Şimdi Ara

xmax de değişiklik varmı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
8.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun şimdiden o zaman.
    Peki motor olarak ne düşünüyorsun? Kask,mont vs. baktın mı, hangi modelleri düşünüyorsun?
  • onlar vardı zaten. yaklaşık 1 yıl kadar 2011 xmax 250 kullanmıştım. Şimdi motoru alıp kaldığım yerden devam edeceğim.
  • Cuma günü fuardaydım, hem motor hem de aksesuarları inceledim. Malesef istediğim mat gri absli xmax 250 bulamadım., birer tane gelmiş bayilere. Mart ayında gelecekmis motorlar.

Bu arada kask, mont, eldiven ve guvenlik ekipmanlari aldım. Kask olarak, shark speed-r, nolan n86, bell ve agv leri denedim. Uzak ara en rahat ettiğim kask agv nin yeni modeli K5 modelini aldim. Ürün linkleri aşağıda yazıyorum, fuarda nakit ve tek çekimeciddi indirimler vardı.

Mont
    http://www.motosikletaksesuarlari.com/Alpinestars-Yazlik-Motosiklet-Ceketi-Ast-Air-Siyah-Beyaz-Kirmizi_9340.html

Kask
    http://www.motosikletaksesuarlari.com/AGV-K-5-Beyaz-Kapali-Motosiklet-Kaski_17709.html

Eldiven 208 TL (açıkçası montla uyumlu diye seçtim ama cok rahat ve kullanışlı eldiven)

https://www.google.com/search?q=smx-2+ac+glove&client=ms-android-samsung&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=5sjyVO7QNMH9ywPIg4HYCw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=360&bih=592#imgrc=a0WlCiB5ki99GM%253A%3Bvt4zwQJ36glkYM%3Bhttp%253A%252F%252Fimg.f.ridersdiscount.com%252Fforum%252Falpinestars%252FGloves_SMX2AC%252FAlpinestars_Gloves_SMX2AC_3.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fohioriders.net%252Findex.php%253F%252Ftopic%252F104805-alpinestars-smx-2-air-carbon-2014-glove%252F%3B1024%3B683

Zincir

http://www.motoplus.com.tr/urun/9921297100000/ABUS-9100-140

Alarmli disk kilidi

http://www.motoplus.com.tr/urun/32287487330/ABUS-7000-RS1-Signature-Yellow-Alarmli-Disk-Kilidi

Sizce Olmazsa olmaz alınması gereken başka birşey varmidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkguler -- 11 Mart 2015; 19:20:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mkguler M kullanıcısına yanıt
    Hocam olmazsa olmaz birde pantalon alin eger degistirme imkaniniz yoksa is yerinde dizlik alin kaza riski bir yana hava guzel olsa dahi eklem romatizmasi riski cok yuksek motor suruculerinde ruzgardan dolayi

Alpine stars kalitesi tartisilmaz ama butun ekipmanlari super sport kullanimina gore secmizsiniz endura tarzi ve dort mevsimlik kiyafetler daha cok isinize yarayacaktir. Xmax xciting sym gts sahibi olmus birisi olarak suna eminimki rahatliga alisinca soguk havalardada bineceksiniz ondan 4 mebsimlik alin. Degistirme sansiniz varsa degistirin derim hein gerikle richa ya da dainese gibi markalarin 4 mevsim urunlerinden alin nispeten cok buyuk bir bagaja sahipsiniz bende su anda gts 250 var bagajda pantolonum yazlik kislik eldivenletim butun malzemelerim duruyor ansizin bir yagmur basliyor hemen kenara cekip pantolonu giyip eldivenleri degistiriyorum yola devam ediyorum yagmurlu havalar icin yagmurlukta cozum olur illa kisin kullanmicam derseniz birde kask icin pinlock varmi arastirin agvleri bilmiyorum bende n86 kullaniyorum

