Şimdi Ara

Xperia 2011 Serisi ICS 4.0.4 - 431 & 587 En Basit Şekilde Root Yapma (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
9
Favori
43.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @.::Orochi::. , cihazı yeniden başlattığımda optimizasyon yapıyor, sence normal mi?
  • Her açılışta yapıyorsa normal dgl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

Her açılışta yapıyorsa normal dgl

Android yeni surume geciriliyor, uygulamalar baslatiliyor yaziyor. Optimizasyon yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lemuria.

quote:

Her açılışta yapıyorsa normal dgl

Android yeni surume geciriliyor, uygulamalar baslatiliyor yaziyor. Optimizasyon yok.

Aynı şey bende de oluyor sıkıntı yok normal.
  • Anladım tesekkurler

• Her açılışta yapıyorsa cwmden atılan bir pakette uyumsuzluk olmus veya paket hatalıdır
    Bende ıcsdeyim dün acid sound mod paketi atınca yapmaya başladı allahtan cwden yedek almıştım geri döndüm düzeldi :-o

• Up up

• quote:

Up up

Hocam Xperia Neo'yu Rootlayacağım sizin yazdıklarınız üzerinden biraz yabancıyım fakat konuya fakat aklıma takılan bir nokta var

4.1.B.0.431
    4.1.B.0.587

Xperiada 2 adet orjinal kernel var ve seri noları farklı bunların farklılıkları nedir ve hangisini yüklemeliyim

İCS 4.04 üzerinden yapıyorum şuan tavsiye ettiğiniz üzere telefon onarımı yapıyorum başlayacağım birazdan haydi bismillah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiv3n -- 8 Ekim 2012; 17:08:52 >
  • Şuan telde hangi derleme sürümü yüklüyse onu atıcaksın

• quote:

Şuan telde hangi derleme sürümü yüklüyse onu atıcaksın

Hocam onarımı yaptım hafıza kartını biçimlendirdim telefon şuan boş fakat "Yazılımı Yüklemeye Geçmeden Önce Cihaz için Flash driverları ile cihazaı pc Tanıtmamız Gerek Flashtool içinde USB driver mevcuttur onu kurup
    cihazı tanıtabilirsiniz Tanıtmada Sorun olursa Dosyalar bölümünde Ayrı USB driver verdim"

Demişsiniz cihaza nasıl tanıtacağız flashtoolu

Telefonu kapatıp flash moda alıyorum fakat program görmüyor

Verdiğiniz driver ise 64 bitte çalışmıyor.
  • Arkadaşlar yardım edebilecek kimse yokmu telefonumu görmüyor flashtool X10 diye birşeyi görüyor benim telefon Xperia Neo MT15i
  • quote:

Şuan telde hangi derleme sürümü yüklüyse onu atıcaksın

Elim kolum bağlı senin vereceğin cevabı bekliyorum hocam.
  • Selam arkadaşlar yaklaşık 5 dakika önce wt19i cihazımı rootladım sanırım. Dünden beri Orochi ile irtibat halindeydim, sağolsun özel mesajla sorduğum soruları cevapladı.

İlk olarak flashboot için verilen indirdim, gerekli yere kopyaladım. Sonra programı açıp yükleme işlemini başlattım, telefonu takınca otomatik yaptı zaten. Bunların öncesinde usb debugging, unknown resources ayarlarını yapmıştım. telefon moduda msc olarak ayarlıydı. Telefon bu işlemden sonra siyah ekranda kaldı Sony yazısıda çıkmadı, 5-10 kere batarya çıkar tak yaparak yeniden başlattım ama siyah ekran devam etti. Bende devam edersem düzelir dedim.

Telefonu bilgisayara bağladım. Root işlemini başlattım runme.bat ile, 3-4 yeniden başlatmadan sonra ALL DONE!.

Telefonu çıkarttım, ilk adımdaki gibi bu sefer diğer kernel i flashtool ile yükledim, ve telefon açıldı.

Korkuyla dolu yaklaşık 5 dakikanın ardından sanırım başardım. Telefonu açtım, Superuser diye bir uygulama var, başka bir şey gelmesi geliyor muydu bilmiyorum ama sanırım başarıyla yüklendi. Teşekkür ederim bu konuda emeği geçen herkese. Driver konusuna bende çok takıldım, acaba yüklü mü diye ama sanırım yüklü, bir yerde pc companion yüklüyse driver de yüklüdür diyordu, aygıt yöneticisinde de başında Sony yazan bir aygıt gözüküyor bende, sanırım yüklemişim.

Herkese tavsiye ederim rootlamayı, henüz hiçbir şey yapmadım ama bu işlemleri yapmak bile zevkliydi hele ki sonunda başarılı olunca Acaba rootladıktan sonra yapılmasını tavsiye ettiğiniz şeyler neler ? Bu konuda yardımcı olabilecek var mı ? Şimdiden teşekkürler, iyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: EfendiAdam

Selam arkadaşlar yaklaşık 5 dakika önce wt19i cihazımı rootladım sanırım. Dünden beri Orochi ile irtibat halindeydim, sağolsun özel mesajla sorduğum soruları cevapladı.

İlk olarak flashboot için verilen indirdim, gerekli yere kopyaladım. Sonra programı açıp yükleme işlemini başlattım, telefonu takınca otomatik yaptı zaten. Bunların öncesinde usb debugging, unknown resources ayarlarını yapmıştım. telefon moduda msc olarak ayarlıydı. Telefon bu işlemden sonra siyah ekranda kaldı Sony yazısıda çıkmadı, 5-10 kere batarya çıkar tak yaparak yeniden başlattım ama siyah ekran devam etti. Bende devam edersem düzelir dedim.

