Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • helal be. bu kadar basitmiş demek çok çok teşekkür ederim. bulmuşken bikaç soru daha sorayım romu yükledikten sonra busybox gitti ve superuser yerine supersu geldi bi sakıncası var mı bunların acaba hocam?
  • Root erişimin çalışıyorsa buxybox tekrar yüklersin Supersu da Superuser yaptığı işi görür root erişimi sorunsuz olsun yeter :)
  • tamam busyboxu yüklerim. son bir soru(muhtemelen bugünlük) bootloaderi kapatmalı mıyım ve kapatırsam ne olur kapatmazsam bi sakıncası var mı? birden fazla oldu ama
  • Kernel attıysan BL kapattığın zaman cihaz Açılmaz Stock Kernel atmak zorunda kalırsın bu seferde Attığın Kernel Silinir CWM vs Kerneldeki olan modifiyeler silinir :)
  • Banada bi yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karamurat39

Banada bi yardımcı olursanız sevinirim

???

• Neo kullanıcısı arkadaşlar

stabil bl kapalı yada açık yüklene bilen rom tawsiyesi ver mı?

Lütfen stabil olan rom olsun
    Çünkü telefon çok güzel oldu ama sesi azaldı kamera çalışmıyo olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: nawy30

Neo kullanıcısı arkadaşlar

Ses kısılmasını düzeltmek için Stock romdan System/lib libxloudwrapper.so ve System/lib/soundfx libxloudwrapper.so dosyasını kullanıcağın Roma ekle
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

Kernel attıysan BL kapattığın zaman cihaz Açılmaz Stock Kernel atmak zorunda kalırsın bu seferde Attığın Kernel Silinir CWM vs Kerneldeki olan modifiyeler silinir :)

o zaman açık kalsın bi zararı yoksa hem başka rom ve kernel yüklersem (muhtemelen rahat durmayıp yükleyeceğim bi süre sonra ) işim daha kolay olur bari. herşey için teşekkürler...
  • orochi hocam; cihazı root'ladığımızda rehber dışında telefonun hafızasından başka silinen kayıt-program vs olur mu?
  • Mesut abi birşey danışmak istiyorum ics yüklü xperia arc telefonumda .2.3 gingerbread e geri dönmek istiyorum.Romunu indirdim sonynin sitesinden 4.02.A.0.42 ve 62 ikisini de indirdim.Flashtool u açtığımda bu iki romdan herhangi birini seçtiğimde

contents kısmı şu şekilde boş kalıyor seçim yapamıyorum ve flash yapamıyorum ama soldan 42 ve 62 dışında diğer ikisinden birini seçtiğimde firmware contents kısmında kernel.sin ve loader.sin seçenekleri geliyor onlardan birini tıklayıp soldan tekrar 0.42 yi seçip flashlıyorum telefonu açıyorum hiçbirşey değişmemiş görünüyor.""Firmware dosyasını seçerken, Firmware Contents kısmı boş ise, konunun en başındaki Bölge ve Dil ayarlarını tekrar yapınız.""diye birşey okumuştum onu da denedim yine de olmuyor.Flashtool da son sürüm sonynin kendi sitesinden indirdim 0.9.10.0 sürümü.Kısacası Gb ye dönemedim yardım edersen çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: aslangral12

Mesut abi birşey danışmak istiyorum ics yüklü xperia arc telefonumda .2.3 gingerbread e geri dönmek istiyorum.Romunu indirdim sonynin sitesinden 4.02.A.0.42 ve 62 ikisini de indirdim.Flashtool u açtığımda bu iki romdan herhangi birini seçtiğimde

contents kısmı şu şekilde boş kalıyor seçim yapamıyorum ve flash yapamıyorum ama soldan 42 ve 62 dışında diğer ikisinden birini seçtiğimde firmware contents kısmında kernel.sin ve loader.sin seçenekleri geliyor onlardan birini tıklayıp soldan tekrar 0.42 yi seçip flashlıyorum telefonu açıyorum hiçbirşey değişmemiş görünüyor.""Firmware dosyasını seçerken, Firmware Contents kısmı boş ise, konunun en başındaki Bölge ve Dil ayarlarını tekrar yapınız.""diye birşey okumuştum onu da denedim yine de olmuyor.Flashtool da son sürüm sonynin kendi sitesinden indirdim 0.9.10.0 sürümü.Kısacası Gb ye dönemedim yardım edersen çok sevinirim.

Flashtool Önceki Sürümleri ile paketlendikleri için Yeni Sürüm Flashtool FTF içeriğini okuyamıyor
    Sorunu çözmek için Bu konunun İlk sayfasından ( Mesaj 17 = HATALI FTF romları Düzeltme ) Anlatımınındaki İşlemleri uygulaman Sorunu çözer

quote:

Orijinalden alıntı: baboker

orochi hocam; cihazı root'ladığımızda rehber dışında telefonun hafızasından başka silinen kayıt-program vs olur mu?

