Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

Link Alayım

download.cyanogenmod.com/?type=stable&device=hallon
    Bu linkteki en cm9 u denedim. şu an aynı linkteki cm7.2 yi kullanıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunda basebanda gerek yok direk kernelini yükleyip Geçiceksin Ancak şu Olabilir ICS yükleyip ondan sonra bootloaderini açıp bunu yükleyebilirsin ICS basebandı ile çalışabilir
  • stock ics den kilidi açıp cm9u yüklemeye çalıştım zaten.

• Garip olmadı sahurdan sonra bi deneyim Romu indiriyorum 9 un coconutunu :) Gb küçük bir Operasyon yapıyorum Ondan sonra deneyip haber ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 14 Ağustos 2012; 3:30:03 >
  • tamam teşekkür ederim. google da aradığım kadarıyla sorunla karşılaşan çok kişi var romda veya kernelde sorun olabilir büyük ihtimalle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frt-_-ctn -- 14 Ağustos 2012; 15:08:32 >
  • Bir süredir GB 2.3.4 kullanıyordum ancak ICS sonrası kasılmalara çözüm varken tekrar geçiş yaptım. Emeğine sağlık Orochi, GB gibi akıcı ICS kullanıyorum. Gayet detaylı bir anlatım fakat uygulama oldukça basit. Bir saatimi almış olsa da acele etmeden eksiksiz ve sorunsuz yaptım tüm işlemi

Xperia Neo, Neo V kullananlar, gözünüz korkmasın. Sırasıyla yapınca hiçbir sorun çıkmıyor. Tavsiye ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frt-_-ctn

quote:

Orijinalden alıntı: SKYBRAVE

"TÜRK.rew"
    İlk başta gapps'i yüklemeden sadece modu yükleyerek telefonu açtım sorunsuz bir şekilde. Sonra senin paylaştığın gapps'i indirdim ve yükledim ve şu an telefon sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Biraz kullanayım telefonumu modla ilgili düşüncelerimi de paylaşırım. Bu arada başını çok ağrıttım biliyorum. Yardımların için çok teşekkür ederim.
    .::Orochi::.; hem konu hem de yardımın için sana da teşekkür ederim. Gerçekten çok güzel bir paylaşım yapmışsın.

Bu arada boot dosyasını bilgisayarda C'nin içerisindeki "SDK" klasörüne boot.img olarak isimlendirip atıyordum ve CWM modunda yükleme yaparken
    "E:Error in /sdcard /cm-9.0.0-hallon.zip (Status 7)
    Installation aborted" hatasını alıyordum. Dosyayı sadece boot ismiyle kopyalayınca klasöre sorun yaşamadım. Belki bu bilgi birilerinin işine yarayabilir.

uzantıyı mı değiştirdiniz? Eğer uzantıyı değiştirmediyseniz aynı hatayı alıyorum yardıma ihtiyacım var.

Cyanogen Mod dosyası içerisindeki boot dosyasını değişiklik yapmadan yani dosya ismini boot.img olarak değiştirmeden C/SDK klasörü içerisine atınca sorunsuz bir şekilde yükleme yaptım.

• Cm9'da ayarlardaki performans menüsünden işlemci frekansını artırdığımızda oc mu yapmış oluyoruz
  • http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1666171 Jelly Bean rom xperia neo v için deneyen oldu mu? Birde bunu yüklemek için bootloaderı açmak gerekli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executioner -- 14 Ağustos 2012; 23:16:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executioner

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1666171 Jelly Bean rom xperia neo v için deneyen oldu mu? Birde bunu yüklemek için bootloaderı açmak gerekli mi?

Custom rom yüklemek için bootloader'ı açmak şart benim bildiğim. O da çok basit bir işlem halbuki fakat garanti kapsamı dışında kaldığı için tereddüt ediliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lemuria.

quote:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1666171 Jelly Bean rom xperia neo v için deneyen oldu mu? Birde bunu yüklemek için bootloaderı açmak gerekli mi?

Custom rom yüklemek için bootloader'ı açmak şart benim bildiğim. O da çok basit bir işlem halbuki fakat garanti kapsamı dışında kaldığı için tereddüt ediliyor.

Anladım teşekkür ederim. Açıkçası bende tereddütteyim, ederinden fazla verip aldığım telefona birde alakasız sebepten garanti dışı bırakmalarını istemiyorum. Beklemede kalmaya devam

• quote:

Günlük kullanım için ideal değil henüz. Hatalar mevcut. Ama geçişler falan ics'ye göre mükemmel tereyağı etkisi :) Ve bootloader'i açman gerekiyor bunu yüklemek istiyorsan.

