Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: frt-_-ctn

quote:

Orijinalden alıntı: sefiluzman

arkadaşlar xperia arc s cihazıma 4.1 fusion kernel ve fxp 151 cm 10 kurmaya çalıştım. kerneli kurdum fakat cwm de romu kurarken assert failed:(status 7) İnstallation aborted hatası aldım. çözüm yolu bilen varsa yardımcı olabilir mi. cm 10 denemeyi çok istiyorum.

CM10 dan önce orjinal ics yazılım kur.

onuda yaptım çözüm olmadı. bizim model arc s ler ayeme fakat anzu yüklüyoruz bundan olabilir mi. ayrıca hot to install kısmını harfiyen uyguladım yine de yemedi. arc s lerine cm 10 yükleyen arkadaşlar kernel ve fxp cm linklerini paylaşırlarsa sevinirim. iş inada bindi çünkü.

• bootloader kilidi kaldırılamayan telefona root yapmanın bi yolu yokmu arkadaşlar telim arc s bootloader kilidi acılmıyo
  • Root yapmak için BL açmana gerek yok Cihazı Rootlanabilen Bir Sürüme Düşürmen Gerek GB de 42 veya 58 ile biten Sürüm
    ICS için Sürüm Yerine Cihaza 562 Kerneli Yükleyip Rootlaman gerek anlatımlarda detaylar yazıyor....
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguroz89

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=35483981&postcount=847

xperia u telefonum için linkteki romu indirdim . 6.1.1.B.1.10 bu sürüme teli downgrade ettim sonrada root yaptım ve cwm yi yükledim . Romu kurdum . Ancak rom açılırken yükleme yerinde restart atıyor devamlı . Sanırım room 6.1.1.C.1.10 üzerine kurulu olduğu için bu hatayı veriyor . O sürümdede teli root edemiyoruz . Yardımcı olursanız sevinirim ...

Edit : C.1.10 üzerine B.1.10 kerneli flashlayıp root yapıp tekrar C.1.10 kernel flashlayınca sorunu çözdüm

Dostum ben de sola. Kullanıcısıyım ben de .54 lu ics de root edemedim Ginger De iken de beceremedim..10 lu sürüm de denemedim u ve bu sola birbirine benzer telefonlar acaba diye bende de ise yarar mı bir de şuanki haliyle fastboot moda geçemiyor telefon.10 da geçer mi acaba sen de de öyle miydi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fast boot Mod olmadan Kernel yüklenir mi?

• Ben cihazımı rootlayıp cyanogen mod dan jelly bean atıcam..
    yalnız aklıma takılan bi yer var. Ben şimdi sony ericsson un sitesinden kodu aldım. Aldığımdamı cihaz garantiden çıkıyor. Yoksa BootLoader kilidini açtığımdamı çıkıyor. Acil cevap verirsen sevinirim. Teşekkürler
  • dr_mrh@
    Fastboot Olmadan Değil Cihazı Fastboot moda almadan ve Fastboot driverleri ile pc ye tanıtmadan kernel yüklenmez...

Sinan006@
    pm den yazmıştım burayada yazayım Bootloader klidini Açmak için Key ile İşlem Yaptığında Cihazdaki DRM keyleri silinir
    bu keyler silinince TRACK ID stock romdaki sürümü ile Facebook music Like + NXT müzik Bilgisi indirme programları Çalışmaz buna benzer DRM kontrolu yapan uygulamalar çalışmaz Bootloader garanti Bozabilir Ancak Servis Kontrol etmez ise Cihazını garanti kapsamında yaparlar forumda bi kaç kişi yolladı Garanti Anlamamış :)
    Şansına Kalmış bir şeu
  • dr_mrh@
    Fastboot Olmadan Değil Cihazı Fastboot moda almadan ve Fastboot driverleri ile pc ye tanıtmadan kernel yüklenmez...

Sinan006@
    pm den yazmıştım burayada yazayım Bootloader klidini Açmak için Key ile İşlem Yaptığında Cihazdaki DRM keyleri silinir
    bu keyler silinince TRACK ID stock romdaki sürümü ile Facebook music Like + NXT müzik Bilgisi indirme programları Çalışmaz buna benzer DRM kontrolu yapan uygulamalar çalışmaz Bootloader garanti Bozabilir Ancak Servis Kontrol etmez ise Cihazını garanti kapsamında yaparlar forumda bi kaç kişi yolladı Garanti Anlamamış :)
    Şansına Kalmış bir şeu
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

dr_mrh@

Sinan006@
    Şansına Kalmış bir şeu

Dostum ben zaten fast boot moda geçem edim. Ben de mavi renk yanmiyo pembe Mor yaniyo. Fast boot olarak 1 dk falan görüyor pc sonra hemen Reset atıyor telefon.54 sürümü kullanıyorum..10 sürüm ile deneyeceğim şimdi

• Hafıza kartından Ext alan oluşturma işlemini yaptıktan sonra Link2Sd yi yükledim fakat uygulamayı açıp Ext3 ü seçip tamam deyince İkinci Bölüm İçin Kurulum Betiği Oluşturulamadı hatası veriyor. Telefonu yeniden başlatınca bildirim çubuğunda Mount Uyarısı yazıyor. Minitoolda karta baktığım zaman her şey sorunsuz gözüküyor.

