Şimdi Ara

Xp Format Sorunu Kafayı yedim iki gündür...(ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkada?lar elimde Amd i?lemcili bir pc var.. xp sp2 format atmak istiyorum.
    cd den önyükleme yapyyor mavi ekrandaki i?lemlerini tamamlyyor. Ama sonra siyah bir ekranda yanyp sönen bir imleç çykyyor ve hemen ardyndan ?u hatayy veriyor:

ram, ekran karty , hdd hepsini denedim hepsi sa?lam..Deli olacam.. Güvenli kip te dahil hiç bir ?ekilde açamyyorum pc yi:s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genchhayat -- 3 Ekim 2010; 23:12:39 >

• anakartın modeli nedir ?
    asus p4v8 serisinde usb leri devre dışı bırakmadan format atamıyorsun mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcu_27

anakartın modeli nedir ?
    asus p4v8 serisinde usb leri devre dışı bırakmadan format atamıyorsun mesela
    konfigürasyonlarını yazabilirmisiniz?
    burda büyük bi ihtimal ile anakarttın sata ise sata ide ise ide portlarında veya hdd de bi sorun var demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

burda büyük bi ihtimal ile anakarttın sata ise sata ide ise ide portlarında veya hdd de bi sorun var demektir.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ..
    şu an konfigürasyonlar aklımda yok ama bu pc önceden de bu donanımla xp sp2 yüklüydü ve gayet sorunsuzdu.
    Bu arada hdd maxtor. (ATA)
    Bilgisayarı bozan şey de şu oldu:
    Elimde 80 gb lik sata diski pc de deneyeyim dedim.
    PC kapalı iken hdd yi taktım. Baktım Pc yi donduruyor sorunlu çıktı hiç açmıyor. Dedim boşver neme lazım sonra böyle oldu..
    iki gün epey aaştırma yaptım, en son dün bu konuyu açtıktan sonra hdd yi başka bilgisayarda biçimlendirdim.Ama gene olmadı.
    VE şunu gene söyleyeyim pc deki parçalar sağlam hdd dahil. ve sata portlarını kullanmıyorum, sadece ataları kullanıyorum ve hdd yi de görüyor.

• quote:

Alıntıları Göster
    Sisteminde sata hdd varsa ki öyle görünüyor xp cd sine sata driverlarını entegre atmen gerekiyor. Uğraşmak istemiyorsasn tüm driverlar entegre edilmiş sürümleri mevcut internette biraz araştırmayla bulabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dexter_

Sisteminde sata hdd varsa ki öyle görünüyor xp cd sine sata driverlarını entegre atmen gerekiyor. Uğraşmak istemiyorsasn tüm driverlar entegre edilmiş sürümleri mevcut internette biraz araştırmayla bulabilirsin

TEkrar ediyim. hdd modeli : Maxtor n256 ve ATA hdd.
    Yani şu an sistemde sata hdd m yok. Sadece bu var. ve format attığım cd ye zaten sata driverları entegre edilmiş..

Kafayı yiycem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genchhayat -- 2 Ekim 2010; 9:20:01 >
  • quote:

Alıntı yaptıgım kullanıcı dogru söylemiş sata hatası veriyor .
    3 farklı çözümü var .

1. Format cd sine sata driverlerı entegre etmek
    2.Sata driverlı cd ile format atmak
    3.Bios a girip sata olan kısmı ide olarak değiştirmek .Format attıktan sonra ide kısmı eski haline (sata ) getirmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopatx

quote:

3 farklı çözümü var .

3.Bios a girip sata olan kısmı ide olarak değiştirmek .Format attıktan sonra ide kısmı eski haline (sata ) getirmek.

Hdd m ATA ama dediğiniz sorunu çözecekse yaparım. Fakat bios ta sata olan kısmı bulamadım.
    Lütfen yardım edin bu öneriyi daha önce de duydum ama yapamadım
    Bios Ekranı:

• quote:

quote:

3 farklı çözümü var .

Alıntıları Göster
    Yada ek olarak Sata Driver'larını Diskete atıpkurulum esnasında F6'ya basarak disket içine attığınız Sata driverını gösterdikten sonra format işlemine devam edebilirsiniz..

