Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HKN42

bl kilidi açık bende. ics yüklü. ama gb ye dönecem. en stabil cm romları galiba. gb de en iyi cm 7.2.0 mıdır? o değilse nedir? bi de bu cm romlarında bazı seyler eksik oluyor radyo falan gibi. bunlar nelerdir? bilen var mı acaba?

edit: cm 7.2.0 romu indirdim. cihaz xperia neo. ics yüklü. root yaptım. bl kilidi açık. indirdiğim bu romu nasıl yükleyeceğim? konuyu okudum ama tam anlamayadım :S

edit2: ben cm 7.2.0 yükleyecem diye telefonu bozar gibi oldum. sonra bl kilidini kapatıp(bu sayfadaki anlatıldığı gibi) tekrar sonra sony update le ics de 0 dan döndüm. ne root kaldı ne bl kilidi ne cwm. sonra bl kilidi açtım(bu sayfada anlatıldıgı gibi), cwm yükledim (sayfda anlatıldıgı gibi). sd karta cm 7.2.0 ın zipini(cm nini kendi sitesinden indirdiğim) attım. cwm ye girip karttan onu seçip yükledim. telefon sony ericsson yazına gelip gelip tekrar başlıyor. nerde hata yaptım ben?

bunlar olunca tekrar update service le ics e döndüm. simdi nerde hata yapığımı ve ne yapmam gerektiğini biri bana söyleyebilir mi?

cm7.2 gb romudur bu yuzden ics yukluyken yuklenmez.!
    ilk once icsden gbye donmeniz lazim . (stock gbye,ilk sayfada var nasil geri doneceginiz )
    gb ye dondukten sonra bl kilidini acin
    somra cm kernelini yukleyin (tabi cm romu sd kartta olmali! )
    sonrada cihazi acip romu yukleyin gule gule kullanin.ayrica google uygulamaları icin gb gaps yukleyim !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: nuck3r

quote:

bl kilidi açık bende. ics yüklü. ama gb ye dönecem. en stabil cm romları galiba. gb de en iyi cm 7.2.0 mıdır? o değilse nedir? bi de bu cm romlarında bazı seyler eksik oluyor radyo falan gibi. bunlar nelerdir? bilen var mı acaba?

edit: cm 7.2.0 romu indirdim. cihaz xperia neo. ics yüklü. root yaptım. bl kilidi açık. indirdiğim bu romu nasıl yükleyeceğim? konuyu okudum ama tam anlamayadım :S

edit2: ben cm 7.2.0 yükleyecem diye telefonu bozar gibi oldum. sonra bl kilidini kapatıp(bu sayfadaki anlatıldığı gibi) tekrar sonra sony update le ics de 0 dan döndüm. ne root kaldı ne bl kilidi ne cwm. sonra bl kilidi açtım(bu sayfada anlatıldıgı gibi), cwm yükledim (sayfda anlatıldıgı gibi). sd karta cm 7.2.0 ın zipini(cm nini kendi sitesinden indirdiğim) attım. cwm ye girip karttan onu seçip yükledim. telefon sony ericsson yazına gelip gelip tekrar başlıyor. nerde hata yaptım ben?

bunlar olunca tekrar update service le ics e döndüm. simdi nerde hata yapığımı ve ne yapmam gerektiğini biri bana söyleyebilir mi?

ilk once icsden gbye donmeniz lazim . (stock gbye,ilk sayfada var nasil geri doneceginiz )
    sonrada cihazi acip romu yukleyin gule gule kullanin.ayrica google uygulamaları icin gb gaps yukleyim !

ben update service ile ics e döndüm ya şimdi. bl kilidini açıyorum. ondan sonra cwm yüklemek için hangi boot.img yi indiricem? hangisi uygundur? cünkü birini indirdim onu kullanınca cwm ye girebiliyorum ama telefon açılmıyor. sorun ondaymış. yükmediğim cm720 de değil. cwm yüklediğim için acılmıyor telefon. normal olarak ics de olan bi telefon cwm için hangi dosyayı kullanmalı bi link verir misiniz?

