Selamlar.. Xp32 bit işletim sistemi 2 gb kingston hyperx ram ve gtx260 ekran kartına sahip sistemime 2 gb lık daha ram takviyesi yapmayı düşünüyorum. Nette denk geldiğim birkaç yerde xp32 bit işletim sisteminin bilgisayar sistemini oluşturan bütün parçalar dahil olmak üzere 3.25 gb ram desteklediği söyleniyordu. Ben 2 gb daha ram takviyesi yaparsam sistem 4 gb ram ve ekran kartı (896 mb ) olacak ve bu rakamın üstüne çıkacak. Böle bir ram takviyesi yaparsam destekleme gibi bir sorun olur mu? Yoksa bu 3.25gb lık XP 32bit lik bellek sınırı sadece ram konusunda mı geçerli ??
xp 32 bit desteklemez en fazla 3gb ram görür win7 64 bit kur bak keyfine
4 gb görüp görmemesi değil sorun. Sistemde 2 gb ram var 896mb da ekran kartı var. Eğer 2 gb daha ram alırsam 3.25 gb sınırlı 32bit işletim sisteminden dolayı benim takmayı düşündüğüm 2 gb ramin sadece 300-400 mb lık kısmını mı kullabilirim. Yoksa 3.25 gb lık bu sınır sadece ram için mi geçerli ??
Evet sadece ram için geçerli.. Ekran kartını bağlamaz..
ne demek istediğini açıkça anlamadım ama durum şu. Toplam 4GB lık belleğin sadece görünecek kısmını --ki 3.2 GB gibi birşey olacaktır-- kullanabilirsin. Ekran kartını karıştırma onun bu işle bi ilgisi yok.