Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Adım adım yazacağım az bekleteceğim ama. Bu karmaşanın sebebi senkronizasyonla alakalı. Ayarlardan kapalı hale getirebilirsin. Sonra aşağıdakileri yap.

1- Uygulamalar'a gir Tümü sekmesinden Google kişiler senkronizasyon'a gir verileri temizleyip devre dışı bırak.
    2- Sonra kişiler ve kişiler deposu'nun verilerini temizlediğinde rehberindeki herkes silinir.
    3- Hafıza kartından rehberini yeniden yükle bu kadar.

Klavyede titreşimi devre dışı bırakmak için Ayarlar>Dil ve Giriş> Android Klavyesi ayarlarına gir (sağda küçük bir işaret var ona tıkla) sonra tuşa basıldığında titret seçeneğini kaldır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TÜRK.rew -- 15 Ağustos 2012; 14:43:07 >
  • Sorun değil kardeş sen yardımcı ol da bana bu konuda beklerim elbet lafı bile olmaz
  • Arkadaşlar ben Neo V bootloader unlocking yaparken sürücüyü güncelleştir kısmından android_winusb dosyasını koyduğum usb_driver klasörünü hedef gmsteriyorum ama "Windows aygıtınızın sürücü yazılımını bulamadı" hX hatası alıyorum. Lütfen bilen biri yardım etsin. Çok acil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jem-Jem

Arkadaşlar ben Neo V bootloader unlocking yaparken sürücüyü güncelleştir kısmından android_winusb dosyasını koyduğum usb_driver klasörünü hedef gmsteriyorum ama "Windows aygıtınızın sürücü yazılımını bulamadı" hX hatası alıyorum. Lütfen bilen biri yardım etsin. Çok acil.

anlatımlarda PDA net driveri verdim onu kullan sorunun çözülür...
  • quote:

Orijinalden alıntı: playmaker10

quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

Orijinalden alıntı: playmaker10

Cm9'da ayarlardaki performans menüsünden işlemci frekansını artırdığımızda oc mu yapmış oluyoruz

evet Over Clock oluyor işlemci Hızını ayarlayabilirsin istediğin şekilde sana tavsiyem yüksek Hızda uzun süre kullanmamak iyidir ben 1.3 ghz yukarısını kullanmıyorum

Tesekkurler hocam. Peki işlemci yoneticisi secenegi ne ise yariyor? Bende interactive secilmis ve sarj biraz cabuk bitiyor o yuzden mi diye sordum

güncel, bilen var mı arkadaşlar

• gözümden kaçmış işlemci ayalarını Ondemand seç
  • sonunda root yapmaya karar verdim
    ben de ray "2,3,4 62" telefon var. buna root yapacağım.

ilk mesajlarda anlatılanlar çok güzel . ben yine de kısa bir bilgi almak istiyorum.
    ben bir süre önce ıcs 4.0.3 (veya 4.0.4 hatırlamıyorum) e geçtim. ama telefon yavaşlayınca tekrar 2.3.4 e geri döndüm ama telefondaki bütün uygulamalar ve oyunlar gitti.
    bu yüzden çok temkinliyim.

bana, 2.3.4 62 ye hangi aşamaları geçerek root yapılacağını bir liste halinde gösterebilir misiniz. listeyi kısaca yazarsanız yeter ben ayrıntısını ilk mesajlardan bulurum. sonucunda hiç bir uygulama, oyun ve save dosyaları silinmeyecek.

ayrıca ıcs 4.0.4 e yükseltip öyle root yapsam eskisi gibi cihaz yavaş olur mu? veya gereksiz programları silince cihaz hızlanır mı?

