Şimdi Ara

★ Xiaomi Redmi Note 3 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★ (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.114
Cevap
63
Favori
169.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muhlis bey

"Resim çektikten sonra ufak resime tıklayarak önizlemeyi açınca siyah kamera ekranında kalıyor. Bu da yazılımsal gibi geliyor düzelir yani."

Yaklaşık 2 yıldır redmi note 1 kullanıyorum. Bu hata halen çözülmedi ve çözülmeyecek bilgin olsun.

3 aydır mi4 kullanıyorum onda bu sorun yok. Daha doğrusu qualcomm işlemcili cihazlarda bu sorun yok. Mi Note ve Nötr Pro kullanılarak da yok. Bu sorun 3-4 ay önce verilen bir güncelleme ile çözülmüş. Ek olarak bu sorun sadece türkçede değil İngilizce ve Çince dışındaki tüm dillerde oluyormuş. Uğraşmak isterseniz mi4'de galery.apk diye çok küçük bir apk var, bunu ve kamera, galeri apk dosyalarını atayim. Kurun şansınız deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nebtawi

Arkadaşlar,

Düne kadar Samsung Note 4 kullanıyordum,LG V10 almaya karar verip telefonu sattım belki ilanımı bile göreniniz olmuştur. Daha sonrasında şarjından sebep vazgeçtim telefonumu da taahütlü aldığımdan sattığım para oraya gitti kaldı elde emektar Note2. Güncel olarak Hearthstone ve Clash of Clans oynuyorum ve bunlarda bile note 2 kasma yapıyordu. Dedim bunu da satayım üstüne biraz koyup idareten yeni bir amiral gelene kadar telefon edineyim. Uzun araştırmalar sonucu Redmi Note 3 'e karar verdim forumdan da bir arkadaşı tavsiye ettiler kendisinden bu gün telefonumu teslim aldım.

Net olarak söyleyebilirim ki performans açısından kesinlikle Note4'den daha iyi. 2 oyunu da daha akıcı açıyor hatta arkadaşımla yan yana açtık aynı ekranı baktık animasyonlarda sıfır takılma yapıyor Redmi. Şimdi ise muazzam bir telefon gelmediği sürece değiştirmeyi düşünmüyorum telefon gerçekten çok başarılı o kadar memnun kaldım yani.

Kamerası ortalamanın üstünde kesinlikle özellikle makro çekimi çok iyi ve sizin için önemli mi bilemem ama Note4'e kıyasla renkleri daha doğal yakaladığına eminim. Kalite olarak bir Note 4 değil orası kesin ama bir tık altı.

Samsung'dan gelen biri olarak kesinlikle arayüzünün daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Şu anda 3 negatif şey yakaladım:
    1- Wireless kopması (şirkette olduğumdan bunun telefondan olup olmadığı konusunda emin değilim evde kopma yaşamadım henüz)
    2- Kilit ekranında kaydırdığınızda otomatik kameraya geçme özelliği var. Bu kilit ekranında ekranı yatay çevirince, ekranın yarısında kilit ekranı yarısında kamera kalıyor siyah ekran şeklinde bu yazılımsal bir hata tahminen düzelir gibi geliyor ilerki sürümlerde.
    3- Resim çektikten sonra ufak resime tıklayarak önizlemeyi açınca siyah kamera ekranında kalıyor. Bu da yazılımsal gibi geliyor düzelir yani.

Bunun haricinde geldiğinden beri kurcalıyorum ve net olarak Note 4'den kesinlikle daha memnun olduğum kanaatindeyim. Bilindik markalardan geçiş düşünen varsa gözü kapalı geçsin. Yaş 30 bir çok güncel amiral telefonu kullanan biri olarak yazıyorum. Hani ilk telefon aldı heyecana geldi diye düşünmeyesiniz.

Android sürümüm 5.0.2 LRX22G
    MIUI sürümüm MIUI 7 Global 5.12.10 Beta

Bu arada geçen ay Turkcell'den Avea'ya da geçmiş olarak kısaca ona da değineyim belki yeri değil ama bilgi olsun.
    1000dk 1000sms 4gb 69TL Turkcell'den
    1500dk 1500sms 6gb 49TL Avea Prime'a geçtim

Bir kaç kez konuşurken kopma yaşadım bu belki olabilir ama Turkcell'e kıyasla interneti gerçekten rezalet zaten speedtest'te Turkcell 20-30mb ları verirken Avea 5-10 arasında kalıyor.(Anadolu yakası Çiftehavuzlar sahil, Şaşkınbakkal-Suadiye ve İçerenköy kullandığım bölgeler sıklıkla)

Uzun lafın kısası 2500TL verip amiral düşünmüyorsanız en üstün bir altı seviyedeki telefonlara 1500-2000 vermeye kesinlikle deymez şiddetle Redmi Note 3 tavsiye olunur.
    Denememi istediğiniz bir şey varsa yazmanız yeterli vakit buldukça dener paylaşırım.

