Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam tamam süper oldu yaptım dediklerini, x-finali de yükledim
    şu kerneli tekrar atınca düzeldi resetleme işi
    walkman live
    http://dl.dropbox.com/u/31230492/rage_kernel_live_with_walkman.zip
    eline sağlık.
  • İlk attığın ıcs içindir. Rom gb uyumlu olunca resetler neyse güle güle kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

Zevk senin 62 veya ıcs yapıcağına bağlı ;-)

yani cihazımın sürümü fln önemli değil, dilediğimi seçebilirim öyle mi?

sanırım şu gb ics vs terimlerini komple öğrenmem gerek :)))
  • Xperia X10i için geçerli midir bootloader kilidini kaldırma işlemi?
  • İlk mesajda ki index bak x10 için ayrı anlatım var

• quote:

İlk mesajda ki index bak x10 için ayrı anlatım var

hocam ben icsden dönecem gbye.. şimdi sormak istediğim bi kaç soru var

bu kerneli ne zaman değiştiricez , gb yapınca mı
    gb yaparken bootloader kilidi kapatıyor muyuz
    bi de cwmden backup yaptım direk restore diyince herşey apklar falan yüklenecek mi
    teşekkür ederim
  • Bl kapat
    Flashtooldan gb kaç
    Bl açıp kernel yükleyip romu yüklet

Yedek yüklemek için yedeği aldığın kernel yükleyip restore yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 5 Ağustos 2012; 21:05:26 >
  • quote:

Bl kapat
    Flashtooldan gb kaç

önce bootloaderi kapatıcaz sonra gb yükleyecez telefona sonra bootloader açıp romu yükleyecez.anladım peki şimdi ics kerneli yüklü ya alette onu ne zaman gb ye çevireyim , gb attıktan sonra mı

Xperia Live with Walkman (WT19i)
    4.0.2.A.0.42
    http://www.mediafire.com/?5ahb85ir7ni0i06
    http://hotfile.com/dl/132985913/55726f8/Xperia_Live_(WT19i)_4.0.2.A.0.42_UA.ftf.7z.html

bu fwyi atıcam doğrudur inş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umut K. -- 5 Ağustos 2012; 21:29:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BeogalogeoL

quote:

Bl kapat
    Flashtooldan gb kaç

önce bootloaderi kapatıcaz sonra gb yükleyecez telefona sonra bootloader açıp romu yükleyecez.anladım peki şimdi ics kerneli yüklü ya alette onu ne zaman gb ye çevireyim , gb attıktan sonra mı

4.0.2.A.0.42
    http://hotfile.com/dl/132985913/55726f8/Xperia_Live_(WT19i)_4.0.2.A.0.42_UA.ftf.7z.html

Bl kapatıp flashtooldan ftf atınca bl tekrar açıp kernel atıcaksın romda benim verdigim tr olanı at

• quote:

quote:

quote:

Bl kapat
    Flashtooldan gb kaç

4.0.2.A.0.42

Bl kapatıp flashtooldan ftf atınca bl tekrar açıp kernel atıcaksın romda benim verdigim tr olanı at

tamam hocam ben gece uğraşırım eyvallah

• quote:

Bl kapat
    Flashtooldan gb kaç

hocam experia ray cihazıma 2.3.4 Rom ve kernel yükledim,BL açık,,yalnız pc componıon cihazı arc olarak görüyor? LT18 olması gerekirken,LT15 görüyor,,gerçi pc componıon ile işim yok ama neden böyle olmuş olabilir?
  • Xperia S için Jelly Bean i yükleyen arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilir mi ? ben ne denediysem yapamadım :( Boatloader Root Cwm kernel kafamı karıstırdı.. Step halinde Cihaz 0 mış gibi anlatacak olan bir hayırsever arkadaş var mı ?

Elimde;
    Xperia S için..
    1)cm-10-20120720-UNOFFICIAL-nozomi.zip
    2)CM10 kernel
    3)gapps-jb-20120726-signed.zip

dosyaları var fakat bir türlü yükleyemedim..
    İlginiz için şimdiden teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: VolcanoHugo

Xperia S için Jelly Bean i yükleyen arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilir mi ? ben ne denediysem yapamadım :( Boatloader Root Cwm kernel kafamı karıstırdı.. Step halinde Cihaz 0 mış gibi anlatacak olan bir hayırsever arkadaş var mı ?

Elimde;
    Xperia S için..
    2)CM10 kernel

Xperia S için bootloaderi açmak ve CWM yüklemek için anlatımı konuya ekledim 1. sayfadan index bölümünden bulabilirsin ama yinede işlemleri yazayım

ilk Önce anlatımda gösterdiğim şekilde cihazın BL açılabilir olduğunu kontrol ediceksin
    Sony Sitesinden BL açmak için İmeinin 14 hanesini yazıp kod alıcaksın
    daha sonra anlatımda verdiğim BL açma kodunu girip BL açmak için Fastboot driver ve Programını indirip .
    verdiğim komular ile MS dos ekranından BL açıcaksın .
    Sonra atıcağın rom için Verilen img uzantılı Kernel Dosyasını Yine verdiğim Komutları kullanarak Ms dos tan yükleyeceksin
    Son olarak indirdiğin
    cm-10-20120720-UNOFFICIAL-nozomi.zip
    gapps-jb-20120726-signed.zip dosyalarını hafıza kartına atıp
    Cihazını CWM moda alıp full sıfırlama yapıcaksın CWM kullanımı için 2. mesajda root konusunda anlatım ekledim oraya bakabilirsin
    cwm den ilk olarak cm-10-20120720-UNOFFICIAL-nozomi.zip dosyasını yükleyip cihazı açıp cihaz kendine geldikten sonra
    cwm tekrar girip indirdiğin gapps-jb-20120726-signed.zip dosyasını yükleteceksin

hepsi bu kadar...

• bir kaç kere yazdım ama cevabımı alamadım.

daha ilk aşamada patladım. flashtool ile .42 sürümüne geçeceğim ancak s1fastboot olayı canımı feci halde sıktı.

verdiğiniz sdk dosyasını c klasörüne de attım, ayrıca verilen sdk programını kurup driveri program files'teki gerekli klasörüne attım. hiç bir şekilde telefonu bilgisayara tanıtamıyorum.

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER

eklemeyi unutmuşum: işletim sistemim, windows 7 64 bit. alakası var mıdır bilmem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eternal soul -- 6 Ağustos 2012; 1:01:18 >

• CM10 kernel dosyasının ıcınden.. META-INF / Just-a-Placeholder ve kernel.elf dosyaları cıktı.. Ben burdaki kernel.elf i kernel.img olarak değiştirecek miyim ?

yukarda verdiğim cihazınıza uygun kernel img dosyasını indirin zipte ise zipinden çıkarın
    çıkan dosyasının adını boot.img olarak ayarlayın ismi farklı olabilir bu dosyayı
    Ayarladığınız Dosyayı C nin içindeki SDK klasörünün içine Kopyalayın

Yukarıda anlattıgın CWM yükleme için.. CM10 kernel.zip dosyasına buraya cıkart dıyorum ve bu dosyada yukarıda yazdıgım 3 adet şey cıkıyor.. Burdan kernel.elf yazanı mı kernel.img olarak degıstırecem ?

mazur görün bu konudaki sorularımı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: eternal soul

bir kaç kere yazdım ama cevabımı alamadım.

daha ilk aşamada patladım. flashtool ile .42 sürümüne geçeceğim ancak s1fastboot olayı canımı feci halde sıktı.

verdiğiniz sdk dosyasını c klasörüne de attım, ayrıca verilen sdk programını kurup driveri program files'teki gerekli klasörüne attım. hiç bir şekilde telefonu bilgisayara tanıtamıyorum.

konuda pdanet diye bi zımbırtı var,onu yüklemeyi deneyin hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: @BJK@

quote:

Bl kapat
    Flashtooldan gb kaç

hocam experia ray cihazıma 2.3.4 Rom ve kernel yükledim,BL açık,,yalnız pc componıon cihazı arc olarak görüyor? LT18 olması gerekirken,LT15 görüyor,,gerçi pc componıon ile işim yok ama neden böyle olmuş olabilir?

