Şimdi Ara

xigmatek s1283 55 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sistem görüldüğü gibi boşta sayılır.55 derecelerde. soğutucu yaklaşık bir senelik aldığımdan beri bu sıcaklıklarda. bugün baktım tozlanmış temizleyeyim dedim. macunu da yeniledim ama bir fark olmadı x-silence diye bir macun sürdüm işlemcinin üstünü çok ince olarak kapladım. soğutucu işlemci yüzeyini tam kaplamıyor acaba daha mı bol sürsem iyi olur?

xigmatek s1283 55 derece

• Ortamın sıcaklığı yüksek olduğu için olabilir, soğutucun o kadar kötü bi ürün değil,
    Boştayken 30-35 aralığında olmalı, HDD GPU sıcaklıklarında yüksek sistem boştayken, ortam sıcaklığını bi kontrol et derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: 432

Ortamın sıcaklığı yüksek olduğu için olabilir, soğutucun o kadar kötü bi ürün değil,
    Boştayken 30-35 aralığında olmalı, HDD GPU sıcaklıklarında yüksek sistem boştayken, ortam sıcaklığını bi kontrol et derim

odam sıcak evet 29 derece. kasa da da eksoz fanı yok sadece önde 12 cmlik emiş fanı var. x-silence macunu kavanozdaki satılan dandik macunlarla değiştirdim 50 derece oldu. yine macun sürme şeklimde problem var galiba işlemciye yayıyorum kartla sanırım soğutucunun borularına sürmek gerekiyor.
  • hayır hayır Kesinlikle soğtucunun borularına vs sürmene gerek yok.
    Oda sıcaklığı 29 derece, İşlemcinin load'ını 15 olarak düşünürsek işlemci boşta 45-48 civarında olmalı. Macunu elinle yaymana gerek yok;
    İşlemcinin tam ortasına göz damlası kadar tek bir damla macun sıkıp üstüne soğutucuyu koymalısın, soğutucuyu koyduktan sonra vidalamadan iyice bastırırsan iyice yayılır macun; Kullandıgın macununda 3-5 derece farkını görürsün.
    Thermalright Şırınga macunlarını denemenı öneririm.
    Emiş fan'ları ( egzos ) kasanın arka ve üst kısmında bulunmaları sıcak havayı atılmayı kolaylaştırır, Sıcak hava yükselir
    Öndeki fan'ı arkaya alırsan etkisini görürsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 432 -- 4 Haziran 2012; 21:45:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.