Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam benim telefon x10 mini. root işlemini yaptım cwm de tamam. telefona 2.3.5 kurdum kernelle oynamadan yalnız 2.3.7 ye geçmem lazım çünkü bu romda sıkıntılar var. bootloader açmadım. şimdi benim bootloader kilidini açmam için update service ile tekrar 2.1 e dönüp sonrasındamı bootloader kilidini açmam gerekiyor? yoksa şu haliylede yapabilirmiyim? cevaplarsanız çok makbule geçer ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gabra13

hocam benim telefon x10 mini. root işlemini yaptım cwm de tamam. telefona 2.3.5 kurdum kernelle oynamadan yalnız 2.3.7 ye geçmem lazım çünkü bu romda sıkıntılar var. bootloader açmadım. şimdi benim bootloader kilidini açmam için update service ile tekrar 2.1 e dönüp sonrasındamı bootloader kilidini açmam gerekiyor? yoksa şu haliylede yapabilirmiyim? cevaplarsanız çok makbule geçer ;)

Bootloader olayı için birkaç yöntem var.

X10 Mini tarzı cihaz hiç kullanmadım ama orochi biliyor o tarz cihazları

Sony bölümünde .:Orochi:. nin konusu var Tüm xperia serisi root,unlock rom ws diye

O konuya göz attın mı ?

• çoktandır foruma giremiyordum detaylı tüm siteye bakamadım. bu bölüm değilmi sizin bahsettiğiniz? yoksa başka yerdedemi var? link atarsanız makbule geçer. teşekkürler cevap için .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gabra13 -- 26 Ekim 2012; 23:28:25 >
  • quote:

çoktandır foruma giremiyordum detaylı tüm siteye bakamadım. bu bölüm değilmi sizin bahsettiğiniz? yoksa başka yerdedemi var? link atarsanız makbule geçer. teşekkürler cevap için .

Bu konunun 1. sayfasında Mesaj 7 = Sony Ericsson Xperia X8, W8, X10 mini ve X10 Mini Pro Bootloader Kilidi Açma
    anlatımı var 2010 serisinden anlayan bir arkadaş yazmıştı anlatım işine yarayacaktır
    ben 2010 serisi cihaz kullanmadım o yüzden işlemleri deneme şansım olmadı umarım işine yarar
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

çoktandır foruma giremiyordum detaylı tüm siteye bakamadım. bu bölüm değilmi sizin bahsettiğiniz? yoksa başka yerdedemi var? link atarsanız makbule geçer. teşekkürler cevap için .

Bu konunun 1. sayfasında Mesaj 7 = Sony Ericsson Xperia X8, W8, X10 mini ve X10 Mini Pro Bootloader Kilidi Açma
    anlatımı var 2010 serisinden anlayan bir arkadaş yazmıştı anlatım işine yarayacaktır
    ben 2010 serisi cihaz kullanmadım o yüzden işlemleri deneme şansım olmadı umarım işine yarar

aha bak benim dediğim orochi geldi.

Yapış yakasına acıma :D

O Mesajı yazarken biraz alkollüydüm.

O Mesajda zaten bu konudan bahsediyorum :D

• GB için adreno 205 driver güncellemesi çıktı mı? Yoksa sadece ICS ve JB e mi verdiler güncellemeyi.
  • merhaba elimde sony tipo (st21i ) var bunu cihazı nasıl rootlarım acaba bir çok yere baktım ama yok bana yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürker
  • .::Orochi::. ve RockForLive'a teşekkürlerimi sunuyorum. bi deneyelim bakalım ;)
  • Bu neo v nın .587 kernelini 4shared den indiremiyorum. 4shared başka bir siteye yükleyebilirmisiniz.
  • Diğer Yazdığın Konuyada Yazdım üyelik alman gerekiyor ayrıca o konuya tüm kernelelrin olduğu 4shared linkide eklemiştim
  • Orochi hocam xperia ray cihazımın bootloader kilidini açmaya çalıştım ancak cmd/sdk fastboot.exe -i 0x0fce getvar version bu komuttan sonra waiting for device ekranında kaldı ilerlemiyor neden acaba? Sdk kasörünü c ye kopyaladım,PadNet driverlerini yükledim, telefonu mavi led ekranında driverlerini tanıttım. Sorun nerde olabilir anlamadım gitti. Cihaz İcs yüklü ve rootlu. Ayrıca Windows 8 yüklü pc de. Yardımın için şimdiden sağol.
  • Sorunu çözdüm uğraş uğraş imanım gevredi. Sıkıntı Windows 8 den kaynaklanıyormuş. s1boot fastboot driverini tanımadı. Sizin vermiş olduğunuz sdk klasöründeki dirverleri da tanımadı. Daha sonra nerden bulduysam bir driver indirdim onu tanıdı ancak digital imzası yok diye yüklemedi gene. Digital İmza da şu şekilde kaldırılıyor. Windows 8 Ayarlar kısmından >Bilgisayar ayarlarını değiştir-Genel-Gelişmiş Başlangıç-Şimdi yeniden başlat-Sorun gider- Gelişmiş seçenekler-Başlangıç ayarları-Yeniden başlat ve yeniden başladıktan sonra bir menü gelecek orda 7 ye basıp dijital imza istemeden driver kur seçeneğini seçtikten sonra yüklemiş olduğum driveri telefon flashmodda bağlı iken yani mavi led ışığı modunda aygıt yöneticisine girerek s1boot fastboot tanınmayan sürücüye güncelleştir deyip indirdiğiniz driver dosyasını gösterip kurabilirsiniz. Bu sorunu yaşayan mutlaka olacaktır hocam ana başlığa da eklersen güzel olur millet benim gibi delirmesin :P Driver dosyası da burada.

http://www63.zippyshare.com/v/67563581/file.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoMiX -- 3 Kasım 2012; 0:18:15 >

• Geçmiş Olsun İşlemleri denediğimde Win8 piyasaya sürülmediğinden XP - vista ve Win7 de deneme şansım Oldu Sorun Yaşayan Olursa Senin yazdıklarından yardım alırlar hayırlı olsun :) Bir Klidi daha kırdık hadi bunu kutlayalım
  • Kutlayalım üstad seve seve. Bunların hepsi senin sayende oldu sen olmasan cesaret edip kurcalayamazdık bu kadar telefonu :D

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?s=6650f43cd9ae269682388d9dc93eac55&t=1803076 bu linkteki romu yükledim hocam senin anlatımınla önce kerneli attım sonra cwm ile sd karttan romu yükledim.
  • Üstad ben bl kilidini açmıştım,şimdi bu! romu yüklemek istiyorum.önce ics ye falan geçmem gerekir mi yoksa direkt gingerbread ın üzerine yükleyebilir miyim? bir başka sorum da eğer romu beğenmezsem cwm yedeği ile şu anda kullandığım gingerbread a geri dönebilir miyim? şimdiden teşekkürlerimi sunarım
  • üstad aynı zamanda buradakihttp://forum.donanimhaber.com/m_66141520/tm.htm anlatımınla ics 4.0.4 587 sürümü xperia ray cihazımı da sorunsuz rootladım emeğine sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mangdasire

Üstad ben bl kilidini açmıştım,şimdi bu! romu yüklemek istiyorum.önce ics ye falan geçmem gerekir mi yoksa direkt gingerbread ın üzerine yükleyebilir miyim? bir başka sorum da eğer romu beğenmezsem cwm yedeği ile şu anda kullandığım gingerbread a geri dönebilir miyim? şimdiden teşekkürlerimi sunarım

Bizde üstadın sayesinde az buçuk öğrendik cevap vereyim. Öncelikle Cwm ile sisteminin yedeğini al. Verdiğin linkteki romu indir ve içerisinden boot.img dir büyük ihtimal ismi onu çıkar. Zipli dosyayı bozmadan sd kartın içerisine at. Zipten çıkartmış olduğun .img uzantılı kernel dosyasını atacaksın ilk olarak (ilk sayfadaki mesaj 4 bölümünde CLOCK WORK MOD YÜKLENMESİ). Sonra Cwm menüsünden Wipe data and Wipe Cashe and Wipe Dalvik cache yapacaksın. Sonrasında indirmiş olduğun romu Cwm menüsünden install from zip kısmından select from sd kart kısmından atmış olduğun romu bulup yükleyeceksin. Google uygulamaları içinde buradanhttp://goo.im/gapps/ indirip aynı rom atawr gibi sd karta yükleyip chose zip kısmından bunları da yüklersin. Hepsi bu kadar.

Sorularına gelince gb üzerine yüklenebilir tam emin değilim üstad cevap versin buna :D Beğenmezsen Cwm yedeği ile geri dönersin ancak kernel değiştirdiğin için gene açılmaz. Cihazına ve gb nin sürümüne uygun kernel atıp cwm yedeği yüklersen açılır ancak.

