Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Xperia Neo telefonuma Cyanogen Mod 9 yüklemeye çalışıyorum son birkaç saattir. Telefonu recovery moda alıp Cyanogen Mod dosyasını yüklemeye çalıştığımda şu hatayı alıyorum:
    E:Error in /sdcard /cm-9.0.0-hallon.zip (Status 7)
    Installation aborted.
    Sence nerede yanlış yapıyorum? Ne kadar denediysem bir türlü beceremedim
  • Zipin içindeki META-INF/com/google/android klasöründeki updater-script dosyasındaki yükleme Komutları hatalıdır dosyayı yeniden indir
    ayrıca dosyayı install zip yazan yerden yükleticeksin update zip yazan yerden değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 12 Ağustos 2012; 4:31:17 >
  • silmeyi demedim sadece okuma dedi, silmedi. rq da olmuyor. şimdi bir defa daha yaptım root işlemini yine aynı durum. acaba derlemeyi 42ye çekme olasılığım varsa onu yapıp bir daha mı denesem?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hackjini

silmeyi demedim sadece okuma dedi, silmedi. rq da olmuyor. şimdi bir defa daha yaptım root işlemini yine aynı durum. acaba derlemeyi 42ye çekme olasılığım varsa onu yapıp bir daha mı denesem?

Rootexploerin Ve Superuser verilerini temizleyip tekrar dene rootexplorer ilk açtığında Sende SuperUser izinlerini vermeni isteyecek izinleri verdiğin halde dediklerim olmuyorsa rootta sorun var

42 yükleyip tekrar rootlayıp Konuda anlattığım şekilde 62 yükleyip root işlemini yapmayı dene o yöntem %101 çalışıyor
  • Arkadaşlar, bootloader ve root işlemini yaptım ve rom yükledim telefona, fakat sabah kalktığımda telefon aşırı ısınmıştı. Şimdi açmaya kalktığımda üç kez kırmızı ışık yanıyo ve açılmıyor. Ne yapmam gerek yardımcı olur musunuz. Teşekkürler.
  • .::Orochi::.;
    Dosyayı birkaç kez indirip denedim zaten. Orada bir sıkıntı yok. Ayrıca dediğin gibi telefon recovery moddayken "install zip from sd card" yazan yerden yükleme yapmaya çalışıyorum. O kısımda da bir sorun yok. Bence CWM yüklemeyi tam olarak yapamıyorum. Ben şu an ICS kullanıyorum ama senin ilk sayfada Neo için verdiğin kerneller ICS ile uyumlu mu? Sanırım yanlış kernel ile yükleme yapmaya çalışıyorum. Aklıma da başka bir sorun gelmiyor. Dün geceden beri bununla uğraşıyorum kafayı yemek üzereyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: SKYBRAVE

.::Orochi::.;
    Dosyayı birkaç kez indirip denedim zaten. Orada bir sıkıntı yok. Ayrıca dediğin gibi telefon recovery moddayken "install zip from sd card" yazan yerden yükleme yapmaya çalışıyorum. O kısımda da bir sorun yok. Bence CWM yüklemeyi tam olarak yapamıyorum. Ben şu an ICS kullanıyorum ama senin ilk sayfada Neo için verdiğin kerneller ICS ile uyumlu mu? Sanırım yanlış kernel ile yükleme yapmaya çalışıyorum. Aklıma da başka bir sorun gelmiyor. Dün geceden beri bununla uğraşıyorum kafayı yemek üzereyim

CM9 satabil sürümünün içindeki kerneli kullan. indirdiğin zip dosyasının içinde boot.img var onu kullan. Bootlodader kilidini açtın değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TÜRK.rew -- 12 Ağustos 2012; 12:33:43 >

• "TÜRK.rew"
    Şimdi dediğin gibi yapmaya çalışacağım. Telefonun bootloader kilidi açık. İlgili menüde "Bootloader unlocked:Yes" yazıyor. Bu da kilidin açık olduğunu göstermez mi?
  • "TÜRK.rew"
    Cihazı CWM moduna aldıktan sonra yapmam gerekenler sırayla şunlar değil mi? (Bu kısmı sorunsuz yaptığımı varsayarak soruyorum)
    (Alıntı)
    - Cihazınız kapatın ve tekrar açın.
    - Telefonunuz tekrar açılırken Sony Ericsson yazısı gelince ses kısma butonuna birkaç kez basın. Ardından telefonunuz Recovery modunda açılacaktır.
    - Ses kontrol butonlarını kullanarak menüden; "Wipe data/factory reset" ve "Wipe cache partition" seçeneklerini uygulayın.
    - Güç butonuna basarak Recovery ana menüsüne dönün. "Install zip from sdcard" seçeneğini seçin.
    - Choose zip from sdcard" seçeneğini seçin.
    - İlk olarak telefonunuza kopyaladığınız CyanogenMOD dosyasını yükleyin. Ardından yine 1. adımda CyanogenMOD dosyayısla birlikte cihazınıza kopyaladığınız Google uygulama paketini yükleyin.
    - Yükleme işlemlerini bitirdikten sonra Recovery ana menüsüne güç butonuna basarak dönün. "Reboot system now" seçeneğini seçin.

Tam olarak böyle yapmam gerekiyor değil mi?

• Bootloader açma işlemlerini yaptın mı? Sony sitesinden şifre alma sonra cmd de komutlarla bootloader açma falan? O yes yazısı bootloaderi açabileceğini gösteren bir bilgi. Bootloaderi açık olmayan telefonda da yazar yani.

Kilidi açıp kernel yükledikten sonra

telefonu aç
    ses kısma tuşuna birkaç defa basıp cmw'ye gir.

