Şimdi Ara

Xigmatek HDT-S1284F vs GAIA (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
2.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

zaten 3 borulu alsanız da(ör. gaia) bir miktar işelemciye deymeyen kısımlar oluyor o kadar fark etmez neden derseniz sonuçta CPU'nun dış metal yüzeyi ısıyı dağımak için yapılmıştır.Basit bir örnek vermek gerekirse intel stok fanlarının altı yuvarlaktır işlemcinin orta kısmına yani oval bir yüzeye baskı yapar ve kenarlar açıkta kalır

demek istediklerimin fotoğraflı anlatımı

3 ısı boruluda CPU ya tesmas etmeyecek nokta yaklaşık bu şekilde olacaktır işaretlediğim kısım
     Xigmatek HDT-S1284F vs GAIA

4 ısı boruluda CPU ya tesmas etmeyecek noktalar yaklaşık bu şekilde olacaktır işaretlediğim kısımlar

intelin stok fanını kullandığınız zaman cpu ya temas eden kısım aşağıda işaretlediğim alan kadar

buda intel stok fana ait görüntü zaten temas edecek kısım belli

Güzel anlatım saol.

gaia da 3 ısı borusu var ama hem 2. fan takılıyo hemde amd anakartlara istediğin şekilde takabiliyorsun.

yani 1 fazla ısı borusu için saydığım özelliklerden mahrum olmaya değer mi? aralarındaki sıcaklık farkı kaç derece olur? stok fanla boşta 30 tam yükte 55 derece tahmini kaç dereceye düşer? işlemciye hiç o.c. yapmadım ilerde az voltajla 4 ghz yaparım. hangisini almak daha mantıklı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: rodri

ben de gaia aldım. içinden çıkan beyaz termal macunu kullandım, uzay montaj şeklinde x4 955 işlemci 4Ghz(Vcore 1,4v) hızında %100 yükte 1 saat kastırma sonucunda cpu sıcaklığı max. 48 derece, çekirdek sıcaklığı max. 52 derece gördü, fan sesi duyulmayacak kadar(1200rpm civarı) azdı.

tabanının o şekilde olması ve amd sokete sadece dik takılabilmesinden dolayı hdt-s1284f almadım.

Hocam Gaia istenilen pozisyonda takılabiliyormu? Resimden gördüğüm kadarı ile Red Scorpion veya nebileyim Dark Knight gibi baş aşağı yada tersi şeklinde takılıyormuş gibi geldi bana. O radyatör peteklerinin altından, ısı borularının arasından geçen maşa ile üstte ve altta bulunanan AMD soket kancalarına takılacakmış gibi görünüyor resimde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lvlono

quote:

ben de gaia aldım. içinden çıkan beyaz termal macunu kullandım, uzay montaj şeklinde x4 955 işlemci 4Ghz(Vcore 1,4v) hızında %100 yükte 1 saat kastırma sonucunda cpu sıcaklığı max. 48 derece, çekirdek sıcaklığı max. 52 derece gördü, fan sesi duyulmayacak kadar(1200rpm civarı) azdı.

tabanının o şekilde olması ve amd sokete sadece dik takılabilmesinden dolayı hdt-s1284f almadım.

Hocam Gaia istenilen pozisyonda takılabiliyormu? Resimden gördüğüm kadarı ile Red Scorpion veya nebileyim Dark Knight gibi baş aşağı yada tersi şeklinde takılıyormuş gibi geldi bana. O radyatör peteklerinin altından, ısı borularının arasından geçen maşa ile üstte ve altta bulunanan AMD soket kancalarına takılacakmış gibi görünüyor resimde.

amd soketlere kasanın arka kısmındaki eksoz fana bakacak şekilde takılabiliyor. amd soketlerde soğutucunun takıldığı plastik kısım ve arka planı sökülüp gaianın aparatları takılıyor. intel soketlere her türlü takılabiliyor olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 19 Şubat 2012; 12:15:33 >

