Arkadaşlar, ciddi bir sorunum var, fikirlerinizi bekliyorum. Geçen sene bir tane HP Pavillion dv5000 notebook aldım, işletim sistemi olarak WIN XP Home Edition SP2 TR vardı. O zamanlar da bu sorunla karşılaştım ama pek bir şey yapmadım. İşletim Sistemimi XP PRO SP2 ENG'e terfi ettirmek istiyorum ama bir türlü başarılı olamıyorum. "Nasıl Format Atılır" başlıklı forum konusundaki aşamaları yapıyorum ama bir yerde tıkanıyorum. 1. BIOS'tan boot sequence'yi CD'den başlat olarak değişiriyorum. 2. Bir yerlerden bulduğum XP PRO SP2 CD'sini yerleştiriyorum. 3. Açılışta CD'den başlatıyor efendi gibi, kurulum başlıyor. 4. Press Enter to Setup diyor ama sonra çakılıyor ve aşağı yukarı diyor ki; sisteminizde bağlı bir disk bulunamadı ve bu nedenle kurulum devam edemez :( Ne yaptıysam bu aşamadan devam edemedim.
Hatta gittim notebook'u aldığım yerden (tanınmış bir satıcı) lisanslı alayım dedim ama orada da bir allahın kulunu muhatap bulamadım. Lisans satıyoruz ama kurmuyoruz yok kuruyoruz ama notebook bizde kalacak gibi ülkemizin standart satış sonrası sorunu ile karşılaştım. Kızdım ve bu tiplere niye daha fazla para kazandırayım diye işi yine kendi başıma halletmek istedim.
XP PRO SP2 özelliklerine ihtiyacım var ve yardımcı olabilecek tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Yardımcı olacak yok mu
quote:
Orjinalden alıntı: osmangencoglu
Arkadaşlar, ciddi bir sorunum var, fikirlerinizi bekliyorum. Geçen sene bir tane HP Pavillion dv5000 notebook aldım, işletim sistemi olarak WIN XP Home Edition SP2 TR vardı. O zamanlar da bu sorunla karşılaştım ama pek bir şey yapmadım. İşletim Sistemimi XP PRO SP2 ENG'e terfi ettirmek istiyorum ama bir türlü başarılı olamıyorum. "Nasıl Format Atılır" başlıklı forum konusundaki aşamaları yapıyorum ama bir yerde tıkanıyorum. 1. BIOS'tan boot sequence'yi CD'den başlat olarak değişiriyorum. 2. Bir yerlerden bulduğum XP PRO SP2 CD'sini yerleştiriyorum. 3. Açılışta CD'den başlatıyor efendi gibi, kurulum başlıyor. 4. Press Enter to Setup diyor ama sonra çakılıyor ve aşağı yukarı diyor ki; sisteminizde bağlı bir disk bulunamadı ve bu nedenle kurulum devam edemez :( Ne yaptıysam bu aşamadan devam edemedim.
Hatta gittim notebook'u aldığım yerden (tanınmış bir satıcı) lisanslı alayım dedim ama orada da bir allahın kulunu muhatap bulamadım. Lisans satıyoruz ama kurmuyoruz yok kuruyoruz ama notebook bizde kalacak gibi ülkemizin standart satış sonrası sorunu ile karşılaştım. Kızdım ve bu tiplere niye daha fazla para kazandırayım diye işi yine kendi başıma halletmek istedim.
XP PRO SP2 özelliklerine ihtiyacım var ve yardımcı olabilecek tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Intel matrix storage denetleyici sorunu bu,yani sata problemi,kur yükleme aşamasında f6 ya basın der kur,o noktada disket sürücüden (varsa tabii) dosyaları göstermek lazım.Muhtemelen orjinal cdsinde gömülüdür.Windows üstünden güncelleme yapar gibi kurmayı dene.Ama yinede sorun çıkacağını düşünüyorum.TNCXP gibi cdler var onlar yardımcı olabilir.
floopy olmadığı için dediğiniz işlemi yapamıyorum güncelleştirme gibi de yükleyemiyorum dil farklılığı diyor ve kur devam etmiyor TNCXP konusunda da ne yazık ki bilgi sahibi değilim O konuda da kısa bilgi verebilir misiniz?
homa pronun sp 2 sini yükleyemesin farklıdır hatayı onun için veriyordur
OK, home ile windows açıkken üzerine güncelleme tadında kurmak istemiyorum hatta cd'den format vs. atayım, hatta fdisk falan yapayım temiz kuulum yapayım istiyorum htta fdisk'i falan geçtim sıfırdan xp por sp2 kurmak istiyorum ama lisans kısmı gelmiyor ve setup didn't find any hard drives installed on your system diyor ve kurulum çakıyor
eğer hdd sata ise o sorunu verebilir önce borda sata hdd yi tanıtman gerekir o da bordun cd sinde yapabilirsin
walla notebook'la gelen bir board cd'si var mı şüpheliyim :( gerçi aygıt yöneticisinden hdd'ye baktığımda IDE diyor ama yine de emin olamadım walla aldığıma alacağıa pişman oldum notebook'u
board cd'si vs. olmadan board'a sata disk tanıtılabilir mi bi şekilde?
notebook kesin ide dir bunların dilinden pek anlamam
eywallah baba yine de teşekkürler alakan için
BIOS'tan USB Emulation ve diğer donanımları (HDD hariç) iptal edip deneyin.
TNCXP yasal olmayan bir xp cdsi.google amcam her türlü sana yardımcı olur.Bu cd içerisinde tüm sürücüler eklenmiş olarak kullanıma hazır.