Ekleme: kilit ve alarmdan yola cikarak kapali garajiniz yoksa branda alin motor hem korozyonndan korunur hemde hirsizlar motoru goremediginden daha az risk altinda olur. Birde kaska baktim siyah vizorluyse aksamlari suremekte cok zorluk cekersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elfmrt -- 2 Mart 2015; 6:13:34 >

• elfmrt kullanıcısına yanıt
    4 mevsim mont özellikle almadım, araştırdığım kadarı ile ne kadar 4 mevsim denilsede yazın bu montlar ciddi sıkınıtı oluyormuş, ben de önümüz yaz diyerek yazlık mont aldım, şimdi bir de içlik bakacağım bu havalarda sıcak tutması için. Eğer kışın da binmeye karar verirsem zaten kesinlikle kışlık montu da alacağım.

Aldığım kasta tek eksik pinlock olmaması ama pinlock olmayan kasklarda universal yapıştırmalı uygulamalar varmış, henüz araştırmadım. Tekrar etmek istiyorum kask gerçekten kafama en çok uyan modeli aldım, diğer modellerde çok rahat edemedim.

Pantalon düşünüyorum evet, bir de ben işim icabı kumaş pantalon giyen biriyim, acaba diyorum pantalonun üzerine giyebileceğim hem koruma amaçlı hem pratik bir tulum olabilir mi? önereceğiniz bir model varmıdır?

Evimin açık otoparkı var (kapısı falan var) motoru otoparkta üstü kapalı olan (binanın altı) bir yere bırakacağım. Bir motor daha var hatta orada. Bu arada otoparkın güvenlik kameraları vs. de mevcut. Branda eğer pratik birşey ise düşünebilirim. Gerisi de artık Allah!a kalmış...

Kaskın vizörü siyah değil normal şeffaf, zaten kasta güneş vizörü mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkguler -- 2 Mart 2015; 10:17:49 >

Branda pratik degil aksine cok ugrastirir ama cok ise yarar. Motorunuz direk suyla temas etmese dahi korozyona ugrar.

Tulumda kullanilsi degil bence ama kisiye gore degisir. Kask kafaniza oldugsa icinize sindiyse hayirli olsun. pantolonu yazlik alacaksaniz eger kiyafetin uzetine deneyerek alin genelde yapilan hata bir beden buyuk almaktir. Dizlerdeki korumalar kaval kemigine gelir bir beden buyuk aldiginizda. Eger buyuk beden alacaksaniz short cut tabir edilen kisa kesimlere bakin korumalarin diLere denk gelmesi icin.

4 mevsim alacaksanizda direk bedeninizi alin pantolonsuz deneyin zira icindeki termali cikardiginizda pantolonun uzerine tam oturacaktir. Tavsiye ettiklerimi yukarida yazdim ben richa everst kullaniyorum.

• bu ara dönemde yazlık montun içine giymek için neopren termal içlik bakıyorum. Sizce yeterli olur mu yoksa üşürmüyüm?
    Bir de uzun kollu birşey mi yoksa kolsuz yelek mi almalıyım.

Gözüme çarpan iki model var, sizce nasıldır..?

http://www.motosikletaksesuarlari.com/Ross-Termal-Yelek_7958.html

http://www.motosikletaksesuarlari.com/iXS-Termal-iclik-Everest_7957.html

• yazlık mont sadece 3-4 ay giyilir, kışlık montun içi çıkabilen modellerinden alırsan 3 mevsim giyilir. Bence içlik yerine bir tane de kışlık mont şart.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi yaz arifesi kışlık mont ya da dört mevsim mont masrafına girmek istemedim. Güzel bir tane neopren uzun kolluk içlik aldım. Şimdilik bu şekilde kullanacağım. Ayrıca, yüz-boyun maskesi, sırt koruma ve dainese marka dizlik aldım. Sanırım artık hazırım. Acemi bir sürücü olarak almam gereken tüm koruma önlemlerini aldığımı düşünüyorum. Ayrıca honda nın eğitimlerine bakıyorum ama ben maxi scooter kullanacağım için bana ne kadar hitap eden bir eğitim olur emin değilim. Bana daha çok istanbul trafiği için bir eğitim lazım.

