Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

Orijinalden alıntı: pezdum

quote:

Flashtooldan dene yazılımı yükleyince açılacakmı açılırsa devam et resimdeki gibi ise oda yüklemede hata vericektir...

flashtoolu semc dosya hatası veriyor ne etiysem bi türlü baglanamadı senin paylaştıgın sck dosyasını gösterdim nette başka dosyalar indirdim bi türlü olmadı

mini pro yazılımı atsam olurmu ?

Flashtool driveri için 5. mesaja hata verenler sürücü ekledim onu dene birde resim at bakayım farklı yazılım deneme iz bırakma derim :) cihazın yazılımı yüklet bil hassa ICS dene ICS güncelledim tel açılmadı dersin servise

gene baglanmadı flashtoolla win7den sebep mi ediyor anlamadım pc bu aralar garıpleşti zaten

• tlf açıldı gene bunu bozamayacam galiba bu tlfnu en kısa zamanda elden çıkarmam lazım
  • Pcdeki Dİğer sürücüleri dene aynı driver ile 32 bit Ultimate de sorunsuz kullanıyorum ....
  • quote:

Pcdeki Dİğer sürücüleri dene aynı driver ile 32 bit Ultimate de sorunsuz kullanıyorum ....

ben 32 bit prof kullanıyrum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pezdum -- 8 Ağustos 2012; 4:58:00 >
  • DEvice connected in flash mode
    - INFO - Device disconnected
    - INFO - Device connected with USB debugging off
    - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode

bunları yazıp duruyor
  • quote:

DEvice connected in flash mode

bunları yazıp duruyor

USB hata ayıklama kapalı diyor onun açık olması gerekirde ve Senin cihazı Mtp modunda bağlanmış olarak görüyor cihazı kapalı şekilde bağlayacaksın birde Yazılımı seçip ok bastıktan sonra uyarı gelir bağlaman için ondan sonra bağlayıp yükletirsin yazılımı ...
  • quote:

quote:

DEvice connected in flash mode

bunları yazıp duruyor

USB hata ayıklama kapalı diyor onun açık olması gerekirde ve Senin cihazı Mtp modunda bağlanmış olarak görüyor cihazı kapalı şekilde bağlayacaksın birde Yazılımı seçip ok bastıktan sonra uyarı gelir bağlaman için ondan sonra bağlayıp yükletirsin yazılımı ...

cihazı kapalı şekilde baglıyorum zaten
  • o zaman flashtool tanımıyor veyada PCC gibi hata olduğundan başlamıyor istersen farklı bir pc de dene oda olmazsa işi sağlama almak için Update Serviceden yükletmeyi yüklemez ise ver servise :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 8 Ağustos 2012; 5:34:21 >
  • quote:

o zaman flashtool tanımıyor veyada PCC gibi hata olduğundan başlamıyor istersen farklı bir pc de dene oda olmazsa işi sağlama almak için Update Serviceden yükletmeyi yüklemez ise ver servise :P

Orochi,,

Link2sd programını kullanıyorum,Cihaz root luda olsa facebook,youtube,office suıt gibi programlar sd karta taşınmıyor,başka bir yolu var mı acaba? Bunlar çok yer kaplıyor tel hafızasında.
  • quote:

Flashtool ile cihazı 42 veya 58 sürümünü yükleyin resimler örnektir detaylar için 5. mesajı okuyun
    örnek resimler
     XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER

yazılım işlemi Bittikten sonra Cihazı Açın kurulum ayarlarını yapın

daha sonra
    aşağıda Verdiğim SDK.rar dosyasının içindeki SDK klasörünü C nin içine Çıkarın
    SDK.rar link
    http://www.mediafire.com/?29gzzt759gp0kq7

