Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: @BJK@

Bu akşam üzeri itibari ile GB 2.3.4 .62 sürüme orginal geri döndüm.Modifiyeli yazılımlar pek hoşuma gitmedi,nasıl derler telefonda çok bayağı geldi bana.Orgnal yazılımı yükleyince telefon gerçekten kaliteli yapıyor.zaten modifiyeli yazılımın bana sadece telefon hafızasındaki bazı uygulamaları sd karta taşımam dışında ekstra getirisi olmadı.
    İyi yönü Orochi ustadan çok şey öğrendim,çok faydalı bilgiler,hazırladığı rehber sayesinde tüm işlermleri yapabildim,bu konuya yazdığım mesajı hatırlıyorumda "uzay mekiği kullanmaktan biraz kolay" demiştim
    Orochi usta sayesinde araba kullanmak gibi bişi oldu şimdi.Tekrar teşekkür ediyorum kendisine.

Doğrusu ben de sizin gibi düşünüyorum. Orijinal yazılım beni de daha tatmin etti ama yine de seçeneklerin bol olması, ve seçim hakkının bize bırakılması çok iyi. Android'i Android yapan da bu zaten.
    Ama bu işlere bulaştığım için de çok memnunum, daha root yapamazken, şimdi BL kilidini açıp kapamayı, istediğim kerneli flashlayıp istediğim ROM'u yüklemeyi, eğer istersem başa dönüp telefonu orijinal durumuna döndürmeyi öğrendim. Orochi hoca'dan Allah razı olsun emeği ÇOK büyük bu konuda

• Daha önceki konu hakkındakı Tap larıma bakabılır mısınz acaba.. yardım beklıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: VolcanoHugo

Daha önceki konu hakkındakı Tap larıma bakabılır mısınz acaba.. yardım beklıyorum..

geldim arkadaşım bana o romu nerden indirdiysen onun linkini atarsan daha iyi olur kernele bakıcam
  • basardim sonunda hersey icin tesekkurler ustad

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ::Orochi:: buyur o dediğim kernel bu.. CM10 kernel -->http://www.mediafire.com/?l487zadbo4an6n8 bununla ne yapmam lazım bir türlü çözemedim.. senin anlatımlarınla gerisi kolay hale gelecek.. Çünküu isim değiştirme işini neye göre yapacağım onu anlamadım :S
  • yukarda verdiğim cihazınıza uygun kernel img dosyasını indirin zipte ise zipinden çıkarın
    çıkan dosyasının adını boot.img olarak ayarlayın ismi farklı olabilir bu dosyayı
    Ayarladığınız Dosyayı C nin içindeki SDK klasörünün içine Kopyalayın
    şimdi işleme başlıyoruz
    Başlata basıp xp kullanıyorsanız çalıştırdan windows 7 kullanıyorsanız başlata basınca çıkan arama çubuğuna CMD yazıp enterlayın

Çıkan Dos ekranına CD\SDK yazıp enterlayın
    daha sonra
    yeşil renkle belirtiğim kodu ms dosa giriceksiniz : fastboot.exe flash boot boot.img
    işlem 5 saniye sürecektir işlem bitince cihazı açın açılırken 1 kaç kere ses açma tuşuna basın cihaz kendini CWM moduna alıcak
    bundan sonra bu menuden rom yükleyebilir cihazın mevcut romunu yedekleyebilir format atabilirsiniz

indirdiğiniz dosyanın adı Boot.img olmayabilir dosyanın Adı ne ise o yazılacak Unutmayın
    örnek fastboot.exe flash boot Donanımhaber.img gibi

Kernel ısmını;
    fastboot.exe flash boot Donanımhaber.img gıbı yazıcam da ordakı kernel.elf buaya kernel.img olarak mı degıstrecem sorun orda

