cd den mi? anlamadım harici veya dahili fdd sürücüne win98 açılış disketi takıyorsun ve kapanıyor bilg. doğru mu anlamısım? Yoksa sen win xp cdsini takıoyrsun ve kapanıyor mu? Hangisi?
xp cdsinde kapanmakta.
Arkadaşım önce bilgisayarında fdd yoksa git bi harici fdd al windows 98 acilis disketi tak ve dosta açılmasını sağla. Ondan sonra fdisk e girip istediğin gibi yapılandırmanı yap ve windowsunu kur. Bilgisayarın normalde kapanmadan çalışıyor da sadece windows kurulumunda mı kapanıo??? Eğer sürekli kapanıosa ısınma prob. ne de bi bak derim aynısını yaşamıştım. Ama disketle sorunu kökten çözersin kolay gelsin..
yazmıstım buraya daha once gormedin sanırım..
Hdd nizi bir başka makinede yedek olarak takıp o şekilde format atmanızı tavsiye ediyorum...
bide kendi pci'nde güvenli kipte çalıştırarak aç ve nod32 kaldır eger program kurabiiyosan panda titanıum 2006 kurmanı tavisye ederimwww.inndir.com var burada belki format atman gerekmezz hadı sana rastgele kardeşş
Windows XP Home ve Professional versiyonlarının kurulumunun nasıl yapıldığını adım adım görelim. Herşeye başlamadan önce önemli dosyalarınızın yedeğini aldıgınızdan emin olun!
Öncelikle BIOS'tan Booting from CD-ROM özelliğinin Enabled olduğundan emin olun
Windows XP CD-ROM'unu takın ve bilgisayarınızın güç düğmesine dokunun.
Press any key to boot from CD... mesajını göreceksiniz. Herhangi bir tuşa bastığınız anda sistem takılı olan XP CD-ROM'undan sistem dosyalarını yükleyecektir ve kurulum başlayacaktır. Eğer herhangi bir tuşa basmazsanız bir süre sonra sistem harddiskten boot etmeye çalışacaktır.
türkçe olarak windowsu kurmak için herhangi bir tuşa basın yazıyor.... Bir bekleme süresinin ardından, Microsoft'un mavi yükleme ekranı geliyor.
Daha sonra Setup is starting Windows mesajı ve Windows XP Professional Setup yada Windows XP Home Setup ekranı görünür. Eğer Bilgisayar Center dan aldıgınız CD yi kullanıyorsanız bu ekranı görmeyeceksiniz.
bu resimde çizgili olan yerde windows u kurmak için enter tuşuna bas yazıyor
bu pencerede F8 TUŞUNA BASARSANIZ ANLAŞMAYI KABUL ETMİŞ OLACAKSINIZ. bu işlemde sonra karşınıza gelen pencerede C: , D: E: VS. SÜRÜCÜLERİ EKRAAN GELECEK. GENELDE WİNDOWS C: SÜRÜCÜSÜNE KURULUR. SİZİNKİDE C İSE İŞARETLEYİN VE DEVAM EDİN.
Bu ekranda ise hangi dosya sisteminin kullanılacağını soruyor.
BU PENCEREDE C: SÜRÜCÜSÜ FORMATLANIYOR. BİLGİSAYAR OTOMATİK OLARAK YENİDEN BAŞLAYACAK BELLİ BİR MÜDDET SONRA. KARŞINIZA WİNDOWSU KURMAK İÇİN BİR TUŞA BASIN... YAZISI GELDİĞİ ZAMAN BU SEFER HİÇBİR TUŞA BASMIYORUZ. WİNDOWS KURULMAYA DEVAM EDİYOR. GERİSİNİ OKUYARAK KOLAY BİR ŞEKİLDE YAPABİLİRSİNİZ.
Aynı sorunu 2 gün önce bi müşterimin notebook unda yaşadım.Altını söktüm fan toz dolmuştu temizledikten sonra sorun çözüldü.Bi dene istersen
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme