Şimdi Ara

xp yi kaldırıp win98 i kurcam ms-dos u açamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar winxp kullanıyorum xp yi yüklemek istiyorum fakat windowsu ms-dos ta açammıyorum başlangıç disketi de yok nerden başlangıç disketi bulabilirim

• Yanlis anlamidiysam,zaten win xp kullaniyorsun.Silip üstüne mi yükliyecen?
    Eger öylese bunu win-xp cdsi ile yapabilirsin.
  • ama nasıl
  • xp boot cd sini tak
    bilgisayarı cd rom desteği ile başlat
    format c: yaz
    format bitince cdromdaki xp cdsinden kuru çalıştır
    kolay gelsin
  • Bios ayarini yap cd-room ayarla windows 98 cd sini tak ve format atabilirsin yada ms-dos açabilirsin
  • xp boot cd si dediğiniz xp cd si ise var diğeri yok 98 başlangıç disketi var ben ntfs yi nasıl fat32 ye çevirebilirim
  • ?
  • Eğer elindeki xp cd si boot ettirebilen bir cd ise (orjinal yada orjinaline yakin:):) bios uzerinde boot option dan first boot device olarak cd-rom u secmen gerekir sonra xp cdsini surucuye koyup yonergeleri izle.. Bir yerde sana dosya bicimi ayni mi kalsin yoksa ntfs e donusturmek istiyor musun diye soracak ntfs istiyorsan evet dersin olur biter gerisi iler ileri deyip gececegin bölümler..

Eger elinde windows baslangis disketi var ise (cd de olabilir) onu koyup boot device olarak a'yi yani disketi gostereceksin.. Sonra "cd rom destegi ile baslat diyeceksin."

ekranda c:\_ yanip sonecek oraya format c: yazarsan hersey ucar.. Ucurduktan sonra xp cdsini cd-rom surucusune yerlestir ve cd icerisinden i386 isimli klasore gir.. Nasil gidecegim diyorsan c: surucusunde iken d: yazip entere basarsan d surucusune yani cdrom a gecersin sonra cd i386 yazarak i386 dizinine girersin.. girdikten sonra winnt yazip enter dersen de xp kurulur gerisi takip...

Yorumdum yahu:)

• YAPTIIIIIM

aynı sorunu yaşayanlar için anlatayım:

fdiskten sorunu hallettim fdisk yaparken ntfs li yeri yani c yi sildim.sonra yeniden sildiğim kadarını oluşturdum fdisk ten çıktım bilgisayarı yenden başlattım (tabi açılış disketiyle) sonra bilgisayarı cd rom desteği olmadan(veya olarak başlatmak daha iyi direk cdromdan win98 i yükleyebiliriz)başlattım ve açılır açılmaz(BURASI ÖNEMLİ )formatladım biçimlendirmek gereği duyduğu için (EĞER komut satırı gelir gelmez format c: yazmazsan yani c gelmişmi diye bakmak istersen "geçersiz ortam türü" hatası alırsın bu nedenle direk format c: yazılmalı yoksa olmadığını düşünürsün ve yine fdisk,ms-dos uğraşır durursun )formatlanır ve yine eskisi gibi fat dosya sistemine geri dönülür . bunları yaparken d: sürücümdeki hiç bir veri yi kaybetmedim dikkatli yapılması gerekir.uçmuyor

yardım eden herkese teşekkürler

• Yalniz sunu hatırlatayım fdısk ile hard dicsin bir bölümünü kaybedebilirsin bunu untma
  • işte sildiğim bölümü tamamen geri yükledim
  • gereksiz ugrasmıssın ama cozebildiysen tebrik ederim.
    www.bootdisk.com her turlu isletim sistemi bootdiski mevcut
    aslında yapıcagın sey o kadar basit ki.
    google a gir ve arama kutusuna bootdisk yaz, bak ne cıkıcak en basta.

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=bootdisk&meta=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerf82 -- 10 Şubat 2005, 19:05:40 >
  • boot disk i denedim de cd writer ım yok tu 6 disketim de olmadığı için böyle yaptım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.