Şimdi Ara

Xiaomi Poco X3 NFC [Ana Konu ve Kullanıcı Deneyimleri] (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.457
Cevap
139
Favori
613.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Renk şeması doygunda mesela bir yazıyı seçerken de ekran sararması oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redmi note 9 pro aynı anda 4 parmak algılabiliyordu, poco x3 nfc ise aynı anda 10 parmak algılayabiliyor.

Antutu skoru:

Xiaomi Poco X3 NFC [Ana Konu ve Kullanıcı Deneyimleri]

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 gündür bu telefonu kullanıyorum ve görüşlerimi belirtmek istiyorum.

Telefonun ekranı konusunda bazı videolar vardı ve bu videodaki telefonun sorunlu olduğunu anladım.
    Ekranı ortalama bir ips ekrandan aşağı kalır değil (hatta benim sevdiğim gibi beyaz ağırlıklı bir panel) parlaklık seviyesi gayet iyi.
    Oğlumun redmi note 8 ile kiyaslayinca onun ki daha sarımtrak kalıyor.
    Mi 9 lite kullandığım için amolede göre biraz daha soluk kaldı. ilk saatler biraz yadırgadım ama kısa sürede alıştım artık yadırgamiyorum.

Pil konusunda ise gayet iyi işler çıkarıyor. Çoğunluğu wifi, %50 parlaklık ile 9,5-10 saat arası, wifi, mobil veri karışık 8, 5-9 saat arası sure alıyorum. (120 hz kullanım için baya iyi, 60 hz olsa dahada iyi sonuçlar alırım)
    Bu arada telefonu 120 hz kullanıyorum ama netflix, youtube gibi platformlarda otomatik olarak 60 hz oluyor. Eğer dizi vs izlerseniz buralardan benim aldığımdan daha fazla ekran süreleri alabilirsiniz.
    Bunu anlamak için geliştirici seçenekleri bölümden power monitör ile cihazın kaç hzde çalıştığını görebilirsiniz.
    Beğendiğim başka bir yönü bekleme modunda hiç şarj harcamıyor. Gece yatarken %29 olan şarjım sabah 7 de yine aynıydı (turkcell kullanıyorum)

Orjinal şarj aleti ile çok hızlı doluyor baya şaşırdım. %20 de taktım 55 dakikada %100 oldu..

120 hz öyle ooo falan dedirmiyir ama baya akıcı hiç sorun yok. İşlemciden mi yoksa ekrandan mi bilmiyorum ama mi 9 lite ile kiyaslayinca çok daha akıcı cihaz..

Yazılım yeni olduğu için ufak tefek buglar oluyor. Mesela yeniden başlat yapınca bir kaç uygulama izinleri daha önce vermeme rağmen tekrar izin istedi falan..

Telefonun eksi denebilecek yönü biraz büyük (benim için hiç sorun değil ben büyük telefon seviyorum zaten) bazı kullanıcılar için rahatsız edebilir.
    Arka kamera yapısı kılıfında güzel olmaması nedeniyle pek sarmadı ama kamerayı yuvarlak değilde dikdörtgen şekilde kapatan bir kılıf alarak sorunu kolaylıkla çözeceğim.

Daha önce kullandığım cihaz ekrandan parmak izi olduğu için hala alışamadım parmak izine.Parmak izi okuyucu gayet başarılı.
    Kamerayı test etme imkanım olmadı, zaten pek anlamam kameradan.
    Bl kilidi için başvurdum açılınca hemen eu rom kuracağım..
    Bluetooth kulaklık ses seviyesi iyi ve sesler güzel, ayrıca bağlantı konusunda hiç sorun yasamdim. Kablolu kulaklık kullanmadığım için test edemedim.

Kullandıkça deneyimlerimi tekrardan paylaşırım.
    Şunu söyleyebilirim kendi fiyat aralığında çok iyi hatta en iyi f/p ürünü bu cihaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordan Geçenbay -- 31 Ekim 2020; 21:50:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bubu13

Renk şeması doygunda mesela bir yazıyı seçerken de ekran sararması oluyor

Doygunu seçtikten sonra altta özel yazan yerden kendi göz zevkinize göre renkleri sabitliyebilirsiniz.

• bubu13 B kullanıcısına yanıt

İki gündür kullanıyorum , daha önce amoled ekranlı gm9 prom vardı ondan daha iyi ekranı , güneşte ve yağmurlu havada zor görünüyordu ekran ama poco harika bence, pişman olmazsın ekran konusunda.

