Şimdi Ara

XILENCE 750W XP750 CS.R3 Güç Kaynağı İncelemesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
4.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nightmare70

Bende 750w gaming edition modeli var moduler sistem,acaba 6870 cf kaldırır mı ki ? 1 tb raid modunda hdd felanda var ayrıca işlemci 4.2 ghz de çalışıyor imzamdaki sistem,cf yapmak istiyorum ama güvenemiyorum

Kaldırır
  • quote:

Orijinalden alıntı: knnkpln

quote:

Orijinalden alıntı: Nightmare70

Bende 750w gaming edition modeli var moduler sistem,acaba 6870 cf kaldırır mı ki ? 1 tb raid modunda hdd felanda var ayrıca işlemci 4.2 ghz de çalışıyor imzamdaki sistem,cf yapmak istiyorum ama güvenemiyorum

Kaldırır

Hm teşekkürler ama bazıları kafamı karıştırıyor kaldırmaz diyorlar alacam elimde kalacak karar veremedim bir türlü
  • Sen bakma millete konuşan ezbere konuşur.80plus 600w bir güç kaynağı bile yeter ama boşu boşuna güç kaynağını ısındırmaya gerek yok.Sen elindekinle mutlu mesut yaşa başka güç kaynağına para verme

Bak bu da incelemesi.
    Guru3D.com
    Radeon HD 6850 & 6870 CrossfireX review
    http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-6850-6870-crossfirex-review/4

• Hm bu değerlere göre rahat rahat kaldırır gibi gözüküyor :-) çok teşekkürler kurcam cf
  • Arkadaslar ben de aynısını aldım. Ama ekran kartını hangi kırmızı çıkışa bağlayacağım ? V1 v2 v3 v4 yazıyor anlamadım. Acil donerseniz iyi olur çünkü kasa açık :)

Ekran kartı gtx 680

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sulphur

Arkadaslar ben de aynısını aldım. Ama ekran kartını hangi kırmızı çıkışa bağlayacağım ? V1 v2 v3 v4 yazıyor anlamadım. Acil donerseniz iyi olur çünkü kasa açık :)

Ekran kartı gtx 680

Farketmez. Seç 2 tanesini bağla
  • quote:

quote:

Arkadaslar ben de aynısını aldım. Ama ekran kartını hangi kırmızı çıkışa bağlayacağım ? V1 v2 v3 v4 yazıyor anlamadım. Acil donerseniz iyi olur çünkü kasa açık :)

Ekran kartı gtx 680

Hocam bağladım.

Şöyle bir olay var.

Pc yi kapattıgım zaman güç kaynağı çalışıyor kapanmıyor neden olabilir bu?

Kendimi mi sogtuyor?
    Sizde de var mı bu olay?

• quote:

quote:

quote:

Ekran kartı gtx 680

Hocam bağladım.

Şöyle bir olay var.

Kendimi mi sogtuyor?
    Sizde de var mı bu olay?

Kendini soğutması için yapılan bir şey 15 dk da soğuyacağına 2 dkda soğur buda ömrunu uzatır.

• Bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim. plugloadsolutions sitesinin testleri güç kaynağının gerçek gücünü ölçmek için yapılmıyor. Ordaki testlerin amacı tamamen verimliliğin(80 plus hikâyesi) kontrol edilmesidir.

12V kanalından ne kadar güç çekilebileceği farklı testler ile yapılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZFT

quote:

quote:

quote:

Ekran kartı gtx 680

Hocam bağladım.

Şöyle bir olay var.

Kendimi mi sogtuyor?
    Sizde de var mı bu olay?

Kendini soğutması için yapılan bir şey 15 dk da soğuyacağına 2 dkda soğur buda ömrunu uzatır.

Ben de psu problemli diye düşündüm. İyiymis :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• vasat bir psu yaptırmış xilence . gerçek güç değerini dahi veremiyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

vasat bir psu yaptırmış xilence . gerçek güç değerini dahi veremiyor .

Gerçek güç derken?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim. plugloadsolutions sitesinin testleri güç kaynağının gerçek gücünü ölçmek için yapılmıyor. Ordaki testlerin amacı tamamen verimliliğin(80 plus hikâyesi) kontrol edilmesidir.

Aynı test ile yapılıyor. Test raporunda açıkça gözüküyor zaten.

http://www.plugloadsolutions.com/psu_reports/Xilence-XP750-800W-Report.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knnkpln -- 19 Ocak 2013; 20:33:53 >

• quote:

quote:

Bir yanlış anlaşılmayı düzelteyim. plugloadsolutions sitesinin testleri güç kaynağının gerçek gücünü ölçmek için yapılmıyor. Ordaki testlerin amacı tamamen verimliliğin(80 plus hikâyesi) kontrol edilmesidir.

Yanlış. Orada güç kaynağı tümden teste sokuluyor ve dikkat ettiysen 3.3V ve 5V kanallarına da ciddi şekilde yüklenilmiş. Sadece 12V üzerinden test edilirse 55A yerine 75-80 bile verebilir bunu bilemeyiz.

• quote:

quote:

quote:

Yanlış. Orada güç kaynağı tümden teste sokuluyor ve dikkat ettiysen 3.3V ve 5V kanallarına da ciddi şekilde yüklenilmiş. Sadece 12V üzerinden test edilirse 55A yerine 75-80 bile verebilir bunu bilemeyiz.

