Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefon Üzerinden güncellersen Ota Olarak Root Kalkmaz Ancak flashtooldan direk yüklersen root kalkar konunun devamında ICS ve 62 için Rootu kaldırmadan Nasıl güncelleyeceğinizi ve güncelledikten sonra rootu tekrar yüklemeyi anlattım o bölündeki işlemleri yaparak güncelleyeceksin ...
    en sağlıklısı odur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 10 Ağustos 2012; 5:43:10 >
  • arkadaslar xperia u cihazımı root edemıyorum yardım .?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu efsane,emegine saglik.Eski Se modlama ustamizdan,androide gecis :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: timberlake7

arkadaslar xperia u cihazımı root edemıyorum yardım .?

2012 serisi xperialar Bootloaderi açılmadan root olmuyor

Konuda xperia S u p sola için bootloaderi açmayı anlattım

root işlemi için burda anlatım var elimde 2012 serisi cihaz olmadığıdan deneme şansım yok
    istersen bak
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1810863

• yani hocam telefon üzerinden guncellersem root kalkmaz ise konunun devamını yapmama gerek kalıyor mu? yoksa davamini yapmam gerek mi? stabil çalışır mı root ettekten sonra telefon üzerinden guncellesem ve konun devamını yapmadığım takdirde?

• quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

root işlemi için burda anlatım var elimde 2012 serisi cihaz olmadığıdan deneme şansım yok
    istersen bak

Bootloader acık zaten ama root olmuyor recvry alyıyor mesela bıyerı secmeye calısıyorum basa donuyor

• Cm9 stabil sürüm çıkmış arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: playmaker10

Cm9 stabil sürüm çıkmış arkadaşlar

Denediniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: TÜRK.rew

quote:

Cm9 stabil sürüm çıkmış arkadaşlar

Denediniz mi?

Fırsatım olmadı henüz haber vereyim dedim sadece. Xda'da deneyenler vardır mutlaka onların yorumlarına bakmak lazım

• quote:

quote:

quote:

istersen bak

Bootloader acık zaten ama root olmuyor recvry alyıyor mesela bıyerı secmeye calısıyorum basa donuyor

Cwm girebiliyorsan aşağıdaki dosyayı indirip sd karta at cwmden install zip yazan yerden seçip yüklet

http://www.mediafire.com/?j1u0mivgbhi8kka

• .::Orochi::. Cm 9un final sürümünü kurmaya karar verdim. Şimdi önce bl kilidini açmam lazım. Yalnız bir sorum var. Yükleyeceğimiz kernel zip dosyasının içinde. Kerneli yükledim varsayalım. Bu zip (yani rom) dosyasını bu haliyle mi cwm'den yüklemem lazım kernel dosyası içindeyken?. İçinden kerneli çıkarmam gerekli mi?
  • quote:

.::Orochi::. Cm 9un final sürümünü kurmaya karar verdim. Şimdi önce bl kilidini açmam lazım. Yalnız bir sorum var. Yükleyeceğimiz kernel zip dosyasının içinde. Kerneli yükledim varsayalım. Bu zip (yani rom) dosyasını bu haliyle mi cwm'den yüklemem lazım kernel dosyası içindeyken?. İçinden kerneli çıkarmam gerekli mi?

kerneli yükledikten sonra zip ten Çıkarmaya gerek yok yükleyebilirsin

• quote:

.::Orochi::. Cm 9un final sürümünü kurmaya karar verdim. Şimdi önce bl kilidini açmam lazım. Yalnız bir sorum var. Yükleyeceğimiz kernel zip dosyasının içinde. Kerneli yükledim varsayalım. Bu zip (yani rom) dosyasını bu haliyle mi cwm'den yüklemem lazım kernel dosyası içindeyken?. İçinden kerneli çıkarmam gerekli mi?

Yükledikten sonra yorumları bekliyoruz
  • .::Orochi::. cevap için teşekkür ederim

Yükledim az önce çok beğendim. Ics'nin bu kadar hızlı olacağı aklıma gelmezdi :) Geçişler acayip hızlı. Hafıza kartına format atıp yeniden kuracağım birazdan :)
    Bundan önce rom olarak xperia Ice Cream Pureness locked bootloader kullanıyordum. Çok fark var arada Cm9 çok hızlı. Bir tek açılış animasyonunu sevmedim çok gösterişli olmuş :)
  • hocam son mesajıma cevap yazmadınız.
    cihazı şimdi rootladım. tel üzerinden güncellersem sorunsuz rootlu kullanabilir miyim? yoksa ekstradan bir şeyler yapmalı mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hackjini

hocam son mesajıma cevap yazmadınız.
    cihazı şimdi rootladım. tel üzerinden güncellersem sorunsuz rootlu kullanabilir miyim? yoksa ekstradan bir şeyler yapmalı mıyım?