Cihazı Kapatın Ve Fastboot moda almak için Ses açma veya menu (seçenek) Home tuşunun Yanındaki Tuşa Basılı tutarak Usb kablosuna bağlayın
    Basıcağınız tuş Cihaza göre değişir ARC arcs için Menu tuşu Wt19i için Ses açma Tuşudur diğer cihazlar Bunlardan birisini denesin
    Cihaz fastboot moda girince uyarı Ledi Mavi Olur bunu unutmayın bu olmuyorsa işlemi kontrol edin
    Bu ışık yanınca pcniz Yeni Donanım Bulundu uyarısı vericektir bu uyarıya tıklayıp Driveri Elle Tanıtmayı Seçin Cye Çıkardığınız SDK klasörünün içindeki
    USB driver klasörünü gösterip Cihazını tanıtıp Usbden Sökün Cihaz Kapalı Kalsın
    Bu işlemde Sorun Alanlar Flashtool Anlatımının Olduğu Konudan Android SDK kurulumunu ve Driverlarını indirsin Sorun olacağını sanmıyorum
    ama yinede O konudaki anlatımı okumanızı önerrim

driver kurulumunda sorun yaşıyorsanız aşağıdaki pdanet sürücüleriden sisteminize uygun olanı indirip cihazı tanıtın

32Bit XP/Vista/Win7 Pdanet sürücüsü
    http://pdanet.co/bin/PdaNetA350.exe

64bit Vista/Win7 Pdanet sürücüsü
    http://pdanet.co/bin/PdaNetA350x64.exe

linkler değişebileceğinden indirme sitesinide ekliyorum
    http://www.junefabrics.com/android/download.php

işlemlere Devam root işleminde cihaz açık şekilde olucaktır unutmayın
    Cihazı Açın Ayalardan uygulamalar Geliştirmeden USB Hata Ayıklamayı Açın ekran ayarlarından ekran bekleme süresini 10 dk alın
    Cihazı USB ile Pc bağlayın
    Aşağıda Verdiğim Doomlord Root Kit Dosyasını indirip Masa üstüne Açın
    Lİnk Doomlord root
    http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=841876&d=1325678726

çıkan dosyalardan RUNME.bat dosyasına tıklayın çıkan Ekranda Devam etmek için bir tuşa basın diyecek bir tuşa basın :)
    işlem otamatik olarak Rootu Yapıcak Cihaz kendisi kapatıp Açınca İşlem Tamamdır

CİHAZINIZI GB 42 veya 58 sürümü olarak Kullanıcaksanız işlem tamamdır güle güle kullanın
    Size önerim konuda Xrecovery programı ile CWM yüklemenizdir

Cihazı
    GB 2.3.4 ün 62 sürümü veya ICS 4.0.4'ü Rootlu şekilde Kullanmak istiyorsanız Anlatıma Devam edin

işleme devam etmeye karar verdiyseniz Cİhazı Tekrar açık şekilde Usb kablosuna Bağlayın
    Daha Sonra Aşağıdaki Xperia-ROOT.rev3.zip dosyasını indirip Masaüstüne açın
    Link
    http://www.mediafire.com/?vrlkpgip1ilp78b
    çıkan klasörün içinden "01-local-prop". isimli dosyayı çalıştırın resimdeki gibi

bu uyarıyı aldıysanız tamamdır

Cihaza root için Fake Default.prop dosyası Yüklendi ancak işimiz Bitmedi :)
    şimdi GB 2.3.4 ün 62 sürümü veya ICS 4.0.4 ün 431 sürümünü Rootlamak istiyorsanız
    Yüklemek istediğiniz sürümün FTF dosyasını indirin
    GB 2.3.4 ün 62 ve ıCS 4.0.4 ün 431 ile biten FTF Rom Dosyaları 6.mesajda eklidir

cihazınıza uygun yazılımı indirp flashtool firmware klasörüne eklediyseniz yazılımı cihaza yükletiyoruz yanlız yükleme ekranı bu sefer aşağıdaki
    şekilde olucaktır bunu yapmazsanız tüm emeğiniz boşuna gider lütfen buraya dikkat edin