Ama birkaç tane rom var bootloader kilidini açmadan kurabileceğin. Locked Bootloader yazar konularının başında. JJ's HYBRID ROM ve Xperia Ice Cream Pureness var benim de denemiş olduğum. Ama ikisini de pek beğenmedim. Şu an CM 9 kullanıyorum memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: playmaker10

Cm9'da ayarlardaki performans menüsünden işlemci frekansını artırdığımızda oc mu yapmış oluyoruz

evet Over Clock oluyor işlemci Hızını ayarlayabilirsin istediğin şekilde sana tavsiyem yüksek Hızda uzun süre kullanmamak iyidir ben 1.3 ghz yukarısını kullanmıyorum
  • quote:

Bootloaderin açık olduğunu neyle kontrol ettin Servisin Test point Yöntemi İle bootloaderi kliidni açıcağını sanmıyorum
    bildiğim kadarıyla testpoint ile açılmışsa o yöntem ile geri kapatman gerek
    sen rom yüklediğim halde açık diyorsun bizim yöntem ile kapanmadığı kesin

birde yazılım olarak ne yüklü cihazda ve CWM nasıl yüklüyorsun

Diğer sorunada gelince
    CWM rom yüklemediğin Sürece Kalıcı olarak kalır Wotanserverdan rom yüklediğine göre CWM silinmiştir
    CWM girmek için Cİhaz SOny veya Sony Ericsson Logosundayken 1 kaç kere ses açma tuşuna basıyoruz

bootloader açık çünkü recovery atarak root edebiliyorum cihazı.. custom rom yüklemedim ama yükler heralde root yüklemekle aynı mantık.. kernel değiştirip overclock yaptım sonra wireless sorunu olunca wotandan orjinale döndüm tekrar..konudaki boıotloader açma yöntemini ilk denediğimde hata verip olası sebep bootloader zaten açık demişti. birde servis dediğim imei klonlanma yüzünden tel kapanmıştı imei değiştirttim cihaza ozaman bootloader i açmış olabilirler. Asıl sorun hangi yöntemle açıldığını nasıl anlarım. şimdi wotandan 2.3.4 yükledim track id direk çalışıyor yani konudaki yöntemle açılmamış değilmi ?

• orginal yazılımla gelen track id çalışıyorsa testpointle açmışlardır imei atmak için yapmaları gerekiyor

ve bootloaderin testpoint yöntemi ile kapanır burdaki anlatımla açsaydın yazılımdan sonra açık kalmazdı emin ol

imei attıkları başta söyleseydin ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 15 Ağustos 2012; 4:12:47 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: playmaker10

Cm9'da ayarlardaki performans menüsünden işlemci frekansını artırdığımızda oc mu yapmış oluyoruz

evet Over Clock oluyor işlemci Hızını ayarlayabilirsin istediğin şekilde sana tavsiyem yüksek Hızda uzun süre kullanmamak iyidir ben 1.3 ghz yukarısını kullanmıyorum

Tesekkurler hocam. Peki işlemci yoneticisi secenegi ne ise yariyor? Bende interactive secilmis ve sarj biraz cabuk bitiyor o yuzden mi diye sordum

• Bir sorum var. Başlık açmak istemedim. Konuya en yakın konu olarakte burayı gördüğüm için burada soracağım. CM7.2 kullanıyorum. pil kulanımı inanılmaz dikkatimi çekti. En çok pil tüketen uygulama Galeri çıktı. %78 pil kullanımını gördüm. Hatta stock romda ekran başı çekerken %10 larda kalmış ve telefon beklemesi bile daha fazla pil tüketmiş bu durum çok canımı sıktı. Sizden ricaam bana Neo için kullanabileceğim en kararlı romu söylemeniz. Bir çok rom denedim. Uygun rom bulamadım. Şu an mobil net kullandığım için indiremiyorum romları Birde rom düzenlemeye çalışıyorum bu app klasöründeki uygulamalarından istemediklerimi silip istediklerimi ekleyebilir miyi? Bunun için bir dosya düzenlemem gerekir mi Mesela java sonylerde menü simgelerini değişirken menu.ml dosyasından isimleri düzenlemek gerekirdi veya simgelerin isimlerini değişmek gerekirdi. Bunun gibi düzenlemeler yani. Birde bu güncel apk dosyalarını nerede bulabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frt-_-ctn -- 15 Ağustos 2012; 12:47:05 >

• baseband nasil yükleniyor?

• "TÜRK.rew"
    CM9'da rehberi nasıl kullanıyorsun? Ben rehberdeki kayıtlarımı hafıza kartından içe aktardım ancak şu an rehberimde her kayıdın 2-3 tane kopyası var. Yaklaşık 150 kişilik rehberim var ama şu an rehberimde 400 civarı kayıt gözüküyor. Nasıl olduğunu bir türlü anlamadım. Rehberimi tamamen silip yeniden denemek istiyorum ama kayıtları tamamen seçebileceğim bir seçenek bile yok. En azından ben bulamadım. Sende de aynı durum var mı? Bu genel bir sorunsa sırf bu yüzden başka bir mod denemek istiyorum...
    Bir de mesaj ayarlarına baktım ama mesaj yazarken titreşim özelliğinin nerede kapatılabileceğini bir türlü bulamadım? Sanırım bunun da bir ayarı yok maalesef...

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.