Ek olarak 2 ram kullanıyorsanız tek Ram kullanarak format atmayı deneyebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: 2 Yumurta 1 Sucuk

Yada ek olarak Sata Driver'larını Diskete atıpkurulum esnasında F6'ya basarak disket içine attığınız Sata driverını gösterdikten sonra format işlemine devam edebilirsiniz..

Ek olarak 2 ram kullanıyorsanız tek Ram kullanarak format atmayı deneyebilirsiniz

Disket mi kaldı
    Ram işini de denemiştim zaten olmadı:S ooooooooooooooofffff...

XP sp2 format cd si linki olanlar versinler. (Amaşu hotfile dan inen olmasın her yerde o var:S)
  • quote:

Orijinalden alıntı: genchhayat

quote:

Orijinalden alıntı: 2 Yumurta 1 Sucuk

Disket mi kaldı
    Ram işini de denemiştim zaten olmadı:S ooooooooooooooofffff...

XP sp2 format cd si linki olanlar versinler. (Amaşu hotfile dan inen olmasın her yerde o var:S)

Alıntıları Göster
    eğer hdd ıde diyorsan başka pc yada wındows 98 cd ile bir güzel formatla (bu işlemler sırasında mavi ekran verip vermediğine dikkat et) daha sonra ıde kablosunu kablo yoksa kablo ucunu hdd ile anakart ıde portu arasında değiştir.yine olmazsa hdd ile cd sürücüyü taktığın ıde portları değiştir. bunları yaparken pc ye takılı gerekli donanımlar dışındaki parçaları çıkar. yine olmadıysa ıde kablosunu hdd ve cd sürücüye bağlayıp anakart üzerinde iki adet ıde portu varsa her seferinde birin takıp dene ama hdd ve cd sürücüyü aynı kablo ile taktığında master slave ayarını yapman lazım.bıos u resetleyip işe başla.kolay gelsin iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 2 Ekim 2010; 17:20:55 >

• quote:

eğer hdd ıde diyorsan başka pc yada wındows 98 cd ile bir güzel formatla (bu işlemler sırasında mavi ekran verip vermediğine dikkat et) daha sonra ıde kablosunu kablo yoksa kablo ucunu hdd ile anakart ıde portu arasında değiştir.yine olmazsa hdd ile cd sürücüyü taktığın ıde portları değiştir. bunları yaparken pc ye takılı gerekli donanımlar dışındaki parçaları çıkar. yine olmadıysa ıde kablosunu hdd ve cd sürücüye bağlayıp anakart üzerinde iki adet ıde portu varsa her seferinde birin takıp dene ama hdd ve cd sürücüyü aynı kablo ile taktığında master slave ayarını yapman lazım.bıos u resetleyip işe başla.kolay gelsin iyi forumlar.

Alıntıları Göster
    Microsoft bu sorun ve çözümü hakkında şu açıklamalarda bulunmuş; bir göz atın isterseniz işinize yarayabilir.

http://support.microsoft.com/kb/324103/tr

• quote:

Orijinalden alıntı: cªn

Microsoft bu sorun ve çözümü hakkında şu açıklamalarda bulunmuş; bir göz atın isterseniz işinize yarayabilir.

http://support.microsoft.com/kb/324103/tr

Alıntıları Göster
    O hata tek nedenlidir. DISK
    Diskin ne kadar calisiyor olarak gorunsede malesef ki on yukleme yapilamadigi icin (virus yada hdd bozulması-bad sector) on yukleme hatası alıyorsun. makinene baska disk ile kurulum dene

• quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Diskin ne kadar calisiyor olarak gorunsede malesef ki on yukleme yapilamadigi icin (virus yada hdd bozulması-bad sector) on yukleme hatası alıyorsun. makinene baska disk ile kurulum dene

denedim olmuyor:S
  • quote:

Orijinalden alıntı: selahattin1987

Bunu da denedim EV FORMAT CD Sİ DOLDU. Ayrıca önceden atmıştım bu format cd leri ile. Biostan olur mu arkadaşlar. Bios güncelleme falan diyenler oluyo.Ama nasıl yapcam hiçbir şey bilmiyorum. Bu arada elimde kullanabilceğim şu eski disketler de yok:S

• quote:

Orijinalden alıntı: Din Djarin

Alıntıları Göster
    arkadaslar benimde sanırım hdd ile ilgili bi sorunum var ama tam çözemedim konuyu öglen actım ama kimse cevaplamadı bi bakabilirmisiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_43478815/tm.htm

ben suanda masa üstünü hic göremiyorum notebooku actıgımda windovs dosyalrı yukluyor diye bi yazı cıkıyor daha sonra siyah bi ekran ve mause nin imleci cıkıyor normalinden biraz daha büyük olarak
    ayrıca sabah ve dün gece ön yuklemeyle ilgili bişeyler cıkmıstı acılıslarda bios ayarlarından hitachi olarak görebiliyorum hdd yi sizce nedir bu makinanın sorunu
    notebookumun hdd sini masa üstü pc imde deneme sansım varmıdır acaba yada nasıl yapabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: by_MuKa

arkadaslar benimde sanırım hdd ile ilgili bi sorunum var ama tam çözemedim konuyu öglen actım ama kimse cevaplamadı bi bakabilirmisiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_43478815/tm.htm

ben suanda masa üstünü hic göremiyorum notebooku actıgımda windovs dosyalrı yukluyor diye bi yazı cıkıyor daha sonra siyah bi ekran ve mause nin imleci cıkıyor normalinden biraz daha büyük olarak
    ayrıca sabah ve dün gece ön yuklemeyle ilgili bişeyler cıkmıstı acılıslarda bios ayarlarından hitachi olarak görebiliyorum hdd yi sizce nedir bu makinanın sorunu
    notebookumun hdd sini masa üstü pc imde deneme sansım varmıdır acaba yada nasıl yapabilirim

Alıntıları Göster
    sata driver ile uğraşmak istemiyorsan vista yada win7 kurmayı dene tüm driverlar bünyesind e mevcut sorunsuz kuruyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: posıtıve

sata driver ile uğraşmak istemiyorsan vista yada win7 kurmayı dene tüm driverlar bünyesind e mevcut sorunsuz kuruyorsunuz

Alıntıları Göster
    Adam ata yani PATA disk dedikce herkes sata diyor
    Forumda bir konuyu okumadan cevap veren o kadar cok kisi var ki elestirdigimiz zaman aliniyorlar. ama amaclari yardim olmadiği kesin cunku yardim olsa okuyarak cevap verirler.

Genchayat sen diskini baska bir makinede windows kurmayi dene. mavi ekran vermezse ide kablonu degistir birde oyle dene. ama aynı hatayı kurulumda yada kurulumdan sonra alırsan diskinde ciddi problem vardır.
    HDtune adlı program ile yuzey taramasi yapmani oneririm. diskindeki bozulma yada anakartinin diske erisimi problemli oldugu icin boot sektoru olusturamama hatası alıyorsun.

birde sp2 yerine sp3 disk kullanmani tavsiye ederim. eger elinde boyle bir disk yoksa da sana en azindan duz xp den sp3 nasil entegre edilir bunu ogretebilirim(duz diyorum sp eklenmemis hali lazim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Din Djarin -- 3 Ekim 2010; 10:10:46 >

• quote:

quote:

quote:

3 farklı çözümü var .

Hdd m ATA ama dediğiniz sorunu çözecekse yaparım. Fakat bios ta sata olan kısmı bulamadım.
    Bios Ekranı:

Yogun işlerimden dolayı foruma giremedim dün.

Üçüncü seceneği secerek en kısa ve en kolayını seçmişsin .İyi etmişsin .
    Ben biostan cep telefon ve fotograf makinesi harici resim alacağımı bilmiyorum ve resim koyamıyorum .Yolu yazacağım sana sen halledeceksin zaten.

biosa girdikten sonra

integrated peripherals --via onchip ide device--sata mode sata moda tıkla seceneklerden ide yi sec.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckopatx -- 3 Ekim 2010; 10:23:12 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

3 farklı çözümü var .

Bios Ekranı:

Yogun işlerimden dolayı foruma giremedim dün.

Üçüncü seceneği secerek en kısa ve en kolayını seçmişsin .İyi etmişsin .
    Ben biostan cep telefon ve fotograf makinesi harici resim alacağımı bilmiyorum ve resim koyamıyorum .Yolu yazacağım sana sen halledeceksin zaten.

biosa girdikten sonra

integrated peripherals --via onchip ide device--sata mode sata moda tıkla seceneklerden ide yi sec.

Kolay gelsin.

cevap için saol ama dediğin yerde sata mode diye birşey yok:s

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.