• G_K_N hocam anlatımın çok güzel olmuş sağ ol.fakat bu 2. fan takma olayı kafamı karıştırdı bu seferde.Bu 2. fan eğer 1. fan ile aynı hızda dönmez ise hava akımını engeller.Çünkü 1. fan işlemci ısısına göre hızlanacak 2. fan molex den veya anakart ın sys fan kısmına takılacağı için sabit hızda dönecek.1.fan 2000 de dönerken 2.fan 1000-1500 de dönerse hava akımını engellemez mi?Yada 2 fanı da aynı hızda dönmesini sağlayacak bir yöntem var mı?
  • quote:

quote:

quote:

amd soketlere kasanın arka kısmındaki eksoz fana bakacak şekilde takılabiliyor. amd soketlerde soğutucunun takıldığı plastik kısım ve arka planı sökülüp gaianın aparatları takılıyor. intel soketlere her türlü takılabiliyor olması lazım.

Anladım, anakartı sökmek gerekecek tekrardan. PowerSupply hiç ısınmıyordu, AMD sistem taktım ve tabi fan yukarıya doğru üflüyor, ısınmaya başladı. Sakıncalı bir durum yani. Ya kasa değiştireceğim yada GAIA alınacak. Evlerinmiz elektronik çöplüğüne dönüşüyor git gide. Kullanılmayan stok fan dolu ve şimdi de üçüncü kule tibi soğutucum olacakBilgilendirme için teşekkürler...

• @lvlono hocam biosu sıfırladıysan 890gpa'da smart fan özelliği var cpu fanı 800rpm döner ısı artınca en fazla 1.1 rpm 'e çıkıyor 1500rpm lik fanlar o yüzden biraz daha fazla ısınır, biosa girin pc health status kısmında cpu smart fan control olması lazım onu disable yapın fan tam verimli çalışsın, bir de kasanın üzerinde fan varsa bunu içeri üfletin soğutucuyu tam ters takın daha performanslı oluyor yandan ve arkadan dışa üfletin fanları zaten fan yukarı doğru ne kadar kuvvetli üfleyebilir ki ısınan hava yükselir felsefesi ile yapılan yanlış bilinen doğrular tüm şekillerde denemiştim sistemi en iyi anlattığım şekilde performans sağlıyor, biosu unutmayın çok etkisi olacak bende OC'lu 45i geçmiyordu B50

@darklord4 hocam tek bloklu bir soğutucuya çift fan takmak kadar gereksiz bir şey yok neden çünkü 1. fan öyle kasırgalar yaratmıyor bloğun arkasına elinizi tutun çok az hatta hiç hava gelmediğini göreceksiniz ve blok ısısı sanki boşta duruyormuş gibi bir sıcaklıkta oluyor.Yani metal bloktan hava fanın boşta üflediği gibi kuvvetli çıkmıyor onun için 2. fan olyı bana saçma geliyor gaia AMD sistem var yan takmak istiyorsanız alınabilir ama yan takmakla fanın üsten aşağı üflemesi arasında benim kasada zerre fark olmuyor HDT de zaten lga1155/1156 sadece yan taklıyor AMD'de kuzey güney LGA 775 aparatı yok ayrıca alıcakların dikkatine

Özet geçersek

Şimdi gaia ve hdt arasında çok fark varmıdır derseniz arada en fazla 3 derece oynar benim için takma yönü daha önemli diyorsanız gaia yok bana performans lazım derseniz HDT buna göre karar verip alınmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn_ymz -- 19 Şubat 2012; 15:57:25 >