Wipe data/factory reset ve Wipe cache partition işlemlerini yap.

Sonra nstall zip from sdcard >Choose zip from sdcard karttan yükleyeceğin romu seç ve yükle. Sonra google apps paketini yükle.

Geri gel Reboot system now ile telefonu yeniden başlat bu kadar. Ben böyle yaptım.

Ama bootlodaer kilidini açman lazım önce sonra kernel yükle. Zip dosyasının içindeki.
  • Bootloader kilidini açtım. Zaten açılmamış olsa ilgili menüde: "Bootloader unlock allowed:Yes" yazması gerek diye biliyorum. Kilidi açıp kernel yükledikten sonra demişsin ya kernelden kastın boot.img dosyasını C'nin içindeki "SDK" klasörüne kopyalayıp Ms-dos ekranına "fastboot.exe flash boot boot.img" kodunun girilmesi mi?
    Bir de ".::Orochi::." bu kodu yazdıktan sonra bu işlemin 5 saniye süreceğini belirtmiş ama ben bu kodu yazıyorum ve anında işlem yapılıyor. Bir de komuttaki flash boot ayrı mı yazılmalı yoksa bitişik mi? Ben ayrı yazmayı denedim ama hata verdi. O yüzden bitişik yazıyorum...
  • kernelden kastın boot.img dosyasını C'nin içindeki "SDK" klasörüne kopyalayıp Ms-dos ekranına "fastboot.exe flash boot boot.img" kodunun girilmesi mi? evet bu işlem.

fastboot.exe flash boot boot.img bu kodu kopyala yapıştır ile yapabilirsin. metni kopyala msdos'da fare sağ tıkla yapıştır yap. 5 saniye lafın gelişi daha hzılı bitiyor işlem. sonra telefonu aç ses kısma tuşuna basıp recovery arayüzüne gir ve diğer işlemleri yap.

ve kod tam olarak bu şekilde olacak
    fastboot.exe flash boot boot.img

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TÜRK.rew -- 12 Ağustos 2012; 14:10:36 >
  • Nihayet başardım romu yüklemeyi fakat şimdi de açılış ekranında "Unfortunately, Setup Wizard has stopped" hatası alıyorum ve telefonu açamıyorum. Telefon resmen sabrımı zorluyor şu an
  • Bende böyle bir şey olmamıştı yav

Googleden baktım başka gapps önermişler bu sorunu yaşayanlara. Benim kullandığım gapps'i bi dene istersen.

http://goo.im/gapps/gapps-ics-20120317-signed.zip

Cwm'den flaşla

düzeldi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TÜRK.rew -- 12 Ağustos 2012; 15:07:01 >
  • "TÜRK.rew"
    İlk başta gapps'i yüklemeden sadece modu yükleyerek telefonu açtım sorunsuz bir şekilde. Sonra senin paylaştığın gapps'i indirdim ve yükledim ve şu an telefon sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Biraz kullanayım telefonumu modla ilgili düşüncelerimi de paylaşırım. Bu arada başını çok ağrıttım biliyorum. Yardımların için çok teşekkür ederim.
    .::Orochi::.; hem konu hem de yardımın için sana da teşekkür ederim. Gerçekten çok güzel bir paylaşım yapmışsın.

Bu arada boot dosyasını bilgisayarda C'nin içerisindeki "SDK" klasörüne boot.img olarak isimlendirip atıyordum ve CWM modunda yükleme yaparken
    "E:Error in /sdcard /cm-9.0.0-hallon.zip (Status 7)
    Installation aborted" hatasını alıyordum. Dosyayı sadece boot ismiyle kopyalayınca klasöre sorun yaşamadım. Belki bu bilgi birilerinin işine yarayabilir.

• Duzeldigine sevindim. Yardimci olduysam ne mutlu. Cm 9 guzel fakat cm 10 daha iyi. Dun denedim. Jelly bean gecisleri cok iyi. Ama su an kurmani tavsiye etmem. Stabil degil tam olarak. Cm 9la devam ediyorum su an.

• şimdi bende 4.1.b.0.431 yüklü. xperia arc. tek amacım root yetkisi alıp gereksiz programları kaldırmak. bunun için 15-20 msj dan hangilerini uygulamam lazım. biraz kafam karıştı. bootloader i açmam gerekli mi? açamadan olur mu? GB ye dönmem mi gerekir root için. ics de root direk yapmak mümkün değil mi?
  • @myth
    Şarjın bitmiş :-) yüklediğin kernelden kaynaklanıyordur ısınma farklı bi kernel dene

quote:

Orijinalden alıntı: emots61

şimdi bende 4.1.b.0.431 yüklü. xperia arc. tek amacım root yetkisi alıp gereksiz programları kaldırmak. bunun için 15-20 msj dan hangilerini uygulamam lazım. biraz kafam karıştı. bootloader i açmam gerekli mi? açamadan olur mu? GB ye dönmem mi gerekir root için. ics de root direk yapmak mümkün değil mi?

2. Mesajdaki işlemleri yapıcaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 12 Ağustos 2012; 20:23:18 >
  • Merhaba arkadaşlar xperia ray ics 4.0.4 kullaniyorum rom yüklemek istiyoru yukleme anlatımı ve kullanabilecegim rom lari soylerseniz sevinirim.

• xperia neo kullanıyorum.. bootloader unlock yapmaya calıştım ama zaten unlocked dedi sonra denedim gerçekten unlocked..ama track id v.s. herşey normal çalışıyor..
    şimdi bootloader i açmadığım halde tekrar kilitlemelimiyim?
    birde recovery menüsü sadece tek kullanım için mi yükleniyor bir tuş kombinasyonu falan yokmu tekrrar girmek için recovery menüsüne
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.