• absfr A kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    @absfr : Arkadaşlar telefonla konuşurken ses ahize yerine sanki arka kapaktan gelmekte sizde de böylemi başka çağrı programı var mı önereceğiniz parazit azaltma vb ayarları olan

Stereo özelliği için yaptıkları şey oymuş. Yüksek sesli müzik açın, arka kapağın ortası (kameranın tam alt kısmı) bangır bangır titriyor. Ahizeyi de son seste ya da orta seste konuşurken aynısı oluyor. En rahatsız olduğum şey buydu, aldığımın ertesi günü farkettim bu durumu. Yabancı forumlarda da kimisi stereo özellik için öyle yapılmış diyor kimisi için de bu bir sorun arz ediyor. Eskiden sony kullanan arkadaşlarım da bu olayı gördüğünde "kardeşim sony'de böyleydi stereo olduğu için yapar normaldir" dediler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackMirror -- 31 Ekim 2020; 21:55:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackMirror

Alıntı

metni:
    @absfr : Arkadaşlar telefonla konuşurken ses ahize yerine sanki arka kapaktan gelmekte sizde de böylemi başka çağrı programı var mı önereceğiniz parazit azaltma vb ayarları olan

Stereo özelliği için yaptıkları şey oymuş. Yüksek sesli müzik açın, arka kapağın ortası (kameranın tam alt kısmı) bangır bangır titriyor. Ahizeyi de son seste ya da orta seste konuşurken aynısı oluyor. En rahatsız olduğum şey buydu, aldığımın ertesi günü farkettim bu durumu. Yabancı forumlarda da kimisi stereo özellik için öyle yapılmış diyor kimisi için de bu bir sorun arz ediyor. Eskiden sony kullanan arkadaşlarım da bu olayı gördüğünde "kardeşim sony'de böyleydi stereo olduğu için yapar normaldir" dediler...

Aslında çözüm basit stereo özelliğini kapatıp mono seçilebilir. Dediğiniz gibi stereo olduğu için birçok telefonda arka kapakta boşluk bırakılıyormus ses kalitesi için...

• Ekran su aşağıda ki resimdeki gibi sinema seçerseniz amolede yakın görüntü alırsınız..
    Ayarlar/ayrıcalıklı özellikler/video araç kutusu tüm uygulamalara tik koyun sonra da ana ekrandan sinema modunu seçin..
    Ayarlar /ekran / renk uyumunuda doygun ve sıcak seçin 👍 Xiaomi Poco X3 NFC [Ana Konu ve Kullanıcı Deneyimleri] Xiaomi Poco X3 NFC [Ana Konu ve Kullanıcı Deneyimleri]

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Türkiye cihazı satan var mı??

• quote:

Orijinalden alıntı: Ordan Geçenbay

3 gündür bu telefonu kullanıyorum ve görüşlerimi belirtmek istiyorum.

Telefonun ekranı konusunda bazı videolar vardı ve bu videodaki telefonun sorunlu olduğunu anladım.
    Ekranı ortalama bir ips ekrandan aşağı kalır değil (hatta benim sevdiğim gibi beyaz ağırlıklı bir panel) parlaklık seviyesi gayet iyi.
    Oğlumun redmi note 8 ile kiyaslayinca onun ki daha sarımtrak kalıyor.
    Mi 9 lite kullandığım için amolede göre biraz daha soluk kaldı. ilk saatler biraz yadırgadım ama kısa sürede alıştım artık yadırgamiyorum.

Pil konusunda ise gayet iyi işler çıkarıyor. Çoğunluğu wifi, %50 parlaklık ile 9,5-10 saat arası, wifi, mobil veri karışık 8, 5-9 saat arası sure alıyorum. (120 hz kullanım için baya iyi, 60 hz olsa dahada iyi sonuçlar alırım)
    Bu arada telefonu 120 hz kullanıyorum ama netflix, youtube gibi platformlarda otomatik olarak 60 hz oluyor. Eğer dizi vs izlerseniz buralardan benim aldığımdan daha fazla ekran süreleri alabilirsiniz.
    Bunu anlamak için geliştirici seçenekleri bölümden power monitör ile cihazın kaç hzde çalıştığını görebilirsiniz.
    Beğendiğim başka bir yönü bekleme modunda hiç şarj harcamıyor. Gece yatarken %29 olan şarjım sabah 7 de yine aynıydı (turkcell kullanıyorum)

Orjinal şarj aleti ile çok hızlı doluyor baya şaşırdım. %20 de taktım 55 dakikada %100 oldu..

120 hz öyle ooo falan dedirmiyir ama baya akıcı hiç sorun yok. İşlemciden mi yoksa ekrandan mi bilmiyorum ama mi 9 lite ile kiyaslayinca çok daha akıcı cihaz..

Yazılım yeni olduğu için ufak tefek buglar oluyor. Mesela yeniden başlat yapınca bir kaç uygulama izinleri daha önce vermeme rağmen tekrar izin istedi falan..

Telefonun eksi denebilecek yönü biraz büyük (benim için hiç sorun değil ben büyük telefon seviyorum zaten) bazı kullanıcılar için rahatsız edebilir.
    Arka kamera yapısı kılıfında güzel olmaması nedeniyle pek sarmadı ama kamerayı yuvarlak değilde dikdörtgen şekilde kapatan bir kılıf alarak sorunu kolaylıkla çözeceğim.

Daha önce kullandığım cihaz ekrandan parmak izi olduğu için hala alışamadım parmak izine.Parmak izi okuyucu gayet başarılı.
    Kamerayı test etme imkanım olmadı, zaten pek anlamam kameradan.
    Bl kilidi için başvurdum açılınca hemen eu rom kuracağım..
    Bluetooth kulaklık ses seviyesi iyi ve sesler güzel, ayrıca bağlantı konusunda hiç sorun yasamdim. Kablolu kulaklık kullanmadığım için test edemedim.