Xiaomi çok kaliteli bir firma. 2-3 aya kadar ortalığı sarsacak yeni amiral gemi modeli Mi 5 geliyor. Çıktığında mi4te olduğu gibi çok konuşulacak bir model olacak. Telefon değiştirmeyi düşünürseniz tercihinizi bu telefondan yana yaparsanız mutlu olursunuz. Yada ben daha büyük telefon isterim derseniz 5-6 aya kadar Mi Note Pro 2 çıkacak. Oda çok harika bir paket olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: hed-pe

merhaba ben de note 3 32 GB almayı düşünüyorum cihaz direkt olarak bootloader kilidi açık ve güncel türkçe rom yüklü olarak mı geliyor?

Gelen romda türkçe dil oluyor ama kullananlar her yer türkçe değil diyorlar. Bootloader kilidi kapalı geliyor. Kapalı olsa dahi türkçe romlar yüklemek mümkün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cenkay KESER

quote:

Orijinalden alıntı: Nebtawi

Arkadaşlar,

Düne kadar Samsung Note 4 kullanıyordum,LG V10 almaya karar verip telefonu sattım belki ilanımı bile göreniniz olmuştur. Daha sonrasında şarjından sebep vazgeçtim telefonumu da taahütlü aldığımdan sattığım para oraya gitti kaldı elde emektar Note2. Güncel olarak Hearthstone ve Clash of Clans oynuyorum ve bunlarda bile note 2 kasma yapıyordu. Dedim bunu da satayım üstüne biraz koyup idareten yeni bir amiral gelene kadar telefon edineyim. Uzun araştırmalar sonucu Redmi Note 3 'e karar verdim forumdan da bir arkadaşı tavsiye ettiler kendisinden bu gün telefonumu teslim aldım.

Net olarak söyleyebilirim ki performans açısından kesinlikle Note4'den daha iyi. 2 oyunu da daha akıcı açıyor hatta arkadaşımla yan yana açtık aynı ekranı baktık animasyonlarda sıfır takılma yapıyor Redmi. Şimdi ise muazzam bir telefon gelmediği sürece değiştirmeyi düşünmüyorum telefon gerçekten çok başarılı o kadar memnun kaldım yani.

Kamerası ortalamanın üstünde kesinlikle özellikle makro çekimi çok iyi ve sizin için önemli mi bilemem ama Note4'e kıyasla renkleri daha doğal yakaladığına eminim. Kalite olarak bir Note 4 değil orası kesin ama bir tık altı.

Samsung'dan gelen biri olarak kesinlikle arayüzünün daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Şu anda 3 negatif şey yakaladım:
    1- Wireless kopması (şirkette olduğumdan bunun telefondan olup olmadığı konusunda emin değilim evde kopma yaşamadım henüz)
    2- Kilit ekranında kaydırdığınızda otomatik kameraya geçme özelliği var. Bu kilit ekranında ekranı yatay çevirince, ekranın yarısında kilit ekranı yarısında kamera kalıyor siyah ekran şeklinde bu yazılımsal bir hata tahminen düzelir gibi geliyor ilerki sürümlerde.
    3- Resim çektikten sonra ufak resime tıklayarak önizlemeyi açınca siyah kamera ekranında kalıyor. Bu da yazılımsal gibi geliyor düzelir yani.

Bunun haricinde geldiğinden beri kurcalıyorum ve net olarak Note 4'den kesinlikle daha memnun olduğum kanaatindeyim. Bilindik markalardan geçiş düşünen varsa gözü kapalı geçsin. Yaş 30 bir çok güncel amiral telefonu kullanan biri olarak yazıyorum. Hani ilk telefon aldı heyecana geldi diye düşünmeyesiniz.

