Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Serviste farklı cda sahip yazılım atmış olabilirler burda tr ait en son ıcs romunu verdim
    Flashtoolla yüklersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler sağolasın .::Orochi::. . 0.9.9.0 ile mi atmamı önerirsin? XDA dan SE unlock tool indirmiştim içinde 0.8.5.0 var
  • ben 1 saat önce neo v'yi tekrar rootladım cihaza overclock yapapıyorum ne yaptıysam olmadı neden olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultraslan.1905 -- 1 Ocak 2013; 3:38:16 >
  • OC yapmak için Kernel Yüklemen Gerekir Stock Kernel kullanıyorsna yani BL kapalıysa Hızı Düşürebilirsin Yükseltemezsin Hız Kernelde Ayarlıdır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

OC yapmak için Kernel Yüklemen Gerekir Stock Kernel kullanıyorsna yani BL kapalıysa Hızı Düşürebilirsin Yükseltemezsin Hız Kernelde Ayarlıdır...

• Hocam ellerine sağlık güzel anlatmışsın ancak benim bir sorunum var.
    Bende xperia neo var. Burdaki yönteme göre rootladım. Gayet güzel oldu ancak medya öğeleri, galeri, müzik oynatıcı falan hep gitti. Bir de telefon sürekli hata veriyordu. Telefon çalışmayı durdurdu, tuş takımı durduruldu gibi. Bende düzgün yapamadım heralde diyerek buradaki anlatıma göre unroot yapıp PC Companion üzerinden eski haline getirmeye çalıştım. Medya öğeleri falan geldi ancak rehber hala bozuk kayıtları falan kabul etmiyor. Bu problemi nasıl çözebilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.
    Şimdiden teşekkürler. Herkese iyi forumlar.
  • hangi anlatımla hangi yazılımı yükledin detayları yazarsan ona göre cevap vereyim :)
  • Mesut hocam,telefonumu senin anlattığın şekilde rootladım,çok kolay oldu ama ilk rootlayışımda nedense kayıtlar için içe aktar diyorum kayıtlar görünüyor simdeki tamam deyince yüklüyor 100kusur kaydı bitince tekrar liste boş diyor.Tekrar rootladım sorun çözüldü.Nedenini anlayamadım.
    Esas merak ettiğim tam olarak bu kerneller ne oluyor markette franco kernel,trinity kernel gibi şeyler var.Bu kernel denilen şeyler bizim bu root yaparken yüklediğimiz 4.1.B.0.587 gibi şeylerden farklı mı?Bir de ben bu kernelleri yüklersem bana bir yararı olur mu,neyi değiştirir telefonda?
    Bunca emeğin için çok teşekkürler.

Bir de ek olarak custom binary counter nedir,bunun artmasının ne gibi bir kötü yanı var da sıfırlama yöntemi anlatıyor?Telefona müdahale edildiğinde sayısı artan bir sayaç gibi birşey midir?
    Ha bir de mesela telefonumuzu yasal yollardan güncellediğimiz zaman,o yüklenen dosya rom mu,kernel mi ne oluyor?Çok sorun oldu kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AngaraGraLı -- 2 Ocak 2013; 13:09:30 >

• bir süredir neo için 2.3.4 e geçmeyi düşünüyordum.dün esti,rom ararken burada buldum.öncelikle teşekkürler.

neo kullanıp kasıntı yaşayanlar varsa kesinlikle dönüş yapsınlar. stabilite akıcılık oldukça iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslangral12

Mesut hocam,telefonumu senin anlattığın şekilde rootladım,çok kolay oldu ama ilk rootlayışımda nedense kayıtlar için içe aktar diyorum kayıtlar görünüyor simdeki tamam deyince yüklüyor 100kusur kaydı bitince tekrar liste boş diyor.Tekrar rootladım sorun çözüldü.Nedenini anlayamadım.
    Esas merak ettiğim tam olarak bu kerneller ne oluyor markette franco kernel,trinity kernel gibi şeyler var.Bu kernel denilen şeyler bizim bu root yaparken yüklediğimiz 4.1.B.0.587 gibi şeylerden farklı mı?Bir de ben bu kernelleri yüklersem bana bir yararı olur mu,neyi değiştirir telefonda?

Bir de ek olarak custom binary counter nedir,bunun artmasının ne gibi bir kötü yanı var da sıfırlama yöntemi anlatıyor?Telefona müdahale edildiğinde sayısı artan bir sayaç gibi birşey midir?
    Ha bir de mesela telefonumuzu yasal yollardan güncellediğimiz zaman,o yüklenen dosya rom mu,kernel mi ne oluyor?Çok sorun oldu kusura bakmayın

franco kernel dediği program yanlış hatırlamıyorsam Samsng galaxy S ve HTC lerde işe yarıyordu yüklemeni tavsiye etmem cihazda sorunlara neden olabilir

Kernel dediğimiz cihazın çekirdeğidir Bu bölümü değiştirmek için Bootloader klidini açmak zorundasın
    Modifiyeli Kernel yüklediğin zaman Kernel içinde Gelen Tweakler performans modları + Over Clock Özelliği + CWM ve Root Gömülü olarak gelir
    örnek olarak şuan Sen cihazından CWM girip Mount And Storage yazan bölümden Format System Yaparsan Cihazın system Bölümü tamamen Sİlinir
    CWM de rootta gider ama Kernel yüklediğin Zaman Cihazdaki Root erişimi ve CWM asla silinmez Cihaz açılmasa dahi cwm girip yedeğini yükleterek açabilir veyada ROM yükleyebilirsin Kerneln artısı budur
    yükleyeceğin kernel cihazınla Uyumlu Olucak Ayrıca cihazdaki Yazılımla aynı sürümde olmalıdır yanlış modele ait kernel atarsan cihaz brick olabilir