• bu yazılımı tlf atınca tlf garanti dışı kalıyor mu ?
  • quote:

yukarda verdiğim cihazınıza uygun kernel img dosyasını indirin zipte ise zipinden çıkarın
    çıkan dosyasının adını boot.img olarak ayarlayın ismi farklı olabilir bu dosyayı
    şimdi işleme başlıyoruz
    Başlata basıp xp kullanıyorsanız çalıştırdan windows 7 kullanıyorsanız başlata basınca çıkan arama çubuğuna CMD yazıp enterlayın

daha sonra
    yeşil renkle belirtiğim kodu ms dosa giriceksiniz : fastboot.exe flash boot boot.img
    işlem 5 saniye sürecektir işlem bitince cihazı açın açılırken 1 kaç kere ses açma tuşuna basın cihaz kendini CWM moduna alıcak
    bundan sonra bu menuden rom yükleyebilir cihazın mevcut romunu yedekleyebilir format atabilirsiniz

indirdiğiniz dosyanın adı Boot.img olmayabilir dosyanın Adı ne ise o yazılacak Unutmayın

Kernel ısmını;
    fastboot.exe flash boot Donanımhaber.img gıbı yazıcam da ordakı kernel.elf buaya kernel.img olarak mı degıstrecem sorun orda

Senin verdiğin Kernel Elf uzantılı Dosyayı Bootloaderini açtıktan Sonra şu komutla yüklemeyi dene ancak mesuliyet kabul etmem
    verdiğin kernel dosyası CWM den yüklenecke şekilde ayarlanmış ancak Dediğim Şekilde yüklemeyi deneyebilirsin

Fastboot.exe flash boot kernel.elf

ben sana 3 tür bana bu romun konusunun linkini at diyorum ama görmedin heralde

Pezdum@
    FTF romlar Cİhazı Garanti dışına Çıkarmaz PCC ve SUS tan yüklediğimiz Yazılımları Açıp FTF çeviriyoruz Offical Yazılımdır İçinde Fazladan Dosya
    ve Modifiye Yoktur...

Bilgilendirme
    Konun 2. ve 5. mesajları Düzenlendi Eksik bir şey olursa lütfen bildirin ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 7 Ağustos 2012; 23:01:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

yukarda verdiğim cihazınıza uygun kernel img dosyasını indirin zipte ise zipinden çıkarın
    şimdi işleme başlıyoruz

daha sonra

Kernel ısmını;

Senin verdiğin Kernel Elf uzantılı Dosyayı Bootloaderini açtıktan Sonra şu komutla yüklemeyi dene ancak mesuliyet kabul etmem
    verdiğin kernel dosyası CWM den yüklenecke şekilde ayarlanmış ancak Dediğim Şekilde yüklemeyi deneyebilirsin

Fastboot.exe flash boot kernel.elf

ben sana 3 tür bana bu romun konusunun linkini at diyorum ama görmedin heralde

Pezdum@
    FTF romlar Cİhazı Garanti dışına Çıkarmaz PCC ve SUS tan yüklediğimiz Yazılımları Açıp FTF çeviriyoruz Offical Yazılımdır İçinde Fazladan Dosya
    ve Modifiye Yoktur...

Bilgilendirme
    Konun 2. ve 5. mesajları Düzenlendi Eksik bir şey olursa lütfen bildirin ...

Alıntıları Göster
    ben bu tlfnu degişmek istiyorum bir arkadaş bozuldugunda garantiden degiştiriyorlar dedi bozma gibi bir ihtimali var mı tesekkürler

eskiden k530i tlf vardım onu bozmuştum3 ay sonra garatıden k810i tlf gönderdiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pezdum -- 7 Ağustos 2012; 23:28:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pezdum

ben bu tlfnu degişmek istiyorum bir arkadaş bozuldugunda garantiden degiştiriyorlar dedi bozma gibi bir ihtimali var mı tesekkürler

eskiden k530i tlf vardım onu bozmuştum3 ay sonra garatıden k810i tlf gönderdiler

Hep Düzeltmeyi Anlatıyorum Ama Bozmak için En basit Yol Yazılım yükleme Sırasında Cihazı USB den Çek Bu İşlemi Flashı yakana Kadar dene Sonunda açılmaz Hale gelicektir :)
  • quote:

quote:

Hep Düzeltmeyi Anlatıyorum Ama Bozmak için En basit Yol Yazılım yükleme Sırasında Cihazı USB den Çek Bu İşlemi Flashı yakana Kadar dene Sonunda açılmaz Hale gelicektir :)

eski tlfnumda öyle bozulmuştu pc baglarken birden çektim daha acılmamıştı :D
  • quote:

::Orochi:: buyur o dediğim kernel bu.. CM10 kernel -->http://www.mediafire.com/?l487zadbo4an6n8 bununla ne yapmam lazım bir türlü çözemedim.. senin anlatımlarınla gerisi kolay hale gelecek.. Çünküu isim değiştirme işini neye göre yapacağım onu anlamadım :S

JB için CM10 kernel -->http://www.mediafire.com/?l487zadbo4an6n8

Mesut bey daha onceden 3 kere bu lınkı paylastım sanırsam gozden kacırmıs olmanız gerek.

• quote:

İlk mesajda ki index bak x10 için ayrı anlatım var

Yalnız orda x10 mini ve x10 mini pro dan bahsetmişsiniz sadece x10 u göremedim.
  • quote:

quote:

::Orochi:: buyur o dediğim kernel bu.. CM10 kernel -->http://www.mediafire.com/?l487zadbo4an6n8 bununla ne yapmam lazım bir türlü çözemedim.. senin anlatımlarınla gerisi kolay hale gelecek.. Çünküu isim değiştirme işini neye göre yapacağım onu anlamadım :S

JB için CM10 kernel -->http://www.mediafire.com/?l487zadbo4an6n8

Mesut bey daha onceden 3 kere bu lınkı paylastım sanırsam gozden kacırmıs olmanız gerek.

ROMUn yayınlandığı konunun Linkini Dİyorum Ben Kerneli inceledim Roma Bakıcam

Pm attım okursun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 8 Ağustos 2012; 2:11:56 >

• quote:

quote:

orjinal yazılım atarken usb kablosunu çektim tlf açtım ekrana ünlem işareti geldi bunu böyle ederk mi bozcam
  • quote:

quote:

quote:

orjinal yazılım atarken usb kablosunu çektim tlf açtım ekrana ünlem işareti geldi bunu böyle ederk mi bozcam

işlemi tekrarla bir süre sonra yazılımı yuklemede hata vericektir sonunda açılmayana şarj almayana kadar işlemi tekrarla

Aklıma gelen en basit yol bu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 8 Ağustos 2012; 3:59:25 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

işlemi tekrarla bir süre sonra yazılımı yuklemede hata vericektir sonunda açılmayana şarj almayana kadar işlemi tekrarla

Aklıma gelen en basit yol bu :)

http://d1208.hizliresim.com/10/8/bmdbp.png

böyle hata vermeye başladı şimdi

• Flashtooldan dene yazılımı yükleyince açılacakmı açılırsa devam et resimdeki gibi ise oda yüklemede hata vericektir...
  • quote:

Flashtooldan dene yazılımı yükleyince açılacakmı açılırsa devam et resimdeki gibi ise oda yüklemede hata vericektir...

flashtoolu semc dosya hatası veriyor ne etiysem bi türlü baglanamadı senin paylaştıgın sck dosyasını gösterdim nette başka dosyalar indirdim bi türlü olmadı

mini pro yazılımı atsam olurmu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pezdum -- 8 Ağustos 2012; 4:19:23 >
  • quote:

quote:

Flashtooldan dene yazılımı yükleyince açılacakmı açılırsa devam et resimdeki gibi ise oda yüklemede hata vericektir...

flashtoolu semc dosya hatası veriyor ne etiysem bi türlü baglanamadı senin paylaştıgın sck dosyasını gösterdim nette başka dosyalar indirdim bi türlü olmadı

mini pro yazılımı atsam olurmu ?

Flashtool driveri için 5. mesaja hata verenler sürücü ekledim onu dene birde resim at bakayım farklı yazılım deneme iz bırakma derim :) cihazın yazılımı yüklet bil hassa ICS dene ICS güncelledim tel açılmadı dersin servise
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.