Android sürümüm 5.0.2 LRX22G
    MIUI sürümüm MIUI 7 Global 5.12.10 Beta

Bu arada geçen ay Turkcell'den Avea'ya da geçmiş olarak kısaca ona da değineyim belki yeri değil ama bilgi olsun.
    1000dk 1000sms 4gb 69TL Turkcell'den
    1500dk 1500sms 6gb 49TL Avea Prime'a geçtim

Bir kaç kez konuşurken kopma yaşadım bu belki olabilir ama Turkcell'e kıyasla interneti gerçekten rezalet zaten speedtest'te Turkcell 20-30mb ları verirken Avea 5-10 arasında kalıyor.(Anadolu yakası Çiftehavuzlar sahil, Şaşkınbakkal-Suadiye ve İçerenköy kullandığım bölgeler sıklıkla)

Uzun lafın kısası 2500TL verip amiral düşünmüyorsanız en üstün bir altı seviyedeki telefonlara 1500-2000 vermeye kesinlikle deymez şiddetle Redmi Note 3 tavsiye olunur.
    Denememi istediğiniz bir şey varsa yazmanız yeterli vakit buldukça dener paylaşırım.

Xiaomi çok kaliteli bir firma. 2-3 aya kadar ortalığı sarsacak yeni amiral gemi modeli Mi 5 geliyor. Çıktığında mi4te olduğu gibi çok konuşulacak bir model olacak. Telefon değiştirmeyi düşünürseniz tercihinizi bu telefondan yana yaparsanız mutlu olursunuz. Yada ben daha büyük telefon isterim derseniz 5-6 aya kadar Mi Note Pro 2 çıkacak. Oda çok harika bir paket olacak.

Gerçekten kaliteliymiş. Gelsinler bakalım :) 5.5" altı telefon düşünmüyorum ondan mi4 tercihim olmadı ancak Mi Note Pro 2 gelince bakarım.

• arkadaşlar xiaomi orijinal hızlı şarj aleti MDY-03-EB
    buradan bakabilirler
    aliexpreste bu satıcıda buldum linkl aşağıda
    aliexpress.com
    US $8.28 8% OFF|Original charger 5V 2A 9V 1.2A 12V 1A usb Fast Charge QC2.0 Charger for Xiaomi Mi4 Galaxy S6 Sony Z3 Z4|Tablet Chargers|Computer & Office - AliExpress
    http://www.aliexpress.com/store/product/Original-charger-5V-2A-9V-1-2A-12V-1A-usb-Fast-Charge-QC2-0-Charger-for/113303_32541430120.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zorbey4275 -- 9 Ocak 2016; 11:26:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zorbey4275

arkadaşlar xiaomi orijinal hızlı şarj aleti MDY-03-EB
    buradan bakabilirlerhttp://en.miui.com/thread-105602-1-1.html
    http://www.aliexpress.com/store/product/Original-charger-5V-2A-9V-1-2A-12V-1A-usb-Fast-Charge-QC2-0-Charger-for/113303_32541430120.html

Bu şarj aleti redmi note 2-3 de normal hızla şarj ediyor çevirdiğini gore yanı mi4 te falan hızlı şarj ediyor onlar da snapdragon veya qualcomm olduğu için bizim cihazlar desteklemiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: nirvana08

quote:

Orijinalden alıntı: zorbey4275

arkadaşlar xiaomi orijinal hızlı şarj aleti MDY-03-EB
    buradan bakabilirlerhttp://en.miui.com/thread-105602-1-1.html

Bu şarj aleti redmi note 2-3 de normal hızla şarj ediyor çevirdiğini gore yanı mi4 te falan hızlı şarj ediyor onlar da snapdragon veya qualcomm olduğu için bizim cihazlar desteklemiyor

ilgili bağlantıda MTK işlemciyi desteklediği ile ilgili hiç bir bilgi yok

• quote:

Orijinalden alıntı: hayr16

quote:

quote:

quote:

hızlı şarj özelliğini nasıl kullanılacak bilgisi olan varmı

Telefon üstünden bir şey yapmaya gerek yok. Şarj aleti 2A/9V gücünde çıkış veriyorsa hızlı sarja destek vardır. Daha dosguru 1Amper üstünde guc veriyorsa destek vardır. Bildirim kadarı ile bu cihazın adaptoru 2A/9V çıkış veriyor.