Diğer dediğin terimi ilk senden duydum anlatımı veyada içeren konuyu atarsan incelerim :)

• aga xdada touch recovery gördüm neo v sayfasında nasıl yüklesek onu ben anlamadım yazılardan

• quote:

Orijinalden alıntı: xvolkapx

aga xdada touch recovery gördüm neo v sayfasında nasıl yüklesek onu ben anlamadım yazılardan

link atsan :)
  • quote:

quote:

aga xdada touch recovery gördüm neo v sayfasında nasıl yüklesek onu ben anlamadım yazılardan

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2075539 buyur aga

bırde üstteki gfy i indirip qfs.mobi ye uplasan aga bende inmiyor
    http://nexus.zteo.com/beta/

• quote:

quote:

quote:

verdiğin konuda Kernel Verilmiş CM10/AOKP için Bootloaderi açıp img dosyasını bu konun 4. mesajındaki gibi yükleyip Rom yükleyeceksin Stock romla çalışmaz

buda dediğin program
    https://www.box.com/s/4r7tb9b376anv3hqiz1a

• quote:

quote:

quote:

quote:

verdiğin konuda Kernel Verilmiş CM10/AOKP için Bootloaderi açıp img dosyasını bu konun 4. mesajındaki gibi yükleyip Rom yükleyeceksin Stock romla çalışmaz

buda dediğin program
    https://www.box.com/s/4r7tb9b376anv3hqiz1a

yok aga stock rom kullanmıyorum zaten cm10 için bu kerneli yüklesek dokunmatik cwm oluyor değil mi?

program için sağol sen denedin mi onu soldan program kısayolu oluşturuyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aslangral12

Mesut hocam,telefonumu senin anlattığın şekilde rootladım,çok kolay oldu ama ilk rootlayışımda nedense kayıtlar için içe aktar diyorum kayıtlar görünüyor simdeki tamam deyince yüklüyor 100kusur kaydı bitince tekrar liste boş diyor.Tekrar rootladım sorun çözüldü.Nedenini anlayamadım.

franco kernel dediği program yanlış hatırlamıyorsam Samsng galaxy S ve HTC lerde işe yarıyordu yüklemeni tavsiye etmem cihazda sorunlara neden olabilir

Kernel dediğimiz cihazın çekirdeğidir Bu bölümü değiştirmek için Bootloader klidini açmak zorundasın
    Modifiyeli Kernel yüklediğin zaman Kernel içinde Gelen Tweakler performans modları + Over Clock Özelliği + CWM ve Root Gömülü olarak gelir
    örnek olarak şuan Sen cihazından CWM girip Mount And Storage yazan bölümden Format System Yaparsan Cihazın system Bölümü tamamen Sİlinir
    CWM de rootta gider ama Kernel yüklediğin Zaman Cihazdaki Root erişimi ve CWM asla silinmez Cihaz açılmasa dahi cwm girip yedeğini yükleterek açabilir veyada ROM yükleyebilirsin Kerneln artısı budur
    yükleyeceğin kernel cihazınla Uyumlu Olucak Ayrıca cihazdaki Yazılımla aynı sürümde olmalıdır yanlış modele ait kernel atarsan cihaz brick olabilir

Diğer dediğin terimi ilk senden duydum anlatımı veyada içeren konuyu atarsan incelerim :)

Hocam araştırdım custom binary counter sanırım cihazın download modunda görünen bir sayaç.Cihaza rom yüklediğimizde artan bir sayaç.Cihaz garantiye gittiğinde eğer bu sayaç sıfırdan farklı görünürse cihaz garanti dışı bırakabiliyor.Ancak çoğu yeni rom artık bu sayacı artırmıyormuş ve artan bu sayacı sıfırlamak için jig adı verilen cihaz takılıyormuş cihaza bu sayede sıfırlanıyormuş,ancak yeni yöntemle yazılımsal olarak da sıfırlanabiliyormuş.Google a custom binary counter yazarsan birsürü makale video çıkyor.
    Benim senden isteğim şuanda yavaş olan,görselliği pek olmayan ve senin yönteminle rootlamış bulunduğum xperia arc ıma ne yapmamı önerirsin hızlandırmak veya görsellik kazandırmak için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AngaraGraLı -- 3 Ocak 2013; 15:25:33 >

• arkadaşlar peki benim x10 mini 2.1versiyonu yüklü üst sürümlerden hangisini yüklersem stabil çalışır malum işlemci 600 bunlardan hangisini tavsiye edermisiniz aslında sıkıntım yok ama bazı uygulamalar uyumsuz oluyor :|

• apkların sorun vermesi android sürümündendir 2.3.3 yüklersen sorun veren apklar çalışacaktır...
  • quote:

apkların sorun vermesi android sürümündendir 2.3.3 yüklersen sorun veren apklar çalışacaktır...

peki herhangi bir kasılma söz konusu mu ve bu telefonun içinde türkcellin uygulamalar var silemiyorum onlar silinirmi ?

• android 2.3.4 ile kullanılabilen en iyi custom rom hangisidir arkadaşlar?
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.