Şimdi Ara

Xigmatek HDT-S1284F vs GAIA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
2.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

önceki işlemci soğutucum sunbeam ccf 120 ile x4 955 işlemciyi 4ghz de 64 dereceyi geçmeyecek şekilde stabil şekilde kullanabiliyordum. onu sattım şuan stok soğutucuyla default hızda idare ediyorum. xigmatekin gaia soğutucusu hoşuma gitti. diğer xigmatek soğutuculardan farklı olarak eksoz fana bakacak şekilde montaj edilebilmesi, 2. fan takılabilmesi vs.

bu soğutucuyla işlemciyi sunbeam ccf deki değerlerde tutabilir miyim.

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 25 Ocak 2012; 18:51:08 >

• zamanında birçok soğutucu hakkında okumuştum, aklımda kalan, ccf performansı bekleme, her soğutucuyu egzoza bakacak şekilde monte edebilirsin, 2.fan bu soğutucuda bir işe yaramıyor: sanırım yetersiz ısı transfer sistemi sebebiyle...
  • xigmatekin diğer soğutucuları(örn: dark knight, balder, red scorpion) intel sistemlere her türlü takılabiliyor fakat amd soketlere sadece baş aşağı takılabilyor. ccf den aldığım performansı en ucuz hangi soğutucudan alabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 25 Ocak 2012; 18:53:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Iron Mask

@rodri

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-hdt-s1284f-hdt-s1284f-intel-lga-1156-&-amd-am2am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=57616

Linki :http://wccftech.com/review/xigmatek-hdts1284f-review/

sunbeam ccf den bile iyi gözüküyor. ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 20 Ocak 2012; 16:23:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rodri

quote:

@rodri

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-hdt-s1284f-hdt-s1284f-intel-lga-1156-&-amd-am2am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=57616

Linki :http://wccftech.com/review/xigmatek-hdts1284f-review/

sunbeam ccf den bile iyi gözüküyor. ;)

sunbeam ccf 4 adet 8 mm ısı transfer borusu, xigmatek gaia 3 adet 8 mm ısı transfer borusu, her ikiside bakır boru, her ikiside direct touch, sonuç: kangal alır, pardon ccf alır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK SITH -- 22 Ocak 2012; 7:30:55 >

• quote:

sunbeam ccf 4 adet 8 mm ısı transfer borusu, xigmatek gaia 3 adet 8 mm ısı transfer borusu, her ikiside bakır boru, her ikiside direct touch, sonuç: kangal alır, pardon ccf alır...

Sunbeam CCF burada küçük kardeş Gaia ile değil, akranı olan HDT-S1284F ile karşılaştırılıyor.
    Eskiden olsa evet, ama bundan sonra alacakmış gibi görünmüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Xigmatek`in fanlari yuksek devirde acayip sesli yalniz,supurge masallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: HyperXCrossfire

Xigmatek`in fanlari yuksek devirde acayip sesli yalniz,supurge masallah

abartmasak. max. 1500 devirde dönen 12cmlik bir fan ne kadar ses yapabilir ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 25 Ocak 2012; 18:47:28 >
  • 955 be kullanıcısıyım. komu takip.
  • quote:

quote:

Sunbeam CCF burada küçük kardeş Gaia ile değil, akranı olan HDT-S1284F ile karşılaştırılıyor.
    Eskiden olsa evet, ama bundan sonra alacakmış gibi görünmüyor.

hocam, HDT-S1284F nin tabanı neden böyle yapılmış, çok ilginç geldi, özel bir nedeni falan mı var acaba. soğutmaya katkısından çok zararı olur gibime geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 25 Ocak 2012; 18:49:44 >

• HDT-S1284F zaten Achilles S1284 ile temelde aynı altyapıya sahip.
    Takip edenler bilir Achilles konusunda forumda bir arkadaşla tartışmıştım.
    Isı borularının işlemci yüzeyini tam örtmediğini savunmuştu ve kısmende haklıydı.
    Ancak s1366 (42,5 x 45 mm) ve s2011 (58,5 x 51 mm) gibi büyük yüzeyli işlemcilerde kullanılmadığında işini sorunsuz yapacağını düşünüyorum.
  • sonuç olarak bu ikisinden hangisini almak daha mantıklı olur ikiside aynı fiyat:

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-gaia-sd1283-gaia-sd1283-intel-lga77511561366-&-amd-am2am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51606

s1284F' e 2. fan takılmıyor galiba. ayrıca eksoz fana bakıcak şekilde takılırmı 1156 pin e?
    birde yukarıda arkadaşında dediği gibi boruların o şekilde yerleştirilmesi 1156 pin için sorun oluştururmu aceba?