Telefon üzerinden Güncellersen Root silinmiyor cevapladm ama görmedin
    Root anlatımının Devamındaki İşlemi Yaparakta Cihazdaki verileri sıfırlamadan 62 sürümüne geçebilirsin ...
  • quote:

Bl unlock işlemini Win8 ile de yapabilir miyiz, brick olmasın durduk yere
  • Orochi hocam benim wt19i tel PCC ile resmi ICS update yapılmadı yüzde 99da takılı kalmıştı program.
    SUS ile güncelledm cihaz açılmadı bu sefer.
    Servise yoladım yazım yüklendi bakım yapıldı denilip geri verildi bana.
    Vatandan alınmıştır telefon bu cihazı root mu ediyim yoksa bootloader unlocklu root mu ediyim yoksa eger çıkarsa JB güncellemesini mi beklym kafam karıştı valla?
  • Hocam başka bir sorum olacak. superuser proğramını açtığımda app yani uygulama göstermiyor? yani proğram açılıyor ama uygulamaları göstermiyor. bu neden kaynaklı olabilir?

root checker proğramıyla kontrol ettim, "sorry ..." fln diyor. rootlu değil diyor. halbuki dediğiniz gibi yapmıştım.
    gb 2.3.4 derleme 58
    sadece runme'yi çalıştırdım ve "all done"da yazmıştı ama rootlu değil diyor. ve superuser prosu da yüklenmişti açıldığında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilverNitrate -- 11 Ağustos 2012; 17:01:37 >
  • quote:

quote:

Bl unlock işlemini Win8 ile de yapabilir miyiz, brick olmasın durduk yere

Driver ve programlar uyar ise yapabilirsin ben denemedim deneyebilirsin :)

quote:

Orijinalden alıntı: Luckyduck

Orochi hocam benim wt19i tel PCC ile resmi ICS update yapılmadı yüzde 99da takılı kalmıştı program.
    SUS ile güncelledm cihaz açılmadı bu sefer.
    Servise yoladım yazım yüklendi bakım yapıldı denilip geri verildi bana.
    Vatandan alınmıştır telefon bu cihazı root mu ediyim yoksa bootloader unlocklu root mu ediyim yoksa eger çıkarsa JB güncellemesini mi beklym kafam karıştı valla?

Sadece root yapıcaksan bootloaderi açmana gerek yok

ama rom yükleyeceğim Diyorsan Bootloaderi açman şart ICS için çıkan bazı romlar bootloaderi açmadan yükleniyor işde bir kaç rom geri kalan tüm romlar için bootloaderi açıp kernel atman gerekiyor

yine dediğim gibi GB - ICS - JB hangisi olursa olsun root için Bootloaderi açmana gerek yok
    ROM yükleyeceğim dersen kesinlikle açman gerek BL açınca DRM keylerin silineceği hakkındaki Uyarımı Oku Onları önemsemiyorsan Durma Aç :)

quote:

Orijinalden alıntı: hackjini

Hocam başka bir sorum olacak. superuser proğramını açtığımda app yani uygulama göstermiyor? yani proğram açılıyor ama uygulamaları göstermiyor. bu neden kaynaklı olabilir?

root checker proğramıyla kontrol ettim, "sorry ..." fln diyor. rootlu değil diyor. halbuki dediğiniz gibi yapmıştım.
    gb 2.3.4 derleme 58
    sadece runme'yi çalıştırdım ve "all done"da yazmıştı ama rootlu değil diyor. ve superuser prosu da yüklenmişti açıldığında

SuperUser yüklü ise cihaz rootludur
    bunu kontrol etmek için Rootexplorer Programı ile Systemin-app içinden gereksiz gördüğün bir uygulamayı silmeyi dene rootexplorer programından system-app girdiğin zaman programın Sağ en tepede RW yazar Ona tıklayın RQ oluyorsa root sağlamdır....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 12 Ağustos 2012; 1:32:05 >

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.