Şimdi Ara

XP acilmiyor hdd gozukmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklasik 10 gundur 250gb sata diskim sistemi kilitliyor.
    Uzerinde 5 partisyon var ve ilk iki partisyonda da XP Pro kurulu.
    Bilgisayari acarken c:\ ve d:\ partisyonlarinda kurulu 'xp pro' boot menu de gozukuyo.
    Herhangi birini seciyorum ardindan windows xp professionel logosu ve altindaki yukleme cubugu 2 tur donuyor ondan sonra kilit,hicbirsey olmuyor
    Bios diski goruyor zaten boot menu bile mevcut ancak sisteme baska hdd ekleyip problemli sata diskimle birlikte acmam da fayda etmiyor..
    Sistem Disketi yada Xp kurulum cdsi ile denedim bu seferde sistemde hic disk yok gozukuyor

Sorun ile ilgili fikri olan varmi??

• aynı problemi zamanında bir kaç defa yaşadım hepsindede körü körüne müdehalelerle sorunu düzelttim. Pc açıkken monitörün kablosunu arkadan çıkarıp takınca olmuştu bende. Biraz ilkel olacak ama arkadan power düğmesini aç kapa. İnan her defasında körü körüne yöntemlerle çözdüm olayı sanırım bir kısa devre bu soruna neden oluyor. Ama sistemsel olmadığına eminim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: koni1300

Yaklasik 10 gundur 250gb sata diskim sistemi kilitliyor.
    Uzerinde 5 partisyon var ve ilk iki partisyonda da XP Pro kurulu.
    Bilgisayari acarken c:\ ve d:\ partisyonlarinda kurulu 'xp pro' boot menu de gozukuyo.
    Herhangi birini seciyorum ardindan windows xp professionel logosu ve altindaki yukleme cubugu 2 tur donuyor ondan sonra kilit,hicbirsey olmuyor
    Bios diski goruyor zaten boot menu bile mevcut ancak sisteme baska hdd ekleyip problemli sata diskimle birlikte acmam da fayda etmiyor..
    Sistem Disketi yada Xp kurulum cdsi ile denedim bu seferde sistemde hic disk yok gozukuyor

Sorun ile ilgili fikri olan varmi??

IDE kablolarının düzgün yerleştiğinden emin olun.
  • XP cd si ile onarım yap benzer durumlarla ben de karşılaştım ve
    Sİstem dosyaları bozuluyor prog çakışması vb durum sebebiyle
    40 dk zaman ayırıp üzerine kurdum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.