Şimdi Ara

XP Pro 3gb ram'i programlar 2gb görüyor?? (çok acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarı yeniledim, sistemimde 3gb ram var, performance bölümünde de 3gb görünüyor. ancak programlar 2gb görüyor. eski bilgisayarımda da 3gb vardı ama onda böyle bir sorun yoktu. onda sorunsuz çalışan programlarım bunda çalışmıyor ve çok önemli bu programları kullanmam. boot.ini'ye /3GB'ı da ekledim yine de bir değişiklik olmadı. işletim sistemim Windows XP professional SP2. ne yapabilirim? yardımcı olabilirseniz sevinirim. teşekkürler.

• Bence o kadar rama vista yükle
  • quote:

11.Ram leri etkin kullanma

Eğer sistem hafızanız 512MB ya da üzerinde ise aşağıdaki registry yolunu izleyin ve "DisablePagingExecutive" değerini "0" yerine "1" yapın.

"HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contr ol\Session
    Manager\Memory Management\DisablePagingExecutive"

Aynı zamanda Windows un I/O işlemlerinde kullancağı hafıza miktarını belirleyerekte genel sistem performansına katkıda bulunabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki registry yolunu takip edin ve "IoPageLockLimit" değerini sistem hafızanızla doğru orantılı olarak değiştirin.

"HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contr ol\SessionManager\Memory Management"

4096 32MB ve altı.
    8192 - 32+ MB hafıza.
    16384 - 64+ MB hafıza.
    32768 - 128+ MB hafıza.
    65536 - 256+ MB hafıza.

Bunların yanı sıra menülerin show yapmasını engelleyerekte performansı olumlu yönde etkiliyebilirsin...

bunun içinde

başlat/çalıştır/regedit

HKEY_CURRENT_USER/Control Panel/Desktop un altında
    MenuShow Delay değerinin 400 olan default unu "1" indirmen yeterli....

Bilgisayarım uzerinde sağ ok ozellikler gelişmiş performans ayarlarından da gereksiz olanları kaldırarakta sistemde performansı + yonde etkileyecek değişiklikler yapmıs olursun...

bi arkadasimizin foruma dah once yazdiklarini aynen koydum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.