• Comix cevabı vermiş ancak ekleme yapayım
    Rom yüklemeden Önce Flashtool ile ICS yüklemen Gerekmez Ama Yüklersen Sistem temizlenir her şey orjinale döner ben şahsen rom yüklemeden önce
    flashtool ile yazılıp atıp öyle yüklerim

yapıcakların
    rom kullanıyorsan CWM den backup Al yüklediğin romu beğenmediğinde Yedek aldığın andaki kerneli yükleyip CWM Den restore yaparak teli eski haline getirirsin
    Flashtool ile ICS yükle bu sana kalmış dediğim gibi sorun çıkmaz ancak temiz bir kurulum istersen yapmanı önerrim
    Bootlaoder klidin kapanmayacağı için Roma ait kerneli yükle
    daha sonra CWM den sıfırlamaları yapıp ( romun konusunda yazan yönergelere göre ) romun zip dosyasını yüklet tamamdır ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoMiX

quote:

Orijinalden alıntı: mangdasire

Üstad ben bl kilidini açmıştım,şimdi bu! romu yüklemek istiyorum.önce ics ye falan geçmem gerekir mi yoksa direkt gingerbread ın üzerine yükleyebilir miyim? bir başka sorum da eğer romu beğenmezsem cwm yedeği ile şu anda kullandığım gingerbread a geri dönebilir miyim? şimdiden teşekkürlerimi sunarım

Bizde üstadın sayesinde az buçuk öğrendik cevap vereyim. Öncelikle Cwm ile sisteminin yedeğini al. Verdiğin linkteki romu indir ve içerisinden boot.img dir büyük ihtimal ismi onu çıkar. Zipli dosyayı bozmadan sd kartın içerisine at. Zipten çıkartmış olduğun .img uzantılı kernel dosyasını atacaksın ilk olarak (ilk sayfadaki mesaj 4 bölümünde CLOCK WORK MOD YÜKLENMESİ). Sonra Cwm menüsünden Wipe data and Wipe Cashe and Wipe Dalvik cache yapacaksın. Sonrasında indirmiş olduğun romu Cwm menüsünden install from zip kısmından select from sd kart kısmından atmış olduğun romu bulup yükleyeceksin. Google uygulamaları içinde buradanhttp://goo.im/gapps/ indirip aynı rom atawr gibi sd karta yükleyip chose zip kısmından bunları da yüklersin. Hepsi bu kadar.

Sorularına gelince gb üzerine yüklenebilir tam emin değilim üstad cevap versin buna :D Beğenmezsen Cwm yedeği ile geri dönersin ancak kernel değiştirdiğin için gene açılmaz. Cihazına ve gb nin sürümüne uygun kernel atıp cwm yedeği yüklersen açılır ancak.

quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

Comix cevabı vermiş ancak ekleme yapayım
    Rom yüklemeden Önce Flashtool ile ICS yüklemen Gerekmez Ama Yüklersen Sistem temizlenir her şey orjinale döner ben şahsen rom yüklemeden önce
    flashtool ile yazılıp atıp öyle yüklerim

yapıcakların
    rom kullanıyorsan CWM den backup Al yüklediğin romu beğenmediğinde Yedek aldığın andaki kerneli yükleyip CWM Den restore yaparak teli eski haline getirirsin
    Flashtool ile ICS yükle bu sana kalmış dediğim gibi sorun çıkmaz ancak temiz bir kurulum istersen yapmanı önerrim
    Bootlaoder klidin kapanmayacağı için Roma ait kerneli yükle
    daha sonra CWM den sıfırlamaları yapıp ( romun konusunda yazan yönergelere göre ) romun zip dosyasını yüklet tamamdır ...

İkinize de çok teşekkür ederim üstadlar yakında sayenizde inşallah rom da yükleyip deneyim edinmiş olucağım,tekrar sağolun

• Biraz ekleme daha yapayım dostum üstadın belirtmiş olduğu şekilde ics 587 sürümüne yükseltip temiz kurulum yaptıktan sonra root ve cwm gidecektir unutma tekrar yapman gerekiyor. Öncelike flashtool ile orjinal ics 587 lik sürümü at telefonuna. Daha sonrahttp://forum.donanimhaber.com/m_66141520/tm.htm üstadın bu anlatımı ile rootla. Ardından buhttp://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=31910339&postcount=2304 kerneli indir ve telefona flasla bunu attığın zaman cwm kendiliğinden yüklenmiş olacak. Sonra cwm menüsüne girip kendi indirdiğin romdaki kerneli ve romu atarsın ben bu şekilde yükledim Pacman romunu.

Üstadın anlatımında root gitmeden ics 587 sürümüne de yükseltebiliyorsun istersen bu şekilde de yaparsın root kalır bir daha rootlamayla uğraşmazsın ancak Orochi'nin anlattığı biçimde bootloaderi kapalı cihazlar için cwm yüklemişsen sadece backup-restore için kullanabilirsin onunla rom yüklenmiyor. Yukarıda belirttiğim sirkay kernelini attığın zaman yüklenen cwm den rom atılabiliyor. Yanlışım olabilir üstad gelince düzeltir artık kolay gelsin :D

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.