Şimdi Ara

Xiaomi yedekleme sorunu. Google Drive yedeklemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
7.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Xiaomi T9 aldım. Google Drive yedekleme yapmıyor, whatsapp da geri yüklemeyi yarıda bıraktı. Bir çok kişi bu sorunu yaşamış ama çözüm yok. Çözen varsa nasıl düzelteceğimi yazarsa memnun olurum.

• Dilini ingilizce olarak ayarlardan değiştirip dener misiniz. Başka bir konuda işe yaramıştı ama...
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Google drive'nin dilini ingilizce yapmamı istiyorsunuz değil mi?
  • aferins kullanıcısına yanıt
    Yok hocam telefonun dili bahsettiğim. Ayarlar~Ek ayarlar ~ Diller ve giriş...
    Miui 10 için
  • Başlayıp yarıda bıraktıysa Wi-Fi ile bir ağa bağlanıp deneyebilirsiniz. Veya yapabilirseniz mobil veri limitini ayarlayın. Mobil veri sınırı 20 MB olarak ayarlıydı bir program için, telefonu ilk aldığımda. Ondan olabilir.

Kesin çözümü bilmiyorum maalesef ama deneyebilirsiniz diyorum.
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Sağol desteğin için. Denedim telefonu ingilzceye çevirdim. Sonra yeniden başlattım, yine de fayda etmedi. Whatsapp da sanırım driver'dan yedeği alamadığı için %68'de takıldı kaldı.
  • Android 9 un saçmalığı, ben adb komutu ile aktif hale getirmiştim. Google backup button greyed out diye aratıp xda linkinden yapmıştım. Bu xiaomi dahil bir çok cihazda olan bir sıkıntı. En basit çözüm her türlü kilidi kaldırıp öyle yedeklemek sonra yine kilit koymak onun dışında adb komutu ile forced backup yaptırmak.

https://forum.xda-developers.com/mi-8/how-to/guide-google-backup-waiting-to-backup-t3895101/amp/
    Burada da anlatım var, olmazsa dediğim gibi google u biraz karıştırın bulursunuz çözümü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Led Zeppelin -- 14 Ekim 2019; 1:0:17 >

• Led Zeppelin L kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. En son bunu uygulayabilirim, bu yazılım işine girmeden bir süre güncelleme beklemeyi planlıyorum. Her şeyi deniyorum. Telefonu iki kere fabrika ayarlarına getirdim yine de düzelmedi. Sıfır alınan bir telefonda bu sorunlarla uğraşmak çok can sıkıcı.
    Yok hocam hiç sıfırlama ile uğraşmayın. Android in kendi saçmalığı, telefona şifre koyunca bilgileri koruma amaçlı şifreliyor ve google a yedeklemeyi kapatıyor. Telefon sıfırlayacağınız ya da yeni cihaza geçeceğiniz zaman kullandığınız cihazdan kilidi kaldırıp elle yedekleyin olsun bitsin. Çok gıcık bir şey ama kafaya takmaya gerek yok bence :) root suz sanırım tek çözüm bu.
  • Led Zeppelin L kullanıcısına yanıt
    İki kere cihazdan cihaza gedekledim. İlk defa böyle yaptım. Dediğin gibi manuel yedekleme yapayım, sonucu yazacağım. Çok sağol.
  • Çözebildiniz mi? Aynı sorun bende de var. Google a yedek almak istiyorum. Mi 9t yedeği (yedekleme bekleniyor) yazıyor silik biçimde.
  • simerkan kullanıcısına yanıt
    Merhaba, evet çözdüm. Aşağıda çözümlediğim yöntemi bulabilirsin. Üzerinden çok zaman geçti. Hatırladığım şuydu, otomatik ilk kurulumda girdiğimden dolayı bilgiler gelmiyordu.
    Selamlar

Şu şekilde çözmüştüm diye hatırlıyorum;
    *Telefonu fabrika ayarlarına getir
    *Otomatik google yüklemesi yapma
    *Genel ayarlarını yaptıktan sonra manuel olarak google drive yükle.
    Sonra whatsapp'ı googleplay'den indir ve kurulumu gerçekleştir.

Buradaki sorun ilk etapta otomatik olarak kurulum yaptığınızda nedense kurulum gerçekleşmiyor.
    Merhaba tekrar. Telefonu eşim için almıştım. Eşim şimdi uyardı beni. Ben işlem gerçekleşti diye sanıyordum, fakat whatsapp'ta yüklenmeyen bilgileri olmuş. Başaramamışım kısaca. :(
    Forumlarda da çözüm bulan yok, xioami forumu dahil.
    Evet, oraya da yazmıştım. Sıfır telefon alıyorsun ve böyle bir sorunla karşılaşıyorsun. Biz aldığımızda çok canımız sıkılmıştı bu sebepten dolayı. Sonuç olarak para veriyoruz, telefon bozuk mu diye şüpheye düşüyor insan. Şimdiye kadar çözememiş olmaları da firmanın ayıbı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aferins -- 24 Nisan 2020; 4:33:36 >
    Katılıyorum. Xioami henüz Google ayarlarını (entegrasyonunu) tam yapabilmiş değil sanırım. Avrupa versiyonları başka global başka Çin bambaşka. Sonuç Türkiye'ye ilk geldiğinden beri bu konuda hep sıkıntılı. Ancak Google hesaplarından kişiler takvim vb senkronizasyon yapabildiğim için en azından bu konuda problem yaşamıyoruz yoksa at gitsin telefonu.

WhatsApp da sorun yok bende. İlk yüklediğimde yedekleri almamıştı ve tekrar yedek sormadı kalakalmıştım. Sonra kaldırdım tekrar yükledim. Bu sefer yedekleri düzgün yükledi.

Benim istediğim telefon yedeğini Google drive yedeklemek. Haa olmadı mı yerine titanium Backup var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.