Önemli Notlar :
    ICS 4.0.4 431 sürümü için cihazınıza uygun FTF dosyası Konuda Yok ise
    Cihazı Pc companion veya update servis Programına Bağlayın
    Yeni Güncelleme Bulucaktır Güncellemeyi Verileri Sildirmeden Yükleyin

uyarı : GB 2.3.4 ün 62 sürümünü PCC ve SUS Yüklemez bunu Unutmayın ICS 4.0.4 Yükler Bu sürüm için Verdiğim FTF dosyaları Kullanın
    Eksik veya Hatalı Yazılım olduğunda Bana Bildirin Yenisini En Kısa zamanda Eklerim
    Bence Yazılım işlemini Flashtool ile Yapmak Daha iyi oluyor Yinede Zevk sizin

ICS de cihaz ilk Açılışta Resetleyip sonra Normal Olarak Açılabiliyor korkmayın
    Daha Sonra
    Xperia-ROOT.rev3.zip dosyasından çıkardığımız klasörün içine tekrar girin cihaz açık şekilde cihazı USB bağlayın
    Klasörden 02-push-root-files.cmd. dosyasını çalıştırın

siyah ekranda
    Device will reboot.
    Yazıyorsa işlem tamamdır Cihazını Kendisini Açıcaktır ve Super User Yüklenmiş Olucaktır
    BusyBox hatası almamak için linkteki programı telefona kurup Busybox dosyasını güncelleyin
    link
    http://www.mediafire.com/?co2k1d8cbb3s1ld

hayırlı Olsun
    Elimden Geldiği Kadar Sorularınıza cevap vermeye çalışacağım İşlem XDA sitesinden Alınmıştır Türkçe Çeviri ve anlatım bana aittir

ROOTU KALDIRMAK İÇin Flashtooldan istediğiniz FW atıp Daha SOnrada CİHAZINIZI PCC VEYA SUS ÜZERİNDEN GÜNCELLEYİN Tamamen orginal ve tertemiz Olucaktır Roottan Eser kalmaz :)....

GB UNROOT
    GBde Rootu Kaldırmak için Aşağıdaki Dosyayı indirip klasöre çıkarın
    Cihazı Açın Ayalardan uygulamalar Geliştirmeden USB Hata Ayıklamayı Açın ekran ayarlarından ekran bekleme süresini 10 dk alın
    Cihazı USB ile Pc bağlayın çıkardığınız klasörün içindeki RUNME-UNROOT dosyasını çalıştırıp Bekleyin
    işlem 42 ve 58 de çalışıyor 62 Sürümünde Denemedim Deneyenler sonucu Yazsınlar

link
    http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=765523&stc=1&d=1319922620

ICS ROOT Sonrası Kasılmaların Çözümü

BU İşlemi GB 42 Sürümünden 62 Geçtikten Sonra Cihazda Kasılma Ve Donma Olursa GB içinde Yapabilirsiniz Anlatım ve Dosyalar uyumludur...

ICS rootlamak için Cihazı Sıfırlamadan yazılım atarak ICS geçtiğimizden Cihazda Kasılmalar Olur Bunu Çözmek için Aşağıdaki Anlatımı
    Yapın İşlemi Kendi Cihazımda Denedim Cihaz takır takır çalışıyor Deneyenler sonucu Bildirsinler

işlemler
    Cihazı Bu mesajdaki Yöntem ile Rootladıktan sonra Konun 14.Mesajında Verdiğim RECOVERY X programını Kullanarak Recovery yani CWM yükleyin
    Daha Sonra Aşağıdaki işlemleri yapın

CWM kullanımı
    CWM menusunde dokunmatik tuşlar işe yaramaz
    Menude Yukarı ve Aşağı için Ses açma ve Kapama Tuşlarını Kullanırız
    Girilen menuden Geri Gelmek için Geri tuşuna Basarız
    Seçim Yapmak için HOME tuşuna Basarız bunları Unutmayın ...