Telefonu bilgisayara bağladım. Root işlemini başlattım runme.bat ile, 3-4 yeniden başlatmadan sonra ALL DONE!.

Telefonu çıkarttım, ilk adımdaki gibi bu sefer diğer kernel i flashtool ile yükledim, ve telefon açıldı.

Korkuyla dolu yaklaşık 5 dakikanın ardından sanırım başardım. Telefonu açtım, Superuser diye bir uygulama var, başka bir şey gelmesi geliyor muydu bilmiyorum ama sanırım başarıyla yüklendi. Teşekkür ederim bu konuda emeği geçen herkese. Driver konusuna bende çok takıldım, acaba yüklü mü diye ama sanırım yüklü, bir yerde pc companion yüklüyse driver de yüklüdür diyordu, aygıt yöneticisinde de başında Sony yazan bir aygıt gözüküyor bende, sanırım yüklemişim.

Herkese tavsiye ederim rootlamayı, henüz hiçbir şey yapmadım ama bu işlemleri yapmak bile zevkliydi hele ki sonunda başarılı olunca Acaba rootladıktan sonra yapılmasını tavsiye ettiğiniz şeyler neler ? Bu konuda yardımcı olabilecek var mı ? Şimdiden teşekkürler, iyi günler.

Merhaba

Hocam benim sorunumu siz anlarsınız sanırım

Resmi sitesinden Flashtool programını indirdim ve kurdum (0.9.8.0) Program açıldı Geri tuşuna bastım ve telefonum kapalıyken USB moduna aldım bilgisayarımdan bağlandı sesi geldi

Fakat program MT15i görmüyor nedendir acaba biryerlerde yanlışlık mı yaptım biraz da yabancıyım bu işlere fazla kurcuklamak istemedim.

Flashtool programını açıyorum Flash sekmesine tıklıyorum FlashMode seçim ok tuşuna basıyorum fakat listede MT15i yok sadece X10 diye bir şey var

• Flashtool driverini kurup teli tanıt
    O tanımazsa ayrıca driver vermiştim onu dene
    Ben hep 32bit sistem kullanıyorum sorun çıkmıyordu evdeki pc me gece 64 bit yükleyecem 32bit rami eksik görüyor ;-) ancak o zaman deneme şansım olur konuya o zaman yazarım ama istersen sony update service programını kur onda 64 bit driverları vardır onla tanıtmayı dene

• quote:

Flashtool driverini kurup teli tanıt
    O tanımazsa ayrıca driver vermiştim onu dene
    Ben hep 32bit sistem kullanıyorum sorun çıkmıyordu evdeki pc me gece 64 bit yükleyecem 32bit rami eksik görüyor ;-) ancak o zaman deneme şansım olur konuya o zaman yazarım ama istersen sony update service programını kur onda 64 bit driverları vardır onla tanıtmayı dene

Programın içindeki drivers dan Xperia Neo için bir driver yükledim fakat onu programın hangi bölümüne tanıtacağım

Hocam lütfen takipte kalın büyük hayır duamı alacaksınız pek anlamıyorum bu tür yazılımsal işlerden cihazın başına bir iş gelmesinden korkuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

quote:

Merhaba

Resmi sitesinden Flashtool programını indirdim ve kurdum (0.9.8.0) Program açıldı Geri tuşuna bastım ve telefonum kapalıyken USB moduna aldım bilgisayarımdan bağlandı sesi geldi

Fakat program MT15i görmüyor nedendir acaba biryerlerde yanlışlık mı yaptım biraz da yabancıyım bu işlere fazla kurcuklamak istemedim.

Flashtool programını açıyorum Flash sekmesine tıklıyorum FlashMode seçim ok tuşuna basıyorum fakat listede MT15i yok sadece X10 diye bir şey var

Bende de vardı X10, programla birlikte geliyor. Telefonunuzla uyumlu olan kerneli indirip C > Flashtool > firmwares içine at. Sonrasında flash butonuna tıkladığında attığın dosya da gözükecek orda Kusura bakma sorunu yanlış anlamış olabilirim.

• ADB driverları yüklemek için bir program buldum ;http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=24883071#post24883071 buradaki linkten indirebilirsiniz yüklerken kendi telefonunuza göre seçim yapın sonra uyarılar gelebilir windows tarafından yükleyip yüklememe konusunda onlarıda kabul ederseniz driver yüklenir.
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba

Bende de vardı X10, programla birlikte geliyor. Telefonunuzla uyumlu olan kerneli indirip C > Flashtool > firmwares içine at. Sonrasında flash butonuna tıkladığında attığın dosya da gözükecek orda Kusura bakma sorunu yanlış anlamış olabilirim.

Tamamdır hocam 2 tane kernel yükledim xperia neo için bu dosyaya atıyorum

Neo/Neo V 4.1.A.0.562
    http://www.4shared.com/file/yte1KEDs/MT11i_41A0562_Kernel.html

4.1.B.0.431 -http://www.4shared.com/file/gECp47SN/MT15_41B0431_kernel.html

Aynı kernellerden bahsediyoruz sanırım hocam lütfen takipte kalın birinin yardımlarına ihtiyacım var

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba

Tamamdır hocam 2 tane kernel yükledim xperia neo için bu dosyaya atıyorum

Neo/Neo V 4.1.A.0.562
    http://www.4shared.com/file/yte1KEDs/MT11i_41A0562_Kernel.html

4.1.B.0.431 -http://www.4shared.com/file/gECp47SN/MT15_41B0431_kernel.html

Aynı kernellerden bahsediyoruz sanırım hocam lütfen takipte kalın birinin yardımlarına ihtiyacım var

Dostum kerneli telefonun sürümüne göre yüklemen gerekli, Ayarlardan bakabilirsin sürümüne ona göre indirip klasöre at, diğeri fazlalık olur

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.