Şimdi Ara

XIGMATEK HDT-SD964 İşlemci Soğutucusu için 92mm Fan Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba değerli Donanım Haber sakinleri,

Elimde, ''XIGMATEK HDT-SD964'' İşlemci Soğutucusu mevcut fakat, evi taşırken soğutucu fanı eşyalar arasında karışmış olacak ki bir türlü bulamadım, bu sebepten dolayı yeni bir 92mm fan arayışına girdim. Bu soğutucu için birkaç sitede fan buldum fakat, 2 fan arasında seçim zorluğu yaşıyorum ve sizlerin değerli öneri ve fikirleri sayesinde bu zorluğu aşacağıma inanıyorum.

Anakartım: MSI Z77A-G43
    İşlemcim: i5-3570k

Araştırmalar sonucu bulduğum 92mm fanlar:
    http://www.performance-pcs.com/silenx-effizio-92x25mm-15dba-46cfm-fan.html

http://www.hizlial.com/deep-cool-uf92r-kirmizi-92mm-kasa-fani/10540726

''Deep Cool'' markasının fan stili baya hoşuma gitti fakat, hakkında pek fazla Türkçe kaynak bulabilmiş değilim.. Özellikle kırmızı / siyah fan aradığım için tarzıma uygun sadece bu fanları buldum, bunlar dışında da inventus sitesinde 92mm fan-lar mevcut fakat, kırmızı /siyah aradığım için onlara pek sıcak bakmıyorum çünkü, kasa rengi ve moduma uygun olsun istiyorum.

Öneri ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpserkan -- 3 Mayıs 2015; 18:38:32 >

• Bende yeni projem için kırmızı siyah fan arıyordum.
    Kasa egsozt için.
    Xilince vardı aklımda ama 92mm yok şu an sanırım tr de.Hem fiyatı uygundu hemde görünüşü benim mod a uygun olucaktı.
    Bende dün deepcool sipariş ettim cumartesi felan elimde olur muhtemlen.
    Yeni bir fan olduğu için pek bir incele bulunmuyor nette.
    Benim için önemli olan görüntüsü ve sessiz olması idi.
  • YAZICIOĞLU kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,
    Fan elinize ulaştığında deneyim ve görüşlerinizi buraya yazarsanız çok sevinirim. Çünkü, aynı durumdan muzdarip sayılırız eğer Deepcool fan iyi ise gerçekten, diğer fanı iptal edip bende aynı fanı satın alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpserkan

Merhaba hocam,
    Fan elinize ulaştığında deneyim ve görüşlerinizi buraya yazarsanız çok sevinirim. Çünkü, aynı durumdan muzdarip sayılırız eğer Deepcool fan iyi ise gerçekten, diğer fanı iptal edip bende aynı fanı satın alacağım.

Tamamdır deneyimlerimi paylaşırım.
  • quote:

Merhaba hocam,

Fanı bugün kargodan kendim aldım.

Görsellik ve kalite:Fanın kırmızısı benim istediğim gibi.Corsair sp serisi ile kıyasla malzeme kalitesi birazdaha kötü diebilirim.

Performans:Çok fazla test etme imkanım olmasa da:Öncelik olarak benim istediğim sessiz olması idi.14volt vererek kasa üzerinde denedim ve 14volt a göre bana çok sessiz geldi fan.Yine 14voltta gayet iyi üflüyor.
    Benim düşünceme göre işlemci soğutucusu ile kullanıcaksanız,bakır bir soğutucu ile kullanıcaksanız yetersiz kalabilir.

Kutu içeriği.4pin den molex e çeşitli dönüştürücüler çıkıyor kutu içinden.
    Montaj için ise silikon bağlanı aparatları çıkıyor içinden.

Sonuç:İşlemci fanı olarak yetersiz kalabilir.Kasa havalandırma için sessiz olması açısından bence gayet başarılı.
    Fan gövdesi ve montajlama ile tamamen sessizlik için tasarlandığı belli fanın.

Bunlarda resimler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAZICIOĞLU -- 9 Mayıs 2015; 12:33:40 >

• İnceleme için çok teşekkür ederim hocam.

Peki fan üzerinde direkt bağlantı birimi resimdeki gibi mi? Yoksa 3 pin mi?

Renk olarak şahsen kırmızı tonu benimde hoşuma gitti, çerçeve kısmı keşke tam siyah olsa imiş. Bu arada 14v bağladım demişsiniz sanırım 12v olacaktı. Ayrıca işlemci soğutucusu için çift fan taksam acaba iş görür mü dersiniz, söylediğinize göre yetersizlik söz konusu mevcut ise belki çift fan takarsak yeterli gelir.

• quote:

İnceleme için çok teşekkür ederim hocam.