Bu arada dün motorumu da aldım. :) İstanbul ve çevresinde hiçbir bayi de xmax 250 abs mat gri renk bulmadım, daha sonra bir arkadaşım vasıtası ile Antalya Erdem Motor da motoru buldum, sağolsunlar pazartesi günü motoru kapıma kadar getiriyorlar. Gerçekten çok büyük bir bayi, adamlarda yok yok.

Motora ayrıca sissy bar ve bacak koruma da taktırdım, bakalım hayırlısı. Allah kazasız belasız sürmeyi nasip eder inşallah...

merhaba,yazlarınızı okuyunca geçen yıl gözümde canlandı.ben de aynı aşamaları yaşamıştım.önce ehliyet,sonra fuar,sonra xmax250 ve aksesuarlar.sonra sıkıntılı bir rodaj dönemi.eğitim konusunda ben de bir araştırma içine girdim,ancak denk gelmedi.20 yıllık araç kullanmamın da belki etkisi ile herhangi bir sıkıntı yaşamadım.ancak denk getirebilirseniz eğitim almakta çok fayda olacağını düşünüyorum.tekeriniz düz bassın Allah kaza bela vermesin
  • arinalw A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler, hayırlısı bakalım...
    size de kazasız sürüşler.
  • eğitim için vespaacademy yi tavsiye ederim. ilk gün scooter ile başlıyorsunuz. 2. gün vitesli. Hem yeri de merkezi ve ulaşımı honda ya göre çok kolay. Bir de GIS akademi var onu da çok tavsiye eden var. Eğitim almadan istanbul trafiğine çıkmayın. Yanlık başlarsanız yanlışa alışır doğrusunu kavramanız zorlaşır. Ekipmanlar neyse de scooter için çok acele karar verip almışsınız bence. önceden scooter tecrübeniz yoksa 250cc başlangıç için ağır bir motor. Umarım dikkatiniz ve beceriniz birçok şeyi yapmakta yeterlidir. Çünkü aynı anda hem trafiğe dikkat edecek hem tüm tehlikelere karşı tedbirli olacaksınız bunun yanında aynı zamanda motora alışma ve hakimiyet sizi zorlayabilir. Ayrıca kask mont eldiven ve bilimum koruma ekipmanı giyebilmek de önemli. Mesela ben ilk 6-8 ay kapalı kask giyemedim daralıyordum. Ben de geç yaşta başlayan biri olarak önce kursa yazıldım sınavdan önce vespaacademy de eğitime gittim. Sonra kask ve dizlik aldım sonra 125cc scooter aldım yaklaşık 10 gün kadar kullanmadım. ehliyeti alınca kullanmaya başladım. 125cc 16" jantlı scooterlar dengesi ve hakimiyeti nispeten daha kolay scooterlar bu sayede motora alışma süreci çok kısa sürdü. yaklaşık 1 yıl kadar da istanbul trafiğinde motosiklet kullanmaya çalışıyorum, halen çok iyi sayılmam 6500km deyim. yeni yeni 250cc arayışlarına girdim biraz bütçe meselesi biraz da büyük scooter olmanın dezavantajlarını düşünüyorum. Sadece şehiriçi kullandığımdan maxi scooter o kadar da elzem değil.
    Sonuçta hayırlısı olsun tekeriniz düz bassın (öyle derler)

• Hem yaşım gereği hem de tarz olarak motoru sürekli geliştirip büyütmek gibi bir niyetim yok açıkcası, o yüzden bir kere alayayım uzun süre işimi görsün mantığı ile hareket ettim. Benim için optimum motorun bu olduğunu düşünerek hareket ettim. Bir de benim için olmazsa olmaz abs li motordu, orada seçenekler çok fazla değil. Boy olarak 1.82 ye 80 kilo, motorunda altımda oyuncak gibi kalmasını istemedim. Zaten motoru alır almaz yoğun trafiğe girmeyi düşünmüyorum, öncelikle birkaç yüz km motora alışmayı düşünüyorum. Kaldık ki motor tecrübem sıfır da değil.