kernelden kaynaklı,krsh v2 kernel yüklediyseniz arc s olarak gösteriyor mesela,build.prop'u değiştirdiyseniz onunda farkı olabilir tabi
  • quote:

quote:

Xperia S için Jelly Bean i yükleyen arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilir mi ? ben ne denediysem yapamadım :( Boatloader Root Cwm kernel kafamı karıstırdı.. Step halinde Cihaz 0 mış gibi anlatacak olan bir hayırsever arkadaş var mı ?

Elimde;
    Xperia S için..
    2)CM10 kernel

Xperia S için bootloaderi açmak ve CWM yüklemek için anlatımı konuya ekledim 1. sayfadan index bölümünden bulabilirsin ama yinede işlemleri yazayım

ilk Önce anlatımda gösterdiğim şekilde cihazın BL açılabilir olduğunu kontrol ediceksin
    daha sonra anlatımda verdiğim BL açma kodunu girip BL açmak için Fastboot driver ve Programını indirip .
    Sonra atıcağın rom için Verilen img uzantılı Kernel Dosyasını Yine verdiğim Komutları kullanarak Ms dos tan yükleyeceksin
    Son olarak indirdiğin
    Cihazını CWM moda alıp full sıfırlama yapıcaksın CWM kullanımı için 2. mesajda root konusunda anlatım ekledim oraya bakabilirsin
    cwm den ilk olarak cm-10-20120720-UNOFFICIAL-nozomi.zip dosyasını yükleyip cihazı açıp cihaz kendine geldikten sonra
    cwm tekrar girip indirdiğin gapps-jb-20120726-signed.zip dosyasını yükleteceksin

hepsi bu kadar...

hocam ben cihazı 0 kullanmak istesem (stock rom,stock kernel) sadece bl kapatıp rom atmam yeterli olacak mı

• quote:

Orijinalden alıntı: @BJK@

quote:

Bl kapat
    Flashtooldan gb kaç

Kernelin içindeki Default.prop dosyası ARC olduğundan Güncelleme görüyordur Çoğu Modder ARC tabanlı CWM ile kernel yapıyorlar Bizdede KRSH v2 isimli kernelde bu oluyor ...

quote:

CM10 kernel dosyasının ıcınden.. META-INF / Just-a-Placeholder ve kernel.elf dosyaları cıktı.. Ben burdaki kernel.elf i kernel.img olarak değiştirecek miyim ?

yukarda verdiğim cihazınıza uygun kernel img dosyasını indirin zipte ise zipinden çıkarın
    çıkan dosyasının adını boot.img olarak ayarlayın ismi farklı olabilir bu dosyayı
    Ayarladığınız Dosyayı C nin içindeki SDK klasörünün içine Kopyalayın

Yukarıda anlattıgın CWM yükleme için.. CM10 kernel.zip dosyasına buraya cıkart dıyorum ve bu dosyada yukarıda yazdıgım 3 adet şey cıkıyor.. Burdan kernel.elf yazanı mı kernel.img olarak degıstırecem ?

mazur görün bu konudaki sorularımı..

Romun linkini atarmısın bakayım ...

quote:

quote:

quote:

Elimde;
    Xperia S için..
    2)CM10 kernel

Son olarak indirdiğin

hepsi bu kadar...

hocam ben cihazı 0 kullanmak istesem (stock rom,stock kernel) sadece bl kapatıp rom atmam yeterli olacak mı

GB de Stock Kernel Yok Rage Kernel yükleyip Daha Önce Vermiştim Sadece Rootlu Stock Rom yükleyerek Kullanabilirsin

ICS de Stock Kernel Atıp Rom atmadan mevcut sistemi kullanabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 6 Ağustos 2012; 2:24:36 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eternal soul

bir kaç kere yazdım ama cevabımı alamadım.

konuda pdanet diye bi zımbırtı var,onu yüklemeyi deneyin hocam

hocam teşekkürler halloldu şimdi tanıdı.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.