Adam ata yani PATA disk dedikce herkes sata diyor Forumda bir konuyu okumadan cevap veren o kadar cok kisi var ki elestirdigimiz zaman aliniyorlar. ama amaclari yardim olmadiği kesin cunku yardim olsa okuyarak cevap verirler.
Genchayat sen diskini baska bir makinede windows kurmayi dene. mavi ekran vermezse ide kablonu degistir birde oyle dene. ama aynı hatayı kurulumda yada kurulumdan sonra alırsan diskinde ciddi problem vardır. HDtune adlı program ile yuzey taramasi yapmani oneririm. diskindeki bozulma yada anakartinin diske erisimi problemli oldugu icin boot sektoru olusturamama hatası alıyorsun.
birde sp2 yerine sp3 disk kullanmani tavsiye ederim. eger elinde boyle bir disk yoksa da sana en azindan duz xp den sp3 nasil entegre edilir bunu ogretebilirim(duz diyorum sp eklenmemis hali lazim)
inan bana dediklerinin hepsini yaptım ıde yi de deiştim olmadı. Ama başka makinede xp yi kurabiliyorum. "anakartinin diske erisimi problemli oldugu icin boot sektoru olusturamama hatas" bir de böyle birşey demişsin. bunu nasıl çözecebileceğimi söylersen memnun olurum. ATA kısmını okuduun için de teşekkürler:D
arkadaşlar sorunu çözdüm saolun ama anlat demeyin ben de anlamdım. İki çeşit IDE kabloso vardı ikisi de sağlam . Ama birinin markası asus tu. İkisinin yerinideiştirdim oldu ben de anlamadım ne alaka ama oldu. Ya da Allah yardım etti.:) Hepinize ilginiz için teşekkürler
ide kablosunu birde denedim demissin. bak kablonu degistirdigin zaman bile cok sey degisiyor.
benzer sorun bendede var bende notebookun hdd sini cıkartıp masa üstü pc ye bagladım makina acılırken yarım saate yakın dosyaları taradı gözden gecirdi hataları onardı falan filan bişeyler yaptı şimdi masa üstünde 3 tane disk var benim notebookun ki D olarak görünüyo ama acmaya calıstıgımda bicimlendir cıkıyo bicimlendirirsem icindeki tüm hersey gidicek dimi geri dönüşü olmaz yada bicimlendirmeden kurtarma sansım yokmu
Hadi yine iyisin. Hayırlı olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: exeter
ide kablosunu birde denedim demissin. bak kablonu degistirdigin zaman bile cok sey degisiyor.
inanın degistim. zaten bozuk ta degil kablolardan biri asus..aman neyse su an herseyi ile tamamdir herkesten Allah razi olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: bioyilmaz
Hadi yine iyisin. Hayırlı olsun.
saolasın
bende de daha önce benzer bir sorun olmuştu ide kablosu ile ilgili . özellikle dar kasalarda disk falan değiştirirken ya da dvd-rom falan farkında olmadan fazlaca bukuyoruz ide kablolarını , dışarıdan sağlam gozukse de sorun yaratabiliyor. ya da master-slave ayarı cable select olarakdı. disk i slave e gelen yere bağlamıştın, şimdi master ucuna bağladın ondan sorunu çözdün.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme