Şimdi Ara

Xp Kurulum Problemi (cd boot)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben xpyi laptopa bir türlü kuramadım. Konuyu şöyle özetliyeyim.

Xp cdsini takıp sözleşme için f8 olaylarını falan geçtikten sonra harddiski bi güzel bölümlere ayırıp formatı atıyorum. gerekli dosyaların yüklenmesinden sonra makine 15 sn içinde yeniden başlatılıyor ancak yine cd'den boot olayı gerçekleşiyor ve başladığım noktaya geri dönüyorum. harddisk sata ve biosta first boot olarak seçilemiyor. bilgisayarcıyada götürdüm ancak o da pek anlamadı.

kurmaya çalıştığım cd nLite programı ile sata driverları yüklenmiş cd.

problem nerede? bu problemi nasıl aşarım. fikirlerinizi bekliyorum.

İyi bayramlar..

• nlite olmayan düzgün bir xp cd'sinden kur. Sorun nLite oluşturulurken olmuş olabilir.
  • nlite olmayan cd ile olmadığı için onunla denedim.
  • sistem restart yapınca cd yi sürücüden çıkarmayı denedin mi??? sürücü boş olunca sistem diskten açılmak isteyecektir ve sürücüyü tekrardan takarak kuruluma devam edebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuist -- 16 Ekim 2007; 23:08:13 >
  • Denedim .. Şöyle bir hata veriyor "reboot and select proper Boot device or insert Boot media in select Boot device and press a key"..
    Tam olarak anlatayım.

MSI L735 model Notebook sahibiyim. Sata harddiski var. Harddiskte işletim sistemi falan yok ve biosta görüntülenemiyor.

Notebook'u açınca "reboot and select proper Boot device or insert Boot media in select Boot device and press a key" hatası veriyor.

Xp cd ile boot edince xp kurulumu yapıyor. Fdisk ve format olayından sonra gerekli dosyalar yükleniyor. Notebook yeniden başlatılınca tekrardan xp kurulumuna dönüyor. Bu sırada cd'yi çıkartmak işe yaramıyor.

Kurmaya çalıştığım cd nLite programı ile sata driver yüklenmiş cd.

Makine Amd x2 ve Nvidia nForce Go 430 (MCP51M) Chipset'ini kullanıyor.

Sizce bu durumda ne yapmalıyım? Bu makinenin sata driver'ını nasıl bulabilirim?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ultimate BOOT CD!...
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.