Ne yapmam lazım?
  • Sonun da root edebildim custom rom yukledim ama bazi sorunlari var
    Ultimate sola kullanicisi var mi

• Orochi hocam ben xperia sola kullanıyorum. sony pc companion üzerinden 4.0.4 güncellemeyi yaptım memnun kalmadım bu yüzden telefonun orjinal sürümü olan 2.3.7 sürümüne geri dönmeyi düşünüyorum.Bu işlemi nasıl yapacağım yardımcı olursanız sevinirim.
  • Flashtool dan Veya Wotanserverdan Geri GB dönebilirsin ....
  • orochi arkadaşım sana ne kadar teşekkür etsem azdır o kadar araştırdım, o kadar forum gezdim, kafam daha çok karışmıştı, ama senin anlattıkların o kadar sadeydi ki, yine de yanlış bir şey yapmamak için 3 kere okudum, notlar aldım, işlem sırası yaptım ve tıkır tıkır ilk denememde 62den 42ye düşürebildim hem de çatır çatır rootumu attım, tekrar 62ye yükselttim, ekranda superuseri gördüm ya ne diyeyim sana, bir de derler ki root bir işe yaramıyor, alternatifleri var diye, haltetmişler, rootsuz anroid mi olurmuş arkadaşlar korkmayın ben yapabildiysem arc sime rootu siz hayli hayli yaparsınız, (çünkü anroid kullanalı daha 2 ay oldu, yani zekiyimdir de bu işleri anlamak öyle kolay olmuyor) sadece çok çok dikkat istiyor gerisi sırayla geliyor zaten. şimdi biraz rootun tadını çıkarayım romlara da girişeceğim, heheheyt kendime güvenim geldi

• şimdi bütün yazılanları 3.kez okudum ve daha yeni root yapmışken, hazır ısınmışken kerneli de halledeyim diyorum, umarım bana yardım edecek birileri gelir, yazar. kernel ve bl kilidi için ilk sayfada yazılanları 3-4 kez okurum tekrar tekrar dert değil de sizlerden öneri almak istiyorum. şimdi ben cihazı rootladım, telim arc s 2.3.4 derleme de 62, rootu anladım da kernelin ne farkı var yani rom ne işe yarar, zevk mi yani, telefonu farklı mı gösteriyor, bir de ne kadar farklı? çünkü tema falan yükleyince telefon yine baya baya değişiyor, ama aklım hala romlarda, özellikle de forumda biri yazmış süper diye: pureness 14 sp1 bunu yüklesem mi ne dersiniz? yoksa bu şekilde mi kalsın? lütfen hemen cevap bekliyorum, telefona henüz bir şey yapmak istemiyorum sizin görüşlerinize göre rom yükleyeceğim, pek romlar hakkında bilgim yok, ben de bu arada araştıracağım.

• .::Orochi::. Çok teşekkürler arkadaşım sayende bende hallettim bazı şeyleri
  • Daha öncede yazdım ama fark edilmedi sanırım..
    Xperia Sola ya root yapacağım Ics son sürümde cihaz
    http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=31545627&postcount=1
    sitesinde download yazan kısımda
    Root_with_Restore_by_Bin4ry_v18 isimli dosyayı siteden indiremiyorum.
    Sadece bana özel bi sorun mudur acaba
    uploaded sitesinde ücretsiz indirme kısmına tıklıyorum resimli şifreyi giriyorum dosya tam inmeden 75kb ta bağlantı kesiliyor
    bir kaç kerede denedim sonuç hep aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 42barış83

Daha öncede yazdım ama fark edilmedi sanırım..
    Xperia Sola ya root yapacağım Ics son sürümde cihaz
    http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=31545627&postcount=1
    sitesinde download yazan kısımda
    Root_with_Restore_by_Bin4ry_v18 isimli dosyayı siteden indiremiyorum.
    Sadece bana özel bi sorun mudur acaba
    uploaded sitesinde ücretsiz indirme kısmına tıklıyorum resimli şifreyi giriyorum dosya tam inmeden 75kb ta bağlantı kesiliyor
    bir kaç kerede denedim sonuç hep aynı.

Bende denedim hatalı indirdi ;-) evde bkm bide

• Barış burdan indir
    http://www.mediafire.com/?h95v94ynm3p2t9q

• bana da cevap verir misin arkadaşım ya, şu kernelle ilgili durum var ya
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.