şimdiden teşekürler...
  • Dostum çok sağol, o kısmı hallettik. Telefonun bootloader ı unlock edildi. Ancak Cm9 yüklemeye çalışıyoruz, root yapmamız gerekliymiş. Cihazı 2 kez rootladığımızı sandık ama Root Checker programı "rootlu değil" diyor. En son ICS yazılımı yüklü Neo v'de, Kolay Rootlamanın bir yolu var mı? 3-4 saattir kafamız patladı cidden.
  • Dostum dediğin gibi CWM yüklerken img dosyasını dediğin yere atıp, MSDOS 'ta komutu girdiğimizde, "remote: The device must be rooted first" hatası alıyoruz. Zaten biz bunu rootlamaya çalışıyoruz ama root gerekli hatası alıyoruz. Nedeni nedir? Yardımcı olursna çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksu01

sonunda root yapmaya karar verdim

ilk mesajlarda anlatılanlar çok güzel . ben yine de kısa bir bilgi almak istiyorum.
    ben bir süre önce ıcs 4.0.3 (veya 4.0.4 hatırlamıyorum) e geçtim. ama telefon yavaşlayınca tekrar 2.3.4 e geri döndüm ama telefondaki bütün uygulamalar ve oyunlar gitti.

bana, 2.3.4 62 ye hangi aşamaları geçerek root yapılacağını bir liste halinde gösterebilir misiniz. listeyi kısaca yazarsanız yeter ben ayrıntısını ilk mesajlardan bulurum. sonucunda hiç bir uygulama, oyun ve save dosyaları silinmeyecek.

ayrıca ıcs 4.0.4 e yükseltip öyle root yapsam eskisi gibi cihaz yavaş olur mu? veya gereksiz programları silince cihaz hızlanır mı?

şimdiden teşekürler...

cihazı 42 sürümüne düşürmen gerek düşürme yaparken flashtooldan wipe data ve wipe cache boş bırak . hiç bir şey silinmez
    .
    hiç bir şey silinmez ancak sağlıklı bir şey olsun diyorsan full sıfırlama yapmak iyi olur

42 geçip cihazını rootla ve sonrasındaki ICS için tarif ettiğim işlemleri 62 sürümüne uygula

ICS rootladıktan sonra sıfırlamak şart nasıl yapıcağını anlattım yoksa kasım kasım kasılır :P

Jem-Jem@
    cihazın bootloaderi kapalı Cyanogen Mod yüklemek için Root değil Cihazın bootloaderin açık olması gerekir bootloader açma işlemini yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 16 Ağustos 2012; 2:03:23 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aksu01

sonunda root yapmaya karar verdim

şimdiden teşekürler...

cihazı 42 sürümüne düşürmen gerek düşürme yaparken flashtooldan wipe data ve wipe cache boş bırak . hiç bir şey silinmez
    .
    hiç bir şey silinmez ancak sağlıklı bir şey olsun diyorsan full sıfırlama yapmak iyi olur

42 geçip cihazını rootla ve sonrasındaki ICS için tarif ettiğim işlemleri 62 sürümüne uygula

ICS rootladıktan sonra sıfırlamak şart nasıl yapıcağını anlattım yoksa kasım kasım kasılır :P

Jem-Jem@
    cihazın bootloaderi kapalı Cyanogen Mod yüklemek için Root değil Cihazın bootloaderin açık olması gerekir bootloader açma işlemini yap

Dostum sen dedikten sonra herşeyi tekrar baştan yapalım dedik. IMEI numrasını yanlış girdiğimiz için yanlış kodla boşuna uğraşmışız :) Şimdi herşey halloldu, çok sağol yardımın için.

• quote:

orginal yazılımla gelen track id çalışıyorsa testpointle açmışlardır imei atmak için yapmaları gerekiyor

ve bootloaderin testpoint yöntemi ile kapanır burdaki anlatımla açsaydın yazılımdan sonra açık kalmazdı emin ol

imei attıkları başta söyleseydin ...

hocam CFW ye ilk yüklediğimde kendi giriyor onun haricinde giremiyorum. ses açmaya seri bir şekilde basıyorum ama yyok, bu bootloader i kapatmaya uğraşıyım mı zararı varmı onuda söylemedin..
    birde cm9 yüklesem stabil çalışırmı acaba?
  • şu xperia s olayına henüz kimse el atmış değl sanırım:) rootlaması ne kadar zor cihazmış.kimse yapıp da paylaşmadı :)
  • hocam çok sağ olun. telefonumu sayenizde rootu sorunsuz kullanıyorum.

