Hardiskin C: kısmında Xp sp3 kullanırken , E: kısmına Pardus 2009 kurdum. Açılış kısmında işletim sistemi seçiminde Pardus ana ekranında sadece Pardus vardı . Xp cd sinden kurtarma konsolundan fixmbr komutunu çalıştırdım.Sanırım bu boot.ini dosyasını bozdu. Bunun üzerine Pardustan düzelteyim dedim.Pardusta açılış seçeneklerinden windows seçeneğini ekleyip uygun harddisk bölümünü (/sd5) yazmama rağmen bu sefer açılışta windows seçeneği çıkmasına çıktı ama error 12 diye bir hata verip tekrar seçim yapmamı istedi.Mecbur sadece Pardusu kullanabiliyorum. Pardusta dosya yöneticisinden başka bir PC den bulduğum standart bir boot.ini dosyasını c: ye kopyaladım,ama bu da işe yaramadı.
Sonuçta PC açıldığında 2 os arasında seçim yapmamı istiyor ama windows u seçtiğimde error 12 hatası veriyor. Format atmadan Windows Xp yi nasıl kurtarabilirim. Acil yardım lütfen...
Şimdiden teşekkürler..
Tekrardan fixmbr komutunu deneyin ayrıca fixboot komutuda var onuda deneyin. Olmazsa eğer bootcfg /rebuild yaparak yeniden oluşturmayı deneyin.
quote:
Orijinalden alıntı: BeAr
Tekrardan fixmbr komutunu deneyin ayrıca fixboot komutuda var onuda deneyin. Olmazsa eğer bootcfg /rebuild yaparak yeniden oluşturmayı deneyin.
Bunları denemiştim ama sonuç değişmedi. Zaten format atıp XP yi kurmaya başladım. Pardus macerası bukadarmış..
abi neden bu kadar ? ben 2007 den beri pardus, başka linux dağtımları falan kurdum.Hiç bir sorun çıkmadı.Makinada 3 farklı işletim sistmei vardı.1 i windows diğer 2 si linux dağıtımı.Problem olmadı ..
Pardus 2009 u yüklememişsinizdir inş.Çok problemli ondan hasar olabilir.2009.1 çıkana kadar 2008.2 de kalın.Onu kurun problem olmaz.
linux kullanacaksanız daha başında pes etmeyin.Yada pes edecekseniz linux işine hiç bulaşmayın.Linux bildiğiniz windows gibi değldir.İlk geçişte hele şimdi gözümün kapalı yaptığımı o zamanlar günlerce araştırmıştım öyle öğrenmiştim.Google dan araştıracaksınız..
Linuxu yada programlamayı öğrenmek için bol bol hata almanız, onları çözmeniz lazım.Öyle aa olmadı diye bırakılmaz.Linux ille windows c ile c# gibidir.Birinin kullanımı kolaydır, diğerinde bazı ayrıntılar vardır elle yapmak zorundasınızdır bu yüzden kullanımı kolay değildir.Fakat ayrıntıları sizin yapmanız demek ileride özgür olmak demektir.
bırakmayın abicim olmadı diye .Widnowsu kurarken ikiye böl diski.Sonra pardusu al bi tarafına pardus yükle.1 gün içinde en fazla 2-3 format sonrası hallolur.Fakat 2009 değli 2008.2 yi kur.
Yada ubuntu kur, linux mint kur.İllaki pardus olacak diye bir kural yok ki.
pardusla falan uğraşma, kur windows u rahat et, programcı değilsen pardusla linuxla da uğraşma onu bunu dinleme başına iş alma
hiç o olayları yapmadan pardusu açıp açılış ekranı seçeneklerinde ekleseydin sorun çok rahat giderdi ama bu durumda biraz zor baya bi kurcalamışsın ama ginede iyi kontrol et windows kısmını pardus nasıl görüyo yani örnek:sd5 dir sd4 diye girmişsindir yada boşlık vb bırakmış olabilirsin
batuhan kardeş nedemek uğraşma linux dagıtımları git gide gelısio sen sanırım bilgisayarı sadece msn ve face book içim kullnan tipik embesil kullanıclardansın neyse sana yorum yok kolay gelsın
batuhan kardeş nedemek uğraşma linux dagıtımları git gide gelısio sen sanırım bilgisayarı sadece msn ve face book içim kullnan tipik embesil kullanıclardansın neyse sana yorum yok kolay gelsın
arkadaş aşşadaki linktede döktürdü yok msn sorunluymuş vs.. diye, yine kendi konu açmış widnowsta msn problemi diye...
-- her konuya girip linux kötü, windowsa geç diyor..Fakat diyorum 2 gün bile düzgünce linux kullanmamış adam gelip linuxa laf söylüyor ya neyse...
quote:
Orijinalden alıntı: zumsuk
quote:
Orijinalden alıntı: alperyegen
arkadaş aşşadaki linktede döktürdü yok msn sorunluymuş vs.. diye, yine kendi konu açmış widnowsta msn problemi diye...
-- her konuya girip linux kötü, windowsa geç diyor..Fakat diyorum 2 gün bile düzgünce linux kullanmamış adam gelip linuxa laf söylüyor ya neyse...
işte bak linuxa kötü dediğimde en azından cevap alabiliyorum, dediklerimin doğru olduğu kanıtlanıyor benim bir işime yaramasa da, 2-3 hafta boyunca hergün pardusla ilgili her forumda açtığım her konu işe yaramaz cevaplar dışında cevapsız kalırken böyle genel bir forumun linux kısmında linuxu eleştirmeme saniyesinde cevap geliyor, tabi cevaplar böyle zavallıca da olabiliyor, kendi facebook msnden başka birşey bilmeyip pardus kurunca kendini programcı sanan insanların dediklerini de pek ciddiye almamak lazım
ha bu arada şu anda asus 1000ha netbookumda aylardır ubuntu 9.04 netbook remix kullanmakla beraber, daha önceleri kısa olmayan sürelerde pardus 1.0 ve devamı 1.1 alfa pardus 2007 2008 ve ubuntu 6.06 kullandım, ama gariptir değişmeyen tek şey o günlerde de linux konusunda özellikle pardus konusunda yardım istediğimde cevap alamadım ve buna sinirlenerek tepki gösterdiğimde saniyesinde herkes atladı, bugün de aynı şekil devam ediyor, ah bir de sadece sizin bilgisayar görmüş insanlar olup diğer insanların dağdan geldiğini düşünmeyi kesseniz de biraz farklılık olmaya başlasa
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme