|
Xiaomi'nin uygun fiyatlı Wi-Fi 7 router'ı satışa çıktı: 49 dolar fiyata sahip
-
-
-
49$'lık modem'e 2.5g Eth. koymuşlar bravo diyeceğinize.
-
Ürün gayet iyi de maalesef döviz kuruyla çarptıktan sonra vs
eklentiler derken yine ciddi bir rakam gibi görünüyor.
-
WiFi 7 ancak 6 Ghz yok.
-
her şeye kağıt üzeri bakarsanız bu iş olmaz
xiaomi çıkıp 3x performans sunduğunu iddia ettiği en verimli ve büyük buhar odası soğutmayı tanıttı, batarya, işlemci, ve kamera modülünü soğutuyor
Ne komiktir ki, iddia ettikleri gibi de olmadı, en fazla ısınan telefon
Hani bir de WIFI 7 olacak 50 dolar olacak, hiç inandırıcı gelmiyor
piyasada fiyatını hak eden performans ürünleri WIFI 6/6E en az 150 $ dan başlıyor
Çoğu telefonun / bilgisayarın desteklediği halde WIFI 7 veya USB 4.0 a geçmemesinin en temel sebebi yüksek maliyet ve lisans ücretleri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkthepro -- 25 Mayıs 2024; 15:3:9 >
-
2.5 gigabit gereksizdir. 1 gigabit ile neyi yapamayıp da 2.5 istiyorsunuz?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Haklısınız 2.5gb çoğu kullanıcı için gereksiz buna katılıyorum. Fakat nasıl bir zamanlar türk telekom 100mbpsden yüksek hız vermiyordu o zamanlarda 1gb gereksiz diyorlardı. Sonra 1000mbps çıkınca kullanıcılar mecburen sistemlerini güncellemek zorunda kaldılar. Bu da ona benzer diye düşünüyorum. Artık her cihaza 2.5gb koyuyorlar. Ev kullanıcıların için artık 2.5gb devri. 10gb veya 5gb hız devri değil. 2.5gb switchler 2000-4000 tl iken 10gb switchler 7000-9000 ve üstü fiyatlara sahip.
Ben gt-be98 ve mokerlink 2.5gb 8 adet -10gb uplink 1 adet cihazlarını kullanıyorum. İnternetim 200mbps. Eskiden ax3600+tl-sg108v2 cihazlarını kullanıyordum. Yüksek hız istediğimden 2.5gb yükseltim. Ağdan dosya aktarımı yaparken yüksek hızlı olması avantaj.
Ek: Konu ile alakalı hale getirildi.
Ek2: Yeniden test ettim evet çoklu dosya transferinde switch bazı durumlarda hızı düşürüyor. En son yorumuma bakın.
Ek3: Yanlış bilgilendiren yerler silindi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8B5C373B -- 27 Mayıs 2024; 23:51:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sizin darboğaz dediğiniz şeyin 1gbit portla alakası yok, olsa olsa klasik tipte AP özellikli bir cihaz kullanıyor olmanız lazım, 1gbit portun isteklere cevap verememesi için sürekli %80 üstünde bir network transferi söz konusu olması lazım.
Ruckus,Aruba,Unifi,Huawei, Rujiee gibi ilk etapta aklınıza gelecek bir markadan ne alırsanız zaten kabaca 100 kişinin int. erişimini rahatlıkla yapacak cihazlar 10 küsur senedir var, eskiden bir tık ulaşım ve satın alma sorunu vardı uzun süredir O da yok.
2.5g 1-5 arası arada derede kalan çok tercih edilmeyen bir port std.'ı ve firma bunu koyarak + değer katmak istemiş hepsi bu.
Sizin darboğaz dediğiniz şey herkesin satın aldığı ev tip bir cihaz olmasından kaynaklı ve bu cihazlar ev'de kullanım için tasarlandığından ortalama 4-5 aktif bağlantı/kullanıcıdan sonra isteklere cevap veremez duruma gelir hepsi, internet bağlantınızın 200mbit int olmasının değil cihazınızın basit tip olmasından, sizin yaşadığınız portlarla alakalı değil.