• benim kasada anakarttan kasa kapağına 15-16 cm var sığarmı hdt?
  • kasanın modeli nedir ? benim kasa 205mm genişlikte 1 cm belki biraz daha boşluk kalıyor kapağa, 12 cm fanlılar genelde standart yükseklikte extreme model olmadıkça

olmazsa 92MM fanlı model bakın onlarda performans olarak fena değiller ama fanları 2400-2800 rpm döndüğü için 12cm fanlı modellere göre biraz daha sesli çalışır

bu iyi bir şeye benziyor fiyatıda güzel
    http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-nepartak-s983f-nepartak-s983f-intel-1156-&-amdam2am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=45693#allImages

• falcon u sattım geçici olarak everestin modelini bilmediğim mavi-gri renkli yan kapak plastik camlı ortasında 92mm fan olan bi kasa :S dark evo2 alıcam, ama daha var.Soğutucu almam gerekiyor fakat bu zamanlar. olmadı kapak açık kullanırım zaten hiç kapanmıyor ses olmasını istemiyorum açıkcası o yuzden 92mm soğutucular ilgimi çekmiyor.sağol yinede :)
  • i3 550 ile kullanıcaksanız hdt yi alın zaten batı-doğu yönüne takılıyor başka türlü takılmıyor sığmazsa kasa idarelik diyorsunuz yan kapak açık durur dediğiniz gibi evo2 alırsanız ona rahat sığar
  • kesinlikle
  • benim kasam cooler master rc 690 II 650w sığar mı ?
  • kasa genişliği en az 185-190mm olması lazım tüm mid towerlara sığar yani
  • Yaw soğutucu 1400-1500 Devirde de dönüyor, ayarların hepsini sistemi kurduğumda yapmıştım ama mesele az dönmesi değil ki zaten. Sıcak havayı Powersupply'e üflemesi. Ya kasa değiştireceğim, ya GAIA alacağım ya da AMD sistemi satacağım...
  • quote:

Yaw soğutucu 1400-1500 Devirde de dönüyor, ayarların hepsini sistemi kurduğumda yapmıştım ama mesele az dönmesi değil ki zaten. Sıcak havayı Powersupply'e üflemesi. Ya kasa değiştireceğim, ya GAIA alacağım ya da AMD sistemi satacağım...

hocam o işlemci bende iken 4 ghz OC lu vaziyette 45 dereceyi geçmiyordu tam yükte

senin verdiğin 2500k stok fanla 60 derece oluyordu HDT yi taktım 49 derece oluyor tam yükte işlemci stok

yani amd sistem daha serin çalışıyordu senin kasanın hava sürkilasyonu kötü heralde 2500k kaç derece oluyordu yükte
  • i5 2500K yı pek zorlamadım ve sıcaklıklarına pek bakmadım aslında ama Q9550, 3,8-3,9 Ghz.de Gelid Tranquillo ile tam yük altında 50 derece civarındaydı. Asus Vento kasanın önünde, arkasında ve yan kapağında 12 cm'lik fanlar var. Yan kapak olduğu gibi komple pencereli ve toz filtreli. Sorun, işlemci soğutucusunun PSU'ya doğru üflemesidir sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvlono -- 20 Şubat 2012; 3:52:08 >
  • dediğim gibi hocam OC lu vaziyette 30 Dk stres testinde 45 i geçmedi soğutucu kaynaklıdır belki
  • quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

dediğim gibi hocam OC lu vaziyette 30 Dk stres testinde 45 i geçmedi soğutucu kaynaklıdır belki

Hayır işlemci ısınmıyor, PowerSupply ısınıyor diyorum
  • işte ben ipin ucunu baştan kaçırdığım için konuyu işlemci üzerinden hesaplıyorum diyorum nasıl ısınır yahu amd işlemci oc lu 45 i geçmeyen cihaz
  • mrb bnde i5 750 işlemci var XIGMATEK HDT-S1284F yi bu işlemciye tavsiye edermisiniz bide akasa infiniti kasa var en olarak sıgmama gibi bisey olurmu yada bu işlemciye bu sogutucudan ii gene 70 tl yi faln gcmicek hangi sogutucuyu onerirsiniz...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.