullanıyorum. Sırf bu yüzden wifi 7li router ve wifi 7 destekli wifi kartı satın aldım. İşimi görüyor. 2.5 kat daha hızlı ağımın keyfini çıkarıyorum. Zaten 10 gigabit ucuzlarsa ona geçerim.

Bu konuda Direk bottleneck değil demişsiniz (havalı gözüksünXiaomi'nin uygun fiyatlı Wi-Fi 7 router'ı satışa çıktı: 49 dolar fiyata sahip ). 10 gigabit gereksiz demişsiniz o zaman niye 2.5 gigabiti önermiyorsunuz bilemedim. Bi de ben bir ev kullanıcısıyımXiaomi'nin uygun fiyatlı Wi-Fi 7 router'ı satışa çıktı: 49 dolar fiyata sahip . All in one cihazlar daha çok ilgimi çeker. Cevabınız için tekrardan teşekkürler. Ben sizi bloklamıştım fakat konuya tekrar yazınca benimle uğraşan biri olmadığınızı tespit ettim bu yüzden sizi blokladığım için özür dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8B5C373B -- 29 Mayıs 2024; 16:2:43 >

Güzel detay bilgiler tebrikler, bende aynı fikirdeyim sadece bu seviyede bir cihazda kullanılması tüketici adına olumlu, bu port kullanılarak ne yapılabilir denirse herşey cevapta belli oluyor zaten. çok fazla senaryo çıkar ve hepsi masraf kapısı açar.

Tüketicilerin int.'de kasıntıda bahsettiği ev tipi modem'lerin işletim performansının segmenti itibariyle kısıtlı olmasından kaynaklı, bir tık üste çıktığından küçük ofisler için ilk mesajımda bahsettiğim cihazlardan alınabilir, 3-4 odalı biraz genişçe hatta 2 katlı evlerde dahi çok iyi performans alınabiliyor, binanı beton yapısını da hesaba katmak lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.