Şimdi Ara

Xiaomi Pocophone F1 1999Tl Migros (Bölgesel olabilir) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
4
Favori
19.567
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Samsun yok. Kirikkale bilmiyorum

Alıntıları Göster
    Eyvallah çok sağol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt
    Yurt dışı cihaz aldım hocam. Yoksa el yakıyor. 8 ay kullancaz sonra başımızın çaresine bakacaz artık

• Tavsiye etmem bu cihazı artık eskidi. Tek artısı snapdragon 855 olması güçlü işlemci ama kamera zayıf tasarım zayıf ekran zayif

• quote:

Orijinalden alıntı: mert63

Ben 14 aydır pocophone f1 kullanıyorum 128/6 modelini dokunmatik hakkaten vasat pubg falan oynarken çok sıkıntı onun dışında hız, kamera, pil performansı çok iyi.
    Bu arada 2 aylığna redmi note7 kullandım onda bir sorun yoktu. Note7 tavsiye ederim.
    Pubg oynarken sıkıntı oluyorsa bu cihaz bildiğim çöp. 2k para vereceğiz hem de dokunmatik problem olacak. Yok öyle bir dünya. M30S aldı millet 1540 TL'ye.

• Yazmayacaktım ama şu saçma sapan yorumları okuduktan sonra yazmaya karar verdim Ülke de bilen de konuşuyor bilmeyen de konuşuyor...Popüler bir konu olduktan sonra bilgisizlikleri ile kendilerini rezil etme pahasına yorum yapmaya çalışıyorlar..Bu ruh halinin araştırılması lazım kesinlikle...

Neyse konuya dönersek xiaomi nin çoğu telefonunu kullanmış biri olarak pocophone u da 6 aydan uzun bir süre kullandım. Malzeme kalitesi kesinlikle kötü falan değil hatta bence olması gereken şekilde. Keşke telefonlara gereksiz ağırlık yapan, parmak izi bırakan cam ve metal parçalarla doldurmaktansa bu şekilde hafif ve parmak izi bırakmayan ve daha dayanıklı karbon kasalar kullansalar...Kılıf kullanmanıza bile gerek kalmıyor bu kasada. Plastik silikon kılıf kullanan insanların kasa kalitesine takılması da ayrı bir ironi...

Snapdragon 845 şu an halen Snapdragon un en iyi 2. işlemcisi konumunda. Performansına kimse laf edemez çünkü gerçekten bu işlemciyi zorlayabilecek bir oyun bile yok henüz. Gpu olarak çok iyi durumda. Cpu tarafında ise Sd 730 a denk ama pil tüketimi ve throttling olarak onun bariz gerisinde. Alanı rahatlıkla yıllarca idare edebilecek bir işlemci ve 6gb ram de aynı şekilde uzun süre problem çıkarmaz.

Kamerası gerçekten iyi. Kullanılan Sony imx 363 sensör, yeni nesil 48mp lik imx 586 dan daha keskin ve net resimler sağlıyor yeterli ışıkta. Gece çok gerisinde kalsa da gcam ile farkı kapatıyor imx 586 ya karşı. Gerek arka gerek ön kamerası kullanıcısını kesinle üzmez.

4000 mah pil, kulaklık girişi olması diğer artıları. Artık çoğu telefonda göremediğimiz kızılötesi yüz tanıma özelliği ise fevkaladenin fevkinde gerçekten. Zifiri karanlıkta dahi en dar açılarda bile yüzünüzü çok hızlı tanıyor. Sattıktan sonra en aradığım özelliği bu oldu.

Gelelim cihazın en kötü tarafına...Malesef cihazda çok dandik bir ekran kullanılmış...Ekran kalitesi redmi note 7 nin dahi gerisinde. Dokunmatiği facia durumda...Çoklu dokunmatik problemi var. Ekranı kaydırmak sıkıntılı. Bazen algılamada atlamalar oluyor...Telefonun yumuşak karnı bu malesef.

Stereo hoparlör var ama olmasa da olurmuş dedirtiyor çünkü üstteki ahize kısmını hoparlör olarak kullandığı için ordan çok az ses geliyor...Cihaz tasarım ve çerçeve olarak da eskidi biraz.

