Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ahmetbag

arkadaşlar anlatımlarınızdan faydalanarak ICS den 2.3.4 fw42 ye geçiş yaptım herşey ok ancak cihazı root yapmak istiyorum yine buradaki anlatımlara bakarak yapmayı denedim (DooMLoRD_v4_ROOT-zergRush-busybox-su) kullanarak yaptım tel resetlendi açıldı menüye süperuser geldi ancak listede hiçbirşey çıkmıyor yani kaldırmak istediğim hiçbir prg ya da benzer bişe görünmüyor, marketten fiz su indirdim ancak oda çözüm olmadı, neyapmam gerekli, yardım lütfen

netten Rootexplorer programını indirip System\app klasöründen istemediğin uygulamaları silebilirsin
    rootexploreri markette bedava bulamazsın marketten exfileexplorer da root erişimi var ayalarından açıp onlada silebilirsin
    programları silmek yerine dondurmak istersen titaniumbackup programını kullanabilirsin

• selam dostum sayende rootlu custom romlu arc s kullanıyorum fakat rom ara ara donma yapıyor.

şimdi şu romu yüklemek istiyorum;http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1786871
    cwm ile normal yükleyebilir miyim.sanırım ics istiyor.bir de bootloader kilidi kapalı olması lazım felan yazıyor tam çözemedim.bi yardımcı olsan..
    bir de arc s için tavsiye edebileceğin rom var mıdır?
  • bootloaderi kapalı cihazlarada yüklenebilir
    öncelikle mevcut romunun yedeğini CWM den yedekle beğenmez isen tekrar eski yazılımı yükleyip root yapıp cwm den yedeğini yükleyebilirsin
    yedek almanı kesinlikle önerrim

yapıcakların
    şuanki Romu CWMden yedekle
    ICS 431 ve 587 olan sürüme geç forumda ICS direk rootlamak için anlatım açmıştım ordan yapabilirsin veyada burdaki 2 . mesajdaki anlatımla yaparsın zevk senin
    Cihazı rootla
    CWM yükle
    CWM den wipe factory data - wipe cache ve advanced menusunden wipe dalvik cache yapıp install zip yazan yerden romu yükleyeceksin
    büyük ihtimalle rom yükleme menusu AROMA yükleyicidir yükleme sırasında sana cihazın bootloaderi açık kapalı diye soracaktır
    bu seçime Locked bootloaderi seçiceksin

hepsi bu kadar birde konuda gördüm bootloaderi kapalı cihazlarda klavye çalışmaz ise ayalardan klavyeyi seçmen gerekiyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 5 Ekim 2012; 1:30:19 >

• teşekkürler yükledim..
  • @@@@@ .::Orochi::.

Sevgili Dostum ,eline gözüne EMEGİNE saglık.
    Xperia ya dair ne varsa ve android e dair istedigim herşeyi senin başlıklarını okuyarak yaptım.

Bu güzel anlatımlarının devamını diliyorum.

Senin gibi herzaman insanlara ihtiyaç var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbag

arkadaşlar anlatımlarınızdan faydalanarak ICS den 2.3.4 fw42 ye geçiş yaptım herşey ok ancak cihazı root yapmak istiyorum yine buradaki anlatımlara bakarak yapmayı denedim (DooMLoRD_v4_ROOT-zergRush-busybox-su) kullanarak yaptım tel resetlendi açıldı menüye süperuser geldi ancak listede hiçbirşey çıkmıyor yani kaldırmak istediğim hiçbir prg ya da benzer bişe görünmüyor, marketten fiz su indirdim ancak oda çözüm olmadı, neyapmam gerekli, yardım lütfen

netten Rootexplorer programını indirip System\app klasöründen istemediğin uygulamaları silebilirsin
    rootexploreri markette bedava bulamazsın marketten exfileexplorer da root erişimi var ayalarından açıp onlada silebilirsin
    programları silmek yerine dondurmak istersen titaniumbackup programını kullanabilirsin

alırız bu rootexplorer programını almasına daaa, kafama takıldı neden normal birşekilde olmadığı, marketteki yorumlarda root olmadan bu prg bişeye yaramaz diyor :( birde cihaz yeni güncelleme var diyor versiyon 62 sizce yüklemelimiyim yoksa 42 ile devam etsem olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbag -- 5 Ekim 2012; 8:17:50 >

• Rootexplorer için superuser izinleri gerekir onuda root yapmadan saglayamazsın aklıma geldi. 2.mesajda ıcs root.zip dosyasında rootexplorer var ful sürüm ;-) ordakini kur
    62 geçmek sana kalmış gbnin son sürümü 62

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üstad yardımların için çok çok sağol.şimdi.42 sürümünü telefona flaşladım,birazdan da root yapıp androidin kuyularına inişe başlayacam tekrar tekrar teşekkürler,eline,emeğine klavyene sağlık.zamanında 5800 ımıda sayende canavar gibi yapmıştım.tekrar tekrar teşekkür ederim
  • üstad yardımların için çok çok sağol.şimdi.42 sürümünü telefona flaşladım,birazdan da root yapıp androidin kuyularına inişe başlayacam tekrar tekrar teşekkürler,eline,emeğine klavyene sağlık.zamanında 5800 ımıda sayende canavar gibi yapmıştım.tekrar tekrar teşekkür ederim
  • Dostum cok yararlı bi konu olmuş eline yüreğine sağlık yanlız bi noktada takıldım
    quote:

şimdi GB 2.3.4 ün 62 sürümü veya ICS 4.0.4 ün 431 sürümünü Rootlamak istiyorsanız

eger ben 431 yerne 587 sürümünü atarsam root gidermi yoksa 431 sürümünümü yüklemem gerekiyor burda tereddütte kaldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaybackX -- 7 Ekim 2012; 3:05:01 >
  • Direk atarsan gider suan gb de rootlu isen 2.mesajdaki ıcs rootlama anlatımının alıntı yaptığın yazıdan sonraki bölümünü uygulayacaksın direk rootlanmayan gb 62 veya ıcs 431 ve 587 sürümlerinde aynı anlatım işe yarar ıcs rootlamak için aşagıdaki anlatımdan yapabilirsin farklı işlem ;-)
    http://forum.donanimhaber.com/m_66141520/mpage_1/f_/key_//tm.htm

• quote:

Direk atarsan gider suan gb de rootlu isen 2.mesajdaki ıcs rootlama anlatımının alıntı yaptığın yazıdan sonraki bölümünü uygulayacaksın direk rootlanmayan gb 62 veya ıcs 431 ve 587 sürümlerinde aynı anlatım işe yarar ıcs rootlamak için aşagıdaki anlatımdan yapabilirsin farklı işlem ;-)
    http://forum.donanimhaber.com/m_66141520/mpage_1/f_/key_//tm.htm

Anladım Teşkkürler hızlı cevap icin zaten önce direk yapayım dedim beceremedim 2 günden beri ugrasıyorum şimdi gb düşürdüm telefonu rootladım şimdi tekrar ics 4ye geçip 587 sürümünü yüklücem

• 2ci denemede olay tamam ancak yeni bir şey çıktı ekranın tepesinde kordinatlar veriyor ve ekrana bastıgında bastıgım yerlerde cizgiler oluyor var nedir bu ve bastıgım nokta işaretleniyor 1 2 snligine
  • Ayarlar- geliştirıci menusunden dokunmaları gösteri kapat vardı onu kapat

• quote:

Rootexplorer için superuser izinleri gerekir onuda root yapmadan saglayamazsın aklıma geldi. 2.mesajda ıcs root.zip dosyasında rootexplorer var ful sürüm ;-) ordakini kur
    62 geçmek sana kalmış gbnin son sürümü 62

üstad bende diyorumki gb 42 versiyon sıkıntısız kuruldu, sıra ROOT etmeye geldi aynen senin yaptığın anlatıma göre onuda denedim menüye süperuser eklendi fakat süperuser çalıştırınca liste boş görünüyor , normalde listede telefona yüklü olan apps lar felan görünmesi gerekli değil mi? hiçbirşey görünmediği içinde ben herhangi bir işlem yapamıyorum, senden ricam bu telefona nasıl sağlıklı çalışan bir root işlemi uygulayabilirim, teşekkürler (ARC S)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbag -- 8 Ekim 2012; 8:43:24 >
  • Telefona root erişimi olan program yükleyince superuser izin verir superuser programlara root yetkisi verir olayı karıştırma ;-) yetki verirsen o zaman superuser listesinde program gözükür
    Mesala
    Root explorer
    Esfile explorer
    Titanium backup
    X-plore
    Absolute system root tool
    Set dns
    Bunlar gibi programları yüklemen lazım
    Senin cihazın root yetkisine sahip ama
    Bu programlar ile system üzerinde kontrol saglarsın. Tele bu programları yüklemen gerek

• Arkadaşlar çok ilginç bir sorunun var çalıştığım iş yerinde airties access point üzerinden internete bağlanıyoruz fakat xperia arc 2.3.4 sürümündeki cihaz bağlantıyı hiç görmezken ics yüklü olan cihaz sadece wifi açıkken uçuk modu açıp kapatırsak bağlantıyı görüp bağlanıyor bu saçma sorun sadece bizdeki xperia cihazlarda var diğer lg ve htc cihazlarda böyle bir sorun yok neden böyle birşey olabilir bir fikri olan varmı sırf bu olayı yüzünden lt15i sattım ama yinede sinir olduğum için kafaya taktım merak ediyorum bir çözüm olursa bari diğer arkadaşların işi görülsün.
  • Telefona CM10 kurdum telefona FXP 139 kurmuştum. Üzerine FXP 141 kurdum ayarlar falan gitmeden. Wipe işlemlerinin bazılarını yaptım. Telefonu açtım ancak Wi Fi çalışmıyor. XDA'da bunun için bazı çözüm önerileri var ancak anlamıyorum tam olarak. Bununla ilgili bilgilendirebilir misiniz beni?
  • quote:

Telefona root erişimi olan program yükleyince superuser izin verir superuser programlara root yetkisi verir olayı karıştırma ;-) yetki verirsen o zaman superuser listesinde program gözükür
    Mesala
    Root explorer
    Esfile explorer
    Titanium backup
    X-plore
    Absolute system root tool
    Set dns
    Bunlar gibi programları yüklemen lazım
    Senin cihazın root yetkisine sahip ama
    Bu programlar ile system üzerinde kontrol saglarsın. Tele bu programları yüklemen gerek

şimdi anlaşıldı üstad, cahilliğin gözü körolsun:) teşekkürler hemen demeye geçiyorum sonucu paylaşırım. Teşekkürler
  • sa bende ics 4.0.4 vardı ben flashtooldan ics 2.3.4 root yaptım şimdi ics 4.0.4 e geçebilirmiyim? resimli anlatabilicek varsa lütfen yardım etsin teşekkürler.
    Xpria pro Mk-16 i
    1249-7400
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.