Kullandıkça deneyimlerimi tekrardan paylaşırım.
    Şunu söyleyebilirim kendi fiyat aralığında çok iyi hatta en iyi f/p ürünü bu cihaz.
    Bu eu rom'un çok bi' farkı var mı? Dört sene önce sony xperia c4 telefonum vardı. Üç kere rom attım, üçünde de brick oldu telefon. Teknik servis ilk ikisinde anakartını değiştirdi, sonunda da fatura ücretini verdiler. Bu yüzden biraz mesafeliyim rom işlerine.

• Valla şöyle söyleyeyim, sadece eu rom değil başka custom romda kullansanız bir daha global roma yaklaşamazsiniz.
    Çok akıcı, reklamsız, gereksiz uygulamalar vs hepsi silinmiş(bu sayede çok daha fazla batarya süresi aliyirsunuz) , istediğiniz gibi telefona hükmediyor ve yeni birçok özellik ekleyebiliyorsunuz.
    Telefonun yazı tipinden, bildirim panelinin rengini şeklini değiştirmekten tutunda, yukarıda saatin yerini değiştirmeye kadar özgürlüğünüz var.
    Bende önceden bu romlara çok mesafeli ve hep global rom kullanırdım ama bu romlara geçince ilk işim telefonun kilidini açıp twrp yükleyerek rom değiştirmek oluyor.

• Amoled ekranlarda olan her zaman açık ekran özelliğini bizim cihazada uyarlamışlar paylaşmak istedim..dosyayı magisk den zip şeklinde ekleyin..
    Artı olarak mıuı launcherde geliyor..
    Not: Global 12.04 de denedim cihaz bootda kaldı 12.04 eu da sıkıntısız çalışıyor.. Xiaomi Poco X3 NFC [Ana Konu ve Kullanıcı Deneyimleri]

• ByÇINAR kullanıcısına yanıt
    Valla ips ekran ile birleşince aod şarjı sömürür gibime geliyor. Ben zamanında amoled ekranda bile dayanamadım kapattım.

• Eu rom özelleştirme yönünden fazla bir şey sunmuyor. Miui tabanlı en iyi rom miuipro'ydu oda ücretli oldu. Bugün kilit açıldı Eu rom son sürüm yükledim. Yazı tipini değiştirme dışında global rom'dan pek fark görmedim. Gereksiz uygulamarı kaldirabilmek en büyük artı. Global rom kullananlar reklamdan kurtulmak için adguard dns öneririm. Gereksiz uygulamarı devre dışı bırakmak içinde miui hidden setting. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ceyhan.sets

Xiaomi Poco X3 NFC [Ana Konu ve Kullanıcı Deneyimleri]

• Merhaba arkadaşlar bugün telefon ulaştı bana daha yeni kurulum yaptım ilk izlenim olarak gayet başarılı diyebilirim.
    Oneplus 8 pro ile kıyaslama ekleyeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: SUPERMAN

Merhaba arkadaşlar bugün telefon ulaştı bana daha yeni kurulum yaptım ilk izlenim olarak gayet başarılı diyebilirim.
    Oneplus 8 pro ile kıyaslama ekleyeceğim
    Hocam başka telefon ile kiyaslasaniz
    Oneplus 8 pro ayıp olur cihaza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordan Geçenbay -- 31 Ekim 2020; 22:48:9 >
  • Erdal47 E kullanıcısına yanıt
    Bende de eu son sürüm var.yüz tanıma sanki bana sıkıntılı gibi geliyor eu romda sizde nasıl 3 açıyor bir açmıyor gibi..

• Ordan Geçenbay kullanıcısına yanıt

En son Oneplus 8 pro kullandığım dan ve onu satıp bunu aldığımdan dolayı bu karşılaştırmayı yapabilirim ve inan telefon gayet başarılı bence one.plus 8.proda chrome da sürekli takılma yaparken ve bu sorunu ne yaptıysam çözememiştim pocoda yaşamadım şu anda bu problemi ilk olarak durum bu şekilde tabiki one plus çok hızlı bir telefon ama pocoda memnun ediyor insanı performans bakımından

• quote:

Orijinalden alıntı: ByÇINAR

Bende de eu son sürüm var.yüz tanıma sanki bana sıkıntılı gibi geliyor eu romda sizde nasıl 3 açıyor bir açmıyor gibi..

Global rom'da aynıydı. Bazen açmıyor du. Eu rom ekranı uyandığında direk yüzümü görürse hemen açıyor. Yoksa 1 saniye sonra bile telefonu yüzüme çevirsem açmıyor.

• ByÇINAR kullanıcısına yanıt

Bende sizdeki gibi değil ayar farklı rom kullanıyorsunuz galiba , diğerlerini buldum menüleri kurcalayarak ama şu ana ekranda sinema modunu bulamadim sadece. Acaba bu ayarlar pil süresini olumsuz etkilerini acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sawash35 -- 1 Kasım 2020; 9:40:54 >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.