sabah 8 de prizde şarja taktım.. %15 idi

saat 11 .. %98 oldu

bu nasıl hızlı şarj anlamadım

Arkadaşlar şarj konusu çok çabuk tükeniyor akşam 18 de full şarj vardı gece 12 de %15 kaldı evde wifiden bağlanıyorum basit oyunlardan 2 saat takıldım sosyal medya falan filan
    Acaba sürümle alakalı olabilir mi
    miui 7 stabil sürüm olrak geldi 7.00.99

Bahsettiğiniz romu Çinli satıcılar neredeyse tüm RedMi Note 3'lere yükleyerek gönderiyorlar. Çünkü bende cihazı bu forumdaki bi arkadaştan aldım ve aynı yazılımla geldi, kendisine sorduğumda satıcının bu romu yükleyerek kendisine gönderdiğini söyledi, aldığı tüm cihazlarda bu rom varmış, ben ellemedim cihazlara dedi. Baştan savma, ne idüğü belirsiz bi rom emin olun:) İkonlardaki Türkçe karakterler bile böyle bi garip büyüklükte, tamamen emanet durur bi vaziyette. Hatta Xiaomi-Miui forumlarında 1-2 arkadaş sormuş, bu romun ne olduğunu, bu rom hakkında hiçbir bilgi olmadığını. Sonrasında gelen cevaplarda da yazıyordu romun uydurma bi rom olduğunu, başka bi cihazdan portlanarak oluşturulduğundan falan bahsediliyordu, ayrıca başka bi arkadaş da belirtmiş aynı forumda ''Miui yazılım ekibi yada Xiaomi firması tarafından yayınlanan resmi bir yazılım değil'' diye. Şarjınızın çok az gitmesi, romda gariplikler olması gayet normal yani...

Bahsettiğim yazılım sizin de yazdığınız gibi 7.00.99 şeklinde olan stabil diye geçen rom...

Miui forumunda moderatörlerden biri ''The ROM is Vendor Customised ROM'' diye belirtmiş, yani satıcı özelleştirmesi ile oluşturulan rom demiş --->>

Miui Almanya forumunda da tartışılmış bu garip sürüm numaralı romlar ve fake rom olarak belirtmişler, anlaşılan birsürü var bu resmi olmayan farklı sürüm numaralı romlardan --->>https://miui-germany.de/index.php?thread/9532-miui7-7-00-11-00-stable-fake/

EDİT: Kısacası yeni aldığınız, elinize ulaşan RedMi Note 3 cihazınızın yazılım bilgilerinde ''MIUI Version: 7.0.11.00 - stable / MIUI Version: 7.0.99.00 - stable yada MIUI Version: 7.0.99.11 - stable'' şeklinde bilgiler varsa ilk işiniz o romdan kurtulun, hem bataryanız hem de cihazınız için bu(biz ''yarı fake'' diyelim) romlar pek sağlıklı görünmüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edacsac -- 9 Ocak 2016; 13:59:52 >

• Tamamen turkce bir ROM varmı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: edacsac

quote:

quote:

quote:

quote:

Telefon üstünden bir şey yapmaya gerek yok. Şarj aleti 2A/9V gücünde çıkış veriyorsa hızlı sarja destek vardır. Daha dosguru 1Amper üstünde guc veriyorsa destek vardır. Bildirim kadarı ile bu cihazın adaptoru 2A/9V çıkış veriyor.

saat 11 .. %98 oldu

Arkadaşlar şarj konusu çok çabuk tükeniyor akşam 18 de full şarj vardı gece 12 de %15 kaldı evde wifiden bağlanıyorum basit oyunlardan 2 saat takıldım sosyal medya falan filan

Bahsettiğiniz romu Çinli satıcılar neredeyse tüm RedMi Note 3'lere yükleyerek gönderiyorlar. Çünkü bende cihazı bu forumdaki bi arkadaştan aldım ve aynı yazılımla geldi, kendisine sorduğumda satıcının bu romu yükleyerek kendisine gönderdiğini söyledi, aldığı tüm cihazlarda bu rom varmış, ben ellemedim cihazlara dedi. Baştan savma, ne idüğü belirsiz bi rom emin olun:) İkonlardaki Türkçe karakterler bile böyle bi garip büyüklükte, tamamen emanet durur bi vaziyette. Hatta Xiaomi-Miui forumlarında 1-2 arkadaş sormuş, bu romun ne olduğunu, bu rom hakkında hiçbir bilgi olmadığını. Sonrasında gelen cevaplarda da yazıyordu romun uydurma bi rom olduğunu, başka bi cihazdan portlanarak oluşturulduğundan falan bahsediliyordu, ayrıca başka bi arkadaş da belirtmiş aynı forumda ''Miui yazılım ekibi yada Xiaomi firması tarafından yayınlanan resmi bir yazılım değil'' diye. Şarjınızın çok az gitmesi, romda gariplikler olması gayet normal yani...

