Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 14 mesajda cwm anlatımı var onu yap aynı anlatım ıcs root konumdada mevcut

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

ftf yüklemek için bl açık olmasına gerek yok yanlız o arkadaşın cihazı 2.3.7 ise onarım yapınca ıcs yükleyecek elinizde ıcstdosyaları olucak ;-) yapmayın gb geri dönmek için sen şuanki ıcs yedekleyip farklı bi ülkeye ait 2.3.7 romu at mesala uk -ce veya generic world yazanları ;-)

3 dosya ile yapsan sorun olmaz sadece yazılımın içine simlock.ta ekleme

Teşekkür ederim !

Yani aslında demek istediğim 4.0.4 kurulu ama ben direk 2.3.7 RTF'si atarsam sorun olurmu diyecektim. Hani ICS kurulu olanlara GB romları atmayın v.s deniliyor ya, ondan sordum

Sanırım o direktif; mesela ICS kurulu olan bir telefona GB için uyarlanmış bir ULTİMATE gibi bir romu atmayın demek oluyor

Çok saolun...

• quote:

14 mesajda cwm anlatımı var onu yap aynı anlatım ıcs root konumdada mevcut

hocam anlatımda cwm rom yükleyemessiniz diyor ben nasıl yükliycem ozaman o modu ve ics modunu gb de kullanabiliyormuyuz eğer kullanılmıyorsa ben gbdeki root u un root yapıp ics geçiyim sonra tekrar root olup boot loader kırıp cwm yükiyipmi kurmam gerekiyor ? sony çok karışık bu root rom olayında eski telefona apk yükler gibi root cwm yüklüyordum yardım edersen memnun olurum ..
  • By40bir@
    2. Dediğin gb tabanlı rom atıcaksan önce
    Gb ftf atıp custom rom atıcaksın ;-)

Smt325 @
    Anlatım eski o zaman romlar kernel olmadan çalışmıyordu
    Ondan kuracağın rom kapalı bl içinse
    Cwmdén yüklersin
    Kernel gereken açık Bl için olan romu atınca cihaz açılmaz ;-)

• orochi hocam, senin anlatımını takip ederek birazdan Root işlemine başlayacağım. bana başarılar dile.. :))))
  • quote:

By40bir@
    2. Dediğin gb tabanlı rom atıcaksan önce
    Gb ftf atıp custom rom atıcaksın ;-)

Smt325 @
    Anlatım eski o zaman romlar kernel olmadan çalışmıyordu
    Ondan kuracağın rom kapalı bl içinse
    Cwmdén yüklersin
    Kernel gereken açık Bl için olan romu atınca cihaz açılmaz ;-)

hocam anladım ozaman o şekildeki cwmyi kurarım bl kapalı ancak o mod açılırmı yani o modu yaparsam bir sorun olurmu ?
  • Root + cwm yüklü olan stock roma sahip cihaza stock roma uyumlu tüm modifiye paketleri + romları cwm den yüklersin o konudaki kamera moduda %101 uyar.
    Atmadan önce cwmden backup alırsın bi sorun olursa yedeği atarsın

• CMW dediğiniz nedir? bir de root işleminden sonra superuser ekranı nasıl açılıyor?
    recoverX programı neleri yapmamızı sağlar? tşk'ler.. :)

edit: flashtool ile yükleme yaparken telefon kapalı konumda mı olacaktı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-75E81FD3D -- 12 Ocak 2013; 18:18:09 >
  • quote:

Root + cwm yüklü olan stock roma sahip cihaza stock roma uyumlu tüm modifiye paketleri + romları cwm den yüklersin o konudaki kamera moduda %101 uyar.
    Atmadan önce cwmden backup alırsın bi sorun olursa yedeği atarsın

ozaman son olarak ics için yapılmış modu gb ye nasıl kurabilirim ? eğer ics yüklemem gerekirse nasıl yüklerim?
  • orochi hocam Root'u yaptım.. GB 42 ye düşürdüm.. ama senin programların arasında Ray için GB 62 sürümü yok.. napcam ben şimdi?
    62'de kullanmak istiyorum...

cihaza bi haller oldu.. arama yapmak isteyip aramayı başlattığımda ekran kararıyor.. bunun nedeni ne olbilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-75E81FD3D -- 12 Ocak 2013; 20:06:09 >
  • GB unroot yaptım.. yine arama yaparken ekran kararıyor...

Telefon X-Ray

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-75E81FD3D -- 12 Ocak 2013; 20:12:52 >
  • Google xperia ray gb 2.3.4 62 ftf yazıp araman yeterliydi :*)

Link
    http://www.mediafire.com/?ag2zpc28281kks2

O aramadaki hata 42 sürümüyle alakalıdır
    Rootla alakası yok ;-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 12 Ocak 2013; 20:15:51 >
  • ama telefon bozuldu.. arama yapamıyorum.. nasıl çözeceğim bunu?
    companion'dan son sürüm ICS mi yüklesem acaba?
  • o zaman yeniden root yapaıym en baştan... :D :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: baboker

ama telefon bozuldu.. arama yapamıyorum.. nasıl çözeceğim bunu?
    companion'dan son sürüm ICS mi yüklesem acaba?

Sana kalmış 62 yukarda ekledim zevk senin

• eyvallah... kolaymış yaw bu root olayı...
  • help hocam help..

flashtool'da 62 yi yüklemek için dosyayı firmware klasörüne ekledim.. programı çalıştırdım.. "usb'den çek, back tuşuna basılı tut, usb'ye tak" kısmına geldim ama "back" tuşuna basılı tutmama rağmen program otomatikmen ilerlemiyor..

edit: yeniden denedim çalıştı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-75E81FD3D -- 12 Ocak 2013; 20:52:29 >
  • quote:

Google xperia ray gb 2.3.4 62 ftf yazıp araman yeterliydi :*)

Link
    http://www.mediafire.com/?ag2zpc28281kks2

O aramadaki hata 42 sürümüyle alakalıdır
    Rootla alakası yok ;-)

hocam ics için yapılmış modu gb ye nasıl kurabilirim ? eğer ics yüklemem gerekirse nasıl yüklerim?
  • orochi: hocam 62'ye yükselttim ama bu sefer de cihaz açılıp açılıp kapanıyor kendi kendine...

edit: yenide 42 sürümü ile root'ladım problem yok şimdilik.. peki superuse ekranını kullanarak gereksiz program vs birşey silemedim.
    facebook, twitter gibi önceden yüklenmiş programları hangi programla silebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-75E81FD3D -- 13 Ocak 2013; 9:58:05 >
  • Selam benım telefonda tırkcellın aptal uygulamaları vardı bende SuperOneClick ıle root yaptım o uygulamaları kaldırdım sımdı aynı programla unroot yapıyorum fakat olmuyor sanırım root explorer ıle hala sıstem dosyalarına erısebılıyorum rootu hem kaldırıyım hemde baya uygulama yükle kaldır cacık oldu telefon format atıyım Sony PC Companion 2.1 var bılgısayarımda bu sekılde bağlayıp onarım yapsam diyorum o sekılde yenilesem telefonu root kapansın onemlı degıl ama o kaldırdığım trcell uygulamaları tekrar yuklenır mı ne yapmamı onerırsın
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.