onu biz de dedik de değil derler işte zevk meselesi.silentx diyorsun... bu iş tamamen subjektif bence ve dünyanın da ne dediğine şaşırdım ben artık her kafadan bir ses çıkıyor.doğrudur diyelim de 13*50 arkadaşın ocağına bir incir ağacı daha dikmez o kadar doları fana mı verdin diye millet peşine düşmez mi sonra?
alttaki fan çok güzel hava üflüyor ama sesli, üstteki fan da sessiz ama o kadar iyi basıncı yok. ama genel kullanım için alttakini öneririm, güzel bir fan..
Birinin sessiz dediğine öbürü gürültülü diyor. Üzerinde 16db yazıyor ama traktör gibi ses çıkarıyor deniyor. 20db ultra sessiz fanlardan bahsediliyor. 25db'nin altındaki sesler katlanılabilir seslerdir deniyor. Fanların teknik bilgilerinde yazan db değerleri ile gerçekte duyulan ses seviyeleri birbirini tutmuyor deniyor. Kısacası tüm bu söylenenlere noktayı koyacak tek yol çok özel bir fan testidir. Piyasada adı geçen en ucuzundan en pahalısına tüm fanları aynı şartlar altında teste tabi tutup sessizlik ve soğutma performanslarını karşılaştırmalı olarak ortaya koymaktır. Bunun haricinde söylenenlerin hepsi havada kalmaya mahkumdur.
ben infnity alı alttaki fanndan 3 tane üzerine takmayı düşünüyordum.. desene gürültüden duramayız o zaman...
bunun sebebi şudur, fabrikaların biri 30 cm den ölçer sesi, diğeri 1 m den, diğeri 50 cm den, biri desibel olarak , biri sone olarak vs vs..
ama şunu söyleyebilirim, fiyat performans olarak piyasada arctic cooling bayağı öndedir, fanları ve soğutucuları gerçekten sessiz..
su sogutmaya fan mı takılır diyenlere
tebrikler çok iyi çıkmış bir de pi sonucu versen stabilite açısından çok güzel olur
ayrıca kaç volt verdin vs vs
Selam;
fanlar sessizmi hocam almayı düşünüyorumda
Fiyat/Performans açısından iyi gibi duruyor.
ttwrx
Hocam zahmet olmazsa kabloların boyu ne kadar yazabilirmisin?
arkadaşım şuan sisteme takılı ve ölçülecek gibi degil toplu falan da o yüzden ama göz kararı 30cm falan
quote:
Orjinalden alıntı: ttwrx
arkadaşım şuan sisteme takılı ve ölçülecek gibi degil toplu falan da o yüzden ama göz kararı 30cm falan
fanlar sessizmi hocam
termaltake
zalman
Aerocool
enermax
cooler master
revoltec
XİLENCE
bu fanların içinde şu ana kadar 80 mm lik en sessiz fan xilence diyebilirim
120 mm lik lerde en sessiz ürün kullanan bir arkadaşımda gördügüm "SilenX iXtrema PRO" fandı ondan sonraki alınabilecek en sessiz ve makul fiyatlı ürün ise xilence diyebilirim ayrıca biliyorsunuz ki 120 mm lik fanlar genellikle 1000 - 1200 rpm arası çalışmakta xilence ise bu deger yaklaşık 1400 rpm ve 21 db bu daha fasla hava akımı demek siz bunu fan control yardımıyla veya 7 volt vererek 1000 rpm gibi çalıştırırsanız inanın hiç ses duyamayacaksınız. Bende tüm fanlar 5v. da çalışıyor ona göre ses bakımından dikkatinizi çekerim.
xilence 12 lik ve 1 tanede 8 lik alıcam 8 lik olanı psu ya takıcam psudaki fanlar genellikle cok sesli ve hava akımı cok az 12 ligi ise egzosta takıcam bakalım nasılmiş ses konusunda
Xilence'in 8cm lik olanını kasanın ön hava giriş kısmında kullanıyorum ama uğultusundan rahatsızım.Senin yorumlarına göre ters bir sonuç.Acaba fanın uğultu yapmasının sebebi fanın takıldı yerdeki ızgaraya hava sürtmesindenmi kaynaklanıyor
quote:
Orjinalden alıntı: OnlyHero
Xilence'in 8cm lik olanını kasanın ön hava giriş kısmında kullanıyorum ama uğultusundan rahatsızım.Senin yorumlarına göre ters bir sonuç.Acaba fanın uğultu yapmasının sebebi fanın takıldı yerdeki ızgaraya hava sürtmesindenmi kaynaklanıyor
haydaa bizde sessiz diye alacaz yaw ??
silenx de motor sesi yok
ama xilencede 80 -120 mm lık fanlarında hava akımı daha fazla fakat 80 mm de hafıf uğultu çıkıyor cuma günü elime geçti fanlar gerçekten güzel kardeşimin bilgisayarına taktım sessizlik olarak coolermasterden ve revoltecden çok iyi ...
quote:
ama xilencede 80 -120 mm lık fanlarında hava akımı daha fazla fakat 80 mm de hafıf uğultu çıkıyor cuma günü elime geçti fanlar gerçekten güzel kardeşimin bilgisayarına taktım sessizlik olarak coolermasterden ve revoltecden çok iyi
120mm lerde 21 dba ise cok sesiz diyorsun
ama 80mm lerde ugultu var hafif diyorsun 80mm de daha sesiz 120mm den 15 dba yazıyor.. acıklarsan sevinirim
quote:
Orjinalden alıntı: ttwrx
Hocam saolasın cevap verememiştim. Elimize para geçerse bide biz bakalım şunların dadına.