Aşağıda verdiğim ICS_root.zip Dosyasını indirin daha sonra Kartınızın içindeki resim müzik apk vs gerekli dosyalarınızı Yedekleyip
    kartı formatlayın Kartın içine ICS_root.zip dosyasını atın başka bir dosya olmasın
    Telefonu kapatın Kartınızı takın Telefonu Açıp Sony Logosundayken Ses açma Tuşuna Bir Kaç Kere Basın CWM gireceksiniz

Burdan Sırası ile yazdıklarımı seçip çıkan menuden YES seçiceksiniz
    Wipe data/factory Reset
    Wipe Cache partition

Advanced Yazan yere girip
    Wipe Dalvik Cache
    Wipe Battery Status

Geri Tuşuna Basıp Ana ekran geri gelin .
    Mount and Storage yazan bölüme girin
    Format Cache
    Format Data

bunları Sıfırladıktan Sonra Ana Menuye Geri Gelin
    İnstall Zip From Sdcard Yazan yeri seçin Choose Zip From Sdcard yazan yeri seçip hafıza kartının içine attığınız ICS_root.zip Dosyasını seçip çıkan Ekran dan Yesi Seçerek Yükletin

Cihazımız Sıfırlandı Ve tekrar rootlandı Kasılmalar olmayacak
    Size tavsiyem CWM ana ekranındaki backup and Restore Yazan yere Girip Backup seçerek Mevcut Romu Yedekleyin
    Herhangi Bir Sorun Yaşadığınızda Sıfırlanmış ve rootlu Olarak aldığınız yedeğinizi yükletip sorunu çözersiniz
    ayrıca cihazı açıp program vs ayarlarınızı yaptıktan sonrada Yedek alırsanız cihaz
    O anki Ayalar ve tüm uygulamalar ile yedeklenir sorun olduğunda eski haline gelir
    rootu kontrol etmekk için Cihaz açılınca menuden rootexplorer programını açıp System klasörüne girip RW yazan yeri RQ yapın RQ oluyorsa Root tamamdır... Sorun çıkmaz ama yinede kontrol edin

Uyarılar : Cihazı Sıfırlamak için telefonun Ayarlarındaki Sıfırlama Seçeneğini Kullanmayın
    Onun Yerine Yukarda Yaptığım İşlemleri CWM menusunden Yapabilirsiniz
    CWM den Sıfırlama Yaptıktan Sonra ICS_root.zip veya CWM den aldığınız Yedeğinizi Yüklemeden CWM kapatmayın.... ....
    CWM yedekleri hafıza kartında clockworkmod klasörüne yedeklenir Bu klasörü silmeyin ...
    Güle güle kullanın

ICS_ROOT.zip link
    http://www.mediafire.com/?j1u0mivgbhi8kka

Hocam anlamadığım bir nokta daha var.
    Bu alıntı yaptığım mesajın kesitiğim bölümkadarı mı root işlemi oluyor?

and sürüm 2.3.4 derleme 58
    sadece resimdekileri ver sonrasını yapmam yeterli mi yoksa mesajda kestiğim yeri de mi yapacağım? Yani hocam 6. mesajdaki yazılımlarla işim var mı? Beni aklımdakiler konusunda aydınlatır mısınız?
    root yapmaya karar verdim fakat mesajın öncesinde 6. mesajdan dosya indirmem gerektiği yazıyor. oradan dosya seçemediğim için yani orası kafamı karıştırdığı için başlayamadım

• BJK @
    ben Titanium Backup Pro kullanıyorum Widgetlar haricinde her şeyi SD taşıyabiliyor widgetlarıda ben taşımıyorum çalışmıyorlar sd taşıyınca

hackjini @
    anlatımda buraya kadar olanı yapıcaksın kırmızı ile gösterdim gb 42 58 rootlamak için ondan sonrası GB nin 62 veya ICS rootlamak içindir

CİHAZINIZI GB 42 veya 58 sürümü olarak Kullanıcaksanız işlem tamamdır güle güle kullanın
    Size önerim konuda Xrecovery programı ile CWM yüklemenizdir

quote:

Orijinalden alıntı: sdream

riseo f walkmandeki , arka palan olsa, delikli delikli altıgen hani :)

o tema sorun çıkarıyor yoksa bende onu ekleyecektim ancak cihazda donmalara resetlemelere neden oluyordu isteyen deneyebilir rise of walkmanin içinden alıp

quote:

Orijinalden alıntı: BeogalogeoL

hocam yaptım,hoş oldu amma ben şimdi şu xperia s anaekranını kaldırmak istiyorum,yapılabilir mi

hangi launcheri kullanıcaksan onu kur veya romun içine ekle o launcher çalışınca romda HOME.apk ve HomePreference.apkları silebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 8 Ağustos 2012; 17:47:11 >

• yani 6. mesajdaki fwler şart mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam yöntemlerinizi kullandım link2sd kullanıyorum cihz canavar gibi ancak resetleme sorunu var 2.mesajda kasılma sorunu için yazmışsınız reset sorunu için ne yapmamız gerek reset en çok arama cevapladığım zaman oluyor.bir task killer kurdum ama işe yarar mı bilmem
  • O işlemi dene romdan gerekli bi pro silmedin dglmi ?

• quote:

O işlemi dene romdan gerekli bi pro silmedin dglmi ?

yok hocam titanıum ilede taşınmıyor bu uygulamalar,(facebook,youtube,office suıt) bunlar sanırım system/apk içersinde olduğundan taşınmıyor.
  • Onlar romda romdaki apkları root explorer ile sd kopyala
    Romdan o apkları silip teli kapat aç
    Sd ye kopyaladığn apkları kurup sd ye alabilirsin ben rom kullandıgmdan bende roma entegre dgl onlar sonradan kurdugumdan taşımada sorun çıkarmıyor

Şimdi denedim ben romdaki uygulamayı sd taşıyabiliyorud uygulamayı önce kullanıcı uygulaması yapıp taşıyorum ;-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 8 Ağustos 2012; 21:29:11 >
  • quote:

Onlar romda romdaki apkları root explorer ile sd kopyala
    Romdan o apkları silip teli kapat aç
    Sd ye kopyaladığn apkları kurup sd ye alabilirsin ben rom kullandıgmdan bende roma entegre dgl onlar sonradan kurdugumdan taşımada sorun çıkarmıyor

Şimdi denedim ben romdaki uygulamayı sd taşıyabiliyorud uygulamayı önce kullanıcı uygulaması yapıp taşıyorum ;-)

explorer ilede denedim kopyalamada sorun yok fakat,system/app youtube ve office suıt silenemiyor çünkü sistem uygulaması diyor.

the selected items cannot be moved beacouse the file system is read only.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @BJK@ -- 8 Ağustos 2012; 21:35:25 >
  • Root explorer sag tepede Rw yazar ona tıkla RQ olsun o zaman siler

Buyrun ssler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 8 Ağustos 2012; 21:44:28 >

• tamamdır üstad,taşıdım hepsini..

telefon hafızasından sd karta taşıdığım uygulamalar

1-facebook (sistemdeydi)
    2-flash player (sistemdeydi)
    3-google play store (sistemdeydi)
    4-office suıt (sistemdeydi)
    5-youtube (sistemdeydi)
    6-file expert
    6-whatsapp
    7-titanium backup
    8-root explorer
    9-İGO (Navigasyon)

bu arada dahili depolama:
    156Mb dolu
    264 Mb boş

Not:Cihaz ray GB 2.3.4 .62 rootlu.Modifiyeli rom lara gerek kalmadı,orginal .62 de modifiyeli gibi oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @BJK@ -- 9 Ağustos 2012; 1:46:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: @BJK@

tamamdır üstad,taşıdım hepsini..

telefon hafızasından sd karta taşıdığım uygulamalar

1-facebook (sistemdeydi)
    2-flash player (sistemdeydi)
    3-google play store (sistemdeydi)
    4-office suıt (sistemdeydi)
    5-youtube (sistemdeydi)
    6-file expert
    6-whatsapp
    7-titanium backup
    8-root explorer
    9-İGO (Navigasyon)

bu arada dahili depolama:
    156Mb dolu
    264 Mb boş

Not:Cihaz ray GB 2.3.4 .62 rootlu.

güle güle kullan Modifiyeli Romların farkı Kernel değiştirmek birde biz rom paketinden temizlediğimizden dolayı bu işlerle uğraşmıyoruz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 9 Ağustos 2012; 1:49:26 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.