• quote:

quote:

quote:

ben update service ile ics e döndüm ya şimdi. bl kilidini açıyorum. ondan sonra cwm yüklemek için hangi boot.img yi indiricem? hangisi uygundur? cünkü birini indirdim onu kullanınca cwm ye girebiliyorum ama telefon açılmıyor. sorun ondaymış. yükmediğim cm720 de değil. cwm yüklediğim için acılmıyor telefon. normal olarak ics de olan bi telefon cwm için hangi dosyayı kullanmalı bi link verir misiniz?

hayir yanlis yapiyorsuniz.bl yi kapatip gb ye geri donmeniz lazim

• quote:

quote:

quote:

quote:

hayir yanlis yapiyorsuniz.bl yi kapatip gb ye geri donmeniz lazim

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=61966492

• BL kapatmadan Geri dönebilirsiniz Ancak cihaz Tamamen Orjinal olsun derseniz BL kapatmanız Gerekir
    Ota güncelleme ve PC companiondan yazılım almak için BL kapatmak gereklidir
    yoksa cihaz Brick olabilir
    ama flashtooldan yüklüyorsanız BL kapatmaya gerek yok cihazda sorun çıkmaz ...
  • Arkadaşlar ben şimdi cm10 jellybean yüklemek istiyorum ama bootloader falan çok karışık geldi....
  • merhaba arkaşlar bende bugün xperia s aldım. ancak bi sıkıntı var. o da telefonun wifi den acces point veya repaterlara bağlanamıyorum. bu problemin çözümünü bilen varsa acil yardım bekliyorum.
  • Cyanogen mod 9.1 yükledim. Free xperia project yazısından sonra led bildiriğim ışığının rengini değiştirmek mümkün mü? Pembe yanıyorda Birde kamerada sıkıntı var. Videoyu 30 yerine 18 fps'de çekiyor haliyle çok kalitesiz oluyor ve sesi de mono kaydediyor yine bitrate düşük kalitesiz şekilde. Şimdi diyelim cm 10 veya başka bir romu karttan yüklerken aynı cwm ekranından yapıyoruz değil mi? Son olarakta bootloader kilidini kapadıktan sonra flashtool ile ftf rom yükleyince cwm olsun cm 9 rom olsun hepsi siliniyor değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Togy'Iceman

Arkadaşlar ben şimdi cm10 jellybean yüklemek istiyorum ama bootloader falan çok karışık geldi....

Anlatım basit imenin ilk 14 hanesini verip sonyden açma kodunu alıyorsun sonra anlattığım şekilde açıyorsun son olarak yükleyecen cm10 ait kerneli yükleyip cwm den romu yükletiyorsun

detaylı anlatım
    http://forum.donanimhaber.com/m_66753609/mpage_1/f_/key_//tm.htm#66753609

quote:

Orijinalden alıntı: scorbit

merhaba arkaşlar bende bugün xperia s aldım. ancak bi sıkıntı var. o da telefonun wifi den acces point veya repaterlara bağlanamıyorum. bu problemin çözümünü bilen varsa acil yardım bekliyorum.

ICS de genel olarak wifi sorunu var bilen arkadaşlar yardım eder benim bir bilgim yok xperia s wifi sorunları hakkında ama istersen ana konuya sorununu yaz daha çabuk sonuç alırsın

quote:

Orijinalden alıntı: Raven

Cyanogen mod 9.1 yükledim. Free xperia project yazısından sonra led bildiriğim ışığının rengini değiştirmek mümkün mü? Pembe yanıyorda Birde kamerada sıkıntı var. Videoyu 30 yerine 18 fps'de çekiyor haliyle çok kalitesiz oluyor ve sesi de mono kaydediyor yine bitrate düşük kalitesiz şekilde. Şimdi diyelim cm 10 veya başka bir romu karttan yüklerken aynı cwm ekranından yapıyoruz değil mi? Son olarakta bootloader kilidini kapadıktan sonra flashtool ile ftf rom yükleyince cwm olsun cm 9 rom olsun hepsi siliniyor değil mi?

ilk açılıştaki led rengi kernelden veya ledleri kontrol eden ana dosya ile alakalı yanılmıyorsam
    kamera için marketten farklı programları deneyebilrsin
    orj kamera için kamera modları veriliyor sesi sterio ve fps arttırabilirsin xda da veya fxp konularında görmüştüm
    CM10 geçiceksen önce cm10 kernelini atıp cwm den romu yükleyeceksin
    cihazı tekrar stok roma çevireceksen flashtooldan bootloaderi kapatıp sonra yazılımı yükleyeceksin
    Yazılım attıktan sonra tüm sistem sıfırlanır
    b