• her ikiside fazlasıyla işini görür, ben şahsen Gaia aldım ve çok memnunum.
    şu an Vatan'da fiyatları aynı olduğu için S1284F tercih edilebilir (1 ısı borusu daha fazla neticede).
  • quote:

Orijinalden alıntı: darklord4

sonuç olarak bu ikisinden hangisini almak daha mantıklı olur ikiside aynı fiyat:

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-gaia-sd1283-gaia-sd1283-intel-lga77511561366-&-amd-am2am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51606

s1284F' e 2. fan takılmıyor galiba. ayrıca eksoz fana bakıcak şekilde takılırmı 1156 pin e?
    birde yukarıda arkadaşında dediği gibi boruların o şekilde yerleştirilmesi 1156 pin için sorun oluştururmu aceba?
    ben de gaia aldım. içinden çıkan beyaz termal macunu kullandım, uzay montaj şeklinde x4 955 işlemci 4Ghz(Vcore 1,4v) hızında %100 yükte 1 saat kastırma sonucunda cpu sıcaklığı max. 48 derece, çekirdek sıcaklığı max. 52 derece gördü, fan sesi duyulmayacak kadar(1200rpm civarı) azdı.

tabanının o şekilde olması ve amd sokete sadece dik takılabilmesinden dolayı hdt-s1284f almadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 16 Şubat 2012; 12:19:44 >

• XIGMATEK HDT-S1284F aldım montajı çok zor el girmiyor push&pin montaj olduğu için berbat çok zor taktım daha önce aynı tip soğutucuyu amd montajı 10 sn sürmedi 1155 çok zorladı 5-10 dk uğraştım

• quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

XIGMATEK HDT-S1284F aldım montajı çok zor el girmiyor push&pin montaj olduğu için berbat çok zor taktım daha önce aynı tip soğutucuyu amd montajı 10 sn sürmedi 1155 çok zorladı 5-10 dk uğraştım

peki performansı nasıl ve işlemci soğutucunun borularının resimdeki şekilde olmasına rağmen tam temas ediyormu?

• 1155/1156 montajı yaparken önce bloğu anakarta takmak gerekiyor sonra fanı, aksi halde push&pin leri sıkıştıramıyorsunuz çünkü üzerine fan denk geliyor montaj biraz zahmetli oldu baya uğraştırdı ama bir kere takıp tekniği çözünce sorun olmaz(amd montajı çok basit), soğutma perfmansı olarak gaia'dan daha iyi olduğu aşikar zaten yapısal olarak daha büyük bu gün vatanda detaylı inceledim iksinide HDT'yi tercih ettim, tam yükte stok fan ile max 60-61 derece oluyor(2500K) bu soğutucu ile max 49 derece oldu daha da artmadı 30 dk dan fazla yüklendim performansı iyi ve fanı çok sesiz ccf(2000rpm) ile aynı performası 1500 rpmde sağlıyor ısı borularına gelecek olursak aşağıda işaretlediğin alana denk geliyor cpu, çünkü borular 8mm kalınlığında ve 4 adet var alan çok geniş resimlerdeki gibi değil soğutucu alan büyük birazda sandy bridge işlemcilerin boyutunun ufak olması işe yarıyor ama amd işlemciler ile sıkıntı olacağına ihtimal vermiyorum taban yapısının

• quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

1155/1156 montajı yaparken önce bloğu anakarta takmak gerekiyor sonra fanı, aksi halde push&pin leri sıkıştıramıyorsunuz çünkü üzerine fan denk geliyor montaj biraz zahmetli oldu baya uğraştırdı ama bir kere takıp tekniği çözünce sorun olmaz(amd montajı çok basit), soğutma perfmansı olarak gaia'dan daha iyi olduğu aşikar zaten yapısal olarak daha büyük bu gün vatanda detaylı inceledim iksinide HDT'yi tercih ettim, tam yükte stok fan ile max 60-61 derece oluyor(2500K) bu soğutucu ile max 49 derece oldu daha da artmadı 30 dk dan fazla yüklendim performansı iyi ve fanı çok sesiz ccf(2000rpm) ile aynı performası 1500 rpmde sağlıyor ısı borularına gelecek olursak aşağıda işaretlediğin alana denk geliyor cpu, çünkü borular 8mm kalınlığında ve 4 adet var alan çok geniş resimlerdeki gibi değil soğutucu alan büyük birazda sandy bridge işlemcilerin boyutunun ufak olması işe yarıyor ama amd işlemciler ile sıkıntı olacağına ihtimal vermiyorum taban yapısının

ben amd phenom II x4 965 kullanıyorum. o işaretlediğiniz alana sığarmı işlemci ?

• zaten 3 borulu alsanız da(ör. gaia) bir miktar işelemciye deymeyen kısımlar oluyor o kadar fark etmez neden derseniz sonuçta CPU'nun dış metal yüzeyi ısıyı dağımak için yapılmıştır.Basit bir örnek vermek gerekirse intel stok fanlarının altı yuvarlaktır işlemcinin orta kısmına yani oval bir yüzeye baskı yapar ve kenarlar açıkta kalır

demek istediklerimin fotoğraflı anlatımı

3 ısı boruluda CPU ya tesmas etmeyecek nokta yaklaşık bu şekilde olacaktır işaretlediğim kısım

4 ısı boruluda CPU ya tesmas etmeyecek noktalar yaklaşık bu şekilde olacaktır işaretlediğim kısımlar

intelin stok fanını kullandığınız zaman cpu ya temas eden kısım aşağıda işaretlediğim alan kadar

buda intel stok fana ait görüntü zaten temas edecek kısım belli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn_ymz -- 19 Şubat 2012; 1:13:23 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.