Pocophone yerine bütçeyi biraz daha artırıp Mi 9 Lite a yönelmenizi tavsiye ederim. İşlemci farkını sadece oyunda yüksek grafiklerde anlarsınız ama ekran kalitesi çok daha iyi olduğu için oyun oynamak daha zevkli bu telefonda. Oyun falan oynamıyorsanız ekran problemlerini pek hissetmeyebilirsiniz pocophone da ama o zaman da o işlemciyi kullandığınıza değmiyor yine. Umarım ciddi alıcılara yardımcı olmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: freefalcon

Yazmayacaktım ama şu saçma sapan yorumları okuduktan sonra yazmaya karar verdim Ülke de bilen de konuşuyor bilmeyen de konuşuyor...Popüler bir konu olduktan sonra bilgisizlikleri ile kendilerini rezil etme pahasına yorum yapmaya çalışıyorlar..Bu ruh halinin araştırılması lazım kesinlikle...

Neyse konuya dönersek xiaomi nin çoğu telefonunu kullanmış biri olarak pocophone u da 6 aydan uzun bir süre kullandım. Malzeme kalitesi kesinlikle kötü falan değil hatta bence olması gereken şekilde. Keşke telefonlara gereksiz ağırlık yapan, parmak izi bırakan cam ve metal parçalarla doldurmaktansa bu şekilde hafif ve parmak izi bırakmayan ve daha dayanıklı karbon kasalar kullansalar...Kılıf kullanmanıza bile gerek kalmıyor bu kasada. Plastik silikon kılıf kullanan insanların kasa kalitesine takılması da ayrı bir ironi...

Snapdragon 845 şu an halen Snapdragon un en iyi 2. işlemcisi konumunda. Performansına kimse laf edemez çünkü gerçekten bu işlemciyi zorlayabilecek bir oyun bile yok henüz. Gpu olarak çok iyi durumda. Cpu tarafında ise Sd 730 a denk ama pil tüketimi ve throttling olarak onun bariz gerisinde. Alanı rahatlıkla yıllarca idare edebilecek bir işlemci ve 6gb ram de aynı şekilde uzun süre problem çıkarmaz.

Kamerası gerçekten iyi. Kullanılan Sony imx 363 sensör, yeni nesil 48mp lik imx 586 dan daha keskin ve net resimler sağlıyor yeterli ışıkta. Gece çok gerisinde kalsa da gcam ile farkı kapatıyor imx 586 ya karşı. Gerek arka gerek ön kamerası kullanıcısını kesinle üzmez.

4000 mah pil, kulaklık girişi olması diğer artıları. Artık çoğu telefonda göremediğimiz kızılötesi yüz tanıma özelliği ise fevkaladenin fevkinde gerçekten. Zifiri karanlıkta dahi en dar açılarda bile yüzünüzü çok hızlı tanıyor. Sattıktan sonra en aradığım özelliği bu oldu.

Gelelim cihazın en kötü tarafına...Malesef cihazda çok dandik bir ekran kullanılmış...Ekran kalitesi redmi note 7 nin dahi gerisinde. Dokunmatiği facia durumda...Çoklu dokunmatik problemi var. Ekranı kaydırmak sıkıntılı. Bazen algılamada atlamalar oluyor...Telefonun yumuşak karnı bu malesef.

Stereo hoparlör var ama olmasa da olurmuş dedirtiyor çünkü üstteki ahize kısmını hoparlör olarak kullandığı için ordan çok az ses geliyor...Cihaz tasarım ve çerçeve olarak da eskidi biraz.

Pocophone yerine bütçeyi biraz daha artırıp Mi 9 Lite a yönelmenizi tavsiye ederim. İşlemci farkını sadece oyunda yüksek grafiklerde anlarsınız ama ekran kalitesi çok daha iyi olduğu için oyun oynamak daha zevkli bu telefonda. Oyun falan oynamıyorsanız ekran problemlerini pek hissetmeyebilirsiniz pocophone da ama o zaman da o işlemciyi kullandığınıza değmiyor yine. Umarım ciddi alıcılara yardımcı olmuştur.
    hocam ekran kaydırma olayı sadece oyun değil chrome dan tut , telefonun her yerinde dokunarak ve kaydırarak bir uygulamaya ulaşıyorsun veya kullanıyorsun. O yüzden kaydırma suıkıntılıysa bu herşeyi berbat eder... Bu kadar ucuza satılmasının nedeni de bu mu acaba?