5g/10g hızlar işletmeler için gerekli olabilir ev için değil.
-
Olmazsa olmaz birşey değil ama 1Gbit internet kullanıyorsanız 1Gbit porttan kaynaklı 100-150Mbit kayıp olabiliyor. 2.5Gbit modem ve PON cihazı varsa çok daha yüksek
hızlar alınabiliyor. Tıpkı 100Mbit fiber nasıl testte 116Mbps falan çıkıyor onun gibi. Onun da portu 100Mbps olsa o hıza ulaşamaz.
Burdaki önemli nokta PON cihazınız 1Gbit ise modemin 2.5Gbps olması da gereksiz oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 25 Mayıs 2024; 18:29:4 > -
Haklısınız. Şimdi ki testlerimde sadece dalgalanmalar oldu. O dalganlamar portun kapasitesi ki burada 1gbit olması kaynaklı. LAG yapınca sorun düzeliyor gibi ama routerın ekstra 1 portu dolu oluyor. Hız 30 ile 60 arasında geziyor. Diğer switch de 70 ile 80 arası geziyor. Switchteki ayarladığım düşük önceliklendirme ve qos hızı düşürüyor. Qos'u eşit yapınca hız ikiye bölündü 600-400 şeklinde. 400'ü diğer cihazlara kalıyor ben smb üzerinden transfer yaparken. 200 hız için yeterli ama 1000 hız için yetersiz. Fakat testi sadece 4 cihaz ile denedim. Normalde evde 20 cihaz var. 10'u aktif geri kalan 10'u iot cihaz. Tek tek ayar girmemek için oynamadım, 2 rpi ve 2 pc ile testi yaptım. 2si routera, 2si ise switche bağlı. Peki bu bir darboğaz mı evet darboğaz. Bir ethernet portu yetmiyor iki olursa oluyor. Akşamları iş yapıyorum, bir dosya 30gb üstü atıyorum veya klasörün içindeki ile devamlı uğraşıyorum. Hız benim için önemli ve iki bilgisayarı aynı anda kullanıyorum. Sırf bu yüzden wifi 7li router ve wifi 7 destekli wifi kartı satın aldım. İşimi görüyor. 2.5 kat daha hızlı ağımın keyfini çıkarıyorum. Zaten 10 gigabit ucuzlarsa ona geçerim.
Bu konuda Direk bottleneck değil demişsiniz (havalı gözüksün ). 10 gigabit gereksiz demişsiniz o zaman niye 2.5 gigabiti önermiyorsunuz bilemedim. Bi de ben bir ev kullanıcısıyım . All in one cihazlar daha çok ilgimi çeker. Cevabınız için tekrardan teşekkürler. Ben sizi bloklamıştım fakat konuya tekrar yazınca benimle uğraşan biri olmadığınızı tespit ettim bu yüzden sizi blokladığım için özür dilerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8B5C373B -- 29 Mayıs 2024; 16:2:43 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Güzel detay bilgiler tebrikler, bende aynı fikirdeyim sadece bu seviyede bir cihazda kullanılması tüketici adına olumlu, bu port kullanılarak ne yapılabilir denirse herşey cevapta belli oluyor zaten. çok fazla senaryo çıkar ve hepsi masraf kapısı açar.
Tüketicilerin int.'de kasıntıda bahsettiği ev tipi modem'lerin işletim performansının segmenti itibariyle kısıtlı olmasından kaynaklı, bir tık üste çıktığından küçük ofisler için ilk mesajımda bahsettiğim cihazlardan alınabilir, 3-4 odalı biraz genişçe hatta 2 katlı evlerde dahi çok iyi performans alınabiliyor, binanı beton yapısını da hesaba katmak lazım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X