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 22 Ekim 2012; 2:49:04 >

• Hocam ben bootloaderi felan kirdim cwm yuklemeye gelince fastboot.exe felan yazinca "error:cant load boot.img " yaziyor.heralde driver tanitmada sorun oldu aygit yoneticisinden bakinca samsung android adb interface yaziyor (samsung galaxy tab lada ugrasmistim) hic bir sekilde yapamadim bu sorunu nasil cozerim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu hata error:cant load boot.img o isimde bir dosyanın fastboot.exenin olduğu klasörde olmamasındandır
    yükleyeceğin img dosyasını fastboot.exe dosyasının olduğu klasöre ekleyip işlemi tekrar dene
    Fastboot.exe flash boot boot.img
    bu sondaki boot.img olan bölüm img ismidir sendeki img adı örnek kernel.img ise boot.img yerine onu yazıcaksın yani kernelin ismi ne ise o olucak birde
    bazı arkadaşlar kernelin ismi farklı isimde oluyor onu boot.img yapmak için isim değiştiriyorlar ancak
    dosyanın adı boot.img yapmak yerine boot.img.img yapıyor
    indirdiğiniz kernelin uzantısı imgdir yeniden anlandırırken boot.img yazmanıza gerek yok sadece dosya adına boot yazmanız yeterli
  • 23/033/2012 16:33:38 - ERROR -
    23/033/2012 16:33:38 - ERROR - Error flashing. Aborted
    23/033/2012 16:33:39 - ERROR - Drivers need to be installed for connected device.
    23/033/2012 16:33:39 - ERROR - You can find them in the drivers folder of Flashtool.
    23/033/2012 16:33:45 - INFO - Device connected in flash mode
    23/033/2012 16:33:47 - INFO - Device disconnected
    23/033/2012 16:33:51 - INFO - Device connected with USB debugging off
    23/033/2012 16:33:51 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode

usta xperia s kullanıcısıyım bootloader yaptım buradan fakat şimdide xperia s kıolay root yapınca orada hata verıyor şimdi dedimki bootloaderi kapatayım
    ama oda olmuyor ve yukarıdaki hatayı veriyor . (not: flashtool falan yapmadım pek de bilgim yok ne işe yaradıgından direk bootloader kapatma işlemine geçtim fakat
    yukarıdakı hatayı verıyor driver leri yukledım falan ama bişey oldugu yok bi yardım ltfn

• CM 9.1 kullanıyorum, kamerada fps ve bitrate sınırı var bu yüzden çok kalitesiz çekiyor. XDA'da bir kamera modu buldum. Yükleme talimatlarını aynen uyguladım ancak kamera açılmıyor. Konuda yazdığı üzere; cwm'ye girip wipe cache ve wipe dalvik yapıp modu yükledim. Yeniden başlattıktan sonra kamerayı açmadan uygulamalar/kamera'dan verileri temizle ve durmaya zorla yaptım ama çalışmıyor. CM 9.1 kullanmak istiyorum ama kamera sıkıntılı.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1791746
  • modu yükledikten sonra yapmalısın wipe cache vs

• quote:

Orijinalden alıntı: frt-_-ctn

modu yükledikten sonra yapmalısın wipe cache vs

Eğer linkte ki konuyu okursan modu yüklemeden önce yapılması gerektiği yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: numanbaba58

23/033/2012 16:33:38 - ERROR -
    23/033/2012 16:33:38 - ERROR - Error flashing. Aborted
    23/033/2012 16:33:39 - ERROR - Drivers need to be installed for connected device.
    23/033/2012 16:33:39 - ERROR - You can find them in the drivers folder of Flashtool.
    23/033/2012 16:33:45 - INFO - Device connected in flash mode
    23/033/2012 16:33:47 - INFO - Device disconnected
    23/033/2012 16:33:51 - INFO - Device connected with USB debugging off
    23/033/2012 16:33:51 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode

usta xperia s kullanıcısıyım bootloader yaptım buradan fakat şimdide xperia s kıolay root yapınca orada hata verıyor şimdi dedimki bootloaderi kapatayım
    ama oda olmuyor ve yukarıdaki hatayı veriyor . (not: flashtool falan yapmadım pek de bilgim yok ne işe yaradıgından direk bootloader kapatma işlemine geçtim fakat
    yukarıdakı hatayı verıyor driver leri yukledım falan ama bişey oldugu yok bi yardım ltfn

Telefonu bilgisayara bağlamadan c:\flashtool\drivers\flashtool driver programını aç ve xperia s, fastboot, flashmod driverlarını yükle. Daha sonra telefonu flashmod olarak bilgisayara bağla(ses kısma tuşuna basılı tutarak) windows yüklediğin driverları otomatik bulacak, yükledikten sonra usb'yi çıkar ve fastboot moda alarak (ses açma tuşuna basılı tutarak) bilgisayara bağla. Ben bu şekilde tanıttım.