• freefalcon kullanıcısına yanıt
    500 liralık telefonda bile olan NFC 2000 liralık telefonda yok.bunu niye yazmadın?

• freefalcon kullanıcısına yanıt
    Bende bütün yazdıklarını okudum hatta bazılarını tekrar okudum ve nfc ne ne zaman değineceksiniz diye baktım ama yazı bitti ondan eksi olarak bahsetmişsiniz hatta yeni çıkan telefonlarda dahi bu özellik kullanılmıyor demişsinizki mobil ödeme var ki bu yeni teknoloji eski değil. Uğraşıp yazmışsınız bilgi için teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

500 liralık telefonda bile olan NFC 2000 liralık telefonda yok.bunu niye yazmadın?
    Kullanmadığım ve bence çok da gerekli olmayan bir şeyi yazmam mı gerekiyordu?

Nfc çok lazımsa 500 liralık telefon kullan o zaman...

Hangi 500 TL lik telefonda NFC olduğunu da yazsaydın bari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freefalcon -- 5 Ocak 2020; 23:35:20 >
  • metbey M kullanıcısına yanıt
    Scrolling yani kaydırma genel olarak problemli. Yazılımsaldır diye düşünmüştüm önce fakat düzelmedi bir türlü ve ekran kaynaklı olduğu ortada. İdare edilebilir ama yine de can sıkıcı bir durum

• ölü doğmuş bir telefon
  • Cumartesi günü Akbatı Migros'tan aldım.
    Çift hatlı telefon ihtiyacım vardı. ING ile faizsiz 10 taksitle aldım. Enpara kredi kartı olmayana veya limit sorunu yaşayana çok iyi seçenek.

3 farklı Xiaomi telefon kullandım hepsinde yazılımsal donanımsal çok sorun yaşadım. En son Trendyol'dan 1299'a Genpa garantili Redmi Note 8 64 GB yakalamıştım. Önceliği iletişim olan bu cihazda arama konusunda bile sıkıntılar yaşayınca ondan da kurtuldum. En son Redmi Note 8 Pro'yu deneyecektim ki bu paralara Pocophone görünce çok da tereddüt etmedim.
    2000 limit belirlemiştim. Ekran haricinde bu paralara bu özellikte cihaz yok. Mediatek ile SD'nin pil tüketimleri verimlilikleri de ortada. Ben oyun oynayan biri değilim daha çok Yandex Navi kullanıyorum webde geziyorum o kadar. Oyunla işi olmayana bu paraya bundan iyisi yok. İşin ironik tarafı oyun için harika bir işlemcisi var ama ekranın vasat olmasından kaynaklı tadını alamıyorsunuz. Oyun harici her şeyi sorunsuz ve akıcı kullanıyorum ısınma namına hiçbir şey yok. Bilen bilir Yandex Navi ile 2 saat GPS aktif ekran kapanmadan pili yoruyor. Buna rağmen çok iyi. Kronik sıkıntıları olmaması avantaj. Bunda üzerinden 1.5 seneden fazla zaman geçmesi de etkili sıkıntılar birçok güncellemeyle halledilmiş kutudan çıktığı gibi miui 11'e kadar yükselt ve kullan. Oturmuş diye tabir edilen cihazlardan soru işareti yok. Biliyorum ki uzun süreler şişmeden kasmadan bana hizmet edecek bence en önemli kriter bu. Ana telefonum Mate 10. NFC var onda. İstanbul'da yaşayanlar için NFC iyice ihtiyaç oldu onun haricinde eksiği yok. 2000 TL'ye bundan iyisi yok üzerine koydukça da bu işin sonu yok.

• tekkral34 kullanıcısına yanıt
    Hocam xiaomi ile bu kadar sorun yaşayıp gene de markadan vazgeçmemeniz ilginç valla.

