Merhabalar, Bugün aldığım XAF 120mm fan ile ilgili yorumlarımı paylaşmak istiyorum.İlk olarak fanı elinize aldığınızda plastiğin orta-üst seviye bir kalitede olduğunu fark ediyorsunuz.Ancak kablo oldukça iyi.Sıkıcı bir sleeve ile sarılmış,kablonun içindeki plastik kısım görülmüyor bile.Bu kesinlikle bir artı.Kutu içeriğinde farklı bir şey yok:Molex->3 pin dönüştürücü (Sakın kullanmayın 1000 RPM'de bile çok sesli),vidalar ve tabii fanın kendisi... 4Pin PWM destekleyen bir fanla karşı karşıyayız.İsterseniz 3 pin olan versiyonu da mevcut.Ben biraz araştırıp 4 pin olanını alayım dedim sonuçta PWM özelliği geliyor diye.Alıp geldim eve,fan "Seni salak ben soğutucu üzerinde kullanılmak için tasarlandım!" diye haykırıyor ama ben yine de yan kapağa taktım Kapağı açarken biraz dikkatli olmak gerekiyor lakin unutup hızla açmama rağmen kablo ne zarar görüp ne de vererek anakartın pinlerinden çıktı.Kesinlikle taktir edilmeli.Kurdum sonunda fanı ve açtım bilgisayarı.Bir ses ki!BİOS altında %70'e almış kendini,ancak oldukça gürültülü.%50 seviyeye (1000-1050 RPM) alsam da sesli.Ama yiğidi öldür de hakkını yeme demişler çok fazla hava üflüyor.Maksimum devirde rahatlıkla vantilatör etkisi yaratıyor (1800RPM).Taktım kulaklığı geçtim oyuna.Ses hiç duyulmuyordu ancak tabii oyunu kapatıp biraz internete gireyim deyince fanın sesi duyuluyor.Ayrıca belirteyim 65 dereceden 60 dereceye düşürmeyi başardı ekran kartını,3 derece kadar da işlemci sıcaklığı düştü.Yani performanslı bir fan. Kapanışa gelirsek size şöyle bir tablo sunayım,hepsi on üzerinden değerlendirildi: Kalite: 9,5 Kablo: 10 Performans: 10 Gürültü: 2 Led Performansı: 8
Sonuç olarak şunu söyleyeyim ki fan gürültülü ama eğer kulaklığınızın ses yalıtımı yeterince iyiyse düşünülebilir.Şahsen önermem aradığım kriterlere uygun değil.Yakın zamanda iade edip CM Sickle Flow almayı düşünüyorum.