Şimdi Ara

xp de internet paylaştırma..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar selam.. 2 tane xp işletim sistemi bulunan bilgisayarda internet paylaştırmaya uğraşıyorum.. pc ler birbirini görüo dosya ve klasör paylaştırabiliorum ama internete sadece ana bilgisayardan girebiliorum.. kablo net kullanıyorum ana bilgisayarımda 2 ethernet kartı, istemci bilgisayarda ise 1 tane ethernet kartı var ve birbirine bağlılar. format atana kadar 2 bilgisayar da internete bağlanıyodu ama şu anda paylaştıramıyorum.. 10 larca yazı okudum.. ana bilgisayarın kullandığı modemde -diğer bilgisayarlar bu bilgisayar üzerinden internete bağlansın- ı denedim olmadı aynı şeyi diğer bilgisayarın ağından denedim yine olmadı.. acaba gözümden kaçan nedir? yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler..

• ana makinada interneti paylaşıma açmayı denedin mi? ağ bağlantılarımdaki yerel ağ bağlantının ürezerine ters tıkla özelliklerden yapabilirsin
  • wingate diye bi program var ama firewall niyetine kullanılıyor tabi internette paylaştırabilirsin

• KabloNet'in Paylaştırılması ile ilgili Tomshardware de detaylı anlatılmış,

http://www.tomshardware.com.tr/howto/20020602/index.html
  • evet ana makinadaki kablo nete direk bağlı olan ağı kullanıma açtım ve adresteki yazılanları aynen yaptım buna rağmen istemci bilgisayar haala internete bağlanmıyo.. wingate i son çare olarak denicem bu gidişle ama yapılabilirliği bu kadar kolay anlatılan bi olayı haala nasıl beceremedim anlamış değilim sadece nerde hata yaptığmı görmeyi istedim.. cvp lar için hepiniz sağolun arkadaşlar..
  • Adresi okumadım belki orada yazıyordur ama yine de yazayım. İstemci bilgisayarın default Gateway ve DNS adreslerine Ana bilgisayarın ip numarasını yazın. Büyük ihtimal 192.168.0.1 olmalı.
  • Wingate felan hiç sokma işin içine o daha profösyenel paylaşımlar için war olan bütün internet bağlatılarını paylaştırıo felan detayla işler iyice sapıtırsın..

terminal makinanın dns yapılandırmasını bu kablo nette çok önemli
    212.156.4.10
    212.156.2.70 olarak dnsleri gir onayla birde
    denetim masası/internet seçenekleri/bağlatılar/yerel ağ ayarları/ayarları otomatik olarak algıla çentiğini işaretle ... formatladığın makina terminal makina ise bu ayarlarla girmen lazım kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadir DOĞAN -- 12 Ekim 2004, 13:55:23 >
  • herşeyi denedim dns leri de dediğin gibi girdim.. alet kasıyo sayfayı açmıyo ve explorer sayfayı açamadı die uyarı gelio.. artık yarın bi teknisyen bulup onunla konuşçam yoksa bakırköye yatırcaklar bu gidişle.. cvp lar için saolun..
  • quote:

Orjinalden alıntı: heartybroken

wingate diye bi program var ama firewall niyetine kullanılıyor tabi internette paylaştırabilirsin

wingate yillar oncesinde kaldi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.