• Merhaba arkadaşlar,öncelikle konu çok çok çomk büyük bir emek,Telefonum Xperia Neo V MT11i,Derleme Numarası : 4.0.2.A.0.62 Android Sürümü : 2.3.4.
    Konuyu çok icneledim,diğer konuları çok inceledim,tüm interneti inceledim ama haal anlamış bulunmamaktayım. Android ilk kullanışım. Öncelikle flashtool ile derleme numarasını düşürmeli miyim ? Düşürmeliysem neye düşürmeliyim ? Telefonu Xperia Neo V olan ve derleme numarası 4.0.2.A.0.62 olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Kardeşim saf mısın bizde ilk kullanıyoruz androidi biz nasıl yapıyoruz demeyin,çünkü gerçekten kafam allak bullak oldu,bir sitede olmaz diyor bir sitede olur diyorlar hangisine inanacağım şaşırdım.
    Yardımınız için şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spidey_Venom

Merhaba arkadaşlar,öncelikle konu çok çok çomk büyük bir emek,Telefonum Xperia Neo V MT11i,Derleme Numarası : 4.0.2.A.0.62 Android Sürümü : 2.3.4.
    Konuyu çok icneledim,diğer konuları çok inceledim,tüm interneti inceledim ama haal anlamış bulunmamaktayım. Android ilk kullanışım. Öncelikle flashtool ile derleme numarasını düşürmeli miyim ? Düşürmeliysem neye düşürmeliyim ? Telefonu Xperia Neo V olan ve derleme numarası 4.0.2.A.0.62 olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Kardeşim saf mısın bizde ilk kullanıyoruz androidi biz nasıl yapıyoruz demeyin,çünkü gerçekten kafam allak bullak oldu,bir sitede olmaz diyor bir sitede olur diyorlar hangisine inanacağım şaşırdım.

Anladığım kadarıyla sadece root yapmak istiyorsun.

- Derlemeni .42 veya .58 sürümüne düşürmelisin, ilk sayfalarda linkler mevcut.
    - Sonra Doomlord root yazan root etme aracını indir ve çalıştır, telefonun rootlanacaktır.
    - Ardından telefonun içindeki update centerı çalıştırıp son versiyone geçebilirsin. (PCden yaparsan ICS yükler root gider.)

• Arkadaşlar önerebileceğiniz rom var mı? Denediklerim cm 9.1, cm10, jj's hybrid. Şimdi pacman indiriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executioner

quote:

Orijinalden alıntı: Spidey_Venom

Merhaba arkadaşlar,öncelikle konu çok çok çomk büyük bir emek,Telefonum Xperia Neo V MT11i,Derleme Numarası : 4.0.2.A.0.62 Android Sürümü : 2.3.4.

Anladığım kadarıyla sadece root yapmak istiyorsun.

- Derlemeni .42 veya .58 sürümüne düşürmelisin, ilk sayfalarda linkler mevcut.
    - Sonra Doomlord root yazan root etme aracını indir ve çalıştır, telefonun rootlanacaktır.
    - Ardından telefonun içindeki update centerı çalıştırıp son versiyone geçebilirsin. (PCden yaparsan ICS yükler root gider.)

Öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim :)
    Evet sadece root bootloader falan açmadan yani hiçbirşeye dokunmadan.
    Şimdi anlamadığım derlemeyi düşürürken
    İlk olarak telefonu full tamamen kapatıp sonra ses kısma tuşuna basıp usbyle pcyemi bağlayacağım
    Yoksa telefonu normal kapama tuşuna basıp stand by konumundaykenmi ses kısma tuşuna basıp usbyi pcye bağlayacağım ?
    Arkadaş çünkü kapatıp yazmış onu sormak istedim :)

Birde ilk olarak düşürmek istediğimiz firmwareyi indirip flashtool programını açıp o yüklediğimiz firmwareyi açıp sonra usbyi bağşayacağız değil mi ?

Birde son olarak downgrade bitti root bitti android sürümünüde güncelledim diyelim. Sonra rootu kaldırdım. Sonra tekrar kurmak istedim son versiyonda root yapabilir miyim ?

Çok soru sordum biliyorum ama telefonu herkes gibi heba etmek istemem işimizi garantiye alalım :)

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler arkadaşlar.

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.