Şimdi Ara

xp nin 32 bit veya 64 bit nasıl anlaşılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
22.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İSKORPİT-X -- 19 Nisan 2009; 0:02:04 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarının Kaç Bit Olduğunu Nasıl Anlarsın?

Bir bilgisayarda işlemlerin gerçekleştirilmesi için kullanılan temel birim "bit"tir. Bilgisayarların işletim sistemi ve yazılımları, 32 bit veya 64 bit olarak tasarlanabilir. İkisinin farkını anlamak, bilgisayarının yeteneklerini ve sınırlamalarını belirlemen için önemlidir.

32 Bit ve 64 Bit Arasındaki Fark

• Veri İşleme Kapasitesi: 32 bit sistemler, aynı anda 2^32, yani yaklaşık 4 milyar bit veri işleyebilirken, 64 bit sistemler 2^64, yani yaklaşık 18 milyar katrilyon bit veri işleyebilir.
    • Bellek Adresi: 32 bit sistemler, 4 GB'a kadar belleği adresleyebilirken, 64 bit sistemler 16 Exabyte'a kadar belleği adresleyebilir.
    • Donanım Uyumluluğu: 64 bit sistemler, 32 bit donanımları desteklemezken, 32 bit sistemler hem 32 bit hem de 64 bit donanımları destekler.

Bilgisayarın Kaç Bit Olduğunu Anlama

Bilgisayarının kaç bit olduğunu öğrenmenin birkaç yolu vardır:

• Sistem Bilgileri: Bilgisayarının özelliklerini görüntülemek için Windows'ta "Win + R" tuşlarına basıp "msinfo32" yazabilirsin. "Sistem Türü" satırında bilgisayarının bitliğini göreceksin.
    • Komut İstemi: Komut isteminde "wmic os get osarchitecture" komutunu çalıştırabilirsin. Sonuç "32 bit" veya "64 bit" olacaktır.
    • Görev Yöneticisi: Görev yöneticisinde "Performans" sekmesine git ve "CPU" bölümüne bak. "Hız" satırında, işlemcinin bitliğini göreceksin.

Öğrenme Önerileri

Bilgisayar bitleri hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsan, aşağıdaki kaynakları inceleyebilirsin:

Bilgisayarının kaç bit olduğunu bilmek, yazılım, donanım ve genel performans ihtiyaçlarını karşılayan bilinçli kararlar vermene yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • adam 10,000 tane site hacklıyor ama Windows un 64 bit mi 32 bit mi onu bılmıyor
  • XP yüklü makinede işletim sistemi Windows XP 32bit mi yoksa 64bit mi olduğu nasıl anlaşılır?
    Sistem türünü denetlemek için Winmsd.exe aracını kullanma:

1. Başlat'ı ve sonra Çalıştır'ı tıklatın.

2. Aç kutusuna winmsd.exe yazın ve Tamam'ı tıklatın.

3. Sağ bölmede, Öğe altında Sistem Türü'nü bulun. Değere bakın.

• Sistem Türü'ne karşılık gelen değer X86-based PC (X86 tabanlı bilgisayar) ise, bilgisayarda Windows işletim sisteminin 32-bit bir sürümü çalışmaktadır.

• Sistem Türü'ne karşılık gelen değer Itanium–based system (Itanium tabanlı sistem) ise, bilgisayarda Windows işletim sisteminin 64-bit bir sürümü çalışmaktadır.
  • tşk
  • bnmde işime yaradı =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: onnumara

XP yüklü makinede işletim sistemi Windows XP 32bit mi yoksa 64bit mi olduğu nasıl anlaşılır?
    Sistem türünü denetlemek için Winmsd.exe aracını kullanma:

1. Başlat'ı ve sonra Çalıştır'ı tıklatın.

2. Aç kutusuna winmsd.exe yazın ve Tamam'ı tıklatın.

3. Sağ bölmede, Öğe altında Sistem Türü'nü bulun. Değere bakın.

� Sistem Türü'ne karşılık gelen değer X86-based PC (X86 tabanlı bilgisayar) ise, bilgisayarda Windows işletim sisteminin 32-bit bir sürümü çalışmaktadır.

� Sistem Türü'ne karşılık gelen değer Itanium�based system (Itanium tabanlı sistem) ise, bilgisayarda Windows işletim sisteminin 64-bit bir sürümü çalışmaktadır.

kısa ve öz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.