İyi günler herkese. Yaklaşık birkaç aydır sürekli sorunlarla boğuşmaktayım. Son yaşadığım durum daha da kötü bir hal aldı. Sorunum anakart BIOS kısmında XMP veya RAM frekanslarını yükselttiğimde, herhangi bir ayar yaptığımda RAM'le ilgili PC açılmıyor, açılsa bilene her saniye reset atıp duruyor ve kendini toparlayamıyor, tek çözümü PSU düğmesinden kapatmakla buluyorum, tekrar açtığımda ise bu sefer hiç açılmıyor BIOS'a ekranına giremiyor, pili söküp ancak o şekilde girebiliyorum. İlk önce anakarttan zannetmiştim servise gönderdim, yerine de Aorus Z390 PRO modelini aldım daha 1 haftalık bilene değil. Elime ulaşır ulaşmaz temiz bir şekilde kurulumunu yapıp testi yaptım maalesef yine aynı sorunla karşılaştım, arkasından yeni bir RAM aldım Kingston 2x8 3200MHz CL16 daha bugün elime ulaştı, Dual Channel olarak taktım, BIOS'a girip XMP denedim kaydetip çıkış yaptığımda aynı sorunu yapmaya devam etti bir türlü kendini toparlayıp PC başlatmıyor arka arkaya gücü kesiyor açıyor, PSU düğmesini kapatmakla çözüm buluyorum. Sizce ne yapmam gerekiyor bu sorunun kaynağı hangi parçadan kaynaklanıyor? İşlemcim daha 2 aylık (i9 9900K). Ekran kartım (ASUS RTX 3060 STRIX). PSU (Cooler Master MWE 750W 80+ Gold) yardımlarınıza ihtiyacım var... |
XMP açıldığı zaman ve MHz değeri yükseltildiği zaman PC açılmıyor
-
-
anakartın biosunu eskı bır surumle değiştirmeyi deneyin.
ram değişikliği yapmıssınız. demekkı ramlerde sorunyok gibi. fakat ram voltajını autodan 1,35 yada 1,40a alıp tekrar deneyın xmp acıp. belki bios dogru voltajı veremıyordur.
yazdıklarım cozum ıcın dusuk ıhtımal. cunku farklı anakartta da sorun cıkartıyormus.
işlemcinın donanımsal bır sıkıntısıda olabılır fakat çok çok dusuk ıhtımal.
kısaca tek tek tum parcaları başka bır configrasyonda denemek lazım.sorun şunda demek zor.
-
ram voltajını el ile 1.3625 veriniz.
-
@acura07 Bu sorunu bir önceki anakartımda da yaşadım (ASUS TUF-Z390-PLUS) En sonunda bios çöktü, servise göndermek zorunda kaldım. Alternatif olarak da AORUS Z390 PRO satın aldım, daha sonra yukarıda bahsettiğim gibi ramleri de değiştirdim, aynı sorunu yine yaşadım. Yani demem o ki artık tıkandım kaldım hayatım boyunca böyle bir sorunla karşılaşmadım. Şuan hangi parça sorun yaratıyor inanın hiç bilmiyorum. Ekran kartı 1 aylık ASUS RTX 3060 STRIX. Anakart 1 haftalık bilene değil. RAM dün almıştım bugün elime ulaştı. İşlemci ise İ9 9900K o da 2, 3 ay civarı oldu alalı. Yani ne yapmam gerekiyor ki bu sorunu çözebileyim? Şuan RAM 2400Mhz standart kullanıyor, ama 3200Mhz veya 3000Mhz getirince X.M.P PC açılmıyor, devamlı gücü kesip açmaya çalışıyor, başarılı da olamıyor en sonunda psu güç düğmesinden kapatmakla çözüm bulabiliyorum. Sizlerden ricam yardımcı olursanız gerçekten çok memnun olurum...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X