Şimdi Ara

XP format atarken satır1947 hatası?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pc ye xp farmat atarken satır1947 hatası veriyor ve format kesildi yazıp bilgisayarı kapat seçeneği çıkıyor.2 farklı cd ile denedim aynı hatayı veriyor.Ayrıca başka bir xp pro kurmayı denedim cd de sorun olmamasına rağmen son aşamada cd bozuk hatası veriyor.Yardımınızı bekliyorum...

• optik sürücün sağlam ise arızalı ram olabilir.

bir de biostan usb devre dışı bırakarak dene. snaıyorum sorunun çözülecektir.
  • Deneyecektim ama bios pilini ramı ve ekran kartını çıkarıp tekrar taktım bu sefer de pc hiç açılmıyor ve uzun uzun sürekli bipliyor. Biraz araştırdım ram veya ekran kartı oturmamıştır diyolar fakat iyice baktım tam oturmuş.Tekrar tekrar denedim olmuyor.Acaba sorun nerdedir ?
  • oturmuş görünse de oturmamış olabilir. çıkartıp yenden tak. en azından bipten kurtulursun.
  • Denedim kaçkere ama olmuyor bipleme devam ediyor acaba çıkartıp takarken bişeyimi yanlış yaptım veya ram falan mı bozuldu acaba ? veya bios pili bittiyse biplermi sürekli ?
  • Bios pilinden değilmiş en azından değiştirdim yeni pille aynı bipleme devam:(
  • yok. bios pilinin tek görevi anakartta biostan girilen bilgilerin hafızada tutulmasını sağlamaktır. bip sesi donanımsal bir uyumsuzluğun işareti. ama ram ama ekran kartı.

işlemci çalışmasaydı ekrana hiç görüntü gelmezdi. bip sesi de vermezdi. ya ram ya ekran kartı sorunu. ya da anakartın ram slotları veya ekran kartı ile ilgili bir sorun.

bip ses ne şekilde geliyor. bip sesi aslında arızanın kaynağını sinyal veren bir kodla çıkar. kaç kısa kaç uzun. ya da sürekli uzun uzun bipler mi? anakartının marka modeliyle birlikte bu bilgiyi de verirsen kesin sonucu öğrenebiliriz.
  • Sürekli uzun uzun bipliyor. İlk başta saymaya başladım ama 20 yi geçince baktım devam ediyo bıraktım 12 ye kadar anlamı varmış galiba. Ekrana hiç görüntü gelmiyor hatta hiçbirşey olmuyor sadece anakart ötüyor.Monitör açılmıyor bile normal fişe takınca nasıl olur öle sadece kabloyu kontrol edin demiyor .Ramı tekrar çıkarıp taktım yanındaki mandallarda oturdu bastırdım biraz da oturmuş gibi duruyor.Çok fazla da bastırmadım sonuçta elektronik eşya narin alet ramlar zaten.Çıkarırken ilk başta önce bi tarafını sonra diğer tarafını çıkardım slota zarar vermiş olabilir mi yavaşça çıkardım ama.Anakartım da Foxconn 671MX 1333 FSB-DDR2 667MHz S+V+L+16X 775pi Anakart.
  • 2-3 saniye uzun bip sonra 2 saniye kadar sessizlik çeklinde tahminimce.

sorun ekran kartı:

pci ekran kartı bulabilme deneme şansın var mı? (pci express kast etmiyorum. eski 8 mb 16 mb pci ekran kartları)

agp mi pci express mi?

başka ekran kartı ile deneyebiliyor musun? sorun slotta mı ekran kartında mı oradan tespit edilebilir.

ekran kartını başka bir bilgisayarda denemek de bir ihtimal.
  • evet dediğn şekilde ötüyor şu anda deneme şansım yok ama birinden bulabilirimiyim bi bakıyım veya dediğin gibi ekran kartını başka bilgisayarda deneyeyim.denedikten sonra sonucu yazayım.
  • Sorunum kökten çözüldü:D Babam pc yi aldığımız yere götürmüş parça garantisinden anakartı ekran kartını ve ramı değiştirmişler sorun cözülmüş:D Fakat sorunun hangisinden kaynaklandığını bilmiyorum.Fakat anakart değiştiğinde ötme kesilmiş.Ötme ya slotlardan kaynaklanıyormuş veya anakartta bi sorun oluşmuş.Ötme kesilmiş ama bu sefer de ekrana herhangi bişi gelmiyormuş.Bu da ekran kartı uçmuş heralde ondan kaynaklanmış onu da değiştirince hallomuş:D.Son olarak da ramı 1 gb den 2 gb ye çıkartmışlar nedenini bilmiyorum ama ii olmuş:)) bunları yaparken de 45 tl almışlar o da 1 gbg ram farkıyla tak çıkar zımbırtısı heralde ama helal olsun değmiş:D ilgilendiğiniz için saolun.
  • o bilgisayarcının ellerini öpmek lazım. var mı piyasada böyle şip şak parça değiştiren bilgisyarcı hala. helal olsun.
  • Kesinlikle katılıyorum.Giyim mağazası vardı yıllardır alışveriş yaptığımız bi adamdı sonra bu işe de girdi .Biz de o güvenle aldık ordan .O da güvenimizi boşa çıkarmadı saolsun.Saygı duydum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.