Bahsettiğim yazılım sizin de yazdığınız gibi 7.00.99 şeklinde olan stabil diye geçen rom...

Miui forumunda moderatörlerden biri ''The ROM is Vendor Customised ROM'' diye belirtmiş, yani satıcı özelleştirmesi ile oluşturulan rom demiş --->>http://en.miui.com/thread-194558-2-1.html

Miui Almanya forumunda da tartışılmış bu garip sürüm numaralı romlar ve fake rom olarak belirtmişler, anlaşılan birsürü var bu resmi olmayan farklı sürüm numaralı romlardan --->>https://miui-germany.de/index.php?thread/9532-miui7-7-00-11-00-stable-fake/

EDİT: Kısacası yeni aldığınız, elinize ulaşan RedMi Note 3 cihazınızın yazılım bilgilerinde ''MIUI Version: 7.0.11.00 - stable / MIUI Version: 7.0.99.00 - stable yada MIUI Version: 7.0.99.11 - stable'' şeklinde bilgiler varsa ilk işiniz o romdan kurtulun, hem bataryanız hem de cihazınız için bu(biz ''yarı fake'' diyelim) romlar pek sağlıklı görünmüyor...

7.0.11.00 (LHNCNCJ) ile geldi benim telefonum ama şarjı falan problemsiz, gayet akıcı, hızlı. İkonlar da gayet normal. Tamamen Türkçe olmasa da, hiç ingilizce bilmeyen bile zorlanmaz.
    Sizce ne yüklemeliyiz?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

saat 11 .. %98 oldu

Miui forumunda moderatörlerden biri ''The ROM is Vendor Customised ROM'' diye belirtmiş, yani satıcı özelleştirmesi ile oluşturulan rom demiş --->>http://en.miui.com/thread-194558-2-1.html

Söylediğin sürüm var telefondan soğudum ikonlar büyük görüntüsü leş gibi..ne kuralım..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

saat 11 .. %98 oldu

Aca bu tür romların yüklü olduğu cihazların bootloader kilidi açık oluyormu. Sormamdaki amaç aldığım satıçıya imei numarası verdim değiştir dedim. Dediğiniz gibi bir romla gelirse hazır bootloader kilidi açık olurmu merak ettim

• Bootloader kilidi açık değil. Ancak bunun imei ile de ilgisi yok zaten.
  • İngilizceden yada tam Türkçe olmamasından yana sorun yok da benim cihazda arkadaşın bahsettiği romla gelmişti, yani 7.0.11.00 ile, benzer problemler mevcuttu. Şarj olsun, çökmeler falan olsun, baya bi sinirlenmiştim, illallah etmiştim. Hemen ardından fazla dayanamayıp SphinXv1c'ye geçtim, o da pek hoş değildi ufak çaplı da olsa sorunlar mevcuttu, sonrasında bi de SphinXv1d'ye geçtim ve tüm sorunlarım bitti çok şükür, 6 buçuk saat ekran süresi de alıyorum, %100 tam Türkçe(sorun olarak gören varsa), e daha ne olsun, gayet memnunum. Sadece ''çocuk modu'' çalışmıyor SphinXv1d'de, onunla da işim olmadığından benim için 0 sıkıntı diyebilirim, tavsiye ederim yani...
  • edacsac kullanıcısına yanıt
    Link verirmisin üstat?

• Stabil Çin Miui V7.1 sürümü de geldi bu arada, herkese hayırlı olsun...

Fakat bilindiği üzere bu romda sadece İngilizce ve Çin'ce mevcut dil olarak, root yok ve google uygulamaları da yok. Global, Türkçe dil ve google uygulamalarının bulunduğu Miui V7.1 Global de yarından sonra, yani ayın 11'inde yayınlanacakmış
  • Az önce verdiğiniz linki indirdim. Kurmayıp yenisini bekliyorum o zaman
  • Yani, mantıklı

• edacsac kullanıcısına yanıt
    Resmi note 3 için bu kadar erken global ROM yayınlanmaz. Kaynak nedir acaba?

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.