Vespa academy yi de hemen inceliyorum, görüş ve tavsiyeleriniz için teşekkürler.

sizin de tekeriniz düz bassın :)
  • Bugün motorumu teslim aldım, herşey çok güzel, hiçbir sıkıntı yok. Sissy bar ve bacak korumalar moturu beklediğimden de hoş gösteriyor.

Yalnız çok ciddi bir sıkıntım var.... Fuardan çok beğenerek aldığım AGV K5 kaskım, xmax in bagajına olmadı...evet olmadı, yarım - bir santim gibi üstten kasıyor ve kilitlemiyor bagajı, çok morallim bozuldu. Kaskın stickerlatını falan da sökmüştüm, şimdi kask elimde kaldı...

Tavsiyesi olan varmıdır, yoksa sahibinden hiç kullanılmamış AGV K5 beyaz kask satılıktır malesef... :((((
  • İşte yeni yol arkadaşım, Allah kazasız,belasız binmeyi nasip etsin inşallah...
     xmax de değişiklik varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkguler

Bugün motorumu teslim aldım, herşey çok güzel, hiçbir sıkıntı yok. Sissy bar ve bacak korumalar moturu beklediğimden de hoş gösteriyor.

Yalnız çok ciddi bir sıkıntım var.... Fuardan çok beğenerek aldığım AGV K5 kaskım, xmax in bagajına olmadı...evet olmadı, yarım - bir santim gibi üstten kasıyor ve kilitlemiyor bagajı, çok morallim bozuldu. Kaskın stickerlatını falan da sökmüştüm, şimdi kask elimde kaldı...

Tavsiyesi olan varmıdır, yoksa sahibinden hiç kullanılmamış AGV K5 beyaz kask satılıktır malesef... :((((

xmax ın bagaja sığmıyorsa hiçbir sele altına sığmaz herhalde. marka olarak beğenmeme rağmen AGV kasklarla yıldızım barışmadı denediğim hiçbir model uymadı. şimdi baktım k5 gerçekten büyük bir kaskmış, sanırım çene uzantısı birkaç cm uzun yarış tipi bir kask.
    hayırlı olsun xmax şahane . kasktan memnunsanız belki bir topcase ile işi kurtarırsınız şehir dışı falan yapacağınız zaman lazım olabilir. ama topcase takma fikriniz yoksa satın bence nolan n86 tavsiye ederim.

• Çok ilginç bugün arkadaşın burgmann 200 üne kask çok rahat oldu. xmax in bağajı uzun ama derinliği çok yok. abartı büyük olmayan iki kaskı alır ama burgman her türlü tek kask alır.

Top case hiç düşünmüyorum, kaskı ilana koydum şu an havalardan dolayı zaten motor kullanmıyorum, bu sürede satılırsa ne ala, satılmadı zaten kaskı çok sevdim bir süre böyle devam ederiz artık. :)

düşünen olursa kaskın ilanı;

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-kask-kiyafet-ekipman-kask-hic-kullanilmamis-agv-k5-kask-ml-beden-bagaja-sigmadi-204189407/detay/

Kazasız belasız kullanman ve uzun mesafeler katetmen dileklerimle , çok yakışıklı bir scooter , darısı benim başıma, Eğer sakıncası yoksa, motor, aksesuarlar, plaka ve diğer masraflarla kaça mal oldu?
  • abraxsas kullanıcısına yanıt
    Sissy bar ve bacak koruma dahil hepsi 15.000 nakite bitti.

Plaka+ruhsat için muamelecime 300 TL verdim. 162 TL de trafik sigortası tuttu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkguler -- 10 Mart 2015; 14:35:05 >
    Teşekkürederim, momo design le arasındaki farklar nelerdir onu araştırdınız mı , fiyatını biliyor musunuz?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.