Renk olarak şahsen kırmızı tonu benimde hoşuma gitti, çerçeve kısmı keşke tam siyah olsa imiş. Bu arada 14v bağladım demişsiniz sanırım 12v olacaktı. Ayrıca işlemci soğutucusu için çift fan taksam acaba iş görür mü dersiniz, söylediğinize göre yetersizlik söz konusu mevcut ise belki çift fan takarsak yeterli gelir.

Resimde görülen bağlantı zaten fanın kendi bağlantısı yani 4 pin.
    Bence fan komple siyah olsa idi sadece çerçeve kırmızı olsa idi corsair fanlar gibi şık olurdu.
    Kırmızı tonu benimde hoşuma gitti çok cırtlak değil kan kırmızı ya yakın.
    2 tane yeterli olabilir işlemci için.

12v değil 14v ile denedim ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

quote:

Bence fan komple siyah olsa idi sadece çerçeve kırmızı olsa idi corsair fanlar gibi şık olurdu.

14v ile çalıştığını bilmiyordum pardon hocam. Renk olayı için de çözüm var aslında hani öyle sırıtma falan olursa ki pek yok gibi zaten o zaman boyarız :)
    Bu arada kendi bağlantı biriminin 4pin olması çok iyi. Kesinlike pazartesi günü sipariş verip alacağım. Alınca bende işlemci soğutucusu üzerinde resim çeker buraya eklerim hocam.
    Tekrar çok teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

quote:

14v ile çalıştığını bilmiyordum pardon hocam. Renk olayı için de çözüm var aslında hani öyle sırıtma falan olursa ki pek yok gibi zaten o zaman boyarız :)
    Bu arada kendi bağlantı biriminin 4pin olması çok iyi. Kesinlike pazartesi günü sipariş verip alacağım. Alınca bende işlemci soğutucusu üzerinde resim çeker buraya eklerim hocam.
    Tekrar çok teşekkür ederim.

14volt normal çalışma voltajı değil zaten sizi yanıltmış olmayayım.
    Ben harici besleme ile takıp fanların çalışıp çalışmadığını denedim birde ses kontrolü yaptım.

• xpserkan kullanıcısına yanıt
    Dostum Silen x 1600 rpm 42CFM 15.0dB
    Deep Cool ise 1800rpm 33CFM 24.6dB

Bu durumda DeepCool 200 devir fazla çalışmasına rağmen %25 daha az hava veriyor,33CFM. Ses düzeyi ise %35 civarında yüksek.... yani daha sesli bir fan.
    Özetle Deep Cool Yüksek devirli - az verimli - çok sesli bir fan...
    Tercih Silen X ten yana olmalı bence... hem unutmamak lazım , Deep Cool un adı bile yokken Silen X dünyanın en kali,teli ve en sessiz fanlarını yapıyordu.
    Silen x fanların tek dezavantajı statik basınçlarının düşük olması idi , yani radyatörde kullanmaya müsait fanlar değildi..ama burda statik basınç o kadar gerekli değil bence...

YAZICI nın fanı 14 Vollta çalıştırması seni şaşırtmasın yanıltmasın , kendisi Türkiyenin en eski Overclock çularından biri , fana da overclock yaptırmış..
    Ama bu forumda son zamanlarda kullandığım bir deyimi yine tekrarlayayım .;
    Sen hocanın dediğini yap, yaptığını yapma 12 Voltta çalıştır fanını...

• Biraz geç oldu ama görüntüleri buraya ekleyeceğime dair söz vermiştim. DeepCool yerine Silen X almaya karar verdim ve sağ olsun @arg-ist hocam fanların tedarik işinde önemli bir rol oynadı. Kendisine buradan da ayrıca çok teşekkür ediyorum.

Fanların soğutması çok süper, max. devirde neredeyse ses yok..
    Kasanın fan kontrolcüsüne bağlıyorum 3 pin ile hız ayarıda yapılıyor, sorunsuz bir şekilde çalışıyorlar kısaca..

[album]
    [/album]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpserkan -- 15 Haziran 2015; 19:47:43 >

• quote:

Biraz geç oldu ama görüntüleri buraya ekleyeceğime dair söz vermiştim. DeepCool yerine Silen X almaya karar verdim ve sağ olsun @arg-ist hocam fanların tedarik işinde önemli bir rol oynadı. Kendisine buradan da ayrıca çok teşekkür ediyorum.

Fanların soğutması çok süper, max. devirde neredeyse ses yok..
    Kasanın fan kontrolcüsüne bağlıyorum 3 pin ile hız ayarıda yapılıyor, sorunsuz bir şekilde çalışıyorlar kısaca..

[album]
    [/album]

Güle güle kullanın.
    Bulabilseydim benimde tercihim o yönde olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.