ancak dün nereden esti bilmiyorum, usb hata ayıklamayı kapattım ve biraz zaman sonra telefonu kapatıp tekrar açtığımda menüler çok dağılmıştı. menüde birer ikişer simge mevcut çoğu sayfada ve 15e yakın sayfa tas menüde. baktım root gerektiren programlar çalışmıyor. hata ayıklamayı kaldırdığımdan kaynaklı olduğunu düşünüp geri aktif ettim. root gerektiren programlar çalışıyor fakat menüde hiç bir değişiklik yapamıyorum. yapsam, kapatıp açtığımda geri eski dağınık durumuna geri dönüyor. yani menülere sanki pcdeki deep freeze yüklenmiş gibi ana ekranda da kısayol yaratamıyorum. bunun çözümü var mı yoksa baştan yazılım atıp rootlamalımıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IdontKnoWw

quote:

orginal yazılımla gelen track id çalışıyorsa testpointle açmışlardır imei atmak için yapmaları gerekiyor

ve bootloaderin testpoint yöntemi ile kapanır burdaki anlatımla açsaydın yazılımdan sonra açık kalmazdı emin ol

imei attıkları başta söyleseydin ...

hocam CFW ye ilk yüklediğimde kendi giriyor onun haricinde giremiyorum. ses açmaya seri bir şekilde basıyorum ama yyok, bu bootloader i kapatmaya uğraşıyım mı zararı varmı onuda söylemedin..
    birde cm9 yüklesem stabil çalışırmı acaba?

yüklediğin kernel nedir ???

quote:

Orijinalden alıntı: hackjini

hocam çok sağ olun. telefonumu sayenizde rootu sorunsuz kullanıyorum.

ancak dün nereden esti bilmiyorum, usb hata ayıklamayı kapattım ve biraz zaman sonra telefonu kapatıp tekrar açtığımda menüler çok dağılmıştı. menüde birer ikişer simge mevcut çoğu sayfada ve 15e yakın sayfa tas menüde. baktım root gerektiren programlar çalışmıyor. hata ayıklamayı kaldırdığımdan kaynaklı olduğunu düşünüp geri aktif ettim. root gerektiren programlar çalışıyor fakat menüde hiç bir değişiklik yapamıyorum. yapsam, kapatıp açtığımda geri eski dağınık durumuna geri dönüyor. yani menülere sanki pcdeki deep freeze yüklenmiş gibi ana ekranda da kısayol yaratamıyorum. bunun çözümü var mı yoksa baştan yazılım atıp rootlamalımıyım?

Ayarlar -uygulamalar-tümünden xperia ana ekranın verilerini temizle menu kendine gelir...

quote:

Orijinalden alıntı: minur

şu xperia s olayına henüz kimse el atmış değl sanırım:) rootlaması ne kadar zor cihazmış.kimse yapıp da paylaşmadı :)

Deneyecek Aleti bulsam 5 dklık işi var anlatımın ancak yok param olsa bende alsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 17 Ağustos 2012; 0:33:26 >

• quote:

yüklediğin kernel nedir ???

kernel yüklemedim sadece root atmak için revovery yükledim okadar yeri kalan herşey stock
  • temizledim. düzeldi biraz ama yine değişiklik yaptığımda aynı oluyor. sanırım yeniden yazılım atacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende olmayan bir sorun bugün arkadaşımın neo v sinde aynısı vardı sıfırladım düzeldi sonra ayalardık kapadık açtık ayarladığımız şekilde kalıyor menu
  • quote:

Bende olmayan bir sorun bugün arkadaşımın neo v sinde aynısı vardı sıfırladım düzeldi sonra ayalardık kapadık açtık ayarladığımız şekilde kalıyor menu

hocam dediğini yaptıktan sonra o dağınık 15e varan menü sayfası toparlandı ama şimdi kısaca şöyle diyeyim, aklına gelecek herşeyi yaptım ama yine de değişiklik yaptığımda eski yani o toparlanmış haline geri geliyor :-) ne bahtsız bişeyim ben yaf
  • beyler xperia x10 mini pro'ma rom yükledim ama telefon açılmıyor sony ericsson yazısı duruyo öyle başka birşey olmuyor orjinal yazılıma nasıl dönerim lütfen yardım edin
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.