Bence siz yanlış biliyorsunuz. İsterseniz plugsolutionsın test protokellerini bir okuyun. Ayrıca 12v kanalına yüzde yüz yüklenildiğinde 55 amper max değere ulaşılmış 12v 55 amperden fazla yukarıya ulaşamazsınız çünkü bu sefer koruma devreleri çalışır ve güç kaynağını kapatır aynı anda bütün kanallara yüklenmeniz farketmez 3.3 v 5v gibi. Bu güç kanyağının 12v vereceği max değer 660w ve 55 amperdir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bence siz yanlış biliyorsunuz. İsterseniz plugsolutionsın test protokellerini bir okuyun. Ayrıca 12v kanalına yüzde yüz yüklenildiğinde 55 amper max değere ulaşılmış 12v 55 amperden fazla yukarıya ulaşamazsınız çünkü bu sefer koruma devreleri çalışır ve güç kaynağını kapatır aynı anda bütün kanallara yüklenmeniz farketmez 3.3 v 5v gibi. Bu güç kanyağının 12v vereceği max değer 660w ve 55 amperdir.

Doğrudur Multi rail olduğundan kayıp fazla. Genel olarak nm değerlerimiz azaldığından enerjiye duyulan ihtiyaç azalıyor. Gpu ve Cpu ların enerji tüketimleri azalıyor. En son çıkan kartlardan şuanda 2li Crossfire ve SLI kaldırır ama daha ilerisini kaldırabileceğini sanmıyorum.
    Corsair GS600 PSU mu iade edip +24 tl ekliyip bu modeli aldım. Şimdilik memnunum. Nazar değmesin

• quote:

O zaman bütün güç kaynağı üreticileri yalancı ve dolandırıcı. Herkesin güvendiği Corsair bile 70A vaad edip 58A vermiş bakın şu işe...

http://www.plugloadsolutions.com/psu_reports/CORSAIR_CMPSU-850HX_ECOS%201464_850W_Report.pdf

• quote:

quote:

O zaman bütün güç kaynağı üreticileri yalancı ve dolandırıcı. Herkesin güvendiği Corsair bile 70A vaad edip 58A vermiş bakın şu işe...

http://www.plugloadsolutions.com/psu_reports/CORSAIR_CMPSU-850HX_ECOS%201464_850W_Report.pdf

Konuya bu kadar sert girmeyin. Yalancı dolandırıcı diyen olmadı siz öyle görüyorsanız o sizin düşünceniz. Her ne kadar single rail tasarımlarda testlerde o vaat edilen değere ulaşılsa da pratik de o değerlere ulaşmanız çok zor çünkü sadece test aletleri tek kanaldan o kadar güç çekebilir ve o vaat edilen değere ulaşılırken güç kaynağını kurulu bir sisteme değil sadece test aletine bağlıyor. Bilgisayarında istediğin kadar uğraş tek kanaldan o kadar güç çekemezsin. İstersen 4 sli kurup güç kaynağına istediğin kadar harici bileşen bağla bu sefer de bütün gücü tek kanala yönlendirdiğin için anakarta yeterli güç gitmeyecek anakarttaki koruma devresi çalışıp bilgisayarı kapatacak. Sonuç olarak vaat edilen değere pratikte ulaşamazsınız. Testlerde elde edilen verileri reklam aracı olarak kullanıyorlar. O yüzden 80plusın testleri daha gerçekçi.

• Sonuçta bir PSU'nun maximum watt output değeri var hangi kanallardan güç çekersen çek o değeri geçemezsin. 850W diye geçiyorsa 900W olmaz mesela.
    Ancak 850W'ı da kendi içinde incelersek;
    1) Plugloadsolutions gibi tüm kanallara yüklenerek;
    12 V x 59 A
    3.3 V x 15 A
    5 V x 15 A
    ...
    Toplamda 850W elde edebilirsin.

2) Veya sadece 12V kanalına yüklenirsin;
    12 V x 70 A doğrudan yaklaşık 850W elde edersin.

Birinci yöntemle ölçülen 12V amper değerinin maksimum olduğuna dair herhangi bir yorum yapılamaz.
  • Sisteme takılı bir güç kaynağının yapabileceklerini bir sınırı vardır 80plus testide aynen bunu gösterir. Yoksa 12v 70 amper deyip bunu sadece test aletiyle ölçmek ve insanlara bunu söylemek sadece reklamdır gerçeği tam oalrak yansıtmaz. 12v kanalından 70 amper çekin sonra diğer kanallardeki 3.3v 5v kanalındaki değerlere bakın bakalım onla sistem açıkacak mı? Cevabı hayır açılmayacak. O yüzden stabil ve sağlıklı olan bütün kanallara aynı anda yüklenilince okunan değerlerdir. Kutunun üzerindeki ve yapılan reklamın aksine 80plusun söylediği değerler daha doğrudur. Artık bunu kabul edin. Yukarıda yazdığınız şeyi zaten biliyorum aksini de söylemiyorum ama nedense dediklerimi anlamak istemiyorsunuz ya da 80plusa bir gareziniz var.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.