Rootlamak için Versiyon Düşürmen gerekiyorsa Örnek GB 62 kullanıpta 42 düşürüp rootlayacaksan işlem sırasında Cihaz Full Sıfırlanır
    Telefon Belleği ve hafıza kartına kurulan tüm uygulamalar Verileri ile Beraber silinir
    Rehber - mesajlar ve Tüm sistem ayarları Silinir

Hafıza kartının içeriğine Hiç Bir şey olmaz

Sıfırlama olmadanda Yapabilirsin Ancak cihazda Yavaşlama ve kasılmalar olabilir denemek istersen Flashtooldan Yazılım Atarken Wipe user data ve wipe cache yazan yerdeki tickleri kaldır bunları kaldırdığında Cihazı Sıfırlamadan yazılımı yükler tüm uygulamalar ve veriler kalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 9 Ocak 2013; 1:40:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nawy30

Neo kullanıcısı arkadaşlar

http://forum.donanimhaber.com/m_68956837/tm.htm

• Cok sagol abi deniyorum hemen.

Duzenleme:Hallettim abi cok kolay oldu sayende tesekkurler:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AngaraGraLı -- 9 Ocak 2013; 19:26:25 >
  • selamlar beyler bende xperia x10 mini pro, üzerinden android 2.1 yüklü... bunu en azından 2.3 versiyonuna yükseltmek istiyorum... öncelikle turkcell t10 için rom deneyimim var, ama bu xperia da nasıl olacak tam bilemiyorum, biraz karışık gibi geldi, bununla ilgili link atarsanız sevinirim...

tabi en önemli konu rom... bana stabil çalışan, sorun çıkarmayan bir rom lazım... 4.0 falan olmasına gerek yok zaten muhtemelen zamanla kasacaktır 4.0 lar... 2.3 civarı bi rom olsun yeterli... teşekkürler...
  • Slm arkadaşlar,

wt19i telefonumuz var fakat bootloop yapıyor ve açılmıyor. Nasıl kurtarabiliriz JTAG yapmadan mümkün müdür?
  • Hocam ben arc s sahibiyim

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1918744

bunu yüklemek istiyorum cihaz rootlu değil yazını uzun uzun okudum ama anlayamadım

bana mesaj başlıklarını vererek sırasıyla yapmam gerekenleri yazarmısın ,

cwm falan yüklemek isterim ama bootloader falan çıktı anlayamadım bana mesaj başlıklarını verirsen sırasıyla memnun olurum saygılar..
  • @ .::Orochi::.

FTF ROM OLUŞTURMA konusunda ;

(PCC) Sony PC Companion programını kullananlar için:

XP- C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Sony Ericsson\Update Engine\blob_fs\db\13740270\

windows 7 - C:\ProgramData\Sony Ericsson\Update Engine\blob_fs\db\13740270

(SEUS) Sony Ericsson Update Service Programını kullananlar için ise:

C:\Program Files\Sony Ericsson\Update Service\blob_fs\db\13740270\

2 tane FILE_XXXXXXXX ismiyle başlayan büyük dosyaları güvenli bir yere kopyalayın diğer dosyalar gereksiz

demişsin. Ben bu işlemi yaparken bende 3 tane FILE_XXXXXXXX ismiyle başlayan dosya oluştu ! Ben en büyük olan 2 tanesinimi seçeceğim ? 3 adet FILE_XXXXXXXX ismiyle başlayan dosyayıda atarsam bir sorun olurmu ?

Ayrıca ; Xperia Sola kullanıyorum ve 4.0.4 ICE sürümündeyim. Bir arkadaşımda ise 2.3.7 GB yüklü. Arkadaşımdaki SOLA'dan yine yazılım onarma seçeneği ile bu FILE_XXXXXXXX ismiyle başlayan dosyalardan FTF rom oluştursak, ben onu direk kendi 4.0.4 kullandığım telefonuma flaşlayarak GB'ye dönebilirmiyim ? Boot Loader açık değil !

Cevaplarsan çok sevinirim...

Teşekkürler !

• ftf yüklemek için bl açık olmasına gerek yok yanlız o arkadaşın cihazı 2.3.7 ise onarım yapınca ıcs yükleyecek elinizde ıcstdosyaları olucak ;-) yapmayın gb geri dönmek için sen şuanki ıcs yedekleyip farklı bi ülkeye ait 2.3.7 romu at mesala uk -ce veya generic world yazanları ;-)

3 dosya ile yapsan sorun olmaz sadece yazılımın içine simlock.ta ekleme

Smt325@
    Root yapıp cwm yükledikten sonra cwmden wipe dalvik cache yapıp
    İnstall zip yazan yerden paketi yükleyeceksin

Kartal@
    Cihaza flashtool ile yazılım at

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 12 Ocak 2013; 11:07:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

Smt325@
    Root yapıp cwm yükledikten sonra cwmden wipe dalvik cache yapıp
    İnstall zip yazan yerden paketi yükleyeceksin

hocam root yaptım cihazı ancak cwm yükliyemedim bootloader falanmı yüklemek gerekiyor onu anlayamadım mesaj numarası verirseniz ordan yapayım.
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.