• Mi 9T varken buna 2000 tl verende akıl aramam ekranı sesi kötü olan bir telefona 2000 tl çok

Sıfır (sahibinden.com)
    Mi 9T 6/64GB Xiaomi Türkiye Garantili (2200 - 2300 TL)
    Mi 9T 6/128GB Kayıtlı (1800 - 1850 TL)
    Mi 9T Pro 6/128GB Kayıtlı (2250 -2350 TL)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 6 Ocak 2020; 0:18:43 >
  • Faydalandım, haber verene yorumlarıyla destek olanlara tesekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: universty3

Hocam xiaomi ile bu kadar sorun yaşayıp gene de markadan vazgeçmemeniz ilginç valla.
    Ben diğer Xioami cihazları çıktıktan 1 - 2 ay içerisinde almıştım. Şansıma da hep sorunları olan telefonlar ilgimi çekti ya da öyle denk geldi dönemlerin şartları gereği
    Aradığım fiyat bandında milletçe gidip gelip bu markaya takılıyoruz maalesef. Dediğim gibi son olarak Redmi Pro'yu deneyecektim o da sıkıntı açarsa başka markalara bakacaktım artık. 2. telefon olarak kullanacağım için bütçeyi abartmıyorum.
    Pocophone seçmemdeki en önemli sebep aslında yeni olmaması. Ana konudaki 200 küsür sayfanın çoğunu üşenmeden okudum. Nelerle karşılaşılmış, neleri çözülmüş neler geliştirilmiş neler aynı kalmış kullanıcı deneyimleri çok iyi rehber oluyor. Süpriz yaşamayacağımı artık bildiğim için aldım. SD845 ve 6 gb ram de büyük etken oldu.
    2017 çıkışlı Mate 10 kullanıyorum hala bugün ben iyi telefonum diyen yeni çıkmış birçok cihazı cebinden çıkarır. Eski cihaz olmasını umursamadığım gibi benim için avantaj bile oldu.
    Redmi serilerine artık şüpheyle bakıyorum. Fiyat sınırlamasında da hep bu seri var.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjkyener

Mi 9T varken buna 2000 tl verende akıl aramam ekranı sesi kötü olan bir telefona 2000 tl çok

Sıfır (sahibinden.com)
    Mi 9T 6/64GB Xiaomi Türkiye Garantili (2200 - 2300 TL)
    Mi 9T 6/128GB Kayıtlı (1800 - 1850 TL)
    Mi 9T Pro 6/128GB Kayıtlı (2250 -2350 TL)
    Bana faizsiz 10 taksitle 2 bin liraya alınabilen SD845 veya üzeri işlemcisi olan, ısınma derdi olmayan yurtiçi garantili yasal kayıtlı bir cihaz önerebilir misin?
    Limit 2 bin TL. Üzerine şu kadar koy demenin biliyoruz ki sonu yok.
    Bulabilirsen ne ala. Bulamazsan ben de sende akıl aramayacağım.
  • nasıl bir şansım varsa Ankaradaki migroslarda bir türlü bulamadım bu cihazı başka illerde bulabilen özelden bilgi verirse sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi börü06 -- 6 Ocak 2020; 1:33:59 >
  • Cihaz 2018 Ağustosta çıktı gözüküyor. Neden hep antika muamelesi yapılmaya çalışılmış anlamadım. İPhone XS 2018 Eylülde çıkmış merak ediyorum aynı Muameleyi Xs ye yapan var mıdır?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

Bana faizsiz 10 taksitle 2 bin liraya alınabilen SD845 veya üzeri işlemcisi olan, ısınma derdi olmayan yurtiçi garantili yasal kayıtlı bir cihaz önerebilir misin?
    Limit 2 bin TL. Üzerine şu kadar koy demenin biliyoruz ki sonu yok.
    Bulabilirsen ne ala. Bulamazsan ben de sende akıl aramayacağım.

Alıntıları Göster
    note 8 pro al geç. GPU bir tık zayıf kalabilir 845'e göre ama cpu aşağı yukarı aynı.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.